• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dert degil yakınma..

Bunları o dusunsun. Şartlar uygun degılse yatıya gelmesin.
Benım mesela yatıya kaldığım ve kalmadıgım ınsanlar var hayatımda.
Kalacagım ama şartları bana uydur demiyorum kimseye.
Inanın bugun sinirden agladm mesafe koycam arama arkadasiz iyi anlasiyoruz diye oldu bunlar bide sessizim diye

Gerçekten bazı insanlar cok rahat kendi rahatlığı icin o telefondan kafalarını kaldırmak istemedikleri icin çocuklarına bakmıyorlar, misafirimiz geldi gecen zaman da çocuk herseye aglayarak istiyor verirsen aglar ve alışır yanlış mıyım? Telefon da kafası çocuk bisey istiyor kendi malıymış gibi veriyor cocuk zarar verince kızıyormuş gibi yapıyor, cocuk odaya girmiş halıya yüzüne aynaya birşeyler sürmüş çocuğu görünce gülmeye basladi, sen gülersen cocukta bidaha yapar ki yaptı da 2. Kez misafir diye sesim çıkmıyor yeni evliyim çoğu şeyim zarar gördü halıyı siliyorum çıkmıyor krem halı cok net lekeler, çocukta suç kesinlikle bulmuyorum annesinin hatasi diye düşünüyorum, bugun temizlik yaparken en önemli henüz kullanmadığım kremimin kırıştırılıp ici boşaltılıp aynı yere kondugu gördüm söylememiş bile bana haberim yok aklımın ucuna gelmez çünkü onu ordan alacağı, gerçekten ben mi abartıyorum. ?
Böyle insanlara tahammülüm yok ben olsam bir daha görüşmezdm net ...düsüncesizlik diz boyu

Inanın bugun sinirden agladm mesafe koycam arama arkadasiz iyi anlasiyoruz diye oldu bunlar bide sessizim diye

İyi arkadaş böyle olmaz ki! İyi çocuğu ortaya yapsın. Yani çocuğa terbiye vermek ve dikkat etmek sadece çekinilen yerlerde olmamalı. Gittiği her yerde dikkat etmeli. Yere ruj sürmüş. Yuh!!

Kadın ve çocukla aynı yatakta yatmanızı çok tuhaf buldum. Eşyaların bu kadar zarar görmesine eşiniz bir şey demiyor mu? Anlaşın çağırmayın bir daha.
salonum avangart diye mecburen kendisi de pek itiraz etmedi açıkçası birde eşim erken kalkıyor salonda yatarsa gecip oturamam dusuncesi de vardı, esim de cok kızdı zaten cok sık konusmamizi istemiyirdu ama burda cevrem yok diye yasitiz diye cok sıkı fıkı olduk

İyi arkadaş böyle olmaz ki! İyi çocuğu ortaya yapsın. Yani çocuğa terbiye vermek ve dikkat etmek sadece çekinilen yerlerde olmamalı. Gittiği her yerde dikkat etmeli. Yere ruj sürmüş. Yuh!!
Ruj annesinin çantasından almış yere koyarsa alır ya zaten ilkinde güldü gülerse cocuk bidaha yapar ki ikinci kez aynı yere koymus ruju yine yaptı

Aynı yatakta bile yatınca bu kadar rahat davranması normal değil mi sencede? O kısımı zaten anlamadım da gerçi
Cok aciklama yaptim.bidaha anlatayım salonum avangart açılmayan türden cocugu da onsuz yatmiyor tuvalete girsin bagirarak ortalığı yıkıyor, esimde erken kalkan bir insan salon da yatarsa girip oturamam dusuncesi oldu birde tesetturlu yatak odasinin dibinde tuvalet ondan dolayı normal sartlarda zaten oyle bisey yapmıyoruz hatta rahatsiz olduk esimle de misafir diye bisey diyemedik

Merve bundan bir kac ay once arkadaslarım geldı bana ćocuklarıyla. Aslında hıc istemedim ve coguna da gitmedim. Ama artık bahane bulmaktan yıldıgım ıcın kabul ettim.
Basıma gelecekleri tahmin ediyordum. Keske tahmin ettiklerim olsaydı, bin beteri oldu.
Geldiler onuncu dk, arkadasın oglu tereryum cıcegım ve yanında duran yıllardır sakladığım bana hediye gelen semazen heykelimı kırdı.
Bır kac saat sonra nasıl almayı basardı bilmiyorum kıtaplıgımda duran yukarıda yanı kombının termostat inin aparatını kırdı cocuk.
Buyuk maddi zarara ugradım.
Termostat almak zorunda kaldım, tereryum pahalı bir cıcektı.

Once soylemeyim dedım, nasılsa para almayacağım ama sonra neden soylemeyım kı rahatca kahve sıgara ıcmelerı bana nelere maal oldu bilsinler dedım ve laf arasında vatsap grupta soyledım olanı biteni.

