• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dert yok, Sohbet var.... :)

alacaksanız 0 almayın bari abla,onunla iyice öğrensin sonra çalışır alır kendine :1:

Mümkün değil zaten 0 araba alınmaz,ufak bir tane 2.el filan olursa onda öğrenir iyicene

günaydın desem çok geç...

merhaba herkese ..

bugün kimse havasında değil galiba ağır ilerliyor konu

Selammm hoş geldinnnn :3:

şurda 2 trip yaptım kimse kale almadı

yazıklar olsun böyle topice

Tribini yidiğimmm nolduuuu :1:

toplantı vardı da..

bizi sevmiyolar burda..istemiyolar.. sürekli açık arıyolar.
insanlar neden bu kadar kötü..

:37::37:

Kim sevmiyorrrr söle hemen icabına bakalımmm :27:

tavşan daha küsmüş, dağın habarı yok

OKB li dağlara mı küstün sen bebeyimmmmmm

şu üvey anne konusuna takıldım yaa...
bir anne hayattayken hangi koşulda çocuğunun üvey anneyle yaşamasına izin verir kızlar yaaa...
bu annenin ekonomik özgürlüğü de varken, çocuğuna sahip çıkması için hiçbir engeli yokken hele o evlattan nasıl bir gün bile ayrı uyunur...
basmıyor benim kafam...
csi...yazdıklarına katılıyorum orda...ama bu içimde o çocuğun annesine küfretme isteğini bastırmıyor...

Allah bazılarına annelik duygusu vermiyor demek ki :)

elmayra diyorum ki ben hayıta şimdiden başlasam mı acep????regl olunca hapa başlıcam.aynı zamanda da hayıtı da içeyim ölmem ki galiba :9:

zaten 3 ayda anca etki gösteriyormuş:37:

Kızım ot çöp yaa ben bişey olacağını zannetmiyorum. Başla sen bence :D

ben artık başka yerde yorum yapamıyorum.
okur da dalga geçersiniz diye..

off.. çok sinirliyimmmmmmmm çokkkkkkk

bir anne hayattayken hangi koşulda çocuğunun üvey anneyle yaşamasına izin verir kızlar yaaa...
bu annenin ekonomik özgürlüğü de varken, çocuğuna sahip çıkması için hiçbir engeli yokken hele o evlattan nasıl bir gün bile ayrı uyunur...
basmıyor benim kafam...
csi...yazdıklarına katılıyorum orda...ama bu içimde o çocuğun annesine küfretme isteğini bastırmıyor...

Annelik iç güdüsü yoksa yoktur bir kadında istediği kadarda durumu iyi olsun,anneliği hak etmiyor bu tipler ..

basmıyor benim kafam...

o bayan yurt dışında yaşıyor.. eski eş ya yabancıdır; ya da asimile olmuş bir türk.. yoksa türk anası kolay kolay yavrusundan vazgeçmez..

ben artık başka yerde yorum yapamıyorum.
okur da dalga geçersiniz diye..

off.. çok sinirliyimmmmmmmm çokkkkkkk

bebeyim neden böyle düşünüyosun? senin profilinden dalga geçilecek bir yorum çıkması güç..

hem neden sinirlisin? boşver okblileri, anlat derdini asudene, hayatının baharına, ömrünün asude limanına

ask olsun hepinize yaaa bu saat olmus aranizdan hic kimse su garibani merak etmemis....

hosbuldum....:2::2::2::2::2::2:

basmıyor benim kafam...

canım ben sadece bizdeki olaydan örnek verebilirim.
çocuğundan ayrı kalmak istediği yok ama onunlayken de olmuyor işte.
anne hala bekar, evlenmedi, tek yaşıyor, çalışıyor.

daha önce ailesiyle yaşıyordu, ailesi (yeğen küçükken) istemedi. bakmayız. çocuklarına sahip çıksın babası dediler.
babadaydı o dönem. babanın eli hep çocukta ama.

sonra anne ayrı eve çıktı, baba annenin kirasını ödedi, eşyalarını aldı.
yaşıyorlardı mutlu mesut.

kadın işte, çalışıyor, okuldan bir haber geliyor çocuk 20 gün gitmemiş okula (ulan şrfsizler 20 gündür aklınız nerde), özel okul allahtan, raporlar maporlar, olay kapatıldı.
sonra dersaneden haber geliyor, bilmemkaç haftadır da oraya gitmemiş.

erkek çocuğu, anne ne kadar ilgilenebilir ki? gönderiyor babaya.
haydaaaa bu sefer evde kıyametler kopuyor.
eltim dövmüyor, sövmüyor belki ama tüm hırsını kocasından alıyor.
zaten kadın inkar etmiyor, istemiyorum diyor, ağzıyla...

hangi konudan bahsediyosunuz ya?

benim sinir olduğum mevzu vasatın iktidarı..

bir şekilde bir koltuk edinmiş olan insanlar, kendilerinden daha birikimli gençlere tahammül edemiyor.

ben kimseyle sidik yarıştırmıyorum ama yarıştırmaya kalkışanlar var.. bu da beni deli ediyor.

bilip bilmeden ahkam kesmeye kalkıyorlar.

