O iş bildiğiniz gibi değil. Sene başı verilen ücret öğretmeninin kendini yeni eğitim öğretim yılına hazırlaması için verilir . Çok eskiden öğretmenlere bu iki takım elbise ,önlük, kırtasiye ile verilmiş. Sonra sümerbank ile anlaşılıp takım elbise kumaşı ve kırtasiye olarak devam etmiş. En son paraya çevrilmiş. Her kurumda benzer ödenekler var. Ama öğretmenlerinki herkesin dilinde .
Misal bazı devlet kurumundaki işçi statüsünde olanlara haftalık süt verilirmiş. Hazır Uht süt. O zamanlar hazır süt çok yaygın olmadığından bunlar Amekikanin oyunu, bizi kisirlastimaya çalışıyorlar diyip döken varmış sütleri .

Şuan onlar da para olarak alıyor.
Yani bir sene içinde kırtasiye parasından daha çoğu çıkıyor öğretmenden. Sosyal platformlarda bu eleştirilere üzülüyorum doğrusu.
Nasıl öğretmenler ve öğrenciler ile çalıştınız. Genellediginiz tüm öğretmenler komisyoncu,çıkarcı . Ben de ek kaynak alırıyorum. (Kaynak kitap yasaklayanlar, çocuklarına kaynak kitabı alıyor ama. )
Sınıfta çözdüğüm için herkesin de alması gerekiyor. Ders kitapları yeterli değil. Dar gelirli ailelerin bulunduğu bir semtte çalışıyorum yıllardır. Bu tür yaftalarda bulunulmasin diye kitapları kendi paramla alıyorum. Para toplamakla uğraşmak, hem de laf duymamak için. Ama en uygun kitapları alıyorum. Daha iyisi varken ucuz olanı tercih ediyorum. Çünkü bütçem ona yetiyor. Bazen internet sitelerinde bir kaç sene öncesinden belli sayıda kalan kitapları 10,15 e alıyorum. Ama öğrencilerim daha iyisini hak ediyor . Keşke en güzelini alabilseler.
Ama kırtasiye ile anlaşıp, kitap aldıran öğretmenlerden komisyon alanı duymadım. Çoğu getirmeyen öğrencilerin ücretini de öder. Fazlasıyla zararlı çıkar.
Sizce deers kitapları yeterli mi?
Kitap aldirmayip, sonra o kitapların yazarının ve yayın evinin telif hakkını umursamayıp fotokopi halinde çoğaltarak hakka girmek istemiyorum.