Devlet okulana kayıt parası veren var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sınıfta idareye parayı öğretmen istiyor. Kim vermiş kim vermemiş onlar biliyorlar bu yüzden. Bizde gayet de dışlanıyordu. Akıllı tahta kullanmaları yasaktı, öne oturmaları yasaktı gibi gibi. Keşke olmasa ama maalesef böyle olaylar yaşanıyor.
Akıllı tahta kullandırmama mümkün mü zaten ders uygulaması akilli tahtayla yürütülüyor artik.
Sen gözünü kapa sen bakamazsın mi demiş öğretmen.
Akilli tahtalar bağış parasıyla da alınan bir sey değil bunu yasal mantıksal bir tutarlılığı yok.
Bizim okulumuzda öğrencinin kullanması genel olarak yasak sonra bangır bangır müzik sesi duyuluyor uygun olmayan sitelere giriş tespitinden sonra bir programla sadece ders saatinde öğretmen kullanımına açık. Boyle bir durum mu söz konusu acaba.
Sıra düzeni de boy ve göz sağlığı gozetilir.
Kayit parasını ogretmen istemez idareye veli arasında görüşülür okula kaydolduktan sonra öğretmene sadece sinif listesi verilir. Öğrenci ismi listesinin karşısında da bağış miktarı yazmaz bu öğretmeni bağlamaz

Sınıfta idareye parayı öğretmen istiyor. Kim vermiş kim vermemiş onlar biliyorlar bu yüzden. Bizde gayet de dışlanıyordu. Akıllı tahta kullanmaları yasaktı, öne oturmaları yasaktı gibi gibi. Keşke olmasa ama maalesef böyle olaylar yaşanıyor.

gayet de disliyorlar. Ben bizzat dislanan bir cocuktum. Ailem fakirdi. Beden dersinde bile esofmanim yok diye yemedigim laf, gormedigim zorbalik kalmadi. Bizim ogretmenlerde de is yok. Ozelliklebir kac gundur yuzyuze denk geldigim ogretmenler bir tuhaflar. Cocugumu asla emanet istemiyorum. Turizm sektorundeyim. Bir ogretmene otel yer kalmadigi icin engelli odasi vermis. Ogretmen bize cirliyordu bana hakaret ettiler diye. Ben bu dusunce de bir insanin egitim vermesine karsiyim. Haa velilerde hata yok mu? Veliler de hatali. Zaten ogretmen de veli de ayni toplumun bir parcasi. Bu devran boyle donuyor olabilir ama erkin koray gibi gunluk 15 tl cezami odeyip cocugumu okula gondermemek istiyorum.

Türkiye gerçeklerinden bu kadar uzaklaşmayın lütfen. Öğretmenler gününde alınan altına maddi durumu olmadığı için katılmayan öğrenciyi dışlayan öğretmenler var.
Öğretmene neden altin alıyorsunuz?
Hadi alındı hadi o da kabul etti diyelim
Neden liste tutuyorsunuz?
Biz verdik o cocuk vermedi en cok bizim çocuğumuzu kayir diye mi?
Böyle veliye boyle öğretmen

Sosyal bir devlette böyle bir şeyin olmaması lazım. Bu pandemiden sonra devletin bazı şeylere gücü kalmadı anlaşılan. Sağlık için de eğitim için de hizmet almak için para vermeden olmuyor. Bu ücret yasal olmasa o kadar uluorta isteyemez kimse diye düşünüyorum.
Eskiden de istenirdi, yeni bir sey degil. Sosyal devlet diyoruz da, bir etkisini gormedik hic. Ne egitimde ne saglikta ucretsiz diye bir sey yok cunku,asla da olmayacak.

Akıllı tahta kullandırmama mümkün mü zaten ders uygulaması akilli tahtayla yürütülüyor artik.
Sen gözünü kapa sen bakamazsın mi demiş öğretmen.
Akilli tahtalar bağış parasıyla da alınan bir sey değil bunu yasal mantıksal bir tutarlılığı yok.
Bizim okulumuzda öğrencinin kullanması genel olarak yasak sonra bangır bangır müzik sesi duyuluyor uygun olmayan sitelere giriş tespitinden sonra bir programla sadece ders saatinde öğretmen kullanımına açık. Boyle bir durum mu söz konusu acaba.
Sıra düzeni de boy ve göz sağlığı gozetilir.
Kayit parasını ogretmen istemez idareye veli arasında görüşülür okula kaydolduktan sonra öğretmene sadece sinif listesi verilir. Öğrenci ismi listesinin karşısında da bağış miktarı yazmaz bu öğretmeni bağlamaz