Sonra baktım duz muhabbet mahcubiyet hala yok. Arkadasligimı bitirdim o gunden beri konusmuyorum. Maddi zarar ugradım dıye degıl, manevi olarak mahcubiyet gormedıgım ıcın.
Sonra arkadasım duzelelım diye baya ugrastı ama, ben utanmayı bilmeyen insan sevmem.
Sogudum ve duzelmek istemedim duzelmedım.
Rahat ınsan sevmem, rahatını dusunen evınde otursun. Kimseye yatak vermek zorunda degıl kimse.

Merve bundan bir kac ay once arkadaslarım geldı bana ćocuklarıyla. Aslında hıc istemedim ve coguna da gitmedim. Ama artık bahane bulmaktan yıldıgım ıcın kabul ettim.
Basıma gelecekleri tahmin ediyordum. Keske tahmin ettiklerim olsaydı, bin beteri oldu.
Geldiler onuncu dk, arkadasın oglu tereryum cıcegım ve yanında duran yıllardır sakladığım bana hediye gelen semazen heykelimı kırdı.
Bır kac saat sonra nasıl almayı basardı bilmiyorum kıtaplıgımda duran yukarıda yanı kombının termostat inin aparatını kırdı cocuk.

Once soylemeyim dedım, nasılsa para almayacağım ama sonra neden soylemeyım kı rahatca kahve sıgara ıcmelerı bana nelere maal oldu bilsinler dedım ve laf arasında vatsap grupta soyledım olanı biteni.

Sonra baktım duz muhabbet mahcubiyet hala yok. Arkadasligimı bitirdim o gunden beri konusmuyorum. Maddi zarar ugradım dıye degıl, manevi olarak mahcubiyet gormedıgım ıcın.
Sonra arkadasım duzelelım diye baya ugrastı ama, ben utanmayı bilmeyen insan sevmem.
Rahat ınsan sevmem, rahatını dusunen evınde otursun. Kimseye yatak vermek zorunda degıl kimse.
Cok haklısın zaten benim de esimin aldığı hediyelerin cogu zarar gördü söz çiçeğim yere konulandan onu koparmış allahtan takabildik, solmayan gül almıştı esim onu kopardı yoldu daha dogrusu icim gitti cok hassasim bu konular da adımın yazdığı terlik ozel yapım esimin hediyesi onuda kopardi nasil aldı nasil yaptı anlayamıyorum bile gecen gün cekmecen astım ilacı vardi fıs fıs onu almıs icini cikarmis dedim yutar felan annesi bisey olmaz dedi ne diyebilirim sen soyle..

Özelden yazarsanız açtım fotoğraf atmak istiyorum

Cok haklısın zaten benim de esimin aldığı hediyelerin cogu zarar gördü söz çiçeğim yere konulandan onu koparmış allahtan takabildik, solmayan gül almıştı esim onu kopardı yoldu daha dogrusu icim gitti cok hassasim bu konular da adımın yazdığı terlik ozel yapım esimin hediyesi onuda kopardi nasil aldı nasil yaptı anlayamıyorum bile gecen gün cekmecen astım ilacı vardi fıs fıs onu almıs icini cikarmis dedim yutar felan annesi bisey olmaz dedi ne diyebilirim sen soyle..
Ben dedım diyecegımı Merve. Sana da. Oturup kahve sıgara keyfı yapan cocuguna bakmayan arkadasıma da.

Benım Cocugum yok yalnızım.
Buna ragmen evimde bebekler arabalar var.
Gelenlerin cocukları oynasın diye aldım oyuncakları.
Misafir de severim cocukta. Ama boyle degıl.

Merve’nin, Size uygularsınız uygulamazsınız ama bir öneri daha.
Eşiniz evdeyken asla arkadaşınızı aman gelsin, kalsın mantığı ile eve getirmeyin. Getirdiğinizde ise ayrı kapalı bir odada kalsın. Her zaman prensipli davranın. Gelen kişi sizin düzene ayak uydurmak zorunda olduğunu hissetsin.Siz kendi düzeninizi bozmayın.
Liseli kızlar gibi pijama partisi yapmanız normal değil. Çok yakın, yıllardır tanıdığınız biri, daha öncede görüştüğünüz biri olur, gelir kalır. Evi de yakın, gereksiz olmuş. Bana tekrar tekrar yazmanıza gerek yok, sadece sizin için daha sonra sıkıntı yaşamayın diye bir öneri. Bir de bir olay olduğunda aniden o an tepki verin.

Çocuk bunları bunları yapmış, çok üzüldüm. Çocuktur yapar diyemiyorum çünkü annesi olarak senin ona bu konuda gözetmen gerekirdi demelisiniz. Bir de telefona çıkmazsanız da olmaz. Siz fikirlerinizi söyleyin, sonra da gelip gitmezsiniz.

