Devlet okulana kayıt parası veren var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İl eğitim müdürlüğüne şikayet edin. Kesinlikle yasal değil. Öncelikle devlet zaten okullara belli miktar para veriyor. Bunun yanı sıra öğrencilerden belirli miktarda aidat toplanıyor. Okulun ihtiyacı yok. Kayıt ücreti adı altında topladıkları parayı kim bilir ne yapıyorlardır
Okul müdürü yA da öğretmen misiniz? Devlet faturaları öder. okullara para vermez alın şunu yapın diye. Sabun, peçete vs bunları okul kendi bütçesinden alır. Bu bütçede gökten inmiyor. Ama bahsedilen rakamlar çok uçuk evet. Onları şikayet etmek doğru olur sanırım.

Okul müdürü yA da öğretmen misiniz? Devlet faturaları öder. okullara para vermez alın şunu yapın diye. Sabun, peçete vs bunları okul kendi bütçesinden alır. Bu bütçede gökten inmiyor. Ama bahsedilen rakamlar çok uçuk evet. Onları şikayet etmek doğru olur sanırım.
Okul müdürü olan yakınımdan duyduğum bu şekildeydi, belkide meslek liselerinde durum farklıdır. Bizim zamanımızda 100₺ kayıt ücreti istenirdi ve öderdik. Şimdiki rakamlar hakikaten çok uçuk

İşte ne tutturabilirlerse. Bana ayrıcalıklı sınıf yapmaları çok garip geldi madem bıraksınlar kamuyu özel okul işletsinler. Ben bu zihniyetteki bir okula çocuğumu göndermezdim.
Benim çalıştığım yerdeki kaymakam karşı böyle şeylere. Asla izin vermiyor. Keşke her yerde böyle olsa.

Kardeşim yabancı dil ağırlıklı olan devlet okuluna gidiyor. Şu an 7. sınıfa geçti kaç sene önce 3bin liraya kayıt ettirdik. Hatta nereye şikayet ederseniz edin demişlerdi. İngilizce kitap parası olarak geçen sene de 1000 lira verdik. Her sene değişiyor.

simdi oncelikle devlet biraz para veriyor deyip orda cumleyi bitiriyorsunuz ama geri kalan ihtiyaclari kim nasil karsiliyor? o yuzden eger maddi durumu berbat degilse her veli okula az cok katkida bulunmali Maddi durum cok kotuyse zaten okul ve ogretmenler onlara katki yapiyor merak etmeyin
Bunun yani sira ozellikle ilkokulda ogretmen secmek icin dediginiz rakamlari kendisi gonullu veren veliler oluyor
Yabanci dil agirlikli sinif ayni zamanda secme sinif oluyor anladigim kadariyla Aslinda secme sinif işi karmasik biraz Okul bunu yaparak risk aliyor ama ogrenci icin o sinifta olmak gercekten faydalı
Okul müdürleri bu parayı okula degil cebine atiyor imasi yapanlara sasarim Bu devirde hicbir mudur birkac bin icin bu riski almaz Zaten makbuz aliyorsunuz okul aile birligi hesabina yatiyor para
Ha siz yine de sikayet edin , okula kaydınızı yapmak zorundalar zaten sistemde ogrencinin adi çıkıyor Yapmama sanslari yok
Ben de rakamlara sasirdim ama dogruya dogru

Son düzenleme:
Ben burada duymustum hangi konudaydi bilmiyorum.. iyi semtteki devlet okullari boyleymis sikayet edince olan cocuga oluyormus o konuyu bulamadim ama baska bir konu buldum ilkokul 1. sinifa kayit icin inanilmaz para istiyorlar
Okullara odenek yok ihtiyaclar zor durumda karsilaniyor kucuk yerlerde boyle..
Buyuk sehirlerdeki bu rakamlari duyunca sasirmistim ben de, egitim parasi olanin degil her cocugun hakkı olmalidir

