• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dev sitelerde yaşam..

sizin gibi canli insanlarin samimi ama saygilida oldugu bir mahallede civil civil harakette buyudum aynen hersey el altiydi alternatif hep vardi uygunu kaliteliyi gezer bulurdun canin sikilsa cikip soyle bastan basa caddeyi yurusen kafan dagilir haraket olurdu birakin dev siteyi daha sakin bir yere tasindik site falan degil alisamadim hic sevmedim insanlar garip bir iki konusuyorsun iiih tutmuyor elektrik komsu dedigin suistimalci,herkes cok merakli ilk tasindigimizda is guc hep disardan soyledik ay koca insanlar evlerinde yemek yapmiyorlar diye laf cikartma hakkini kendilerinde gorduler eve biri gelse kapiyi hep beraber aciyoruz az gece kalsalar ses var efendim (konusma sesi,coluk cocuk degil)kapiya dayaniyorlar daha neler neler kira olsa topuklardik ama gel gorki degil sikistik kaldik hergun dua ediyorum bir kapi icin
Siteyemi gidersin baska yeremi bilmem yaka degistirme oraya alisan burada yapamiyor muhakkak muhitinden muhitine fark vardir guzel gayette maddi imkani iyilerin bir yerindeyim ama yok istersen 20 yil gecsin mutsuz oluyorsun yalan yok

Başakşehirde uzun yıllardır yaşayan biri olarak kesinlikle Fatih'te çocuk büyütülmez diyorum.
Fatih'i seviyorum ama sadece gezmeyi.
Ayrıca komşuluk olayı çok iyi burda.
Site içinde çoğu kişi birbirini tanır.

istanbulda oturmuyorum tabi o açıdan ne kadar eş koşullardayız tartışılır ama şöyle söyliyim, başka bir büyükşehirde yaşıyorum ve o dedğiniz tarz sitelerden birinde oturuyorum (ş.dışı tayin ve 1 hafta için de ev bulmak zorunda olduğumuz için pek başka seçeneğimizde yoktu bazı şartlar gereği ;) ) evim işime ve şehir merkezine biraz uzak ama istanbulla kıyaslanmaz tabi mesafeler o ayrı.. ama şu açıdan memnunum, yeşil alanımız bol ve oğlum bütün yaz sokaktaydı sitenin bahçesinde yani :D sitenin etrafında hastane, eczane, büyüklü küçüklü marketler, sağlık ocağı, cami, pazar mevcut.. kapıya gelip ekmek isteyen kat komşum da var :D tabakla pasta börek de yollaştık bi ara :D çalışmıyo olsam gündüz bi kahveye çağırıp tanımak da isterdim :) herkes selamlı sabahlı site bıcır bıcır çocuk dolu ortam gayet sıcak ama şu da var, kurallı ve düzenli bi site ;) ben sabah çıkıp akşam geliyorum ve memnunum çnkü güvenlkli dev binalar ama muhtemelen mahalle kültüründen gelen insanlarla dolu ve onlar o kültürü yaşatmaya çalışıyorlar benm gözlemim bu.. bence bu site ve toplu konut furyası ilerde patlayacak ama belki 50 yıl sonra.. o zaman da herkes bahçeli bi ev isteyecek belki ama ara ki boş yer bulasın haline geleceğiz, nüfus artışı, arazi durumu bir çok etken var farklı farklı.. ha bana sorsanız ben bahçeli müstakil evim olsun isterim ama şartlar, maddiyat şu an elvermiyor.. neyse çok uzattım :D kısaca o tarz bi sitede mahalle havasında yaşıyoruz şimdilik ama şehir farkı var istanbulda o tarz sitelerde böyle bir ortam bulur musunuz bilemem ;) her şey gönlünüzce olsun diyelim :)

Valla bir yerden bir yere tasinacak olsam en son kafaya takacağım sey komsuluk ılişkileri olurdu. Kira, ulasim, cevrede market alisveris merkezi , guvenlik gibi konular daha onemli. Cocuk büyütmek için hangi yer daha avantajli olur onu tartin bence.

İlk önceleri bir boşluğa düşüyorsun. Site içinde dolanıyorsun fakat çarşı pazarda geziyormuşsun gibi yabancı herkes, asansöre biniyorsun veya iniyorsun sanki herhangi bir avm veya hastane asansöründesin.

Evinde birşeyin eksik ama birinden istemek hak getire. Eksiğin varsa düşündüğün şeyi yapmayacaksın veya markete inip alacaksın.