Merve’nin, Size uygularsınız uygulamazsınız ama bir öneri daha.
Eşiniz evdeyken asla arkadaşınızı aman gelsin, kalsın mantığı ile eve getirmeyin. Getirdiğinizde ise ayrı kapalı bir odada kalsın. Her zaman prensipli davranın. Gelen kişi sizin düzene ayak uydurmak zorunda olduğunu hissetsin.Siz kendi düzeninizi bozmayın.
Liseli kızlar gibi pijama partisi yapmanız normal değil. Çok yakın, yıllardır tanıdığınız biri, daha öncede görüştüğünüz biri olur, gelir kalır. Evi de yakın, gereksiz olmuş. Bana tekrar tekrar yazmanıza gerek yok, sadece sizin için daha sonra sıkıntı yaşamayın diye bir öneri. Bir de bir olay olduğunda aniden o an tepki verin.

Çocuk bunları bunları yapmış, çok üzüldüm. Çocuktur yapar diyemiyorum çünkü annesi olarak senin ona bu konuda gözetmen gerekirdi demelisiniz. Bir de telefona çıkmazsanız da olmaz. Siz fikirlerinizi söyleyin, sonra da gelip gitmezsiniz.
DedikleriniI uygulucam sessizligimden oldu zaten bunlar sıkı fikı olmıcam eskisi gibi

Cok aciklama yaptim.bidaha anlatayım salonum avangart açılmayan türden cocugu da onsuz yatmiyor tuvalete girsin bagirarak ortalığı yıkıyor, esimde erken kalkan bir insan salon da yatarsa girip oturamam dusuncesi oldu birde tesetturlu yatak odasinin dibinde tuvalet ondan dolayı normal sartlarda zaten oyle bisey yapmıyoruz hatta rahatsiz olduk esimle de misafir diye bisey diyemedik
Mesafe candır diyorum kimseyi bu kadar özelinize sokmayın yalnızım diye evde evin beyi varken kalmaya asla gidemem kimseye insanları da anlamak güç ne rahatlar. Böyle rahat tiplerle arkadaş olmakta istemem kafana takılacak birşey değil sorarsa da eşim yatak odasına kadar girilmesinden hoşlanmadı dersin kendi kuzeni sonuçta

Mesafe candır diyorum kimseyi bu kadar özelinize sokmayın yalnızım diye evde evin beyi varken kalmaya asla gidemem kimseye insanları da anlamak güç ne rahatlar. Böyle rahat tiplerle arkadaş olmakta istemem kafana takılacak birşey değil sorarsa da eşim yatak odasına kadar girilmesinden hoşlanmadı dersin kendi kuzeni sonuçta
Bende gidemem bu yasima kadarda gitmedim ama misafir diye tölerans gösterdim birde cocuklu diye yanliz olsaydı kesinlikli salonda yatardı

Bi An gözüm seyirdi.
Benimde çocuğum var 40 kere peşinde dolanırim ki zarar vermediği halde.
Bana gelen böyle yapan olsa ağzımlâ söylerim annesine. Kendi rahat edecekler diye rahatımı bozdurmam.

İnsanlar ne rahat ya. Ben misafirlikte oğullarımin poposundan ayrılamıyorum birşey kırıp dökmesinler diye 🙄 bence eşinin kuzeni de olsa çocuğu uyarmak ve ona göre şeylere yönlendirmeleri lazım.

Cocuk olunca mecburen salonum avangart cocukla yatamaz diye kendide pek rahatsz olmayınca bisey diyemedim
Ama çok yumuşak yüzlüsünüz. Misafir gelenler onlar. Rahatsa rahat değilse değil. Neresi uygunsa orada yatacaklar. Misafirperver olmak için bu kadar abartmanıza gerek yok. İyi niyetinizden yapıyorsunuz ama yazık bir halı da ağaçtan toplanmıyor ki. Lekesi çıkmazsa muhtemelen değiştireceksiniz.

Çocuklu musaifr gelmeden önce değerli şeylerini yatak odasına koy ve odayi kitle . Orasi salon değil oynancak yer değil senin mahremin bir şey olur bir şey isterler girersin çocuk yatırırlar açarsın kapısını . Bunu yeni evkiyken her şeyi eskimiş biri olarak söylüyorum. İlk başlarda kitlemiyordum baktım eşimin yeğenleri kardeşi odamdan çıkmıyor sonra aynada ruj lekeleri kullanılmış makyaj malzemeleri ve iç çamaşırı cekmecemin açıldığını görünce hemen odayı kitledim artık böyle yapıyorum kafam da rahat oluyor sinirlerim de zillamiyor. Çünkü kimi insan evinde çocuğun üstüne titrerken başka yerde saldım cayira mevlam Kayra diyor .

Back
X