• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dert degil yakınma..

cocuklarim kendi evimde döker sacar tabiki yapar cocuktur derim fakat bir baskasinin evine kolay kolay gitmem, gittim diyelim oturamam cocukla ilgilenmekten
ne olacagini belli olmaz, ha birsey yapti diyelim onun da zararini karsilamak gerekir
bana stres oldugundan senelerdir öyle her cagirilan yere gitmiyorum bu yüzden
azicik otursam cocuklar odalara gidiyor ne yaptigi belli degil
e kalkip gidiyorum ama misafirlik bu degil bari evimde oturayim diyorum
mecburi gittigim yerlerde de ne yedigimi anlarim ne ictigimi cocuklara bakmaktan
yüzüme birsey demezler ama arkamdan neler derler, hic güvenmiyorum olsun yapsin cocuktur diyenlere de
Siz anlayışlı sorumluluk sahibi bi annesiniz bence arkanızdan kimse bisey diyemez, belki bana bu laf yuzume gulerler arkamdan neler derler lafı ama inanın çocuğa biraz kızsam tavır alan bi yapısı var zaten cocuktur yapar kafasindayim onune verirsen oynar ama anne olarak cocugun hatasına gülerse o cocuk onu oyuna cevirir

Gerçekten bazı insanlar cok rahat kendi rahatlığı icin o telefondan kafalarını kaldırmak istemedikleri icin çocuklarına bakmıyorlar, misafirimiz geldi gecen zaman da çocuk herseye aglayarak istiyor verirsen aglar ve alışır yanlış mıyım? Telefon da kafası çocuk bisey istiyor kendi malıymış gibi veriyor cocuk zarar verince kızıyormuş gibi yapıyor, cocuk odaya girmiş halıya yüzüne aynaya birşeyler sürmüş çocuğu görünce gülmeye basladi, sen gülersen cocukta bidaha yapar ki yaptı da 2. Kez misafir diye sesim çıkmıyor yeni evliyim çoğu şeyim zarar gördü halıyı siliyorum çıkmıyor krem halı cok net lekeler, çocukta suç kesinlikle bulmuyorum annesinin hatasi diye düşünüyorum, bugun temizlik yaparken en önemli henüz kullanmadığım kremimin kırıştırılıp ici boşaltılıp aynı yere kondugu gördüm söylememiş bile bana haberim yok aklımın ucuna gelmez çünkü onu ordan alacağı, gerçekten ben mi abartıyorum. ?
Şu günlerde eve misafir kabul ediyor musunuz

Siz anlayışlı sorumluluk sahibi bi annesiniz bence arkanızdan kimse bisey diyemez, belki bana bu laf yuzume gulerler arkamdan neler derler lafı ama inanın çocuğa biraz kızsam tavır alan bi yapısı var zaten cocuktur yapar kafasindayim onune verirsen oynar ama anne olarak cocugun hatasına gülerse o cocuk onu oyuna cevirir

Yok ya sana demedim, genelde bu böyledir. Ben evime gelip tas üstünde tas birakmayan cocuklarin annerine onlar gidince güzel bir giydiriyorum cünkü
kendi evlerinde cocuga hersey yasak, benim evim ahirmis gibi salarlar
ben izin veriyorsam kendi cocuklarima veriyorum, gelip benim evimde kendi evinde yapmadiklarini yapmak nedir ya
ki benim cocuklarim kendi evlerinde yaptiklarini baskalrinin evinde yapmazlar cok sükür
böyle seyler yasamamak icin ben kimseye gitmiyorum, evime de cocuk gelsin istemiyorum acikcasi

Bir de size bir tavsiye. Yeriniz varsa evinize ufak tefek oyuncaklar alın ucuzundan . Koyun bir bazanin koltuğun altına . Normal oturmaya da çocuklu musaifr geldigi zaman en azından çocukları oyalamaya ellerine verirsiniz. Oynayacak bir şey olmayınca da çocuklar eve, dolaplara sarıyor . Bir ara eşimin yeğenleri benim terlik dolaplarimi açıp terlik alıyorlardı , mutfak dolaplarını açıp abur cubur arıyorlardı , çekmecedeki ıvır zıvırları indirmelerni hiç söylemiyorum bile. Evden gittiklerinde nerden başlasam Allah im diye dusunurdum . Ama ben uyardım kızdım yeri geldi . Şimdi bebeğimin oyuncakları olduğu için yine biraz vakit geçiriyorlar.

