dibe vurduğunuzda nasıl ayağa kalkıyorsunuz?

Once bir guzel dus alip sonra namaz kiliyorum. Allahim bu gunumede sukur bundan kotu etme, senden baska kimsem yok ne olur imanimi kuvvetlendirki gunaha girmeyeyim diye bol bol dua ediyorum. Sonra genelde kotu oldugum zamanlar çok yorgun oluyorum ve namazdan sonra hemen uyuyorum.
Ve sabah uyandigimda, pencereyi açip, Allah'a bana bu gunu bagisladigi için tsk ediyorum , ve hiç birsey olmamis gibi hayatima devam ediyorum....

dibe vurunca nasıl mı çıkarız
kendine yatırım yapacaksın canım
oku gez süslen ye iç
ne yaparsan yap kendine yap
yani kendinden başkasının önemliolmadığını dibe vura vura öğreneceksin

kendine yatırım yapmakkk süper fikir ve süper söz........ ah biz kadınlar kendimiz haricinde herşeye yatırım yapıyoruz

canım işin özü şu aslında hani diyorsunya işe girdim hayırsız mı hayırsız onunda esasen hayırsız mı hayırlı mı oldugunu yine Rabbim biliyor biz işin görünen kısmını görebiliyoruz sadece.... ardındaki güneşi görmemiz lazım ..... isyan etmeden dua dua dua.... ve mümkün oldugunca birbirimize destek olup iyi şeyleri göstermeye çalışarakda bunu yapabiliriz esasen. Allahımıza bin şükür görüp duyup koklayıp yürüyüp sevip hatta nefret edebiliyoruz ne büyük sanş aslında..

Ben hep dipteyim .bu dip bi harika dostum:)şaka bi yana bilen varsa kalkmasını banada sölesin

ay hiç gülecegim yoktu bu dip bir harika dostummmmmmmm

en dibe vurunca hiç kalkmıyorum oradan, vuracak olan varsa vursun da
ben dibe vurmanın acısını iki misli yaşayayaım diye. nasıl olsa dipteyım bana artık bişi olmaz.

sonra en tepeye çıkıyorum ve zamanı gelince dibe vuruyorum...
böyle devam edıyor, tepede olmak kalıcı olmadıgı için...

en tepedeydım
şimdi sıra dibe vurmak da...

Dibe vurmak iyidir. Çıkmak için ivme kazanirsin çünkü. Nerde hata yaptığını düşünmeye baslarsin saglam adımlar ve kararlar için bazen cok etkili oluyor. Sabretmek ve beklemek bazen en iyisi. Gerisi zaten olacağına varıyor.

buda mükemmel bir yorumdu arkadaşım hakkaten öyle bir iyi bir kötü bazen 3 iyi 1 kötü bazen tam tersi hayat dedigimiz sınav dedigimiz bu sanırım....isyansız sabretmek ve diblerdeki hayırı görebilmek ...ve aslında bizim dip dedigimiz başkası için çok tepeler olmasını düşünebilmek

inişli çıkışlı yaşıyoruz. sabit olmak imkansız.
dibe vurunca acını sonuna kadar yaşayacaksın, sevdiğin şeyleri vereceksın kendıne.
bir nevii kendını çocuk gibi oyalayacaksın.
nasıl olsa dipte olduğunu unutacaksın belirli bir süreden sonra.

bende dibe yaklaşıyorum ve kendımı neyle oyalasam diye düşünüp duruyorum
çünkü bu ne ilkti, ne de son.

Kankam'a katılıyorum. Bir de derler ki "her şeyin sarpa sardığı zamanlara dikkat edin, çünkü kaderlerinizin dönüm noktasıdır bu anlar." Önce sağlık arkadaşım, sağlığımız olsun her güçlüğün üstesinden geliriz. Sorunlara değil çözümlere odaklanın. "sevgi"yi ve "gülümseme"yi unutmayın, gerekiyorsa açın müziği göbek atın :)

Sevgiler...

