devlet bize bakmiiirrr!!!

dipsiz kuyu

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2014
2.407
5.176
358
39
Ben bir kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum buraya 93 gibi bir puan alarak atandım. O kadar zor şartlarda okudumki babasız büyüdüm insanların fitre zekatıyla büyüdük 3 kardeş. Kpss ye gireceğimde bile komşudan ödünç kalem alıp girmiştim sınava. Son zamanlarda kurumumuza sürekli esirgeme kurumundan memur olarak yerleştirmeler var. Tamam sorun yok iş güç sahibi olsunlar ama işin iç yüzü öyle değil buraya gelenlerin %80 inin ailesi var maddi surumu iyi. Bu nasıl oluyo diceksiniz kendi ağızlarıyla söylüyorlar işte zamanında anne baba anlaşmalı boşanıyo anne çocuklara bakamıyom diyo esirgemeye veriyo bi süre orda kalıyo çocuklar sonra ordan alıyolar bildiğiniz aile ortamında maddi durum iyi olarak büyüyolar sonra noluyoo hooopp taş atıp kolları bile yorulmadan memur oluyolar. O kadar ağrıma gidiyoki ve bunu pişkin pişkinde söylüyolar. Geçemlarde yine 21 yaşında biri geldi bende yine acıyom her zamanki gibi bi baktım böyle yukarda yukardan konuşuyo derken kendisi dedi 3 petrol ofisimiz var 5 tatlıcı dükkanımız var bilmem kaç tane inşaat firmamız var biz hepimiz şok olduk artık dayanamadım dedim nasıl oluyo işte zamanında dedesi memur olsunlar diye alıyo bütün çocukları kuruma veriyo 2 ay orda kalıyolar sonra tekrar alıyo ve sonuç hepsi memur ihtiyacı olmadığı halde peki dedim neden bu kadar varlık içinde memur olmak istedin geride işler yürüyo zaten burda sosyal hayat var diyo sırıtarak ve benim kardeşlerim okuyamadı hala asgari ücretle çalışıyolar o kadar ağrıma gidiyoki. Ne bilim işte zoruma gitti sinrimden buraya yazdım

Atanamadigi icin intihar edenlere size anlattiklarini anlatsinlar zaten orada rahat degillerdir bir de kemikleri sizlasin.

Sonuna kadar katılıyorum.. Maalesef bizim kurumda da var.. Hatta bir tanesinin soyadi ilcede tanınmış soyadı.. Kuruma surwkli tanıdığı birileri geliyor.. Bu da onların işini kovalıyor ... Maalesef is etiği ahlaki kalmamis.. O da yukarıdan yukarıdan konuşuyor. Kişisel olarak da hiç sevmem kendilerini.. İş konusunda acayip kötü. Rapor aldim der getirmez habersiz 3 gun gelmez..

Daha önce de duymuş görmüştüm hafta sonları evlerine gidiyorlar mis hafta içide yurt da kalıyorlar mis benim bildiğim böyle 18 i geçince de devlet memuru oluyorlar mis yakınımız da çok şahit oldum böyle insanlara hepside çocuklarımız in geleceği için diyorlar

Hayatimda duydugum en sacma sistem. Arastirilmasi gerekmiyor mu ?Her önüne gelen yapar bunu. Ya bu güzelim ülkemin hali ne olacak ya

Allah aşkına ben çok saçma buldum dediklerinizi öncelikle ben çocuk esirgemede çalıştım bekarken öyle anne baba bakamıyorum deyip esirgemeye atamıyor çocuklarını o zaman herkes gelir bırakır hele hele ki maddi durumları iyiyse esirgeme öyle ihtiyacı olan anne babası olmayan çocuklar varken çocukları almaz almıyor yani ancak ya anne babası olmayacak 1. dereceden hiçbir yakını da istemeyecek ki önce akrabalarına da soruluyor. Onun dışında çocuk istismara uğruyorsa şiddet varsa o zaman da anne baba varken alabiliyor. Kaldı ki esirgeme de kalıyor diye çocuklar malesef memur olamıyorlar o zaman esirgemede her çocuk büyüyünce meslek sahibi olurdu.

O kadar durumu iyi olan aileler neden esirgemeye bıraksın kendinden mahrum bıraksın esirgeme kurumlarının şartlarından haberiniz var mı? hadi öyle oldu ortalık yerde esirgemeden geldiği halde şöyle durumumuz iyi böyle iyi biz memur olmak için orada kaldık der mi insanlar hiç. Öyle ya da böyle onlarda çalışacak sizde yapacak birşey yok.

Evet bunu çok duyar oldum ben de. Bir de suriyelilerin istihdamı daha kolay oluyor diyenler de var. Hak hukuk kitaplarda kaldı sadece. Üzücü gerçekten

Allah büyük elbet onlarda bir gün cezasını çeker bu dünya da olmasa da öteki dünya da .... geçen bi kadında gözümün içine baka baka torpille devlet memuru olduğunu söyledi resmen, diyor ki devlete girmek için referansın yoksa puanın ne önemi var. dedim doğru bu devir torpil devri boşuna okuduk biz yıllarca çabaladık başkaları rahat rahat hemen devlet memuru oluyor hakkıyla olanlara sözüm Yok ama adaletsizce olanlar allah aldığınız maaşları burnunuzdan getirsin ...!!

Emek emek yol alıp, defterin kitabın tozunu yutmuş gecesini gündüzüne katıp sabahlara kadar çalışan insanların hakkını yiyenler var ya yatacak yeriniz yok. İnsanları mağdur etmeye kimsenin hakkı yok olamaz.

Konu sahibi şikayet etseniz bu konuyu araştırmalar yapılsa sonuçta o koltuklar gerçek sahiplerinin hakkı bu düzenbazlığa lütfen sessiz kalmayın.

sonra da domuz eti yemez müslümanım diye

Bunun Müslümanlıkla ne alakası var. Türkiye’de yaşayan her müslüman böyle mi? Birilerinin yaptığı yanlışları neden düni inanca bağlıyorsunuz acaba. Yani bu sadece müslüman ülkede mi oluyor hanımefendi. ABD’de yaşayan işsiz aylak kesimin hayatını hiç araştırdınız mı acaba çok merak ettim. Kusurlu olan insandır bunu öğrenince bizler de gerçek insan oluruz. Dinsel özelliklere göre ithamda bulunmayın. Utanın tabi o kadar düşünebilirseniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…