Di skma

E

EU1

Ziyaretçi
kızlar bende doğumdan kalan bir diş sıkma var bitürlü bırakamıyorum bende reflex gibi bir şey oldu sinirlendiğim zaman falan hep dişlerimi sıkıyorum önceden böyle bir şey yoktu
artık diş sıkmadan dişlerim ağrımaya başladı bunun bir çıkış yolu var mı
 
canım bi çaresi varsa bende öğrenmek isterim bende farkında olmadan dişlerimi sıkıyorum dişlerimin çenemin ağrısıyla farkına varıyorum bu yüzden dişlerimde çatlamalar bile oldu ..
 
Dis sikmasi bendede var...Ben tedavi görüyorum.Bende farkinda degildim. cok felaket bas agrisi yapiyordu, uykusuzluk falan...gitmedigim doktor kalmadi...ama ne oldugunu cikaramadilar.bir gün dis doktoruma rutin bi kontrol icin gittim, o söyledi.kendini dinle bi dedi.ne zamanlar yapiyorsun...ben stress zamanlarimda yapiyorum.birseye canim sikildiginda vs. vs..benimde sag eklemden sesler geliyor...sabahlari ilk bisey icmek istedigimde cenemi acarken cok kötü ses gelirdi...Su an geceleri yatarken korumalik takiyorum alt ceneme, yani dislerimin üstünü kapliyor..onu takali bas agrisi falan gitti allaha sükür..
ilac tedavisi falan görmüyorumm..gereksizde...
umarim yardimci olabilmisimdir...
 
Bende de var.. Ama daha yeni oldu, yani 1 senedir falan.. Özellikle uykuda çok sıkıyorum, çenemin ağrısına uyanıyorum, sıktığımı farkediyorum, açıyorum ağzımı ama sonra yine aynısı oluyo.. Genelde stresli geçirdiğim günlerde oluyo..
 
ben de heralde uykumda sıkıyorum dışimi kızlar yenı kesfetmeye basladım.cunku sabah kalktıgımda bazen agzımı bıle kolay acamıyorum.cenem takılı gıbı oluyor .. varmı bunun bır yontemı banada yardımcı olunn...
 
Stresli oldugum zamanlarda çok fazla dişlerimi sıkarım, çok kötü bir alışkanlık ya kendimle savaşıyorum yapmamak için ama maalesef...
 
bende üniversite son sınıftan beri diş sıkma var.bide çok garib ama dilimin yanlarınıda sıkıyorum.dilimin yanlarında dişlerimin izi var ve garip ama ilk sıktığım zamanlar ağrırdı dilim şimdi hiç ağrımıyor ve ben bu sıkma olayını genelde geceleri yapıyorum...
 
arkadaşlar diş sıkmanın tedavisi var...diş hekimize gidip muayene olduğunuzda yardımcı olacaktır..genelde kas gevşeticiler kullanılır..bunun yanında eğer dişlerinizi de gıcırdatıyorsanız veya ileri dercede sıkma varsa dişlerinizde gece plağı denen bi aparey var bunu kullanıorsunuz...belli bir tedavi süresi sonucunda hiçbişeyiniz kalmıoooooooo:)
 
ay bendede var geceleri o kadar cok sikiyorumki dilim disime yapismis sekilde uyaniyorum ceresi varsa bilmek isterim
 
diş sıkmanın tek bir engelleyicisi var dişcinin korumalık yapması ve bunun agıza uyurken takılması gerekio bu alıskanlıgı bırakmak icin
 
boyle bir durumda kesinlikle gece plağı kullanmanızı tavsıye ederim
 
kızlar bendede var bi çaresi varsa bende bilmek isterim bişeyler yaparken dişlerimi sıkıyorum son bir senedir farkındayım ve acayip bir şekilde dişlerim sızlıyor doktora gittim sensodyne diye diş macunu önerdi kullandım ama çok fazla faydası olmadı benim gibi olupta ii olan varsa neler yaptınız bilmek isterim:bbo:
 
aynı dert bendede var dişlerimi sıkıyorum ve tak tuk sesler gelmeye başladı kendimi durdursamda çenem kendi kendine sıkıyor artık nasıl kurtulucam bilemiyorum.bununla birlikte birde dudak içindeki etleri koparıyorum offf ya rahatsızım ben rahatsız :uhm:.hadi sinirlendiğimde olsa sırf mutluykende oluyo.
 
