Dert bir değil ki... "herşey eksik" :(

Yani kaçmadınız, iradeniz dışında mı kaçırıldınız? Eğer öyle ise bu iş en baştan çok yanlış olmuş. Ailenin rizası olmadan, evleneceğiniz kişi ile anlaşıp kaçıp evlenmek de en ideali değil şüphesiz, ama kaçırılıp, bir yerde mecbur hissedip kendini evlenmek çok, çok daha başka bir şey. İşin başında size emrivaki yapan adam ileri de o canım, cicimler bitince, sevgi ilk heyecanını kaybedince çok daha farklı şeylere zorlayabilir sizi, ki şu anda bile başlamış sıkıntılar, yoğun bir şekilde.

Evliliğinizi devam ettirecekseniz, o da adam gibi çalışacak, o da maddi zorluklardan sizin kadar etkilenecek, işleri sizinle paylaşacak, gezme tozmaya ayrılabilecek para varsa beraber gezeceksiniz. Siz onu bu yola getirebilir misiniz bilemem, ama şu anki haliyle bu evlilik sizin için ileride daha da kötüye gider bana kalırsa. Büyük itimalle yaşı ilerledikçe alkolu daha kaldıramayacak bünyesi, kavgalar artacak, belki bu nedenle işini kaybedecek. O zaman tüm sorumluluklar daha da ağır bir şekilde sizin sırtınıza binecek.

Eğer bu işi sonlandırma düşüncesi ağır basarsa, bunu da fazla uzatmadan yapın bence. Biran önce ailenizin desteğini alın. Dün sizi kaçırabilen adam, bir süre sonra daha da sahiplenerek, alkollü bir anında size bir zarar da verebilir. Ama ailenizin desteği olursa bu tür şeyler daha kolay engellenebilir sanırım.

o evde yokken gitmeyi dene o zaman ha bi de bebek yapmayı unutma ki bu şartlarda ,bebekle beraber çaresiz kalın allahım aklıma mukayyet ol

öncelikle elbette ki bebek yapmayın ve sonra da o ortalarda yokken bırakıp gidin.. madem size bir şey yapabileceğinden korkuyorsunuz, o adam sizi sevmiyor demektir hiç boşuna kendinizi kandırmayın. aileniz sizi kabul etmeyecek bile olsa, elinizde mesleğiniz var ve yaşınız daha çok çok genç. kendi ayaklarınızın üzerinde durabilirsiniz, ezdirmeyin derim kendinizi.

peki nereye kadar gidecek bu böyle.
hiç kimse vazgeçilmez değildir.
güçlü ol.
kendine güven.
işin var,kendine yetebilirsin ..
o halde hala neden ona katlanıyorsun.?..
sevgi bi yerden sonra bitti mi ne olacak?
bu şartlarda çocuğu hiç düşünme bence.
bekara karı boşamak kolay derler ama bence en iyisi boşanman...

İki konuyu ayrı ayrı açmasaydın keşke..
Çünkü "eşim bebek istemiyor" dediğin konuda herkes senin normal bir evliliğin olduğunu sanıyor ve sana "eşinden gizli gebe kal" diyenler oluyor.
Umarım onların bu yorumlarının, senin bu konundan bihaber şekilde yapılmış olduğunu aklının bir köşesinde bulundurursun.

Pişmanlık yaşamak istemiyorum, diyerek insan "cehennem" diye tarfileidği bir evliliği sürdürüp, bir de bebek yapmaya niyetlenerek pişmanlıklarını şiddetlendirir mi??

Eşinin olumsuz yanlarını saymışsın. Ama bir yandan bebek için eşine baskı yaparsan, eşin senin bir şeylerden muzdarip olduğunu anlayabilir mi?

Bebek şu an hayatına farklılık getirecek ve bence sırf bu sebepten istiyorsun. Ama o farklılık pozitif farklılık olmayacak, emin ol.

En basit tabirle, zararın neresinden dönsen kardır, daha yaşın kaç?
Şu an sağlıklı düşünemiyorsun, neyse ki eşin bebek istemiyor, buna sevindim.
Zaten maddi sıkıntılar var, hele bebek doğarsa ne olacak? Bebek kısmetiyle doğmuyor, sen gereken koşulları planlamadıysan mağduriyetiyle doğuyor.

