Bugun hastanede işlerimiz vardı eşim ben annem gittik ..O kadar çok yaşlı dede nine var ki ve yanlızlar yanlarında kimse yok çok üzüldüm ..Dedim hiç mi evladı torunu vs yok Bi nine oglunu getirmiş 85 yaşlarında kambur oğlu engelli 15 günde bir sakinleştirici bir iğne vurunuyormuş. raporu bitmiş görevli kıza soruyor teyze yaşlı anlamıyor neyse hallettik nine dedi benim evlatlrım var hepsi bana sen ne zaman öleceksin ölde kurtulak diyor dediaglamamak için kendimi zor tuttum bir başına engelli oğlu ile ne olur yaşlı anne babalarınızı ne olursa olsun yanlız bırakmayın .. bizim nasıl bebekken onlara ihtiyaımız var onlarında bize yaşlılıkta ihtiyacı var ..Bir gün onların yerinde biz bizim yerimizde evlatlarımız olacak Yerdekilere merhamet edelim ki göktekilerde bize merhamet etsin ..Paylaşmak istedim
oo daha ne ınsanlar var, anlatsam şaşırırsın...
İnsanın ıçınde merhamet, sevgı olmalı yoksa gerısı boş, yaşlı çocuk vs fark etmez.
Heh işte o merhamet duygumuzu da zamanında ailemizden öğreniyoruz bence.
Eğer çocuklukta,gençlikte öğrenmediysek şimdi çok geç çoook!
böyle konularda aılelere çok büyük ış düşüyor zaten.
bunu yapabılende var, yapamayan da..
Sonradan öğrenebıleceğımız bırşey değıl.
Bır yandan da, aıle ne kadar bu duyguyu aşılasada bızlere
ınsanın ıçınde yoksa, yok! olmuyor..
Oluyor arkadaşım inan oluyor.
İnan ki armut dibine eninde sonunda dibine düşüyor.
açıkça söyleyeyim ben bu tarz durumlarda hep düşünürüm ki; "ne ekersen onu biçersin"
hiç bir evladın sadece hainliğinden ana babayı ortada bırakabileceğini sanmıyorum.
Gençliğinde elbet onlar da evlatlarına zor dönemler yaşatmıştır o çocuklar da irtibatı kesmişlerdir ki şimdi yaşlandılarında yalnız kalmışlardır diye düşünürüm daima.
Zamanında aile ilişkileri çok çok iyi olup da şimdi sadece ana baba yaşlandı diye evlat irtibatı kesmez.
heh işte o merhamet duygumuzu da zamanında ailemizden öğreniyoruz bence.
Eğer çocuklukta,gençlikte öğrenmediysek şimdi çok geç çoook!
Açıkça söyleyeyim ben bu tarz durumlarda hep düşünürüm ki; "ne ekersen onu biçersin"
Hiç bir evladın sadece hainliğinden ana babayı ortada bırakabileceğini sanmıyorum.
Gençliğinde elbet onlar da evlatlarına zor dönemler yaşatmıştır o çocuklar da irtibatı kesmişlerdir ki şimdi yaşlandılarında yalnız kalmışlardır diye düşünürüm daima.
Zamanında aile ilişkileri çok çok iyi olup da şimdi sadece ana baba yaşlandı diye evlat irtibatı kesmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?