Bebek Beslenmesi devam sütü ne zamana kadar???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

aysey

kızımız büyüyor :)
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2008
912
2
96
Diğer
arkadaşlar kızım 2 yaşında.günlük ortalama 400-500 ml arası devam sütü içiyor.ne zamana kadar veriliyor acaba devam sütü? yada artık normal süte mi geçmek gerekiyor?
gece yatmadan önce,uyku arasında,bazen de sabah erken saatte içiyor devam sütünü.sizler nasıl ve neler veriyosunuz?

Merhaba,
benim de kızım 19 aylık. Günde 600-700 ml.içiyor. Engel olamıyorum. Gündüz vermiyorum artık ama gece sürekli mama diye ağlıyor ve vermesem kıyamet kopuyor. Dr. iki yaşına kadar inek sütü kesinlikle yok diyor. Yemek yediriyorum uyutmadan önce ama yatağa yatınca ne yerse yesin süt istiyor. Var mı benzer durum ve alternatifleri:)

Normal süt içeceğine devam sütü içsin bence daha faydalı.Benim oğlum 15 aylık hiç normal süt vermedim.Devam sütleri bebeklere özel hazırlanmış formül içinde bağışıklığı destekleyici maddeler var onun için normal süt vermeyi düşünmüyorum.Ayrıca devam sütleri de inek sütünden golden goat hariç.Yani inek sütü vermemek için devam sütü veriyosanız zaten bir anlamı yok.İnek sütüne alternatif keçi sütü olabilir çok besleyiciymiş.

evet keçi sütünün faydalı olduğunu ben de duydum.bi alıp deniyeceğim bakalım.umarım tadını sever kızım

benim dokturum bir yasindan sonra devam sütünü önermedi. Cocuga faydadan cok zarar verecegini söyledi, internette bircok doktorun kendi sitesine de baktim hicbiri bir yasindan sonra önermiyor. Bizde inek sütü icerek büyüdk cok sükür heryerimiz saglam , bundan 100 sene öncesine kadar devam sütü diye bir ürün de yoktu, , zaten devam sütü denilen sey inek sütünün toz haline gitirilmisi daha endüstiriyel o kadar. benim genel olarak süt hakkinda endislerim var , yani süt yerine yogurt tüektmek bana daha saglikli gibi gelyor.

benim oğlum 1 yaşına kadar aptamil içti 1 yaşından sonra kestim hiç bir zamanda istekli içmedi inek sütünü bayıla bayıla içiyor sütü görünce peşinden koşuyor keçi sütünüde seviyor arkadaşın dediği gibi doktorlarda mamayı belli bir zamandan sonra pek tavsiye etmiyor

kizim 22 aylik ve gece 200 cc kadar devam sutu iciyor.faydadan cok zarari olur derken neyi kast ettiniz acaba,lutfen paylasir misiniz?tesekkurler

benim kızım da 23 aylık.her gece 400-500 ml arası içiyor.benim kendi sütüm çok olmadığı için 1 yaşına kadar mama verdim.1 yaşından sonra da devam sütüne geçtik.zararlı olacağını düşünmüyorum.ama belki keçi sütü daha faydalı olabilir,o konuda net bir bilgim yok

Devam sütünün faydadan çok zarar getirdiği neymiş ilk defa duydum ben de merak ettim.Aptamil junior devam sütünün üstünde 1+ yazar yani 1 yaş ve üstü.Öyle olsa heralde 1 yaş sütü derlerdi.Arkadaş açıklasa da öğrensek belki bilmediğimiz bişey vardır.Doktorumuz bugüne kadar hiç artık devam sütü falan vermeyin demedi ki kendisi prof tur.Bir dahaki kontrolde sorayım bakalım ne diyecek devam sütü için.

