Dert mi Bunun Adı ..

_Dersena_

Küçük Anne <3
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2010
1.924
11
158
Bugun hastanede işlerimiz vardı eşim ben annem gittik ..O kadar çok yaşlı dede nine var ki ve yanlızlar yanlarında kimse yok çok üzüldüm ..Dedim hiç mi evladı torunu vs yok Bi nine oglunu getirmiş 85 yaşlarında kambur oğlu engelli 15 günde bir sakinleştirici bir iğne vurunuyormuş. raporu bitmiş görevli kıza soruyor teyze yaşlı anlamıyor neyse hallettik nine dedi benim evlatlrım var hepsi bana sen ne zaman öleceksin ölde kurtulak diyor dedi aglamamak için kendimi zor tuttum bir başına engelli oğlu ile ne olur yaşlı anne babalarınızı ne olursa olsun yanlız bırakmayın .. bizim nasıl bebekken onlara ihtiyaımız var onlarında bize yaşlılıkta ihtiyacı var ..Bir gün onların yerinde biz bizim yerimizde evlatlarımız olacak Yerdekilere merhamet edelim ki göktekilerde bize merhamet etsin ..Paylaşmak istedim

Beni kalbimden vurdun...
Hayatta dayanamadığım tek şey yaşlı bir insandır. Yolda yaşlı görsem ağlarım o kadar seviyorum ki onları
Özellikle dizilerde veya dini filmlerde evlatları tarafından dışlanan yaşlılar canlandırılır ya ben en az 3 gün iptal oluyorum
İnsanın içinde merhamet olmalı
Annesine babasına saygı, sevgi göstermeyen kendi evladına da göstermez

oo daha ne ınsanlar var, anlatsam şaşırırsın...
İnsanın ıçınde merhamet, sevgı olmalı yoksa gerısı boş, yaşlı çocuk vs fark etmez.

Açıkça söyleyeyim ben bu tarz durumlarda hep düşünürüm ki; "ne ekersen onu biçersin"
Hiç bir evladın sadece hainliğinden ana babayı ortada bırakabileceğini sanmıyorum.
Gençliğinde elbet onlar da evlatlarına zor dönemler yaşatmıştır o çocuklar da irtibatı kesmişlerdir ki şimdi yaşlandılarında yalnız kalmışlardır diye düşünürüm daima.
Zamanında aile ilişkileri çok çok iyi olup da şimdi sadece ana baba yaşlandı diye evlat irtibatı kesmez.

oo daha ne ınsanlar var, anlatsam şaşırırsın...
İnsanın ıçınde merhamet, sevgı olmalı yoksa gerısı boş, yaşlı çocuk vs fark etmez.

Heh işte o merhamet duygumuzu da zamanında ailemizden öğreniyoruz bence.
Eğer çocuklukta,gençlikte öğrenmediysek şimdi çok geç çoook!

Heh işte o merhamet duygumuzu da zamanında ailemizden öğreniyoruz bence.

böyle konularda aılelere çok büyük ış düşüyor zaten.
bunu yapabılende var, yapamayan da..
Sonradan öğrenebıleceğımız bırşey değıl.
Bır yandan da, aıle ne kadar bu duyguyu aşılasada bızlere
ınsanın ıçınde yoksa, yok! olmuyor..

Ben öyle insanların merhamet duygusuna sahip olmadığını düşünüyorum, hele bakmaya durumu olduğu halde ana babasını huzurevine bırakanları hiç anlamıyorum. Kısacası içinde merhamet yoksa o evlattan fayda gelmez. Allah herkese hayırlı evlat nasip etsin. Şahsi görüşüm -ailem kötü dahi olsa- onları yüzüstü bırakamam, bu dünya imtihan dünyası ve ben de günün birinde yaşlanacağım...

Oluyor arkadaşım inan oluyor.
İnan ki armut dibine eninde sonunda dibine düşüyor.