Bir de size bir tavsiye. Yeriniz varsa evinize ufak tefek oyuncaklar alın ucuzundan . Koyun bir bazanin koltuğun altına . Normal oturmaya da çocuklu musaifr geldigi zaman en azından çocukları oyalamaya ellerine verirsiniz. Oynayacak bir şey olmayınca da çocuklar eve, dolaplara sarıyor . Bir ara eşimin yeğenleri benim terlik dolaplarimi açıp terlik alıyorlardı , mutfak dolaplarını açıp abur cubur arıyorlardı , çekmecedeki ıvır zıvırları indirmelerni hiç söylemiyorum bile. Evden gittiklerinde nerden başlasam Allah im diye dusunurdum . Ama ben uyardım kızdım yeri geldi . Şimdi bebeğimin oyuncakları olduğu için yine biraz vakit geçiriyorlar.
Boş odam var esimin bana aldığı ayiciklar da var ama cocuk onla yetinmeyi bilmiyor hep ya cekmece karıştırıyor ya dolap ya süs eşyası olmadık seyler istiyor vermeyince ortalığı yıkıyor alışmış çünkü aglayarak elde etmeye annesinin dibindede ayrilmiyor annesiyle aynı odada işini hallediyor cekmeceden ilac almis astim ilaci cikarmis icinden kirmis yani agzina cekiyor dedim ver felan bak icine cekr ilac o dedim visey olmaz dedi ne yapayım daha ben

Çok pasif kalmışsınız konu sahibi. Bu kadınla artık iyilikle de konuşmayın bence. Doğrudan çocuğunun yaptıklarından eşyalarınızın zarar gördüğünü, bu durumdan da çok rahatsız olduğunuzu sert bir dille söyleyin.Evde kalmasına da müsaade etmeyin artık,baktınız zorla kalıyor, koltuğun üzerine verin bir çarşaf nasıl yatarsa yatsın çocuğu ile siz de çekilin odanıza. Böyle yüzsüz insanlar tatlı dilden falan anlamaz, net olun. Küserse de kendi bilir hatta sizin için daha iyi olur bence.

Yatılı gelmişti yatak odasında cocuk ben kız kaldık oda girip uzanıyordu gün içerisinde biz tv odasindayken

Coronada yatili misafir alip birlikte yatmak 🤔🤔

Asil konuda haklısınız ama cocuklu birinin yatili gelmesi böyle sonuclar hep dogurur.
24 saat cocuk kontrol altinda tutulamiyor malesef. Cok elzem durum yoksa cocukla kimseye yatili gitmem. Kimseyi de kabul etmem. Cenaze falan varsa ancak

Yatak odası insanın mahrem alanıdır. Ev sahibi nezaketen de olsa yatağında yatmasını misafire teklif etse bile bu teklifi kabul edecek kişi bana göre geniştir kimse kusura bakmasın.