Ben 15 yaşında değilim benim zamanımda yeni geliyordu bu tahtalar. Şimdi de tüm okullarda yok gerçi. Müdür tek tek veliyle görüşmezdi anca sıradayken elinde mikrofon duyuru yapardı. O sebeple de vermeyeni didikle baskısı müdürden, öğretmenlere atılırdı. Müdür baskısı sonra öğretmenin öğrenciye baskısı olarak dönüyordu. Keşke bu saçmalıkların hiçbiri olmasa işte. Sanki bu ülkenin ihtiyacı var okulda veliden 3 kuruş toplanmasına. Şimdi pandemi dönemi temizlik ödeneği yapılması gerekirken yine veliye biniyor. Ben doğru bulmuyorum. Öğretmenin, müdürün görevi para dilenmek olmamalı zaten. Aşağı çekiyorsun mesleği bilerek.

gayet de disliyorlar. Ben bizzat dislanan bir cocuktum. Ailem fakirdi. Beden dersinde bile esofmanim yok diye yemedigim laf, gormedigim zorbalik kalmadi. Bizim ogretmenlerde de is yok. Ozelliklebir kac gundur yuzyuze denk geldigim ogretmenler bir tuhaflar. Cocugumu asla emanet istemiyorum. Turizm sektorundeyim. Bir ogretmene otel yer kalmadigi icin engelli odasi vermis. Ogretmen bize cirliyordu bana hakaret ettiler diye. Ben bu dusunce de bir insanin egitim vermesine karsiyim. Haa velilerde hata yok mu? Veliler de hatali. Zaten ogretmen de veli de ayni toplumun bir parcasi. Bu devran boyle donuyor olabilir ama erkin koray gibi gunluk 15 tl cezami odeyip cocugumu okula gondermemek istiyorum.
Benim de hiç eşofmanım olmadı ama beden eğitimine en uygun kıyafetimi dersten birgun evvel yıkar giyerdim hiçbir öğretmenim neden demedi. Ailem fakirdi ama alabilirdi bence mesela babam sigarayı ihmal etse alırdı neyse
Her dersin bir kurali malzemesi var eksik olunca zorluk cikiyor olmuyor ama fatura öğrenciye kesilemez.
Cok ama cok iyi öğretmenlerim oldu cok kötüleri de vardi. Genel olarak okuldan cok sey öğrendim hala öğreniyorum seviyorum. Dostluğu küslüğu yardımlaşma dışlanmayı vs okulda öğrendim. Okul dersten daha fazlasıdır.
Umarim evladınizi en iyi şekilde yetistirirsiniz

Keşke şikayet etseydiniz o zaman. Herhangi bir şey yaptınız mı?

Ben de şöyle bir olay anlatayım size..
Öğretmenler gününde bir sınıf öğretmene altın bilezik aldı. Diğer sınıfın öğretmeni bana neden altın bilezik alınmadı diye okulda olay çıkardı. Bildiğiniz resmen çıngar çıkardı.
Sonraki yıl okul müdürü öğretmenler gününde pahalı hediyeleri yasaklamıştı

Ben 15 yaşında değilim benim zamanımda yeni geliyordu bu tahtalar. Şimdi de tüm okullarda yok gerçi. Müdür tek tek veliyle görüşmezdi anca sıradayken elinde mikrofon duyuru yapardı. O sebeple de vermeyeni didikle baskısı müdürden, öğretmenlere atılırdı. Müdür baskısı sonra öğretmenin öğrenciye baskısı olarak dönüyordu. Keşke bu saçmalıkların hiçbiri olmasa işte. Sanki bu ülkenin ihtiyacı var okulda veliden 3 kuruş toplanmasına. Şimdi pandemi dönemi temizlik ödeneği yapılması gerekirken yine veliye biniyor. Ben doğru bulmuyorum. Öğretmenin, müdürün görevi para dilenmek olmamalı zaten. Aşağı çekiyorsun mesleği bilerek.
Siz lisedeyken mi geldi o tahtalar. İlk defa 2012 de pilot okullara takıldı çünkü. Tamamen yayılması 2015 leri buldu.

Arkdaşım 1. Sınıfa başlayan çocuğu için yüklü bir para vermişti cok sasırmıştım. Ayrıca bırde öğretmen seçimi içinde para alıyorlar. Şu öğretmen daha iyi bunun için şu kadar para vericeksınız diyor okul müdürü çok tuhaf gelmşti bana. Devlet okulları kendini çok aşmış.