ben pınar çocuk sütü veriyorum devam mamasıyla besin değerlerini karşılaştırdım(aptamil) aynı ben 1 yaşına kadar aptamil verdim severek içmedi 1+ geçtik iyice zorlandık içirmekte keçi sütü de veriyorum arada çok seviyor ayrıca aptamilin içindeki şekerden haberiniz var mı muhalif arkadaşlarım ve de tuzdan nişastadan kimyager değilim bazı maddelerde var yineliyorum bende kullandım ama mecbur kalıyor insan ama 1+ olup süt alerjisi olmayan bir bebeğe ben niye mama vereyim zorla birde

Ben kesinlikle muhalif değilim.Bebeklere özel üretildiği ve içinde immunofortis olduğu için benim tercihim devam sütü.Diğerlerini de veririm ama bana sanki daha fazla gaz yaparmış gibi geliyo nedense.İçindeki tuzdan nişastadan bahsetmişsiniz ama uht'li sütlerle ilgili de fikriniz vardır herhalde.Kutu süt yerine günlük süt öneriyolar.Oğlum 8.aydan beri devam sütü içiyo.Ben de sevdiği için değiştirme gereği duymadım.Ama bu yaz çok seyahatimiz olacak.Her yere yanımda taşıyamayacağım için normal süt de deneyeceğim bakalım sevecek mi.

bizde aptamil kullandık bende biliyorum ne olduğunu uht sütleride biliyorum günlük süt bulsam alıcam bulamıyorum mama kabızlıkta yapıyor

ben de bebeğime mama veriyorum ama mamayı azalttım artık 6 aylık oldu...sabahları kahvaltı veriyorum, taş değirmende öğütülmüş undan muhallebi yapıyorum su ve inek sütü katıp..çorba ve meyve püresi de veriyorum...devam sütleri tamamen endüstriyel üreticiler sürekli reklamlarda inek sütünü kötülüyor..ama devam sütüde inek sütünün işlenmiş. hali..çoğu doktor işlenmiş gıda tüketmeyin doğal yiyecekler tüketin diyor..meyve suyu içmeyin meyveyi yiyin diyorlar...
ben katkı maddeli gıdalar vermeyi doğru bulmuyorum...yüzyıllardır kullanılan doğal inek sütünü vermekten yanayım...tabiki anne sütünün yerini tutamaz..ama benim gibi sütü yetmeyenler için inek sütü ve taş değirmen unu ile mama daha faydalı

benim arkadaşım 2.5 yaşına kadar verdi.
devam sütü kullanmıyorum ama devam sütünün inek sütünden daha faydalı olduğunu düşünüyorum
bende anlayamadım,faydasından çok ne zararı oluyor?
merak ettim

benim kızım 26 aylık hala devam sütü veriyorum dr inek sütünden daha faydalıdır içtiği sürece 3 yaşına kadar verebilirsin dediği için bende kesmedim. zararı neymiş bende merak ettim doğrusu,süt olmadan uykuya geçmez benim kızım geceleri de süt içiyor uht sütleri sağlıklı bulmadığım için vermek istemiyorum bende zaten çok iştahlı bir çocuk değil

kızlar uht sütler zararlı deniyor ya peki marketlerde satılan günlük sütler nasıl?
onlarında 5 gün ömrü var.ben mecbur marketten günlük süt alıyorum.
normalde bizim mahalleyede günlük süt getirenler var.yoğurt yapıyorum.ama o sütten verdiğimde
oğlum ishal oluyor.çok yağlı olduğu için.

kizim 22 aylik ve gece 200 cc kadar devam sutu iciyor.faydadan cok zarari olur derken neyi kast ettiniz acaba,lutfen paylasir misiniz?tesekkurler

ben demiyorum , doktorum devam sütünün gereksiz bir endüstirilyel üürn oldugunu söyledi, benim oglum 19 aylik ben halen emziriyorum , 9. aydan itibaren devam sütüde verdim 1 yasina gelince dokturuma sormak istedim , internette cok arastirdim ama internette cogu yazilarin firma reklamlari ile beraber verildigini görünce itimat etmedim.

