Deme be.eee bir sorun mu vardı?Tam 19 saat sanci çektim, ah ne birkaç saati
Deme be.eee bir sorun mu vardı?
Sen hic dert etme, seni ilgilendirmiyor. Sezaryen dogum yaptım, gobegimi atayim istersen. Ha genc kiz gobegi ha benim gobegim. Iz miz yok :) olabilirdi de sana ne ki izi tasiyacak olan biziz. Catisi dar olup, doktor karariyla sezaryene alinan cok. Bu ne hadsizlik ya ! evet canim tatli, tasasi sana mi kaldi. Kadinin kadina yaptigi pessSırf canım tatlı deyip sezaryenle doğum yapmak onca göbekten dikişe razı olmak ta tuhaf
Sorun yoktu , acilmalar çok yavaş, yavaş oldu. O sanciyla ne bisey yiyebildim, nede oturabildim , artık çok yorgun düştüm, dogumda gücüm kalmamisti ikinmaya bile. Bitmistim, bide kanama oluyor , iyice halsiz kalıyorsun. Bebek dogdu, bu sefer bebeğin eşinin parçası içimde kaldı. 2 doktor ,3 hemşire onu çıkarmaya çalışıyor, canlı, canlı kesiliyor gibi bir acı, ölüyorum sandım. Bayagi bi uğraş sonrası eşin parçası cikti. Makine getirdiler, kamerayla baktılar. Tabi yorgunluk, acı, agri ,kanama tükenmiştimDeme be.eee bir sorun mu vardı?
Off vallahi geldim gittim duramadım ban da yesem yazacağımBence kendini zorla normal doğum yap
Çünkü yapmayan kadınların çocukları hep alerjileri var ve mutlaka emzir o mama ile büyüyen bebekler aşırı şişiyor
Ve kilolular
Hayır durum iyi ve birikimi baya var biliyorum o parayı ellemiyor biliyorum ki konuşuyorum
Evlenmişsin, barklanmışsın bir de.belli ki erkek defterini ölene kadar kapatmışsın.ee bir de bebek falan derken o iz olsa neee olmasa neee.zaten kendi hayatından vazgeçmiş gibisin.artik iz de kalmıyor ki.hayırdır evli, çoluklu, çocuklu hâliyle bikini mankenliği yaoacak heraldeSen hic dert etme, seni ilgilendirmiyor. Sezaryen dogum yaptım, gobegimi atayim istersen. Ha genc kiz gobegi ha benim gobegim. Iz miz yok :) olabilirdi de sana ne ki izi tasiyacak olan biziz. Catisi dar olup, doktor karariyla sezaryene alinan cok. Bu ne hadsizlik ya ! evet canim tatli, tasasi sana mi kaldi. Kadinin kadina yaptigi pess
Ahahaha Ferhans evlenen tum kadinlar, hayatindan vazgeciyor evetEvlenmişsin, barklanmışsın bir de.belli ki erkek defterini ölene kadar kapatmışsın.ee birbde bebek falan derken o iz olsa neee olmasa neee.zaten kendi hayatından vazgeçmiş gibisin.
Geçmiş olsun.Sorun yoktu , acilmalar çok yavaş, yavaş oldu. O sanciyla ne bisey yiyebildim, nede oturabildim , artık çok yorgun düştüm, dogumda gücüm kalmamisti ikinmaya bile. Bitmistim, bide kanama oluyor , iyice halsiz kalıyorsun. Bebek dogdu, bu sefer bebeğin eşinin parçası içimde kaldı. 2 doktor ,3 hemşire onu çıkarmaya çalışıyor, canlı, canlı kesiliyor gibi bir acı, ölüyorum sandım. Bayagi bi uğraş sonrası eşin parçası cikti. Makine getirdiler, kamerayla baktılar. Tabi yorgunluk, acı, agri ,kanama tükenmiştim
Dediğim gibi birgün deneyimlerseniz, tecrübelerinizi okumak isterimAyy ne biliyim.sezeryanda pek bir zahmet çekilmiyordur diye tahmin ediyorum.dikişler falan var ama artık çok gelişti.eee bu kadar zor olsa bu kadar çok ve sık hamilelik mümkün olamazdı bence doğada.8,10,12 doğum yapan nasıl yapıyormuş ?.çok zor çok zor deyip deyip, 3'e 5'e 8'e gidiyorlardı eskiden.doğal olan bir olay ne kadar zor olabilir ki?
GöZünüz korkmasın, herkesin tecrübesi farklı kolayı da var zoru da. Ben de suni sancıyla doğurdum yaklaşık 30 saat sürdü ama epidural aldım. Mesela geriye dönüp bakınca doğum değil de hamilelik ve doğum sonrası dönem daha zordu benim için.Deme be.eee bir sorun mu vardı?