Velhasıl herkes kendi kafasına göre, neredeyse 1 sene olacak evime geçtiğim hala gidiş geliş yaptığım tek komşum yok. Sadece merhaba merhaba Herkes kendi halinde takılmaktan yana.

Ama vıcık vıcık her gün git gelli ilişkilerdense böylesi daha iyiymiş onu anladım.

Bakirkoy kartaltepeden anadolu yakasinda 13 bloklu bir siteye tasindim (her kat 4 daire, bazi bloklarda 6)
Yazin her sabah havuzdayiz, sabahları surekli ayni insanlar geldigi icin hepsiyle kanka olduk, cocuklarin dostluguna hic girmiyorum, bebeklikten birlikte buyuyorlar. Yazin her aksam üzeri parktayiz, kisin birbirimizin evine geciyoruz cocuklar oynarken biz kahve iciyoruz (gun muhabbeti yok, herkes birbirine kahve cikolata ikram ediyor, cogunluk çalışıyor zaten)
Ben komsularimla cok icli disli degilim ama atiyorum anahtari unuttugumda hepsinin kapisini calip esim gelene kadar oturabilir, onlar benim kapimi caldiginda hic yuksunmeden her turlu destegi saglayabilirim.
Yani beklentiniz eski usul kapidan yemek tasimalar vs ise beklentinizi karsilamaz ama bir kahve icecegim arkadasim olsun derseniz mahalle arasindakinden daha kolay iletisim kurarsiniz.
Bu arafa bizim sitede havuz, park, spor alanlari, otopark, telefonla siparis getiren market var, çöpler kattan toplanıyor, 250 tl aidat ödüyoruz, bence degiyor. Burdan sonra asla sokak arasinda oturmak istemem.

Ben de komşucu bir insan değilim. Kek yapıyordum yumurtam bitmiş olayını da hiç anlamam. Zira ben bir şey yapmaya karar vermişsem önce malzemelerimi kontrol ederim. Yumurta yoksa ya yapmam ya da alır gelir öyle yaparım. Bu yüzden komşuluk bana göre değil. Bu yüzden ben gayet de dağ başında da büyük büyük sitelerde de oturabilirim.
2400 kira çok. Ödeyebiliyor ve kalan paranızla rahatça geçinebiliyorsanız tamam ama çocuğunuz olunca giderleriniz artacak. Daha makul bir eve çıkabilirsiniz.
Ayni benim dusuncemden birini gordum mutlu oldum. Cunku ben bunu heryerde soyleyince suratima acayip acayip bakiyorlar. Bende koca buyuk bir sitede oturuyorum 120 daire var icinde sen mutluysan baskasina gerek yok. Bide cocuk olunca bende 2 tane oooo aksam nasil oluyor bilmiyorum

Site içindeyse İstanbul gibi bir şehirde 2.400 lira kira çok normal, 5 yıl önce oturduğum butik sitede dahi 2 yıl evvel kiralar 1.500-2000 tl arasıymış, komşularım mune sitede kiralar aldı başını gidiyor diyorlardı ki, aylık aidat hariç.
çok fazlaymış. boşuna insanlar İstanbul'da yaşanmaz demiyolar demek ki. maaşın biri kiraya çok. şuan pendik yakınında oturuyorum. kendi kirama çok diyordum. az kirası olan ilçeler batıda nereler vardır acaba

Bakirkoy kartaltepeden anadolu yakasinda 13 bloklu bir siteye tasindim (her kat 4 daire, bazi bloklarda 6)
Yazin her sabah havuzdayiz, sabahları surekli ayni insanlar geldigi icin hepsiyle kanka olduk, cocuklarin dostluguna hic girmiyorum, bebeklikten birlikte buyuyorlar. Yazin her aksam üzeri parktayiz, kisin birbirimizin evine geciyoruz cocuklar oynarken biz kahve iciyoruz (gun muhabbeti yok, herkes birbirine kahve cikolata ikram ediyor, cogunluk çalışıyor zaten)
Ben komsularimla cok icli disli degilim ama atiyorum anahtari unuttugumda hepsinin kapisini calip esim gelene kadar oturabilir, onlar benim kapimi caldiginda hic yuksunmeden her turlu destegi saglayabilirim.
Yani beklentiniz eski usul kapidan yemek tasimalar vs ise beklentinizi karsilamaz ama bir kahve icecegim arkadasim olsun derseniz mahalle arasindakinden daha kolay iletisim kurarsiniz.
Bu arafa bizim sitede havuz, park, spor alanlari, otopark, telefonla siparis getiren market var, çöpler kattan toplanıyor, 250 tl aidat ödüyoruz, bence degiyor. Burdan sonra asla sokak arasinda oturmak istemem.

