Dert sayılmaz sadece fikir istiyorum

Merhaba Güzellerim 😍
Size bir fikir danışacağım zira ben bir türlü karar veremedim.
Ayın 5 inde maaşım yatacak ilk işim ilk maaşım.
Ondan önce hatta maaşım yatana kadarda hep babamdan harçlık aldım annem diyor ki ilk maaşının tümünü babana ver memnun olsun. Bir yanım yıllardır esirgemeyen babacıma neden esirgiyorum diye kendini yerken bir yanımda bu duruma alışırsa onu alıştırırsam ya daha kötü olursa diyor. Bu arada babamın durumu iyi borcumuz VS. Yok çok şükür yani paraya ihtiyacı da yok.
Yok daha neler :) Annene ve babana ilk maaşınla alacağın mütevazi hediyeler onları gayet mutlu eder diye düşünüyorum. Benim ilk maaşım stajdan aldığım cücük kadar para olduğu için eve dönerken pasta almıştım. Valla ikisinin de gözleri dolmuştu :)

Maasin tümünü verirseniz alışkanlık eder,hep bekler.Aileniz size bakmakla yükümlüdür.Lüks bir yemeğe çıkarın annenize bilezik babanıza altın kol saati veya pahali bir hediye alın olay bu kadar. Ki pahali hediyeye bile gerek yok babaya gömlek anneye çanta bile olur. Hatta uygun fiyatlı bir otelde çift kisilik tatil bile olur.

kendinize 500 tl alarak "babacım bu zamana kadar hep sizden harçlık aldım, bu ilk işim ilk maaşım ve ben bu ay maaşımı sana vermek istiyorum" deyin. bu ay kısmını belirtin. devamında da borcunuz yoksa aydan aya 500 tl babanıza verin..

Bende ilk maaşımı zarfla babama vermiştim onunda ihtiyacı yoktu kabul etmemişti ama babam gerçekten çok sevinmişti bence alışılacak bir durum değil ondan sonra teklif edecek değilsin zaten

Bende böyle yapmıştım, Babam kabul etmemişti.
Hatta lise stajı yaparken, ilk maaşımla anneme yüzük almıştım. Dünyalar onun olmuştu. Hala saklar yüzüğü. :)

İhtiyacı olsun olmasın, bence ver. Zaten kabul etmez ama çok mutlu edersin onu.

Babanız sizi yaparken senet imzalatmadığına göre neden maaşınızı vereceksiniz ki.. Sizi büyütmek okutup meslek sahibi yapmak onun zaten görevi. Sizde içinizden ne geliyorsa onu yapın, yemek olur hediye olur ama asla maaşınızı vermeyin. Annenizin sözünü dinlemeyin bundan sonrası için pek mantıklı akıllar vermiyor.

Bana gerçekten bu tür düşünceler aşırı saçma geliyor.Baban sonuçta yani aç kalıp sokakta mı kalacaksınız ? Mecbur bir şekilde size yardım etmek zorunda.Ama bu karşılıklı olmamalı bana göre.Ben çalıştığım halde annem hala yanımdayken elimi cebime attırmaz bunun zengin veya fakir olmakla da alakası yok.Ancak daha maaşını almadan ebeveynlerin paraya gözünü dikmesi bana tuhaf geliyor.

Merhaba Güzellerim 😍
Size bir fikir danışacağım zira ben bir türlü karar veremedim.
Ayın 5 inde maaşım yatacak ilk işim ilk maaşım.
Ondan önce hatta maaşım yatana kadarda hep babamdan harçlık aldım annem diyor ki ilk maaşının tümünü babana ver memnun olsun. Bir yanım yıllardır esirgemeyen babacıma neden esirgiyorum diye kendini yerken bir yanımda bu duruma alışırsa onu alıştırırsam ya daha kötü olursa diyor. Bu arada babamın durumu iyi borcumuz VS. Yok çok şükür yani paraya ihtiyacı da yok.

İlk maaş verilir mi hiç? Onları yemeğe çıkar..

Ihtiyaci yokmuş, gerek yok bence. Kabul de etmez ki hem.

Yemek olur, hediye olur, kira su Bilmem ne faturası odenebilir

Maaşınızı almak için emek vermiyor aileler çok saçma bir teklif olmuş annenin teklifi.Bir aksam yemegi lüks bir mekanda yeter de artar..

Hediye alın ailede kaç kişi varsa. Bir de yemeğe çıkarın.
Çalışmaya devam ederseniz zaten eve gelirken arada tatli, yiyecek vs zaten alırsınız.
Ama maaşın hepsini vermek olmaz.
Öbür aya kadar ne yapacaksınız?
Harçlık olarak mi isteyeceksiniz geri verdiğiniz maaşı? :)
Onlar anne baba olarak çocuklarına bakmakla yükümlü bu onların görevi.
Maalesef bizde vicdan yaptirtiyorlar okuttu, yedirdi, içirdi diyerek.
Tabi yapacaklar dogurdularsa.
Haa düşkün olurlar kıt kanaat gecinirler o apayrı.
Ama ihtiyaç yokken böyle birşeye gerek de yok.

Ben çok doğru bulmadım. Hani borcu olsa ok. En güzeli hediye almak. Ailenin görevi zaten çocuğunu imkanları dahilinde iyi yetiştirmek. Eğer bir kez verirseniz bir beklenti içine girecek mutlaka. Çok sevineceği bir hediye almalısınız hem anneye hem babaya.

Babanız nasıl ki size tüm manasını vermiyordu ki bu sacma olurdu sizinde yapmanız gereken o ya hediye alın ya yemege gorurün.

Back
X