Canım...iyi güzel de...üniversite bitirmiş biri olarak...bunları önceden de tahmin edebilirdin...ailen tahmin edebilmiş...karşı çıkmış aldırış etmemişsin...zaten uygun bir durum olsaydı ailen rıza gösterir kaçmak zorunda kalmazdın!
Ne bekliyordun ki? adamın eğitimi ortada...seni kandırıpta..profum falan mı dedi?

Tembel..miskin deyip duruyorsun...adam çalışıyor işte! hemde vardiyalı....ne yapsaydı..? genelmüdürlük teklif ettilerde...tembelliğinden kabul mü etmedi?

Senin hevesin geçmiş canım...sorunun bu!

Daha bir yıl olmuş...çalışıp ev temizleyip ömrümü mü feda edeceğim diyorsun....iyi ozaman...adam vardiyadan gelip...evi de temizlesin...o zaman mutlu olacakmısın?

.

seni seviyor olması hayatını ona adamanımı gerektiriyo
seven insan karşısındakine saygı gösterir
bi ömür böylemi yaşamak istiyorsun
bu soruyu cevapladığında sorunun yarısını çözmüş olacaksın

bu adamın nesine şükretsinki eve gel hanım işte inrenet içki bekar gibi kredi kartıyla alışveriş yap bu sorumluluk 23 yaşındaki bir bayana fazla bence..

Bencede 23 yaşında bir insana fazla arkadaş çok güzel söylemiş...Bana kalırsa bu evlilik bitirilmeli asgari ücretle çalışıp birde alkol alıyorsa iki yaka asla bir araya gelmez olan kızımıza olur...Ailesini tabii ki en iyi kendisi tanır ama bu durumundan anneyi haberdar edip birlikte bir yol çizmeli kendine.....yazıktır ya 23 yaşında üniversite bitirmiş bir evlat elin adamının içki kokusunu çekiyor...evlilikle bir hata olmuş zaten devam ederek bunu perçinlemenin bir anlamı yok....:2:

evliliğinde mutlu değilsen pişmanlık duyuyorsan bebek sahibi olmadan bir an önce ayrıl hayatına başka bir yön ver
daha yaşın genç işin de var eğitimlisin de istediğin gibi hayatını yeniden kurabilirsin:97:
biraz cesaretini topla yeter.elalem ne der diye düşünme önce kendini düşün

allah yardımcın olsun arkadaşım evdeki huzursuzluk hiç bir şeye benzemiyor.bence çocuk işini ertelemelisin zaten bir evliliğin oturması 4-5sene sürüyor diyorlar çocuk olursa senin için dahada zor olur hayat biraz daha düşün herşeyi göz önüne al hangisi sana daha olumlu ise onu yap bakarsın daaha iyileri önüne çıkar böyle sağlıksız birinden çocuk yapıp hayatını mahvediceksen hiç yapma sonra üzülen o çocuk ve sen olucaksın çocuklara hiç dayanamıyorum hiç ailesiyle konuştunmu bu durumu biraz oğullarıyla konuşsunlar çeki düzen verdirtsinler..

soyledklerim agir gelmesin size.. ama siz hatalisiniz.. hic kimse icin ne aile birakilir ne de is.. ozellikle is.. bu zamanda herkese bi altin bilezik lazim.. evlilik sonrada olur.. seviyorsa sizi beklerdi.. bencillikmi evet bencil olacaksin her iki tarafin iyiligi icin... sizi buyuten ailenizin ne sucu vardi? bastan belki istemezler ama taniyabilirlerdi alisabilirlerdi.. belkide sizin goremediginizi gorduler.. ! Allah kimseyi sasirtmasin.. insallah tez zamanda rabbim herseyi yoluna koyarda mutlu olursunuz..

birde şöyle bi tavsiyem var sana bilmiorum tabi inanırmısın inanmazmısın eğer yapıcaksanda içinden tüm kalbinle inanarak yap olurmu

İSTİHARE NAMAZI (biraz uzun olucak ama oku ve yap bence )

