dershane mi özel ders mi?

İşte bu dediklerinizi yaptığımız için bize neden normal anne babalar gibi değilsiniz mesela kitap okumak yerine televizyon izlemiyorsunuz. Ben olsam televizyon izlerim kitap okumayı hiç sevmiyorum çünkü diyor.

çocuğunuzun öncelikle neden böyle davrandığını cozmenız gerekiyor.fakat bu çözüm sızın yada öğretmenlerin cozebılecegını düşünmüyorum.bence bir pedegog yada psikiyatri daha doğrusu çocuk psikolojisi ile alakalı bir yerden takviye almanızı öneririm.universite hastaneleri bu konuda gerçekten gelişmiş.uzmanlar sızı en iyi şekilde yonlendırıcektır.aynı zamanda sıgortanız varsa universite hastanelerınden aldığınız bu hizmet ucretsızm.

Evet sanırım özel ders daha iyi olacak. İngilizce konusunda çok sıkıntısı yok aslında notunun düşük olmasının sebebi kelimelerin ne anlama geldiğini henüz aklında tutamıyor. Eşimin İngilizcesi oldukça iyi ve ingilizceyi babasıyla çalışmak çok hoşuna gidiyor. Babasıyla kelime çalışmaları yapıyorlar. Son yazılısı fena değildi. Ama yazılıdan sonra baba aslında hepsini yapacaktım ama bazı kelimeleri unuttum yine ve anlamanı hatırlamadığım için de cevabını attım tutarsa artık dedi.

Bir de özel ders fikrini cocugunuzla paylasin. Onun düşüncesini sorun. Istemiyorsa kabul etmeyin. Yoksa ogretmenede cocuga da iskence olur :)

Bir de özel ders fikrini cocugunuzla paylasin. Onun düşüncesini sorun. Istemiyorsa kabul etmeyin. Yoksa ogretmenede cocuga da iskence olur :)

Evet konuştum sıcak baktı hatta ilginç bir şekilde anne galiba Fen öğretmenim özel ders veriyormuş onu çok seviyorum babam konuşsa bana da ders verir mi dedi. Öyle ki sınıfı en alt kat ve cam kenarında oturuyor kızım derste camın kenarından fen öğretmeni geçince el sallıyormuş, elinde büsküvi yerken öğretmenine de götürüp veriyormuş. Fen öğretmenine karşı ilgisi de gözümden kaçmadı.

Öncelikle ne olursa olsun o yaştaki bir çocuğun daha oyun çocuğu olduğunu unutmamak gerek.
Bu yüzden buna siz değil de biraz da çocuk karar vermeli.
Biz elbette özel ders deriz, daha faydalı, birebir, dershaneye göre çok daha verimli diye.
Ama çok büyük ihtimalle çocuk, biraz da yaşının verdiği sıkılganlık ile, öğretmenle birebir dersi işkence gibi algılayacak ve derslerden iyice kopacaktır. Belki de kalabalık, sadece dersle sınırlı kalmayan, aktivitelerin olduğu bir etüt merkezi ona daha iyi gelebilir. Ya da tam tersi, özel derste çok sevdiği bir öğretmen olur, dershaneyi istemez mesela.

Bence çocuğunuz ile karar verin. :)

Okuldaki öğretmeninden ders almasini pek onermiyoruz ama bu konuyu öğretmenle açık bir sekilde konuşun. Çocuğun ilgisini kazanmis bir öğretmen sonucta.

Uzman değilim ama matematiği iyi olan bir çocuğun diğer derslerde başarılı olması daha kolay olur diye düşünüyorum. Umarım en kısa sürede çözüme kavuşturursunuz :)
Yaniliyorsun canim, sayisali iyi olan birinin diger dersleri hayli hayli kotu olabilir, bizim lisede bir cocuk vardi, muthis bir matematik zekasi vardi ama gel gor ki diger derslerden kalacak kadar kotuydu obur dersleri. Bazi insanlarin kafa baska calisiyor, belki de bunun cozumu yoktur, herkes her seyde iyi olmak zorunda degildir,

Bence özel ders daha mantıklı sanki. Özellikle ders çalışmaya meyli olmayan çocuklar acısından sanki dersanede arkadaşları ile görüşüp eğlenceği bir ortam gibi oluyor.Yani derste dinlemeyen çocuk dersanedede dersi dinlemeyecektir. Birebir ders verildiğinde hem eksikleri daha iyi tesbit edilir hemde daha verimli olur gibi geliyor.

cnm benimde öyle sorunlarım vardı kesinlikle özel ders tavsiye ederim iyi birini bulmalısın yalnız

okulda yapamayan dersanede de zor benim fikrim bu cnm Allah kolaylık versin

Bir matematikçi olarak soyleyeyim genelde sayisal zekasini kullanabilen insanlar sözel bölümde de başarılı olur. Ama istisnalari kesinlikle vardir

Okuldaki öğretmeninden ders almasini pek onermiyoruz ama bu konuyu öğretmenle açık bir sekilde konuşun. Çocuğun ilgisini kazanmis bir öğretmen sonucta.