Allah farkinda olmadigin zaman degisik acilarla hayata baglanmamizi sagliyor. Onemli olan acilar olmadan farkindalik yasamak ve hayattan zevk almak. Hic kimsenin hayati dort dortluk degil. Elimizdekileri yitirmeden umutlu bir yasam dilegiyle.

Sevgiler.

dibe vurmak ilginç bir tabir olmuş canım. böyle zamanlarda durumundan çok şikayet etmemek lazımmış şikayet ettikçe artıyormuş, iyi şeylerde de şükretmek lazımmış şükrettikçe güzellikler artıyormuş.. herşeyin kötüye gittiği zaman çıkış yolu bulamadığında sabretmek lazım derler kaderinin değişeceği zamandır, Allah a dua etmek lazım dua ederken sesimizi duymak istiyormuş.. ısrarla istemek
duamızın kabulü için de dualarımızın başında ve sonunda Pergamber Efendimize salavat getirmek gerekiyor ve ikincisi de duanın içinde anne babamıza duaya yer vermemiş gerekiyormuş
herşey düzelir umarım canım yoluna girer herşey sağlık olsun önce..

Düşünüyorum da hayatımın en kötü 1 yılını yaşadım,yaşamaktayım.
İnsanın büyük bir güvenle sarıldıklarının yalan olması çok acı.
Ama aslında hayatta güzel şeyler de oluyor sadece o ruh halindeyken göremiyoruz.

Bu üzüntüler içinde dua etmeyi bile unutup başıma yastıklara gömüp ağlarken,
hep bir tarafımın ağrısı,sancısı ile kendime geldim.
Sağlıklı mıyım Rabbim halime çok şükür dedim.

Sonra yine unuttum nankörlük işte.

Başkalarının mutlulukları, benim hayalini kurup kurup sahip olamadıklarım gözüme gözüme
girdiğinde, neden ben mutlu olamadım Allah'ım neden diye ağladım..

Kendinden iyi durumdakilere bakarsan en dipte hissedersin.
Kendinden zor durumdakilere baktığında ise şükredersin.
Rabbim bu mübarek ayda dualarımızı kabul etsin.
İçimize huzur versin inşallah..

bir süre öyle kalıyorum.
sonra canım sıkılıyor ve hayatımda değişiklik istiyorum.
değişiklik yaptıkça zaten hadi daha iyisi hadi daha fazlası derken çabalamamla yukarıdayım.(az da olsa:26:)

Merhaba arkadaşım,
Dibe vurmak demişsin de bugün bende acaba dedim diptemiyim dedim kendi kendime.
Eğer isyan etsem aklımı yitireceğim.Sorun ve sıkıntılarımı pek paylaşmayı sevmesemde.Gelince herşey üst üste geliyor.Bu bizim imtihanımız.Sabrımız deneniyor.İsyan etmeden sabredebilirsek ne mutlu bize.
Şehir dışından geldim geldiğim gün eşimin yine işsiz kaldığını öğrendim.Üstüne evin sigortaları attı tv ve klima yandı.Üstüne sattığım ürünlerden sipariş veren hanım ben ondan ürün almadım diye istediklerini almayacağını ne halim varsa görmemi söyleyerek telefonu yüzüme kapattı.(Durumum vardı benmi almadım.Üstelik ben sipariş bile vermemiştim)Sipariş versem o kişi ile kanlı bıçaklı küsmüşte olsam en azından ürünleri alabileceğimi söyleyecek kadar da iyi biriyim.Hain nankör değilim.
Bunlar yetmedi erkek kardeşim intihar edeceğim deyip evi terketmiş hasta annem iyice kötü olup hastanelik olmuş.Babam çökmüş.
40 bin lira borç ve 14 yaşında artık herşeyi isteyen bir kız 3,5 yaşında anne onu istiyorum diyen bir erkek çocuk.Gayet sakin olan ama herşey üst üste gelince sinir küpü olmuş bir koca.
Ev işlerine giden yemek yapan oturmayı sevmeyen biri olarak ona buna muhtaç olmadan yaşamaya çalışan ve artık tükendiğini hisseden ben.
Yinede şükür elim ayağım sağlam.Her işi yapabilirim.Eşim evlatlarım yanımda.
Bunları yazarken bile hayır diyorum ya hiçbirşey yolunda değil.İsyan ediyor içim ama dilime vursun istemiyorum bu isyan.Gözümden aksın istemiyorum.Yoksa sabrım neye yarayacak.
Etrafıma bakınca seninki de dert mi kızım diyorum.