İstihare "hayırlı olanı istemek" anlamına gelir. İnsanlar, kendileri için önemli olan bir karar verecekleri veya bir seçim yapacakları zaman, bazan belki eldeki verilerin yetersizliği sebebiyle veya çeşitli sebeplerle dünya ve ahiret baımından kendileri için hangi seçimin hayırlı olacağını kestiremezler ve bunu bilmek için çeşitli çarelere başvururlar. Mesela, Peygamber imiz'in nübüvetle görevlendirildiği sıralarda Araplar'dan bir kimse yolculuğa şıkmak istendiğinde, bu yolculuğun kendisi için hayırlı olup olmadığını anlamak için fal oklarına başvururdu. Peygamberimiz bu adeti kaldırarak onun yerine istihareyi getirmiş ve şöyle buyurmuştur: (1)

" Biriniz bir iş yapmaya niyetlenince farzın dışında iki rek'at namaz kılsın ve şöyle desin: Ey Allahım, ilmine güvenerek senden hakkımda hayırlısını istiyorum, gücüme güç katmanı istiyorum. Sınırsız lutfundan bana ihsan etmeni istiyorum, gücüme güç katmanı istiyorum. Ben bilmiyorum, ama sen bilyorsun, ben güç yetremem ama sen güç yetirirsin. Ey Allahım! Yapmayı düşündüğüm bu iş, benim dinim, dünyam ve geleceğim açısından hayırlı olacaksa, bu işi benim hakkımda takdir buyur, onu bana kolaylaştır, uğurlu ve bereketli eyle. yok eğer benim, dünyam ve geleceğim için kötü ise, onu benden, beni ondan uzaklaştır. Ve hayırlı olan her ne ise sen onu takdir et ve beni hoşnut ve mutlu eyle!" (2)

Namazda, makbul olanı; ilk rekatta Fatiha ve Kafirun Suresi, ikinci rekatta ise Fatiha ve ihlas suresi okumaktır. İki rek'at namaz kılıp bu duayı yaptıktan sonra, kalbe doğacak istek veya nefretle, yahut yapıcı veya engelleyici sebeblerle işin hayırlı olan tarafı gerçekleşmiş olduğuna kanaat beslenir ve buna rıza gösterilir. Namazı kıldıktan sonra dünya kelamı etmemek, sağ tarafa ve kıbleye doğru yatmak, uymaya çalışırken kalpten "Allah Allah" demek güzel olan şeylerdir. Bu namazı buradan okuyup, tatbik etmek isteyenlerden bir dileğimiz olacak, Yukarıdaki Peygamber efendimizin yukarıdaki duasını kendi sıkıntısına, problemine uyarlayıp kalbinden okuduktan sonra;

3 ihlas ve 1 Fatiha'yı da başta Peygamberimize, sevdiklerine ve Zamanın Sahibine hediye eylesin. Onların yüzü suyu hürmetine bu aciz kulunun anlayacağı şekilde her şeyi aşikar göstersin, perdeleri aralasın diye Allah'a dua etsin. Dua esnasında:

Allah ile konuşur gibi dua etsin,
Etrafını saran melekleri hissetsin,
Dua esnasın da gözlerini kapatsın,
Boynunu büksün,
Allah'ın aciz bir kulu olduğunu hisssetsin.

Birinci defada sonuç alınamazsa üç kere veya yedi defa tekrarlanabilinir.

Sammi olarak yapıldığı takdirde, kalbe doğuş olabilir, istihare sonucu bir ferahlık ve rahatlık olursa o işin hayırlı olacağına, sıkıntı ve darlık olursa olumsuz olacağına işaret edilir. Gündüz yapılacağı gibi, iyice konsantre olunabilmesi için geceleyin yatmadan hemen önce yapılması tavsiye edilir. İstihare için uykuya yatma ve rüya bekleme şartı olmadığıda unutulmasın. Allah bunu samimi olarak isteyenlere bir işaret veya ipucu verir.

