• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dev sitelerde yaşam..

Ataköy de güvenli değil. Kaç kez tinerciler önümüzü kesti yolda yürürken. Ayrıca parklar falan cevredeki varoş muhitlerden gelenlerle dolu. Ayrıca günlük kiralanan evler de çok. Bir de 3000 tl kira veriyorsun 1000 yıllık her yeri dökülen pis bir ev tutuyorsun. Bir arkadasım 3500 e ev tuttu. Mutfak banyo yaptırdı 25000 harcadı ev sahibi kabul etmedi kendi cebinden. Yok Ben sevmedim.
O sizin sanssizliginiz. Bilmiyorum ben cok sevdim. O söylediğiniz tinercilerle heryerde karşılaşma riski var. Arkadaşım sitede oturuyor. Disardan birisi elini kolunu sallayip giremiyor. Günlük kiralik ev konusunu bilmiyorum. Ben muhite aşik oldum bilemiyorum

besiktasta dogdum büyüdüm ve 3 hafta once evlendim simdi basaksehirde o dediginiz sitelerden birinde yasiyorum. Benim esimin isine yakin olduğu icin oncelikli tercihimiz oldu ama sirf bu alisma doneminin nasil gececegini bilmedigim icin ev almadik kiradayiz.Acikcasi en basinda deneyip görmek istedim 1 yil icinde yasayacagim hayati. Su 3 haftalik surecte soyleyecegim tek sey en iyi yani havuzu spor salonu sosyal tesisleri vs. olmasi. Eger cocugunuz var ise yine cok rahat edebileceginizi söyleyebilirim cunku enerjilerini atmalari icin bir suru olanaklari var onlarida dusunmusler ama diger yanlarina bakarsak merkezde degilim istedigim zaman cikip bir vitrinlere bakayim diyemiyorum.Her yere arabayla gitmek gerekiyor.Zaten arabaniz yok ise hic tavsiye etmem alismaniz cok zor olur zira ulasim cok yorucu oluyor. Benim simdi ki izlenimlerim bu sekilde. Suan iyi ki onumuzdeki mevsim kis diyorum cunku yaz olsaydi her an depresyona girebilirdim :dondurma:
Komsuluk olarakta yazmayi unutmusum ama burada 3 haftada gordugum kadariyla gayet iyi gorunuyor zaten oturdugum sitedeki evler teslim edileli 1 ay oldu ama oyle sogukluk yok. Birde guvenlik acisindan gercekten cok iyi kayinvalidem bile ben izin vermeden giremiyor siteye bu yuzden gunluk kiraya verilme gibi birseyde soz konusu degil :KK49:

Son düzenleme:
Ben de gidip gelmeleri, komşuluğu sevmiyorum. Oysa annem misafir delisidir. Komşularla gitgelleri falan vardır. Hani yetiştiğim ortam böyleyken ben öyle biri değilim. Bu iş bence kişide bitiyor. Gittiğiniz yerle çok da alakası yok. Komşuluğu seven biriyseniz nereye giderseniz gidin bence kendinize göre bir çevre edinebilirsiniz.

yakınmşız,hatta komşu bile olabiliriz:KK9:.ben de fatihteyim.burada hayat var.gece bile sokağa çıksanız,bir dolu insan.benim de arkadaşlarım var,sitede ,güvenlikli,havuzlu yerlerde oturan ama ruh yok.ben oturamam şahsen.

böyle yazınca,komşularıyla sıkı fıkı,günlerde dolaşan bir insan olduğum düşünülmesin.ev ziyaretlerini pek sevmem.
ama haftada iki gün sultanahmette kurstayım,bir gün pazarda,diğer günler,beşiktaş,şişli,dolaşıp duruyorum.canım hiç sıkılmıyor.lokasyon olarak fatih çok ideal bence.ayrıca,bir iki yerde,site gibi,bahçe içinde evlerin olduğu yerleri keşfettim bu yaz.oralardan ev bakacağım.benim ki ana caddede,bu yüzden memnun değilim.ama 15,yıldır fatihteyim,avcılardan geldim,buradan ayrılmam.