Ben de öğretmenim okullara gönüllü bağış yapılabilir makbuz karşılığında elden de verilemez hesaba yatırılması gerekir. Zorunlu para talep edilemez. Bizim okulun ortaokulunda hiçbir öğrenciden 1 lira bile alınmaz. Sizin özel sınıf falansa onları bilmiyrm ama milli eğitmi arayıp isminizi vermeden sormanızı öğrenirim.. Ayrıca ben de yıllar önce benzer durumu yaşadm yabancı dil ağ. Liseye yerleştm. Pazartesi liste belli oldu salı babam kayıt için gittiğinde kayıt süresi dolmuş denildi(amaç okula yüklü miktar bağış yapacak velinin çocuğunu almaktı?) babam milli eğitime gidip durumu anlattı. Adımı vererk de konuştu. Müdür iyi bir fırça yedi milli eğtmden. 4 yıl boyunca müdür baban beni iyi şikayet etti diyerek şakalaşrdı. Okurken hiç sorun yaşamadım çok şükür. Çalışyğm okuklarda bazen temizlik için 10 tl 20 tl falan tollanır onda da gönüllülük esastr. Sınıfların yarısı grtirr yarısı getrmez

Malesef öyle.. bende duydugum zaman baya şaşırdım. Hemen ödeyemiyorsaniz iki taksit yapalim diyen okul müdürü var.

O iki taksidi sana yapalım da sürüldüğün yere kolay yerleş demek lazım bunlara.. Hayret bir şey. Vermeyin, verdirmeyin ki alamasınlar diyorum inatla. Bu paralar normal değil. Okulun ihtiyacını devlet karşılamak zorunda. Karşılamayan devlet de o müdür kadar suçlu gerçi. Millet ay sonunu zor getiriyor bir de devlet okuluna haraç mı vereceğiz?

Milli egitime bagli bir is yapiyorum,istanbulda zengin bir semtte ,
Altinda luks mercedesle ozel dikim takim elbiseyle geziyor ilkogretim okulu mudurleri sorun sikayet etmeyip o parayi verenlerde ,ilce milli egitim mudurune gidin ,olmadi direkt cimer e yazin alamaz isteyemez

Ben burada duymustum hangi konudaydi bilmiyorum.. iyi semtteki devlet okullari boyleymis sikayet edince olan cocuga oluyormus o konuyu bulamadim ama baska bir konu buldum ilkokul 1. sinifa kayit icin inanilmaz para istiyorlar
Okullara odenek yok ihtiyaclar zor durumda karsilaniyor kucuk yerlerde boyle..
Buyuk sehirlerdeki bu rakamlari duyunca sasirmistim ben de, egitim parasi olanin degil her cocugun hakkı olmalidir

1.sınıf meselesi öğretmen seçmek istersen. yoksa hangi öğretmene düştüyse kaydı okul aile birliğine bağış alıp yapılıyor.
100 lira verdi arkadaşım.
ama öğretmen seçmek isteyen md yardımcısına laptop aldı.

Merhabalar, bu konu hakkında gercekten tam bir bilgim yok. Her yer de böyle mi? Yasal mi? Şikayet etsek çözüm olur mu? Sorularima cevap ariyorum.

Yeğenim bu sene ortaokula başlayacak. Okul puanı yüksek, yabancı dil konusunda başarılı bir çocuk. Ortaokulda yabanci dil ağırlıklı sınıfa gitmesini istiyor ablamlar. Ilkokul okuduğu okula yeni kayit icin gittiklerinde 4 bin tl istemisler, normal sinif kaydi icinde 2 bin tl gibi bir rakam söylemişler. Kendi okuduğu okulda basarili olmasina rağmen para vermeden kayit yapmiyorlar. Baska okullar araştırdık ve 7 bin tl ye kadar paralar istendiğini öğrendik. Geçenlerde baska bir arkadasimiz kızını 5 bin tl vererek kayit ettirdi. Böyle bir durum yaşayanlar var mi? Tüm illerde devlet okullari para mi istiyor? Ben ablama sikayet edelim diyorum para alamazlar ama ablamda korkuyor yeğenimin ismini ogrenirlerse okulda falan kötü davranırlar diye.. Kayıtlarda bitmek üzere ne yapacağımızı şaşırdık.
Devletin sundugu egitim kanunlar cercevesinde de parasızdır. Sosyal devletiz yarımda olsa... bu yuzden sizin o okula gidecek öğrenciniz yoksa bu durumu şikayet edebilirsiniz. Okullarda karaborsaya dönmeye başlamış. Okula giden paralarin cocuklar icin harcanacagi ne malum. Zaten genel giderleri devlet karsiliyor halkin verdigi vergilerle. Durumu olan da baska sekillerde yardimci olsun ama direkt okula bağış ve o paralarin nerelere gittigini bilmemek üzücü. Bizden de lise de spor salonu icin bir hayli para almışlardı benden sonra 2. mezunlarini verdiler daha ortada bisey yok.