şimdi ben hacze çıkacaksam işlemi öğleden önce yaptırmak zorundayım ve öğleden sonra da hacze çıkmalıyım..

ya da 9.00 diye verilen duruşma saati sadece belgede 9.00 diye geçer.. oysa ben 50. sırada olduğumdan duruşmaya belki 2.de ancak girerim ama işte bilmiyorlar
ve ahkam kesiyorlar..

istismar etmeyin diye bi uyarı geldi üst makamlardan da.. anlat anlatabilirsen..

basmıyor benim kafam...

ben bu ve bu gibi konularda çok sinirleniyorum...

insanlar ne kadar uğraşıyor anne olabilmek için,bu gibilerse evlat sahibi olmanın değerini bilmiyor :19:

canim onlar ahkam kesecekler ki otorite kurmus olsunlar, disaridan da -vay be ne adammis- desinler...

hangi konudan bahsediyosunuz ya?

benim sinir olduğum mevzu vasatın iktidarı..

bir şekilde bir koltuk edinmiş olan insanlar, kendilerinden daha birikimli gençlere tahammül edemiyor.

ben kimseyle sidik yarıştırmıyorum ama yarıştırmaya kalkışanlar var.. bu da beni deli ediyor.

bilip bilmeden ahkam kesmeye kalkıyorlar.

şimdi ben hacze çıkacaksam işlemi öğleden önce yaptırmak zorundayım ve öğleden sonra da hacze çıkmalıyım..

ya da 9.00 diye verilen duruşma saati sadece belgede 9.00 diye geçer.. oysa ben 50. sırada olduğumdan duruşmaya belki 2.de ancak girerim ama işte bilmiyorlar
ve ahkam kesiyorlar..

istismar etmeyin diye bi uyarı geldi üst makamlardan da.. anlat anlatabilirsen..

ben bu ve bu gibi konularda çok sinirleniyorum...

insanlar ne kadar uğraşıyor anne olabilmek için,bu gibilerse evlat sahibi olmanın değerini bilmiyor :19:

ben bu gibi konularda her zaman çift taraflı dinlenmesi taraftarıyım.
bu konular gerçekten çok ince...

hosgeldin lalcim de, biz zaten öyle aa su nerde aa bu nerde demiyoruz ki... kadrolusun zaten, gelirsen anlatirsin onusursun...

olsun ama benim sevgiye ilgiye ihtiyacim var...sevin beni....

bugün ise bir saat gec geldim....gec cikacagim....6 da....is yemegi var bu aksam....

ask olsun hepinize yaaa bu saat olmus aranizdan hic kimse su garibani merak etmemis....hosbuldum....:2::2::2::2::2::2:

beni ezikliyolar ondan seni unutmuşlar

hosgeldin lalcim de, biz zaten öyle aa su nerde aa bu nerde demiyoruz ki... kadrolusun zaten, gelirsen anlatirsin onusursun...

sağa ne yaaa sağaaa neee sen niye bizim adımıza konuşup bizli cümleler kuruyosun, kızı ezikliyosun..

sen lali merak etmezsin, aaa asude neden trip atıyo demiyo olabilirsin, başkası hayata küsre belki

sağa neeeeğğğğğ

gidip bdv de konu açazaam yok olmuyo böyle

Osmanlı yönetimi;
Her bağırana bir koltuk, her sesini yükseltene bir makam veriyor…
Tek düşünce var…Oda kimse sesini çıkarmasın, eleştirmesin ve sorgulamasın…
El pençe dönemi,
“Padişahım sen çok yaşa” dönemi
Ne dedin? Çok iyi bildin dönemi…!

İşte böyle bir dönem de, isteklerin artması ile köşeye sıkışan yönetim, makam ve koltuk dağıtmak için yeni makamlar uydurmaya başlar…
Tellakçı başı, keseci başı, çöpçü başı, yoğurtçu başı…
Bunlardan biride “İBRİKÇİ BAŞI” dır …

İBRİKÇİ BAŞI’nın görevi ise;
O dönemde Osmanlıda, şehirlerde kurulan ”UMUMİ HELA” lar var..
Şimdiki gibi sular musluktan akmıyor, ahaliye taharetlenmek için su gerekli.
Helalarda ki İBRİKLERİ SEVK ve İDARE etmek, sıraya koymak için BİR KİŞİ LAZIM..
Ve yoğun talep üzerine, “İBRİKÇİ BAŞILIK” adı altında bir MAKAM uydurulur…

GÜNLERDEN BİR GÜN…
Helâları kullanmak isteyen ahalinden biri içeri girer ve eline duvar dibinde sıralanmış olan bir adet SU DOLU İBRİK alıp helâyı kullanmak ister…
AMA…ODA NE..!

Sıralanmış İBRİKLERİN başında, kafasında kavuğu olan, yüksek bir sandalyede oturan İBRİKÇİ BAŞI, bütün haşmetiyle elindeki uzun sopası ile müdahale eder…
HAYIR! der…

O İBRİĞİ DEĞİL…ŞU İBRİĞİ ALACAKSIN…!
ADAM…
Sana ne der…istediğim İBRİĞİ alırım KIÇIMIN BEYİMİSİN…!
EVET der… İBRİKÇİ BAŞI…

Her önüne gelen istediği ibriği alırsa BENİM İBRİKÇİ BAŞILIĞIMIN NE ANLAMI VAR…
Adam ise…ÇARESİZ ve BIYIK ALTINDAN ….GÜLEREK
Haklısın der…

beni ezikliyolar ondan seni unutmuşlar

sağa ne yaaa sağaaa neee sen niye bizim adımıza konuşup bizli cümleler kuruyosun, kızı ezikliyosun..

sen lali merak etmezsin, aaa asude neden trip atıyo demiyo olabilirsin, başkası hayata küsre belki

sağa neeeeğğğğğ

gidip bdv de konu açazaam yok olmuyo böyle

sev beni asude....:54:

Back
X