Merhaba,site icinde bahsettiginiz yerler neresi acaba? Eger direkt lokasyon veremiyorsaniz ozelden yazabilir misiniz? Ben baktim bulamadim

Bakin o alt komsu teyze vakaalarindan bdvde en az 15 tane bulabilirsiniz:deli:genelde giris katta otururlar ki her halta hakim olsunlar diye:KK70:

Sakasi bir yana, o kocaman sitelerde kafaniza uyan insan bulma olasiliginiz cok daha fazla. Belki yumurta isteyemezsiniz ama cok hos vakit gecirebileceginiz duzeyli insanlarla tanisabilirsiniz. :KK66: Yumurtayi sirf konunuzda gecti diye ornekledim lutfen yanlis anlamayin :KK66:

Annem de benimle ayni sekilde meriezde yasamis simdi 10 senedir sehir disi diye tabir edebilecegimiz bir yerde oturuyor. Cok mutlu. Arada sorarim geri donmek ister misin diye aman yok der.

Ille ozellikli guvenlikli site olmasa da sehir disinda cok modern yasam alanlari var artik. Oralarda da yasamak guzel yani. Marketi kasabi zaten olmayan yer kalmadi. Siz bir degerlendirin :KK66: insallah gonlunuze gore olur her sey
ay o meraklı teyzelerden bizim apartmanın 1.katinda da vardı evlenmeden önce babaevimdeyken kabus gibi nerden geliyorsun nereye gidiyorsun, poset görse elinde ne aldin

Merhaba,site icinde bahsettiginiz yerler neresi acaba? Eger direkt lokasyon veremiyorsaniz ozelden yazabilir misiniz? Ben baktim bulamadim

yoo yazabilirim.benim beğendim yer yedikule konakları.netten direkt aratabilirsiniz,samatya konakları var.bunlar yeni siteler.
ben fındıkzade cuma pazarının arka sokağında bir eve bakmıştım.site içinde bir evdi.sitenin adını hatırlamıyorum.ama evler yeni değil eski bir site,ama bahçesinin oluşu,kamelyaları bana sıcak gelmişti.çapa hastanesinin arka tarafında da vardı böyle eski bir site,emlakçı oraya da götürmüştü bizi.ama bu son iki site,güvenlikli,havuzlu,parklı siteler değil.kendi içinde,7-8 bloktan oluşan,bahçesi olan,eski yerler.

Evlendiğimden beri bahsettiğiniz gibi sitelerde yaşıyorum.. komşuluk var eğer komşu edinmek istersen komşu edinirsin.. sosyal alanlara gelince 6 yıldır havuzlara ayağımı sokmadım ne hamam ne sauna asla kullanmadım sadece bin yılda bir belki spor salonuna giderim ama her ay 450 tl aidat ödüyorum... öyle merkeze çok uzak değil e-5e metrobüse yürüme mesafesinde.. bana kalsa 5dk oturmam ama eşimin işi burda ve ev kendimizin.. insan heryere her şarta alışıyo...

Biz o DEV sitelerden birinde ikâmet ediyoruz. Komşuluğu isteyen heryerde yapabilir illa ki çıkıyor bir komşu. Tabii ki eski komşuluklar gibi değil ama aratmıyor da. İhtiyaçlara gelince bizim sitede kuaför terzi hatta nalbur bile var. Park derdi vs yok. hiç bişeyle biz uğraşmıyoruz bişey bozulunca bi telefonla hallediyorlar. Bence artık bu devirde en rahatı site. Tavsiye ederim.

Herkese merhaba,
Evlendigimizden beri Istanbul Fatih'te çok canlı bir yerde oturuyoruz. Mahalleden bile çıkmadan market, kasap, eczane hatta hastahane işimi bile halledebileceğim, herkesin birbirini tanıdığı, eşim yokken bile geç saatte rahatlıkta girip çıkabildiğim bir mahallede.. Çocuksuz ve genç iseniz harika( benim için)

Buraya kadar herşey iyi fakat... Kiramız çok yüksek ( 2200 tl ve ocakta 2400 olacak) ev çok büyük ama mutfağım ufacık, bina eski ve yaptığınız temizlik asla belli olmuyor. Sil süpür 1 saat sonra toz çünkü yol kenarı.