İnsanın eşi evde olmasa belki annesi yada kızkardeşiyle falan birlikte yatması mümkün gibi ama eşinin kuzeni çok çok saçma olmuş. Tesettürlü olduğunu eşinden rahatsız olabileceğini ve wc salona uzak yatak odasına yakın diye seninle kaldığını söylemişsin. Asıl eşinle senin odanda kalmasından dolayı büyük rahatsızlık duyması lazımdı.Kadının çocuğu evi de talan etmiş kadın umursamamış, sizin eşinle ayrı yatmanıza sebep olduğunu da sorun etmemiş. Kısacası çok rahat ve utanmaz biri , mesafe koyun. Zaten mesafeli olacağınızı yazmışsınız, bir de naçizane olarak bir fikir belirteyim. Bu kuzen yada bir başkasıyla sırf yalnızım tekim sıkılıyorum diye içli dışlı olmayın. Eşiniz size yeter, zaten yeni evlisin . Otur eşinle sohbet et vakit geçir film izle. Çok sıkılırsan aileni yada yakın dostlarını telefonla sra sohbet et. Hatta teknoloji var görüntülü bile konuşursun yakınlarınla. Eşimle hiç alakamız olmayan bir şehre tayinle gelmiştik, ama sırf yalnız kalmayayım diye görüşmüyorum kimseyle. İnsanlara maalesef güvenilmiyor. Esinizin kuzeni de olsa eşiniz evdeyken de mecburi bir durum olmadıkça kimseyi yatılı misafir olarak kabul etmeyin. Bekarken yaptığımız gibi pijama partisi durumu evliyken pek uygun olmuyor . Kuzenine eşinizin salonda rahat edemediğini artık yatılı alamayacağınızı söyleyin. Yeri gelirse de size gelmek için zorlarsa da halınızdan lekenin çıkmadığını, çocuktur yapabileceğini ama onun umursuzluğundan rahatsız olduğunuzu deyin. Varsın malı kıymetli desinler. Bende hala eşya borcu ödüyorum kolay alınmıyor yeni evliyken evin ihtiyaçları. Herkes çocuğuna sahip çıkmalı gittiği misafirlikte.

Odaları kilitlenmeniz gerekirdi. Aklınızda bulunsun, ben eve başka çocuk gelmeden değerli, kırılacak, etrafa saçılacak her şeyi kapalı yatak odasına koyup kilitliyorum. Banyoda vs de hiç bir şey olmuyor.
Ben de aynını yapıyorum. Bazen sanki annelerin yüzü buruşuyor gibi geliyor bu duruma ama yapacak bir şey yok. Eşyalarım zarar gördükten , etraf battıktan sonra anneler memnun olsa ne olur ki? Aniden telefon alsam hemen banyodakileri, salondaki objeleri atıyorum yatak odasına kitliyorum orayı kafalar rahat. Hatta dolaplar için çocuk kilidi dahi düşünüyorum, bazı çocuklar çok karıştırıyor dolap, çekmece. Rahatsız oluyorum açıkçası ama annelerden çekniyorum, ne kıymetli evi var derler diye 🙄

konu sahibi çok haklısınız ya halıya yazık oldu şimdi yani. Siz mecbur muydunuz halı çitilemeye. Çocuklu misafiri bu nedenle hiç sevmem, gittiklerinde uğraşması çok zor oluyor çünkü. Zaten eğer çocuğuna uyarıda bulunan bir ebeveyn değilse o misafirlikten keyif de almıyorum çocuğun peşinde koşmaktan. Ben olsam çağırmazdım bir daha, veya gelmek istediğinde sürekli bahane bulurdum anlasın diye.

Bir daha görüşmem ben olsam ikincisi de oturma odasinda agirlar diger tum yerleri kilitlerdim. Kilitli deyince de ne yapayim sen cocuguna bakmiyordun tum esyalarimi mahvetti diyin

Arkadaşlar anne çocuğu ile ilgisiz diye görüşmemezlik yapılır mı Allah aşkına?
her mevzuda her konuda da "asla görüşme bir daha" demek ne kadar insancıl?
bende ilk evlendiğimde eşyalarım yeni iken çok hassastım çok normal çok doğal
simdi iki çocukla ohoo hiç bir şey eskisi gibi değil
Kendi çocuğun olunca biraz daha rahat olacaksın

kuzen de yabancı değil hoş
al karşına de ki bak şu internet sayfasında şöyle okudum
çocuklara çok taviz verilince söz dinlemez oluyormuş
biraz otorite ni belli etsen
Hadi ben yabancı değilim ama başkasının evinde izinsiz eşyaları karıştırırsa yanlış anlaşılır
Gibi şeyler söylemeye çalış

sonucta o anne bilinçsiz ki telefon elinden düşmüyor
o zaman uyarıya ihtiyacı var

sen üzerine düşeni yap
Uyar onu hatta "bak bende anne olacağım ilerde bunlara dikkat edelim" felan de

baktin hala tınlamıyor ona göre bir önlem alırsın

her çocuk ilerde bu toplumun bir bireyi olacak
bakkali amcası öğretmeni olacak
hemen tu kaka diyip kestirip atarsak nasıl kazandıracağız onları topluma?