Emzirme eğitimi bütün annelerin alması şart ,çoğu bilgisizlikten emziremiyor özel hastane işine gelirse onu anlatıyor veya unuturuyorlar ama genelde bunada ücret istiyorlarO farklı birşey
Mama yedirmeyin bebek şişer demek apayrı. Ben bebeğimi hastanede 2 gün emzirmeye çalıştım, süt yetmediği için 2500 gr a düştü bebeğim, sarılık belasının kıyısından döndü. Sizce bebeğim kilo almasın şişmesin diye ne kadar süre evladımı aç bırakmalıydım? Ölüsünü elime alana kadar mı?
Gece sizce bebeği yanınıza çekip meme vermek mi kolay yoksa 2,5 saatte bir uyanıp 40 derece su ile mama hazırlayıp bebeğe içirip tekrar mutfağa gelip biberon dezenfekte etmek mi?
Çalışıyorum. Eşim çalışmıyor olsa gider 25 bin gözüm kapalı veririm o kendini iyi hissedecekse.Şimdi koca çalışmasa, siz çalışsanız, bu adamın ameliyat olması gerekse, basit bir ameliyatı bedavaya, güven içinde olmak varken, özelde olacağım diye tuttursa, özel hastanede de size 25 bin lira fatura çıkarsa gıkınızı çıkarmayacaksınız öyle mi? Devlette olsan demeyeceksiniz öyle mi ? Aynı şey ne gerek var, zaten basit bir ameliyat demeyeceksiniz öyle mi. Demeyecekseniz amenna ama yok diyecekseniz, bilinçaltınız size sırf kocanıza seks sunduğunuz için daha değerli olduğunuzu söylüyor demektir. Yakıştırıyor musunuz bunu kendinize ?. Haa erkeklerin bizim gibi çalışmama şansı da yoktu değil mi ? Garip bulmuşuz vurun kırbacı gitsin.evlenmeseymiş şerefsizler.evlendi diye köle oldu bu adamlar.dövene, sövene de köle oluoluyorlar
Sonuçta birkaç gün.unutulup gidiyordur.GöZünüz korkmasın, herkesin tecrübesi farklı kolayı da var zoru da. Ben de suni sancıyla doğurdum yaklaşık 30 saat sürdü ama epidural aldım. Mesela geriye dönüp bakınca doğum değil de hamilelik ve doğum sonrası dönem daha zordu benim için.
Geçenlerde memur maaşlarının fazla olduğunu söylüyordu. Zenginmişiz, öyle diyordu. Bence çok sefalet çekmiş aileden, özelde doğum yapmayı da o yüzden bu kadar abartıyor olabilir. Bir kadın hayatında kaç kere doğum yapıyor ki? Daha konforlusunu, daha temizini, daha ilgilisini, nezihini tercih etmek kadar doğal ne olabilir? Parası da atla deve değil, ömründe bir iki kere vereceğin bir meblağ. Sanırsın kocasından Saint Laurent çanta istiyor ahsjsjsArtık çalışmayan kadının özelde doğurmasını da kıskanmazsın ya
Gerçi sen cinsel hastalık kıskanan insansın buna şaşırmam daha saçma ama neyse
Daha iyisi mi var.paşa paşa kabul ediyoruz işte.Bende hamileyim
Hem devlete hem özele gidiyorum. Doğumu özelde yapacağım.
Kim ne derse desin, gerçekten çok fark var. Mesela devlet hastanesinde pekçok doktor eşin muayeneye girmesine bile izin vermiyor. İşten izin alıp, görmek isteyen bir babanın 5 dk girmesini kabul etmiyor. Ultrason cihazları eski, net görüntü alınamıyor. Doğum şekli kesinlikle tercihe bağlı yapılmıyor. Sanırım refakatçi olarak erkek kabul edilmiyor ( buradan tam emin değilim).
Tabi ki hepsi böyle diyemeyiz, eşi muayeneye alan da var. Gerçekten iyi doktorlarda var. Ancak hiç biri doğum şeklini isteğe bağlı bırakmıyor. Özel hastanedeki kadar ilgi de yok tabi.
Bence doğum yapılacak hastane, doktor, doğum şekli vs gibi şeylerde eşin söz hakkı olmamalı.
İlkokul mezunu, maddi durumu sıradan kayınvalideciğiiiim bile "Bir kadın ömründe ne kadar doğum yapıyor ki zaten, doğum için gidecek parayı hiç dert etme" diyor. Bence mükemmel bir bakış açısı.
Maddi durumu çok iyi olan hatta daha eğitimli pekçok insanın kuruş kuruş hesabını yapması bana tuhaf geliyor.
TV alsa 30 bin veren ama doğum olunca 15-20 bin fazla gören adamdan çocuk sahibi olmak istemezdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?