- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
- Konu Sahibi cocuklarimcanlarim
-
5. sınıf dersleri sadece dersi dinleyerek de halledilebilecek dersler
kızınız derste dinlemiyor olabilir mi
dalıp gidiyor olabilir hocasına bi sorun bu yaşta özel dersi de dershaneyi de uygun görmüyorum ben
erken yaşta bıkkınlıktan başka bi şey değil. yaşayan bilir. biz de çocuk olduk..
o utangaçlığının sebebi sınıf arkadaşları olabilir. eğer ki yanlış bi cevap verdiğinde dalga konusu oluyorsa özgüveni kırılmış olabilir. hocası bunun hakkında herhangi bi şey söyledi mi?Haklısınız ama bütün öğretmenleriyle görüştü eşim, matematik öğretmeni haricinde diğer öğretmenlerinin hepsi derste aktif olmadığını söylediler. Kızım ilkokuldayken de öyleydi biraz sıkılgan bir yapısı var ve matematikte çok iyi olduğu için bildiğine emin olduğu için aktif diğer derslerde bilse de ya yanlışsa diye kalkmaya utanıyormuş öyle diyor ne kadar konuşursam konuşayım bununla ilgili bu huyunu törpüleyemedi bir türlü.
o utangaçlığının sebebi sınıf arkadaşları olabilir. eğer ki yanlış bi cevap verdiğinde dalga konusu oluyorsa özgüveni kırılmış olabilir. hocası bunun hakkında herhangi bi şey söyledi mi?
5. sınıf artık ortaokul sayılıyor sanırım, ilkokul zannettim ben.
dolayısıyla yalnızca 1 tane hocası yok
hocasının tavrını beğenmemiştir. siz anladığım kadarıyla sadece sınıf hocasıyla konuşmuşsunuz
diğer hocaların nasıl davrandığı ,dersi nasıl işlediği de çok önemli es geçmeyin
Bir tanıdığımız vardı. Oğluda ayni sizin kızınız gibiydi. Sizin gibi çok cabaladi. Kizmadi, sinirlenmedi. Aldı karışısina konuştu. Anne baba ders çalıştırmak için seferber oldular. Kendi yaşam alanlarından sürekli feragat ediyorlardı. Ee anne baba olmak fedakarlık ister tabii ki. Sürekli Pedagog a götürdüler. Bir sey yok kendi haline birakin diyip gönderdiler.
Daha sonra nasıl denk geldiyse baska bir psikolog denk gelmiş. Anlatmislar durumu. Psikologun dediği aynen şunlar olmuş
_ siz ne yapmaya çalışıyorsunuz. Çocuğu ders konusunda sıkıyorsunuz demiyorum fakat o ders çalışsın diye resmen kendinizden vazgecmissiniz. Cocugunuza oldugundan fazla "ben cok degerliyim ne yaparsam yapayim benim arkamdalar"gibi bir anlam yukletip, kendisini sizinle yarışacak kadar olgun bir birey gibi dusundurmussunuz. Öncelikle o sizin çocuğunuz, kizdiginiz durumlarda kızın çünkü her zaman çocukla olgunca konuşmak ise yaramayabilir. Büyük olmayabilir fakat artık kendi dersini kendi çalışacak kadar büyük. Siz içerde kocanizla film izlerken o sorumluluğunu bilip odasında ders çalışabilir. Bunun kavramını ona ogretin. Ayrıca ödülle ve cezayla is yaptırın. Bundan çekinmeyin. Bir de çocuğu hafta sonları gitmek istedigi bir kurs, spor gibi aktivite varsa ona gönderin. Ama bunu o sorumluluk aldığı zaman yapın demiş.
Ailesi oğlunun baleden hoslandigini ogrenmisler. Baleye yazdirmislar. Hafta içi sorumluluklarini bilip rutin ödevlerini ders tekrarlarini yaptığı zaman ( tabii bastan savma değil çalıştıktan sonra kontrol edilerek) hafta sonu baleye gidebilmis. Notlari su an baya yukselmis durumda. Çünkü sonunda sevdiği bir isi yapacağı icin istekli çalışıyor. Annesi babası da derslerini kontrol ve bazı anlamayan yerler yardımı dışında asla karismiyorlar. Filmlerini izliyorlar, kahvelerini iciyorlar. Kendilerine vakir ayiriyolar. Dersleri bittikten sonra 3u birden bir sey yapıyor. Ayrica ceza yontemini de kullanmaya başlamış.
Ben yöntemi çok beğendim. Çocuk daha 12 yaşında ama biraz sikmadan da gercekten bazen ise yaramıyor.
Evet maalesef ozellikle bu zamanda çocuk büyütmek onların Gönüllerini yapmak biraz zor oluyor. Benim de 5 yaşında bir oğlum var o bile doyumsuz. Bir şey istiyor alınıyor ondan sıkılıyor, bir yer istiyor gidiliyor ordan sıkılıyor. Bazen çok bunaltiyorlar gerçekten. Bizim zamanimizda bu kadar çok eğlence seçeneği olmadigi için ailelerimiz rahatmis valla[QUOTErim, post: 38749727, member: 591071"]Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Yazdıklarınızı uygulayacağım, kızımda basketbola gitmek istedi bir dönem gönderdim hafta sonları ama bir süre sonra ondan da sıkıldı. Şu sıralar kursa da gitmek istemiyor, tek istediği şey babasımndan sürekli olarak bir cep telefonu ve kendine ait bir hat onu da hem eşim hem de ben şu an için istemiyoruz. Eşim güzelce anlattı bak kızım telefon dışında istediğin bir şey ya da herhangi bir spor varsa gönderelim ama telefon için henüz erken telefon konusunda ısrar etme zamanı geldiğinde ben sana mutlaka alacağım ama şimdi değil dedi. Fakat o her fırsatta benim telefonumun olmasına ne kadar zaman var diyor. Aslında sınıftaki bazı arkadaşlarında da telefon olması ona telefonu daha cazip hale getiriyor. Bu seferde arkadaşıma almışlar o da benimle yaşıt ama siz bana almıyorsunuz diye sinirleniyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?