Arkadaşlar anne çocuğu ile ilgisiz diye görüşmemezlik yapılır mı Allah aşkına?
her mevzuda her konuda da "asla görüşme bir daha" demek ne kadar insancıl?
bende ilk evlendiğimde eşyalarım yeni iken çok hassastım çok normal çok doğal
simdi iki çocukla ohoo hiç bir şey eskisi gibi değil
Kendi çocuğun olunca biraz daha rahat olacaksın

kuzen de yabancı değil hoş
al karşına de ki bak şu internet sayfasında şöyle okudum
çocuklara çok taviz verilince söz dinlemez oluyormuş
biraz otorite ni belli etsen
Hadi ben yabancı değilim ama başkasının evinde izinsiz eşyaları karıştırırsa yanlış anlaşılır
Gibi şeyler söylemeye çalış

sonucta o anne bilinçsiz ki telefon elinden düşmüyor
o zaman uyarıya ihtiyacı var

sen üzerine düşeni yap
Uyar onu hatta "bak bende anne olacağım ilerde bunlara dikkat edelim" felan de

baktin hala tınlamıyor ona göre bir önlem alırsın

her çocuk ilerde bu toplumun bir bireyi olacak
bakkali amcası öğretmeni olacak
hemen tu kaka diyip kestirip atarsak nasıl kazandıracağız onları topluma?

Yorumunuzu fazla insancıl buldum. Ne iyisiniz gerçekten... İnsanlar cahil olabilir ama bu durum gerçekten yuzsuzluk, arsizlik... Böyle insandan her sey beklenir.. merhaba merhabadan oteye gitmeyin konu sahibi

O gelince yatılı cocuk ben kız beraber yattik esim salondayda oldu genelde o da gün icerisinde yatak odasinda uzaniyordu cocukta onsuz yapamıyor pesinden giriyor
Ortamın saykoluğuna bak. Hangisi daha saçma bilemedim. Elalemle aynı yatakta yatmak mı yoksa bu salgında eve yatılı misafir almak mı?

Yorumunuzu fazla insancıl buldum. Ne iyisiniz gerçekten... İnsanlar cahil olabilir ama bu durum gerçekten yuzsuzluk, arsizlik... Böyle insandan her sey beklenir.. merhaba merhabadan oteye gitmeyin konu sahibi
Komşuluğun dahi bittiğinden şekva ettiğimiz bu günler de birazda biz çaba göstermeliyiz.
Müslüman merhametlidir ama enayi değildir.
Bende bazı şeyler yaşadığım ve tecrübe kazandığım için böyle konuşuyorum inanın.

Komşuluğun dahi bittiğinden şekva ettiğimiz bu günler de birazda biz çaba göstermeliyiz.
Müslüman merhametlidir ama enayi değildir.
Bende bazı şeyler yaşadığım ve tecrübe kazandığım için böyle konuşuyorum inanın.

Allah sizin gibi komsu versin herkese ne diyim...

Hepize ayrı ayrı teşekkür ederim normalde sorun etmem cocuktur derim ama bu olanlar beni bunalttı, yatılı kalmadığı zamanda bu böyle aslında gunu birlik geldiği zaman da, sadece kırmıyım misafir dediğim icin böyle oldu herşey aslında aptallık bendeki her yapılana susup cevap veremiyorum kırmıyım diye ama bi kac kez uyardım oda yaptığı şey degerli esyam diye ama o zaman da tavır alıp surat edince kendimi kötü bi misafirlerver gibi hissettim, ama bundan sonra mesafe koycam çünkü üzülen ben oluyorum

Kesinlikle bir daha kabul etme. Sebep sorarlarsa açıkla. Ve böyle bir şey olduğunda sessiz kalma, hemen uyar.

Back
X