A4 istemeleri bile çok saçma . Öğretmenler her sene Kırtasiye parası alıyor . 4-5 top kağıt alamıyorlar mı o paraları nasıl yediklerinin hesabını nasıl verecekler acaba ? Gerçekten sınıfının ihtiyaçlarına harcayan öğretmenleri tenzih ediyorum ben de öğretmenim o paralarla gayet de sınıfın bir yıllık bütün kağıt Kırtasiye ihtiyacı karşılanır .
Öğretmen ve doktorlara bişey yazarken seçici davranın hemen begenmedimler havada uçuyor %100 haklı oldugum konuda bile neler neler yazdılar 😒

Aile birliği adı altinda iki dönemlik 50 şer lira para istendi ama vermedim bu parayı

Her sene iki top A4 aliyoriz bazen 3 top 🙄 onun dışında temizlik giderleri için para veriyoruz uani sınıfı temizletmek iicn dışardan bayan geliyor

A4 istemeleri bile çok saçma . Öğretmenler her sene Kırtasiye parası alıyor . 4-5 top kağıt alamıyorlar mı o paraları nasıl yediklerinin hesabını nasıl verecekler acaba ? Gerçekten sınıfının ihtiyaçlarına harcayan öğretmenleri tenzih ediyorum ben de öğretmenim o paralarla gayet de sınıfın bir yıllık bütün kağıt Kırtasiye ihtiyacı karşılanır .
O paralar okula harcasın diye değil. Kendisi için. Ben mürekkep alıyorum kalem alıyorum. Silgiler hep kayboluyor silgi alıyorum sınıfa. Karne hediyesi alıyorum küçük küçük. O 4/5 top kağıda gelene kadar bir sürü şeye gidiyor zaten para. Çocuklara fotokopi çekip dağıtıyoruz mesela. Zaten onların parasını da biz veriyoruz. Kağıdı da biz almayalım artık.

Ben de şöyle bir olay anlatayım size..
Öğretmenler gününde bir sınıf öğretmene altın bilezik aldı. Diğer sınıfın öğretmeni bana neden altın bilezik alınmadı diye okulda olay çıkardı. Bildiğiniz resmen çıngar çıkardı.
Sonraki yıl okul müdürü öğretmenler gününde pahalı hediyeleri yasaklamıştı
Çok ama çok ilginç şeyler
Taki töreni de yapılsaydı keske bilezik almak cok saçma değil mi?
Öğretmene çiçek alınır kupa kalem vs
En güzeli çocukların yazdığı mektuplardir
Yapmasin böyle şeyler boyle olayların yasanmasina ortam hazirlanmasin.
Her meslekte çıkarcı maddiyatci bulunur
En kötü ogretmende durur yakismaz

Ben kazanmış oldugum liseye kaydolurken para istemistiler kağıt kalem bağışının haricinde. Bu yaptığınız yasal değil diyip kapattirmistim cenelerini. Kimse bisiy yapamaz

Bunların hiçbirini ben yapmadım. Veli de değilim. Ama bildiğim olaylar.
Sonuçta var mı ? Evet var. Neyin inkarı bu?

Adi devlet okulu ama bir çok seyi devlet karsilamiyor diye biliyorum.Verilen hizmetli sayisi az koca okula yetmiyor.Bence her dönem duzenli aidat odenmeli.Zaten cüzzi rakamlar.En maddi durumu kötu olan insanlar bile akilli telefonlara para buluyor ama 100 lira aidati cocugu daha hijyenik şartlarda okusun diye vermiyor.Bence burada kizacagimiz okul idarecileri degil devlettir.Yeterli okul yapilsa atanamayan binlerce ogretmeni atasa bizim cocuklarimizda 20 kisilik siniflarda okurdu.

Adi devlet okulu ama bir çok seyi devlet karsilamiyor diye biliyorum.Verilen hizmetli sayisi az koca okula yetmiyor.Bence her dönem duzenli aidat odenmeli.Zaten cüzzi rakamlar.En maddi durumu kötu olan insanlar bile akilli telefonlara para buluyor ama 100 lira aidati cocugu daha hijyenik şartlarda okusun diye vermiyor.Bence burada kizacagimiz okul idarecileri degil devlettir.Yeterli okul yapilsa atanamayan binlerce ogretmeni atasa bizim cocuklarimizda 20 kisilik siniflarda okurdu.
Akilli telefonunda her konuya dahil olmasina ayri kil oluyorum ne akilli telefonmus. Akilli telefon alirken de odedigin 2000 in 1000 tl sini bu egitim verilsin diye oduyorsun. Bunu tartismak lazim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X