Bende geceleri o kadar sikiyorum ve gicirdatiyorum ki dislerimi, kimi zaman kendi disim yaptigi sesten uyaniveriyorum..!

Dis hekimim geceleri takmam icin alt dislere bir damak/alci/koruyucu verdi...onu takip yatiyorum artik...! Gerci onunda hakkindan geldim gecen hafta...kirilmis bir tarafi sika sika...yarin hekimime gösterip, tamir ettircem artik...olursa tabi..! Yoksa yenisi..! Stresten kaynaklandigini biliyorum ve kaslarin sertlesmesine, cene ve bas agrisina kadar rahatsizlik verebiliyor..!
 
dişini sıkmadığım anımı hatırlamıyorum:eek: diyebilirim her an:1no2: birde genetik bende dedeme çekmişimkaydirigubbakcemile birde bazen yanağım oynuyor dişimi sıkmaktan :1shok:ben farketemiştim arkadşlarım fark edip söylediler:teselli: sinirlendiğim zamana denk geliyor herhaldekötükedihüso
 
kızlar diş sıkma ruh halinizi belli ediyo biliyormuydunuz.yani psikolojiniz bozuksa,yorgunsanız,uykusuzsanız,yada yorucu günler geçiriyorsanız,v.s kısaca karışık bir dönem içindeyseniz diş sıkma alışkanlığı başlıyor bazı insanlarda.çok kötü birşey olduğunu biliyorum sabah uyandığınızda çenede ve dişlerde ağrı oluyo dimi.annemden biliyorum çünkü ondada aşırı derecede var diş sıkma.
sizler için önere bileceğim tek şey kendinizi rahatlatın.stresten uzak durun.
basit birşeymiş gibi görünsede gerçekten ciddi bi rahatsızlık aslında
hepinizede geçmiş olsun diyorum
 
oofff yaa,bende sürekli dişlerimi sıkıyorum,sıkmamaya çalışıyorum ama bikaç dakika sonra yine aynıı:çok üzgünüm:
 

Arkadaşlar bu sorun bende de var,hatta "geceleri dış gıcırtısı" başlığı altında açmıştım konuyu..
Dişlerimde oyulmalar,kırılmalar ve şekil bozuklukları ortaya çıkmaya başlamıştı..yemek yediğim,o büyük dişlerim oyuk oyuk olmuştu ve ekşi şeyler yerken canım acıyordu,doktora gittim,dolgu yaptı ve bunun sebebinin,geceleri uyurken veya sinirlendiğimde dişlerimi sıkmam olabileceğini söyledi.. o zamana kadar geceleri dişlerimi sıkrtığımı bilmiyordum,doktorun konuşmasından sonra annem söyledi gıcırdattığımı :) Doktor diş ölçümü alıp,plastik gece plağı yaptı..onsuz yattığım gecelerin sabahında dişlerimdeki şekil farklılığını görebiliyorum,kırılıp küçülüyor :KK43: ön dişlerim küçücük kaldı..
Eğer dişlerinizi sıkıyorsanız mutlaka bir diş doktoruna görünün ve önleminizi alın.. aksi olursa benim gibi üzülebilirsiniz..
Huzurlu ve Mutlu günler....
 
Ben de lise sonda üniversiteye hazırlanırken gecelerimi dişlerimi çok gıcırdatıyordum. Ben farkında değildim ancak yan odadan annem ve babam uyanıyordu resmen sesine.. Diş hekimi bana da gece plağı vermişti.Önce silikonumsu bir plak kullandım ancak onu bile parçalamıştım aşındırmıştım.. Artık dişlerimin görebileceği zararı siz düşünün. Sonra daha sert tabakalı bir plak kullandım bir süre. Bu yoğun stresli seneyi atlattıktan sonra neyse ki böyle bir problemim kalmadı.. Ama dişler hakikaten çok zarar görüyor ve böyle bir şikayeti olan mutlaka bir diş hekimine görünsün..
 
X