Sordular, yabanci dil agirlikli sinif ayricakli demisler. Ne ayricaligi var dedi ablamlar 35 kisilik sinifta bilmem kac saat ingilizce oldugu icin ayrıcalıklı sinif oluyormus. 35 kisi okuduktan sonra ayricalik nasil oluyor anlamadim.E sormamışlar mi bu ne diye ?
Yasal olarak böyle bir şey yok tabiki. Maximum okul aile birliğine bağış yapmaları istenir. Bu da gönüllü bir durum ve makbuzu olur.
Malesef öyle.. bende duydugum zaman baya şaşırdım. Hemen ödeyemiyorsaniz iki taksit yapalim diyen okul müdürü var.Bizim zamanımızda da olurdu 50 100 tl filan. Konuya bak binler havada uçuşmuş. Asgari ücret sanki 10bin 15bin oldu da bizim haberimiz yok. Kendi soyadınızı vermek istemiyorsanız konuşmayı kaydedin twitterda ekşide gündem olsun bu konu. Yazık bu ailelere gerçekten.
Taksit mi ? Müdür bey baya işi ticarete dökmüş. Kesinlikle şikayet edin.Malesef öyle.. bende duydugum zaman baya şaşırdım. Hemen ödeyemiyorsaniz iki taksit yapalim diyen okul müdürü var.
Merhabalar, bu konu hakkında gercekten tam bir bilgim yok. Her yer de böyle mi? Yasal mi? Şikayet etsek çözüm olur mu? Sorularima cevap ariyorum.
Yeğenim bu sene ortaokula başlayacak. Okul puanı yüksek, yabancı dil konusunda başarılı bir çocuk. Ortaokulda yabanci dil ağırlıklı sınıfa gitmesini istiyor ablamlar. Ilkokul okuduğu okula yeni kayit icin gittiklerinde 4 bin tl istemisler, normal sinif kaydi icinde 2 bin tl gibi bir rakam söylemişler. Kendi okuduğu okulda basarili olmasina rağmen para vermeden kayit yapmiyorlar. Baska okullar araştırdık ve 7 bin tl ye kadar paralar istendiğini öğrendik. Geçenlerde baska bir arkadasimiz kızını 5 bin tl vererek kayit ettirdi. Böyle bir durum yaşayanlar var mi? Tüm illerde devlet okullari para mi istiyor? Ben ablama sikayet edelim diyorum para alamazlar ama ablamda korkuyor yeğenimin ismini ogrenirlerse okulda falan kötü davranırlar diye.. Kayıtlarda bitmek üzere ne yapacağımızı şaşırdık.
Tabi ayni okula para verip kayit yaptiranlar oldu. Baska yere gidemedikleri icin. Kiminden 500 tl eksik falan aliyorlar.Benim zamanimda da güya gönüllü bağış olurdu ama mecburen verirdik tabi hiç imkani olmayandan alamazlardı, ama bu kadar büyük miktarlar değildi.
Aynı okulda iletisim kurabileceğiniz başka veliler var mı? Herkes sizin gibi mimlenmekten korktuğu için sesini çıkaramıyordur ama çok büyük paralar bunlar.
Sordular, yabanci dil agirlikli sinif ayricakli demisler. Ne ayricaligi var dedi ablamlar 35 kisilik sinifta bilmem kac saat ingilizce oldugu icin ayrıcalıklı sinif oluyormus. 35 kisi okuduktan sonra ayricalik nasil oluyor anlamadim.
Yok işte o bildiğiniz gibi değil.İl eğitim müdürlüğüne şikayet edin. Kesinlikle yasal değil. Öncelikle devlet zaten okullara belli miktar para veriyor. Bunun yanı sıra öğrencilerden belirli miktarda aidat toplanıyor. Okulun ihtiyacı yok. Kayıt ücreti adı altında topladıkları parayı kim bilir ne yapıyorlardır
Tabi ayni okula para verip kayit yaptiranlar oldu. Baska yere gidemedikleri icin. Kiminden 500 tl eksik falan aliyorlar.
O ayrıcalık değil aslına. Devletin belirlediği proje okullarında bazı sınıflarda İngilizce ders saati daha fazla. Mesela A okulunda 4 saat ise b okulunda 12 ya da 16 saat sanırım. Bunu da ayrıcalık diye sunuyorlar. Benim okulum kayıt parası almıyor hiç. Çalıştığım ilçede de duymadım ama evet bazı büyük okullar bunu yapıyor. Fakat 5000 10000 çok çok ciddi rakamlarSordular, yabanci dil agirlikli sinif ayricakli demisler. Ne ayricaligi var dedi ablamlar 35 kisilik sinifta bilmem kac saat ingilizce oldugu icin ayrıcalıklı sinif oluyormus. 35 kisi okuduktan sonra ayricalik nasil oluyor anlamadim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?