bende inek sütü verirken icin rahat etmiyor diger yandan da cok degil bi 20 sene öncesine kadar cocuklarin sütle beslendigini düsününce merak ettim kendim de arastirdim her gördügüm terübeli kisilere sordum , dokturum devam sütünde bulunan tatli tadinin cocuklarda belli bir zamandan sonra zararli olabilicegini söyledi , cocugun normal beslenemye alismasi gereksiz bir sekilde uzar dedi, zaten bir yasindan sonra biberon yavas yavas birakilmali , cocuk bir yetiskin gibi yemek kahvalti düzenine alismali.

ikincisi devam sütünde bulunan fazla protein 1 yasindaki cocuk icin dolasim sistemine gereksiz bir yüktür, belki kisa vadede görülmez bu zarar ama uzun vadede fazla protein bircok hastlagida barebarinde getirir. zaten günlük besini alan bir cocugun devam süütne ihtiyaci yoktur, ben kendi adima yogurt ve peynir gibi süt ürünleri yiyorsa calsiuimda proteinide yeterince aliyordur diye düsünüyorum, yani sentetik kimyasal bir ürün nasil dogal bir üründen daha iyi olabilir ?

yarin öbürgün toz patates domates üretirseler bunlar daha güvenilir diyip cocuklara bunlari mi verecegiz.

bi alinti yapmak istiyorum vaktiniz varsa okuyun Dr. Fernandez " Cocugum yemek yemiyorsa adli kitabi var mesala orda bu konuda fikirleirni belirtimis Yazarımız kitabında dünyadaki çeşitli sağlık örgütlerinin de tavsiyelerine yer vermiş :

Mamalara dair birkaç mit :

Mama sütten daha besleyicisidir.

Uygulayacağımız beslenme düzeni, bir dizi ihtiyaçlar serisini karşılamalıdır. Bir insanın, en azından hayatının belli dönemindeki, tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek tek besin anne sütüdür. Yeni doğmuş bir çocuk altı ya da daha fazla ay boyunca yalnızca anne sütü ile kusursuz bir şekilde beslenir.
Akşam yemeğinden önce verilen iyi bir mamayla bütün gece uyur.

Hiç de öyle olmaz. Çocukların daha çok uyumalarının sebebinin mama yemek olmadığı deneylerle kanıtlanmıştır.

7. Aydan itibaren devam sütü içmeleri gerekir.

Devam sütü neredeyse hiçbir faydası olmayan ticari bir buluştur. Amerikan Pediatri Akademisi meme emmeyen bebeklerin bu sütü 1 yaşlarına bastıkları yıl boyu almalarını önerir. WHO da devam sütünün gereksiz olduğunu düşünür.Reklamların sizi kandırmasın aizin vermeyin. Devam sütündeki fazla protein miktarı çocuğunuz için bir avantaj değil, yalnızca endüstriyel bir israftır.

Et yemiyorsa yeterince protein alamaz.

Yalnızca sütle beslense bile çocuğunuz yeterince protein alır.

tabi ennihayetinde kisisel bir karar bi anne cocugunu nasil besleyecegini en iiy kendisi bilir.

devam sütü 3 yaşına kadar kullanabilirsin.bir zararı yok.benim oğlum 17 aylık ve daha birkaç gün oldu devam sütünü bırakalı.bırakma nedenine gelince devam sütüne alışan çocuk ya sonradan normal süte geçişte zorlanısa diye düşündüm.bu sorunu yaşayanlar var çünkü.devam sütü biraz daha şekerli diğer süte göre.ama karar sana kalmış tabikide.

canım mamalarda kullanılan sütte işlem görüyor işlem görmese o kadar zaman dayanır mı

Uht sütler zararlı,mama zararlı,açık satılanlara güvenilmez (ki hala satılıyomu bilmiyorum)....Biz ne vereceğiz çocuğumuza.Mantıklı bir açıklama devam sütü konusunda.Bir de devam sütü içen çocuğun normal süt içmeme ihtimali de hiç aklıma gelmemişti.Ben de oğlumda deneyeyim normal süt içecek mi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…