Evet aslında bana da okul öğretmeni dışında farklı birinden ders alması daha uygun geliyor. Öğretmende çok ilgili ama anlattığına göre bütün öğrencileriyle tek tek ilgileniyormuş. Diğer öğretmenlerini de seviyor ama onun kadar değil öyle ki öğretmenler gününde bile anne sınıftaki arkadaşlarım sınıf öğretmenine hediye alacakmış yani türkçe öğretmenine dedi peki sen hangi öğretmenine almayı düşünüyorsun dedim tabii ki fen öğretmenine ama türkçe öğretmenim sınıf öğretmeni olduğu için bana küser mi diye de sordu. Neden küssün kızım dedim öğretmenler öğrencilerini hediye alıp almamasına göre sevmez merak etme dedim.

5. Sinifta bu kadar kasmak gerekli mi? Ben 7. Sinifta ders calismaya baslamistim adam gibi ve derslerim cok iyiydi, bizde sbs vardi o zamanlar, liseden mezun olali bir sene oldu, hatirliyorum turkiyede %1'lik kisima girmistim sbsde. belki cocugunuzun calisma yasi gelmemistir, tabiki tamamen salmayin fakat dersane veya ozel ders biraz fazla gibi, tabi bilemiyorum isin uzmani degilim sadece bir deneyim paylasmak istedim

Dershaneye gitmesi hele ki bu yaşta başlaması kızın çalışma isteğini doğurmaz. Özel olarak bir kişinin ilgilenmesi yardımcı olabilir. Eğer öğrencinin içinde çalışma isteği yoksa dershane fayda etmiyor.

Merhaba fen öğretmenini seviyorsa şayet ondan yardım isteyebilirsiniz, onunla motive edici konuşmalar yapabilir, çünkü çocuklar ailelerinden çok öğretmenlerinin sözlerini dinlerler

Evet önümüzdeki hafta eşim özellikle fen öğretmeniyle görüşmek için gidecek okula. Akşam öğretmeni arayınca çok mutlu oldu anne öğretmenimde beni çok seviyor baksana benimle nasıl ilgileniyor canım öğretmenim benim diye sevindi. Kızım hep genç ve bayan öğretmen istersi. Fen öğretmeni hem erkek hem de diğer öğretmenlerinin içinde en olgun olanı ön yargısını kırdı o konuda kızım galiba.

5.sınıf bizim zamanimiza göre ders calismak icin dersane icin erken fakat egitim sistemi yapboza döndüğü icin cocuklarin kafasi allak bullak. Suan öğrencilerimin ne kadar hatali uygulamalarla karsilastigini ezbere sinava girdigini gördüm. Simdiden ozellikle temel dersleri halletmek şart. Sonrasinda dört islem yapamayn cocuklar çıkıyor karsimiza

Bir matematikçi olarak soyleyeyim genelde sayisal zekasini kullanabilen insanlar sözel bölümde de başarılı olur. Ama istisnalari kesinlikle vardir
Isin ehli sizsiniz fakat sayisal zekasi yuksek dedigimiz cogu bilim adami kacik derecede zeki olanlar genelde sosyal alanda sifir oluyor diye dusunurdum

Benim kardeşim de aynen böyleydi. Hiç çalışmazdı tam bir tembeldi :) Baktım olmayacak (aramızda çok az yaş farkı var 1 sene ardımdaki sınıftan geliyordu) beraber ders çalışmaya başladık, ortaokulda salonda bize masa ayrıldı her dersimizi çalışmalarımızı orada yapıyorduk. Yaklaşık 1 sene boyunca sürekli ders çalıştırdım. Matematik, fen, ingilizce vs.. Zamanla çalışma temposunu yakaladı, sonra boynuz kulağı geçti deli gibi ders çalışmaya başladı özel ünide hukuk fakültesini burslu kazandı 1.likle bitirdi, sonra hakim oldu :) O kadar tembeldi ki ailem meslek lisesine veririz, onu da okuyamazsa sanayide çalışsın diyorlardı düşün.. Yani kesinlikle düzeltilebilir bir şey onla beraber ders çalışabilecek arkadaşı ya da kardeşi yok mu? Yoksa bu durumda özel ders daha iyi görünüyor, yalnız özel ders öğretmeni ile konuşup asıl amacınızın çocuğa ders çalışmayı sevdirmek olduğunu belirtin.
Bir de çocuğun önünde kitap okuyun. Üniversite mezunuysanız kitaplarınızı gösterebilirsiniz. Ben ders çalışma sevdamı babamın üniversite kitaplarına duyduğum aşk ile kazandım mesela. Kapaklarına ve içlerine bakıp bir gün hepsini öğreneceğim diye onlarla yatıp kalkıyordum :))
Sadece çocuğa ders çalış demek yerine teşvik edin, bilgi sahibi olmanın çok önemli olduğunu belirtin. Ayrıca bilim ve teknik gibi dergiler alıp çocuğun bilimsel gelişmelere ilgi duymasını sağlayabilirsiniz, bu da sayısala yönelmesine neden olacaktır. Tabi önce siz okuyacaksınız hatta beraber okuyun, yenilikleri büyük bir mutlulukta öğreniyormuş gibi davranın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…