Şehir dışındaki arkadaşım lüks içinde ama 13 yaşında sorunlu sürekli küsen alınan aglayan bir kız,hala 11 yaşında altına kaçıran bir çocuk,Kocası ceza evine girince sıfırı tüketmiş ev işlerine gitmiş 1 kuruşuna dahi dokunmadan ceza evindeki eşine götürmüş,sonunda yıllardır aynı sofraya oturduğu arkadaşının eşi ile kendini aldattığını öğrenmiş olmasına rağmen baba evine gidemeyen,3 yaşındaki evladını nar çubuğu ile gözü önünde etleri morarana kadar dayak atan kayınbabaya karşı birşey yapamaması,kızım dedesidir döverde severde diyebilecek kadar cani bir kayınvalide,baba ne yapıyorsun çocuk ölecek ateşler içinde yanıyor deyince kürekle ona saldıran ve son anda komşularının kurtardığı çilekeş bacım.
Aklı bir karış havada yeme içme gezme para meraklısı bir anne,hastalık hastası bir baba,sonunda kalp ve tansiyon hastası olan 28 yaşında bir kadın.

Ben kendiminkileri ile karşılaştırınca salla kızım herşey gelir geçer diyorum.

Sende üzülme bence hayat bir okulsa bizde sınavdayız.Ya kazanacak ya kaybedeceğiz.
İsyanlarda olanlar kaybedenler.Sabredenler ise kazananlar olacak.
Belalara şükretmek,sevinçlere hamd etmek ne güzel.

VESSELAM......

Bugün bankaya gittim. Oturdum sıramın gelmesini bekliyorum, karşıda da sıra numaraları yazıyor değiştikçe de sesli uyarı veriyor.
Neyse yanımdaki adamın önüne birisi durdu adam çırpınıyor çekil diye ama sağır ve dilsiz, daha sırasına çok fazla da olsa öyle çırpındı ki çünkü sadece görüyor o sesli uyarıyı duyamıyor. O zaman gözlerim doldu kendime dedim ki hayat işte bu adama zor, hiçbir şeyden haberi olmuyor ama yine de o hayata katılıp mücadele vermeli, ben bir şey için bir uğraşıyorsam o on uğraşmalı. Sonra Allah'tan özür diledim isyanlarım için ve sağlığım için de şükrettim.
Allah hepimizin yardımcısı olsun, hepimizin vekili, kefili olsun, işlerimiz rast gitsin hepimizin de inşallah bugünler de geçecek.

mükemmel bir anlatımmmmm biz kadınlar varya kadınlarrr ne anaç ne anne yaratıklarız Rabbim biz kadınlara başka bir güç vermiş adeta

kızlar ağlattınız beni gerçekten hayat o amcaya zor dimi............... Ey Allahım sen affet bizi isyanlarımızdan.............. bizi unutma kurban olduğum..

bir sahabi mi ne bilmiyorum hatırlayamadım ne olduğunu demişki " Rabbim beni unuttunmu yoksa artık bir acı vermiyorsun bana "

********************************************************************************************************
Adım adım arkadaşım adım adım,

hayat tökezletip düşürünce insan biraz soluklanmalı oturdugu yada yapıştıgı yerde:))

ve düşünce etrafta sadece gerçek olanlar kalır...bunu unutma...aramayan sormayan samimi olarak el uzatmayan artık senden degildir.Yalnız kalmak pahasına bunu uygula uzaklaştır İYİ GÜN DOSTLARINI ...Bu ilk madde...

Kimseden beklenti içinde olma,başka zamanlarda diger insanlara iyilik yaptıysan onları gönlünde borçlandırma ...şimdi sıra bende düşüncesi seni daha fazla hayal kırıklığına ugratır.Bu iki...