Ben haketmiş olma düşüncesine kesinlikle katılmıyorum. Evlat gerçekten merhametli değilse istersen ona dünyaları ver yine şükretmez.
Benim babam o kadar kötü günler yaşattı ki bize, lise de kitaplarımı bile alamamıştım çok zordu hem de çok
Ama hastalandığında gözlerini kaybettiğinde yine bendim yanındaki, yine bendim koluna giren
İnsan gerçekten insan olmayı bilmezse bahane çok. Anne baba ne yaparsa yapsın cennet onların ayaklarının altında
Benim fikrim bu. O ne yapmış olursa olsun ben yanındayım...

İçlerinde ektiğini biçen de vardır. Haketmediği halde yalnız bırakılan da. Genellememek lazım...

Hastane de tek başına sırada bekleyen her yaşlı içinde ah ne vefasız evlatları var diye de ön yargılı yaklaşmamak lazım. Belki çok ciddi işleri vardı belki anası babası haber bile vermedi. Hayat bu istediğimiz an istediğimiz yerde olamayabiliriz...

Bir söz vardır derler ki "bir ana - baba 10 çocuğuna bakıyorda, 10 çocuk bi ana - babaya bakamıyor."
Yazıklar olsun. Başka bir şey söylemek istemiyorum.
Ama gün gelecek onlarda yaşlanacak. Aynı muameleyi onlarda evlatlarından görecekler yazık... İnanın çok yazık.

heh işte o merhamet duygumuzu da zamanında ailemizden öğreniyoruz bence.

benimde aklıma hep bu geliyor
acaba naptılar ki evlatları böyle davranıyor diyorum
yoksa normal bir insanın anne babasını o hale düşürmesi akıl alır şey değil
benimki bu yaşta yaşlanınca seni çöpe atıcam diyorsa
oturup bi düşünmek lazım

anne baba ne yaparsa yapsın hiç bir zaman ölsün diye beklenmeyi haketmez bence.dünyada anne babadan daha kutsal ve savunulacak sahip çıkılacak başka ne var?nasıl birşeyi onların yerine koyabiliriz?
en en en önemli değerimiz bizim anne babamız,bize düşen onlara hastayken düşkünken bakmak.
nasıl ki yeni doğmuş bir bebeğe, anne babası bakmakla yükümlüyse,biz de anne babaya bakmakla yükümlüyüz.
bir bebeği sokağa bırakmak nasıl canice ise,anne babayıda hastayken, bakıma muhtaçken bırakmak aynı şey, canilik.

Bir anne Bin evlada bedeldir.

Ne verirsen onu alırsın kötüsü olduğu kadar iyisi de var ben annem babam ve kardeşim için ölürüm elbette kocam\sevgilimde can ama Onlar benim kanım canım kurban olurum onlara

aynı şeyi düşünüyorum sizinle...

Dedem şuan huzurevinde. Arayıp sormuyoruz açıkçası.Annem 5 teyzem 3 dayım 2 yaşındayken evli, 4 çocuklu bi kadın bulup terk etmiş evi. Birdaha da ne aramış ne sormuş ne bu çoluk çocuk ne yiyor nerde nasıl yaşıyor merak etmiş. Ananem 26 yaşında 3 çocukla dul kalmış.Sağolsun üçünü de yetiştirmiş. Almanyaya işçi gitmiş.Şuan maddi durumu çok iyi.3 çocuğuna da evlerini ananem aldı. Dedemi ben 14 15 yaşında biz arayıp bulduğumuz için tanıdım. Öbür kadından ablamdan bikaç yaş büyük bir oğlu olmuş. Kadın ölmüş.Oğlanla yaşıyorlar. Bir süre öyle senede 1 2 görüştük.Bize geldiler oğluyla kaldılar.Sonra bir gün oğlu dövmüş bunu.Başka bir şehirde yaşıyorlardı.Annem aldı bize getirdi.2 hafta kadar bizde kaldı.Ama o bize yabancı biz ona.Dede gibi değil evde haliyle.Baktık olmuyor.ev tutsa emekli maaşıyla geçinemez.Bizim eve çok yakın huzurevi vardı.Annem dedi huzurevine yerleştirelim seni sabah gel bize akşam yatmaya gidersin. Öyle yerleştirdik. Sonrasında da rahat durmadı.Şuan 80 yaşında vardır.Huzurevindeki temizlikçi kadınla fingirdeşmeye başlamış.Kadın evli.Olaylar, utançlar ... Demem o ki çoluk çocuğuna kol kanat geren ana baba yaşlandı diye kapı önüne konmaz.Çok çok istisnadır.Ananemin başımızın üstünde yeri var.Ama dedem yardım edilecek bir yabancı gibi. Bu kadarını yaptığımıza şükretsin.Bunlar sadece kısaca anlattıklarım