O kapısına geleni geri çevirmez. O'nun kapısı umutsuzluk kapısı değildir.

bebek konusu nerde ipek göremedim bi de o mu var

bebek konusu nerde ipek göremedim bi de o mu var

ben bebek ile ilgili konu açamadım arkadaşım açtığım tek konu budur. başka bi arkadaşın açtığı konuyu benle karıstırdınız.. o konunun sahibi başka biri bende okumuştum. ben bebek iztemek,bebek düşünmek hele hele su durumda eşimden gizli çocuk yapmak gibi bi düşüncem asla yok. o istese bile ben istemem. ama ilk yazımdada belirttiğim gibi eğer sorunsuz bi evliliğim olsaydı hayatta en çok istediğim şeydir bi bebek.. ama yanlışlarım yüzünden su an bu hayal bana çok uzak...

söylediklerinizde sonuna kadar haklısın canım.. bende farkındaydım herşeyin.defalarca bırakmak istediğim intihara kadar gitti..her seferinde yalvardı bırakmadı.en son herşeyi göze alıp bitti dediğimdeyse kaçırdı zaten. ama biliyorum hatanın en büyüğü benim.. bile bile ona bu yakınlığı göstermemeliydim.

öyle bi konu açmadım canım karıştırıyorsun. su durumda zaten bi bebek düşünmem.. mutsuz huzursuz bi evladım olacağına hiç olmasın asla böyle bi günaha giremem...

evet hatalıyım.. ama ben isteyerek ne ailemi ne işimi bıraktım. bazı şeylere mecbur kaldım. sınava bi ay kala kaçırıldım ve tüm ailem bana sırtını döndü o psikolojiyle zaten hala kendime gelmiş değilim sınavda başarılı olmam imkansızdı.. ailem zaten sonuna kadar haklıydı. söyledim istemediler.. onlar istemeyince zaten bende ilişkimi bitirme kararı aldım. sonuda daha kötü oldum.. bilmiyorum belki kader belkide insanlara çok yüz veriyorum ondan döyle oluyo.. hep başkalarını düşünüyorum..bencil olmayı başarabilsem su an hayatımı yaşıyo olurdum ama tam bi yıldır yine başkalarını düşünmekten bu haldeyim.. :18:

dün ablam lar bizdeydi. bir yılda ilk defa evime geldiler ve sözler kursundan beterdi sürekli geçmişi deşiyolar...evliliğimde neler yaşadığımı bilmedikleri halde sadece dış görünüş olarak bile yok komik durduğumuzu, yok allah yakıştırmış ne diyelim falan.. oof herşeyden herkesden uzaklaşmak istiyorum..

yaşadığın bunca tecrübe hayatta senden başka kimsenin seni senin kadar düşünemeyeceğini göstermiştir.
ablanın tavrı da çok cahilce.

her kim olursa olsun kaçırma olayı bence erkeğin acizliğini gösterir.
sevdiği için mücadele etmeye yüreği yoktur ve kısa yoldan gitmek ona kolay gelir.

madem denk olmadığı birini seviyor,mücadelesiyle haketmeye çalışmalı.

geri dönüşünde üç gün,on gün konuşurlar.
üzülürsün söylenenlere ama geçer zamanla.

zararda olduğunun farkındasın ve kazanmaya yönelik şeyler yapmalısın.

bir mesai arkadaşım vardı lisans mezunu,ortaokul mezunu biriyle kaçmıştı.
1 yıl o da sürdürdü işkencesini.
en son kafa göz mor bir halde ailesine döndü.

mesele mezuniyet olmasa bile hayatını bir yere getirmek için çaba sarfedenle kısa yoldan pes etmeyi seçen birinin denk olamayacakları gerçeği.

sen gece gündüz ders çalışırken o gezip tozup,yatmış.

şimdi tam karar verememiş olsan da bir gün hayatını kurtarmak gerektiğine mecbur olacaksın.

daha çok gençsin ve her yeni gün senin için bir başlangıç olabilir,unutma.

söylediklerinize kesinlikle katılıyorum.. herkes kolay olanı seçti bu evlilikte.. başta eşim, ailem ve eşimin ailesi... kimse beni düşünmedi.. belki dahada acı çekeceğim ilerde yinekeşkelrim olacakk ama artık kararım kesin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…