Çocuk düşünmeye başladık ve Fatih'te bir çocuğu büyütemeyiz diyerek Başakşehir taraflarına baktık. Fakat o dev binalar beni ürküttü. Evet, güvenlikli,sosyal tesisleri var ama bu taşınmam için yeterli gelmedi bana. Ben kapısını çalıp " kek yapıyordum yumurtam bitmiş komşum varsa 1 tane alabilirmiyim? " diyebileceğim bir yerde yaşamak istiyorum. Bekarligimda 23 sene öyle bir mahallede yaşadım çünkü. Evimizin anahtarını emanet edebilirdik rahatlıkla. Mahalle çocuğuyum anlayacağınız..

Binlerce kişinin yaşadığı, kimsenin kimseyi tanımadığı, ev kapılarının otel kapılarına benzediği bir yerde mutlu olabilirmiyim bilmiyorum. Var mı böyle sitelerde yaşayıp komşusu olan? Memnun olan? Veya çocuk büyütebileceğim, bahçeli parklı, evlerin ev gibi olduğu yer önerebilecek? Eşim tamamen bana bıraktı bu konuyu, sen nerde mutluysan ordayız dedi sağolsun. Bilmiyorum, korkuyorum..

( Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum, yanlışsa özür dilerim)
Bukadar karamsar bakmayın İstanbul'da degil ama Ankara'da öğle bir sitede ben oturuyorum komşuluk tabiki mahalle sıcaklığında olmuyor ama iyi Komşular var tabiki sonuçta Anadolu insanıyız new york degil yani gözünüzde büyütmeyin her yerde iyi ve sıcak insanlar vardır mutlaka bizim 80 leri artık mahallelerde de bulamıyorsun zaten

Oluyo dev gibi sitelerde dev gibi komşular. Rahat olun.... Çok bildiğim yakınlarım var... gunler yapılır.. kahve içmeler olur... cuma sohbetleri deseniz bol bol... baby showerlari bile sitenin bahçesinde yada havuz basında yapan komşular bilirim...

Siz yeterki isteyin... güleryüz samimiyet olursa heryerde komşuluk olur

Herkese merhaba,
Evlendigimizden beri Istanbul Fatih'te çok canlı bir yerde oturuyoruz. Mahalleden bile çıkmadan market, kasap, eczane hatta hastahane işimi bile halledebileceğim, herkesin birbirini tanıdığı, eşim yokken bile geç saatte rahatlıkta girip çıkabildiğim bir mahallede.. Çocuksuz ve genç iseniz harika( benim için)

Buraya kadar herşey iyi fakat... Kiramız çok yüksek ( 2200 tl ve ocakta 2400 olacak) ev çok büyük ama mutfağım ufacık, bina eski ve yaptığınız temizlik asla belli olmuyor. Sil süpür 1 saat sonra toz çünkü yol kenarı.

Çocuk düşünmeye başladık ve Fatih'te bir çocuğu büyütemeyiz diyerek Başakşehir taraflarına baktık. Fakat o dev binalar beni ürküttü. Evet, güvenlikli,sosyal tesisleri var ama bu taşınmam için yeterli gelmedi bana. Ben kapısını çalıp " kek yapıyordum yumurtam bitmiş komşum varsa 1 tane alabilirmiyim? " diyebileceğim bir yerde yaşamak istiyorum. Bekarligimda 23 sene öyle bir mahallede yaşadım çünkü. Evimizin anahtarını emanet edebilirdik rahatlıkla. Mahalle çocuğuyum anlayacağınız..

Binlerce kişinin yaşadığı, kimsenin kimseyi tanımadığı, ev kapılarının otel kapılarına benzediği bir yerde mutlu olabilirmiyim bilmiyorum. Var mı böyle sitelerde yaşayıp komşusu olan? Memnun olan? Veya çocuk büyütebileceğim, bahçeli parklı, evlerin ev gibi olduğu yer önerebilecek? Eşim tamamen bana bıraktı bu konuyu, sen nerde mutluysan ordayız dedi sağolsun. Bilmiyorum, korkuyorum..

( Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum, yanlışsa özür dilerim)
komsu işi sans işi..sansin varsa karsina iyi insanlar cikar benimgibi sanssizsan bir tanesi adam cikmaz

fatih cok karışık, cok kozmopolit. ve çocuk yetistirelecek son yer. basaksehirde daha iyi komşuluk yapabileceğinize eminim. çünkü komşularınız hep aile olacak. ayrica başakşehir uzak değil artık metro var malum. ileride çocuklarınız büyüyüp kendi başlarına bir yerlere gitme yaşlarına gelince tekrar gidersiniz fatih'e.

bunun tam tersi bi konu acmistim simdj...
bende tam tersi mahalle tarzu yerlerden korkuyorum anlamadim gitti

Sosyal tesiste cok guzel arkadaslik komsuluk oluyor. Asil normal binada zor bu durum. Durup dururken kapisini mi calicam tanimadigim insanin?

Ha ama kimseden yumurta falan istemem. Yumurtam yoksa kek yapmam.

Yalniz sitelerde aidatlar cok ucuk olabiliyor dikkat edin astari yuzunden pahaliya gelmesin. Babamlarin 850 tl aylik aidati.
Bir de isguc nerede? Yol yakit masrafi da artacaksa ciddi meblaglar olusur yine.

Yabancılarla ilgili sıkıntımız yok bizim. Olsa Fatih'te oturmazdık zaten. Kaldı ki eşim yabancı zaten..
Nasıl bir yabancı düşmanlığı var ülkemizde yazık valla :KK43:
Konuya gelince İstanbulun kalbinde kadıköy merkezde oturdum 35 yıl. Siteleri sevmezdim taki çocuklarım olana dek. Şimdi şehirden uzak bahçeli bir evde oturuyorum site içinde. Çocuklar bahçede oynuyor biz sebze meyve yetiştiriyoruz. Kafamız dingin çocuklar rahat.

Son düzenleme:
yoo yazabilirim.benim beğendim yer yedikule konakları.netten direkt aratabilirsiniz,samatya konakları var.bunlar yeni siteler.
ben fındıkzade cuma pazarının arka sokağında bir eve bakmıştım.site içinde bir evdi.sitenin adını hatırlamıyorum.ama evler yeni değil eski bir site,ama bahçesinin oluşu,kamelyaları bana sıcak gelmişti.çapa hastanesinin arka tarafında da vardı böyle eski bir site,emlakçı oraya da götürmüştü bizi.ama bu son iki site,güvenlikli,havuzlu,parklı siteler değil.kendi içinde,7-8 bloktan oluşan,bahçesi olan,eski yerler.

Cok tesekkur ederim

Başakşehir ama neresi? Bir arkadaşım oturuyor ben beğeniyorum o tarafları ama yerine göre tabii. Komşu da şans işi. Yan apartmanda bakarsın çok iyi komşular var. Ama binana bakarsın kimse yoktur .. Nasip..

Ama çocuk yetiştirmek için daha iyi diye düşünüyorum. Yine de iyi ölçüp tartmak lazim.

Venezia Venedik evleri de çok güzel

Venezia Venedik bence size göre ideal. Goo da, site dışı çok hoş değil ama sitenin önünden direk tramvay geçiyor, ve her tarafa çok yakın. Çok merkezi bir konumda.fatih e gitsen, Edirnekapı ya 20 dk tramvay, oradan fatih, vatan a Ulubatlı dan aktarma, Çapa ya filan direk gidebiliyorsun, Kadıköy yolunun hemen yanı olduğu için trafiksiz yolda, 15 dk da karşıdasın. Yine trafik saatinde gitmezsen, Beylikdüzü ne 30-40 dk. Başakşehir 11 dk. Ben siteye yakın oturuyorum. Satın almak istediğim evdebaşka önceliklerim olmasaydı, merkezilik yönünden düşünürdüm orayı. Ama komşuluk filan nasıldır bilmiyorum.

Back
X