Hayır hayır asla yemek taşımak değil derdim :D o dert gelir zaten bana. Çünkü sürekli yemek yapan biri değilim zaten. Kendimi başta yanlış ifade ettim o yüzden 90lar komşuluğu istiyorum zannetti herkes. Burada arkadaşlarım var gel bi kahve içelim dediklerinde atlayıp gidiyorum ama orda öyle bi şansım olmayacak. Ee eşim tüm gün işte zaten. Insanız bi arkadaşa ihtiyaç duyuyoruz normal olarak. Siteler o kadar büyüktü ki " burada insan arkadaş edinemez " algısı oluştu bende.

istanbulda oturmuyorum tabi o açıdan ne kadar eş koşullardayız tartışılır ama şöyle söyliyim, başka bir büyükşehirde yaşıyorum ve o dedğiniz tarz sitelerden birinde oturuyorum (ş.dışı tayin ve 1 hafta için de ev bulmak zorunda olduğumuz için pek başka seçeneğimizde yoktu bazı şartlar gereği :KK66: ) evim işime ve şehir merkezine biraz uzak ama istanbulla kıyaslanmaz tabi mesafeler o ayrı.. ama şu açıdan memnunum, yeşil alanımız bol ve oğlum bütün yaz sokaktaydı sitenin bahçesinde yani :KK70: sitenin etrafında hastane, eczane, büyüklü küçüklü marketler, sağlık ocağı, cami, pazar mevcut.. kapıya gelip ekmek isteyen kat komşum da var :KK70: tabakla pasta börek de yollaştık bi ara :KK70: çalışmıyo olsam gündüz bi kahveye çağırıp tanımak da isterdim :) herkes selamlı sabahlı site bıcır bıcır çocuk dolu ortam gayet sıcak ama şu da var, kurallı ve düzenli bi site :KK66: ben sabah çıkıp akşam geliyorum ve memnunum çnkü güvenlkli dev binalar ama muhtemelen mahalle kültüründen gelen insanlarla dolu ve onlar o kültürü yaşatmaya çalışıyorlar benm gözlemim bu.. bence bu site ve toplu konut furyası ilerde patlayacak ama belki 50 yıl sonra.. o zaman da herkes bahçeli bi ev isteyecek belki ama ara ki boş yer bulasın haline geleceğiz, nüfus artışı, arazi durumu bir çok etken var farklı farklı.. ha bana sorsanız ben bahçeli müstakil evim olsun isterim ama şartlar, maddiyat şu an elvermiyor.. neyse çok uzattım :KK70: kısaca o tarz bi sitede mahalle havasında yaşıyoruz şimdilik ama şehir farkı var istanbulda o tarz sitelerde böyle bir ortam bulur musunuz bilemem :KK66: her şey gönlünüzce olsun diyelim :)

Ya öyle bi yer olduğunu bilsem giderim hemen :) çok şey istemiyorum aslinda ama baya gerildim ve pişman oldum konu actigima:)

İstanbul da dev sitelerden birinde oturuyorum. Sırf bulunduğum bina 100 daire. Toplamda 1200 daire var site içinde ve çocuklu aileler için büyük nimet. Sitenin ortasında çocuk parkı var, çocukların dışarı çıkmasını engelleyen turnikeler ve güvenlikler var. Yürüyüş parkuru, bay-bayan ayrı yüzme havuzu fitness salonu, kapıcısı temizliği peyzaj mimarisi bahçe bakımı kapalı açık otoparkları marketi vs Harika bir yer. Kirası da 1700 tl + 200 tl aidat. Ama bulunduğum sitede 1100 den başlıyor kiralar. Komşuluk olarak valla geçen gördüm kadınlar Çimen'lerin üzerinde çay kısır partisi yapıyordu :) yaz akşamları çardaklarda oturulur. Kapı komşum sürekli halimi hatrımı sorar, bir şey olursa eksik veya sıkıntı bize ulaşabilirsiniz derler. Site işi biraz şans. Sizin bahsettiğiniz gibi sadece otel tarzına yakın siteler var ama evi tutmadan önce aile sitesi olmasına özen gösterin. Eğer kafanıza takılan bir şey olursa bana ulaşabilirsiniz de yaşadığım yer hakkında bilgi veririm bakarsınız :)