Bol dua et...Rabbim her şeyin hayırlısı demelisin...Şu olsun bu olsun degil hakkımızda hayırlısıysa olsun,,,ve dua nın yanında BOLCA UMUT ETMEK VAR...Depresyondsayken yada eşigindeyken bu zor biliyorum ama hafifledikçe UMUT ETMEYE DEVAM...Bu üç...

Sonra kalkp kırıklıkları için,kul hakları için hesap kitap tutmayı bırakmayı ögreniyorsun.Çünki o zaman hep geçmişte yaşıyorsun.Alıp koydugun terazi kefeleriyle geçiyor hayatın...BOŞALT TÜMDEN ,HEMEN ,ŞİMDİ,Benim ablam hep der ki HAKLIYIZ AMA ALACAĞIMIZ YOK :)) Hak ve alacaklarının hesabını tutmayı Allah a bırakıyorsun Bu dört...

Zihinsel Geviş Getirme dedikleri KAFANIN İÇİNDE DÜŞÜNÜP KIZGIN OLDUKLARINLA KAVGA DİALOGLARINI acilen kesiyorsun...O bana şu vakit böyle demişti keşke böyle deseydim o da o zaman bu cevabı verirdi gibisinden hani...Bu en zararlı ve istenmeyen şeymiş.Prf Üstün Dökmen der...Bırakacaksın nasıl mı...Zihninde sen iş yaparken,yıkanırken ,uyumaya hazırlanırken vs vs alıp veren bu konuşmalar başlayınca kaçacaksın kendinden...Müzik açacaksın,tv acacaksın,şarkı mırıldanacaksın,kendini dışarı atacaksın vs vs yani o İÇ SESİ SUSTURACAKSIN...İZİN YOK Bu da beş...

Sonra Hayatında kötü giden ve çözüm bekleyen olayları işleri ÇÖZÜMÜ SENDE OLANLAR VE OLMAYANLAR DİYE LİSTELEYECEKSİN.Hata kimde nerede sendeki pay nedir.Düzeltebilmek için neler yapabilirsin.Araştıracaksın,düşüneceksin VE ELİNDEN NE GELİYORSA UMUTLA ,İYİ NİYETLE,YILMADAN ÇALIŞIP ,KONUŞUP,GEREKİRSE ÖZÜR DİLEYEREK GEREKİRSE HATALARINI GÖSTEREREK Düzelteceksin...Düzeltemediklerin içinse KENDİNİ SUÇLAMAYI VE SORUMLU TUTMAYI BIRAKACAKSIN...Bu da altı

Kendi hayatına evini düzenleyerek başlayacaksın,Evinde tepetaklak ne varsa düzelterek başlamalısın.İş mi yapman lazım...Alışveriş mi?Eşinle çocuklarınla -ebeveynlerinle aranı mı düzeltmen lazım...Hemen burnunun dibinden başlamalısın.Ki hayatın kolaylaşsın.

Adil olarak hayatının denklemini oluşturan şeyleri çzöümlemelisin.Ne yaptın ne istedin ne yaşadın?

Seçtigin yol mu yalnış tı ? itildigin yere nasıl geldin vs vs...Çözemediklerin için AHLANMA VAHLANMA...Eşin de olsa,anan da babanda...Elinden geleni yap ama fazla fedakarlık ve alttan almak da başa her daim iş açar.
Bu da yedi olsun...

UNUTMA HER MAZLUM KENDİ ZALİMİNİ YARATIR...

Ben düştügüm yerde istedigim kadar soluklanırım.Mizaç olarak mızmız ve başkalarına yaslanan bir insan olmadım .Bu lüksüm olmadı hiç...Hayatta en büyük LÜKSÜM KENDİMİ TANIYIP HAYATIMI KENDİ AVUCUMA ALIP BANA YASLANAN GEREKSİZ KALABALIĞI DAGITMAK OLDU:))

Zaman her şeyin ilacı...Sadece kendi hatalarını düzeltebileceksin bunu unutma...kimseyi degistiremezsin.Ancak KAÇINIR,KAALE ALIR,FEDAKARLIK YAPAR,SİNEYE ÇEKER YADA ÇATIŞIRSIN...O an ne yapman gerekiyorsa onun seç..ama salim kafayla düşün...