tam benlikmiş bu olay.. aşırı duygusalımdır.. orada öyle birşey duysam bayılana kadar ağlayabilirdim.. ki sokakta çöp karıştıran kediler için ağlayan biriyimdir.. Bir yandan da geçmiş diye birşey var. Bazen insanın boğazında bir bıçak olur çocukluk ve aile.. yutsan içini keser çıkarsan dilini keser.. Ne yaşadında diye sorsalar anlatmak ömrünü alır.. ve acı , mutluluk görecelidir.. Kimse ama kimse gerek iyi gerek kötü olan geçmişi sahibi gibi anlayamaz.. o kalpte o ruhta yaşanması lazım ki bizi biz yapan bugünümüzü sağlayan dündür aslında. durum böyle olunca kendime sormadan edemedim.. neden çocukları "kurtulak " demişler? Bir çocuk melek olarak dünyaya gelmiyor mu? ilk aşkını annesinin göğsüne yaşamıyor mu? Onu geleceğinde şeytan yapan "aile" değil mi? Söyleyene değil söyletene bak demezler mi? Dedesi tarafından tacize uğramış minicik bedenler var... ki o dedeye otobüste hürmet edilip yer bile veriliyordur.. Malesef tüm evrelerinde yanında olmadığımız bir insanın o gırtlağındaki bıçağı bilemiyoruz..

inanin bende cok gordum orneklerini benim yengemin annesi kendi oz annesini istemedi evde gitti huzur evine yerlestirdi kadincagiz agac cop bidonlari arkasindan kizini gozlemlerdi herhalde hasret gideriyordu bizde sokakda oynar bazen rast gelirdik nasil bagirirdi annesine utaniyorum senden pis bunak diye ben bile cocuk halimle gunlerce uzulurdum annesi oldu cenazesini bile almadi sonrayengemin yanina yerlesti rahmetli anneannem 1 gece kaldi diye kizinida fisekleyip anneanemi evden kovdurtmus anneannem uzuntuden 1 gun boyunca yemedi icmedi zaten aksama oldu olurkende teyzem yanindaymis helal etmis hakkini yengeniz kus durmayin demis garibim allah nur icinde yatirsin kizinda kalirken hergun giyinir suslenir o carsi senin bu carsi benim kiziyla butun gun oyleydiler sultana slm vermezlerdi burunlari bir karis havadaydi sonu felaket oldu hafizasi silindi ilk arasira yerine gelince hep annesini gorup azap cekti annemin evine kackez girip annemin sandiginda annesini ariyormus kac kez sahit olduk yengem ne dayaklar atardi annesine kac kez sikayet edildi yengem kendini hakladi hep yok saldirgan yok beni olduruyordu kendimi savundum falan en sonunda igneler yaptirmis sakinlessin diye 40 derece sicakda atti tavan arasina acmi tokmu demeden gezdi tozdu birgun geldiginde bakmis annesi olmus artik yengemin sonu nasil olur allah bilir bu dersmiydi derseniz asla kimse boyle olmeyi hakketmiyor annem babam ne yaparsa yapsin olurum onlar icin basimda gezdiririm annelik babalik yapmamis olsalardi eger onlar icin olmasa bile rabbimden korkuma yaparim aynen kvalide kpeder icin bile basimin ustunde yerleri var hatta hep konusurum arkadaslar der ay bunlar yatalak falan olsa oldururler seni diye hic yuz verme basina kalir asla atmam basimdan ben onlara merhamet etmeliyimki cocuklarimda bana etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…