İstanbul da dev sitelerden birinde oturuyorum. Sırf bulunduğum bina 100 daire. Toplamda 1200 daire var site içinde ve çocuklu aileler için büyük nimet. Sitenin ortasında çocuk parkı var, çocukların dışarı çıkmasını engelleyen turnikeler ve güvenlikler var. Yürüyüş parkuru, bay-bayan ayrı yüzme havuzu fitness salonu, kapıcısı temizliği peyzaj mimarisi bahçe bakımı kapalı açık otoparkları marketi vs Harika bir yer. Kirası da 1700 tl + 200 tl aidat. Ama bulunduğum sitede 1100 den başlıyor kiralar. Komşuluk olarak valla geçen gördüm kadınlar Çimen'lerin üzerinde çay kısır partisi yapıyordu :) yaz akşamları çardaklarda oturulur. Kapı komşum sürekli halimi hatrımı sorar, bir şey olursa eksik veya sıkıntı bize ulaşabilirsiniz derler. Site işi biraz şans. Sizin bahsettiğiniz gibi sadece otel tarzına yakın siteler var ama evi tutmadan önce aile sitesi olmasına özen gösterin. Eğer kafanıza takılan bir şey olursa bana ulaşabilirsiniz de yaşadığım yer hakkında bilgi veririm bakarsınız :)

Inşallah biz de buluruz öyle bi aile sitesi. Gördüklerimiz otel konseptiydi daha çok. Öyle 1 komşu ( pardon arkadaş çünkü komşu deyince yürüyorlar üzerime :D ) olsa yeter

Ben merak ettim neresi?

Inşallah biz de buluruz öyle bi aile sitesi. Gördüklerimiz otel konseptiydi daha çok. Öyle 1 komşu ( pardon arkadaş çünkü komşu deyince yürüyorlar üzerime :KK70: ) olsa yeter
Hatta birbirine aşure dağıtan komşular, Pazar sabahları kadınların çardakta toplanıp kahvaltı yaptığı günler de var :)
En azından medeni insanlar ile bir arada yaşamak güzel. Karşılaşınca herkes birbirine Gülümser günaydın iyi günler denir mutlaka. Bunlar güzel şeyler ve ev konusunda titiz olmanıza hak veriyorum önemli gerçekten oturacağınız yer.

Hatta birbirine aşure dağıtan komşular, Pazar sabahları kadınların çardakta toplanıp kahvaltı yaptığı günler de var :)
En azından medeni insanlar ile bir arada yaşamak güzel. Karşılaşınca herkes birbirine Gülümser günaydın iyi günler denir mutlaka. Bunlar güzel şeyler ve ev konusunda titiz olmanıza hak veriyorum önemli gerçekten oturacağınız yer.

Ahh inşallah şansıma iyi bi yer bulurum :) Ne güzel bi yerde oturuyorsunuz :KK200:

Ahh inşallah şansıma iyi bi yer bulurum :) Ne güzel bi yerde oturuyorsunuz :KK200:
TAbi bana sorun siz nasılsınız komşularınızla diye :)

Çalıştığım için herhangi bir sohbete dahil olamadım ama en azından kapı komşularımla arada laflıyoruz.

Güzel insanlar ile karşılaşmanız dileği ile :) ❤️

çalışan ınsanım ama komsulugun gerekllıligını biliyorum ,
çunku sana en yakın ınsan o diye düşünürüm ,
karşı komşum okumuş çok okumuş hemde hani 6 sene üniv.4 sende tus olan meslekten ,
ama gel gör ki suratsız ,
ben evi satıp çıkacaktım çok şükür o satıp çıktı

TAbi bana sorun siz nasılsınız komşularınızla diye :)

Çalıştığım için herhangi bir sohbete dahil olamadım ama en azından kapı komşularımla arada laflıyoruz.

Güzel insanlar ile karşılaşmanız dileği ile :) ❤️

Amin hepimiz inşallah, çok teşekkür ediyorum :KK200:

çalışan ınsanım ama komsulugun gerekllıligını biliyorum ,
çunku sana en yakın ınsan o diye düşünürüm ,
karşı komşum okumuş çok okumuş hemde hani 6 sene üniv.4 sende tus olan meslekten ,
ama gel gör ki suratsız ,
ben evi satıp çıkacaktım çok şükür o satıp çıktı

Işte iyi bi örnek. Böyle şeyler önemli

Back
X