Sakin ödeme falan yapmayıp direkt şikayet edin. Ben lisedeyken okul müdürü hem kayıtta, hem dönem içinde aidat adı altında para toplardı şimdi adını Google da aratınca yolsuzluk haberleri çıkıyor. Aidat vermeyenleri okulun girişinde rezil ederdi kendisi daha büyük rezil oldu. Sakin ödemeyin sakin. Asgari ücrette çalışan bir aile nasıl ödesin ya o miktarı. Çocuk devlet okulunda okuyacak diye bir de. Lutfen bakanlığa şikayet edin

O iki taksidi sana yapalım da sürüldüğün yere kolay yerleş demek lazım bunlara.. Hayret bir şey. Vermeyin, verdirmeyin ki alamasınlar diyorum inatla. Bu paralar normal değil. Okulun ihtiyacını devlet karşılamak zorunda. Karşılamayan devlet de o müdür kadar suçlu gerçi. Millet ay sonunu zor getiriyor bir de devlet okuluna haraç mı vereceğiz?
Iyi soyluyorsunuz ama veliler okulun ihtiyaci olunca devlet karsilamiyor olarak gormuyor mudur okula bakmiyor oluyor maalesef :) devletin butce odenegi siralamalarinda milli egitim bakanligi son siralarda, buna tepki gosteren yok maalesef...

Devletin sundugu egitim kanunlar cercevesinde de parasızdır. Sosyal devletiz yarımda olsa... bu yuzden sizin o okula gidecek öğrenciniz yoksa bu durumu şikayet edebilirsiniz. Okullarda karaborsaya dönmeye başlamış. Okula giden paralarin cocuklar icin harcanacagi ne malum. Zaten genel giderleri devlet karsiliyor halkin verdigi vergilerle. Durumu olan da baska sekillerde yardimci olsun ama direkt okula bağış ve o paralarin nerelere gittigini bilmemek üzücü. Bizden de lise de spor salonu icin bir hayli para almışlardı benden sonra 2. mezunlarini verdiler daha ortada bisey yok.

Aslinda o paraların nereye gittigini ogrenmeniz cok basit Okula bagis kayit parası vs ne giriyorsa okul aile birligi hesabina yatar Okul aile birligi hesabindan mudur kendi basina para cekip harcama yapamaz Yonetimin izni gerekir Yonetim velilerden olusur Neyse bu gelir giderler ve okulun hesabinda ne kadar para var olduğu velilerin ulasabilecegi bir bilgidir Okul aile birligi baskanina bunu dogrudan sorabilirsiniz veya sene basi ve sonundaki toplantilara katilirsaniz orda da bu miktarlar ibraz edilir
Ben idarecilik yaptığım zamanlarda bu bahsettigim rakamlari tablo halinde okul kapisina da asardik ama hic dönüp bakan olmazdı

Ooo çok istiyor. Normalde aidat toplanır. Çünkü okula bir şeyler alınması gerek sıvı sabun peçete gibi. Yani hiç vermemek de doğru değil daha temiz bir yerde okuması isteniyorsa çocuğunun. Ama bu çok. Kayıt etmek istediğiniz okul e okula kayıtlı olduğu okul mu?

Ekstra ing.kitaplar ile saat olarak daha fazla ingilizce görülüyor o ayrıcalıklı sınıflarda bildiğim kadarıyla.
Şikayet edecekseniz neden bütün sınıflar bu şekilde değil diye şikayet edin,neden bu ayrıcalıklı sınıf (!) için bizden para istiyorlar diye değil...
Eskiden süper liseler vardi. Ingilizce agirlikli egitim goruyorlardi.. Ama kayit parasi alani duymamistim. Basarili olanlar gidiyordu. Puani yeten okuyordu. O da devlet okuluydu... Kimse de neden bütün liseler super lise gibi degil diye sikayet etmiyordu. Mudur para istese yine herkes müdürü sikayet ederdi. neden tum okullar ayni degil diye etmezdi... simdide basarili öğrencilerin kayit yaptirabileceginin soylendigi bir sinifa kayit parasi isteyen bir müdür varken neden tüm siniflar ayni degil diye mi yoksa para isteyen okulu/müdürü mü sikayet edecegiz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X