Hayata bir kez geliyoruz...Ömür hızlı tükeniyor...Ve gidenler geri gelmiyor...

Hayat sana ne yaşatırsa yaşatsın mücadeleden,hayatı yaşamaktan ,tad almaktan vazgeçmeyeceksin...EN ÖNEMLİ MADDE DE BU:))

Dışarı çıkacaksın.Sevdiklerinle vakit geçirmeye devam edeceksin...İnadına direneceksin ...Güçlü hissetmek için güçlü yaşaman lazım...Yılma yıkılma...Bastıgın topragın,içine çektigin nefesin,ilkbaharda filizlenen yeşil yapragın,sonbaharda dalından düşenin de kıymetini bilmek-anlamak için başını bu kez farklı kaldıracaksın.Bu kez farklı ...Her şeyi ilk kez görüyormuşsun ve de son kez görüyormuşsun gibi...Derin nefeslerle ...Ta içine çekeceksin hayatı...Nerede mutluysan orada olmak için biraz vakit vereceksin kendine
...maddi manevi tükenmek iyi bilirim:)) Bu hayatta en önemli şey ne benim için biliyor musun?

HELAL OLDUGUNU BİLDİGİM BİR PARÇA PEYNİR EKMEGİ-KENDİ DEMLEDİGİM BİR BARDAK ÇAYI-HUZURLA YİYEBİLECEK KADAR SAGLIKLI OLMAK...Gerisi YALAN DÜNYA...Umarım anlatmaya çalıştıklarım havada kalmaz...Umarım bir gram olsun umut olurum ...sevgiler...

Ne kadar güzel bir konu olmuş bu ya..her yorumu okudum.kah gülerek,kah düşünerek ,kah ağlayarak ama hep umutla..nasıl bi yürektir..alkışlıyorum yorum yazan herkesi..gönlünüze sağlık...rabbim tüm darda olan kullarını "ya fettah" ismiyle feraha çıarsın inş.

Dibe vurduğumu ilk suyun yüzeyine çıktığımda anladım ,meğer hep dipteymişim..dipteki sakinliği dinginliği,suyun yüzeyindeki şamatada bulamayacağımı düşünüp derin bi nefes alıp dibe dalış yaptım tekrar..oradaki güzellikleri bana kattıklarını düşündüm ve anladım ki deniz için dip olan benim için gökyüzü kadar yukardaymış...
Dipte olan, nimetlerin farkına varamayan insandır,şükreden dipte bile olsa semada gibidir dostlar...

Şimdi ben dedim anlayan varsa bana bi anlatsın Allah rızası için :))

Hayatımda ilk kez dibe vurdum bir süre önce.
Kendimi salıvermemek için o kadar çaba harcadım ki.
Bana iyi gelen en iyi şey sürekli konuşmak ve kafamı dağıtmak için deli gibi çaba harcamak oldu.
Mesela yanımda sadece annem varken, ona, okuduğum bir tiyatro oyununu detaylarıyla anlatıyordum.
Bazı kısımlarını ona okuyordum hatta.
Çünkü bir sürü karakter, bir sürü diyalog vardı kitapta.
Aklım bunlara kayınca rahatlıyordum.
Daha sonra bir seyahat yaptım. Daha fazla insan oldu etrafımda.
Konuştuk, kahkahalar attık, gezdik.
Sabrettim, yılmadım. Hala tam olarak eski halime dönmek uğruna savaş veriyorum.
Kendini bıraktın mı kurtulman aylar sürebilir aksi halde.
Mecbur hareket edeceksin, çaba harcayacaksın, ne gerekiyorsa yapacaksın.
En mühimi aklını meşgul etmek.

ellerine kollarına sağlık canım mükemmel bir yazı olmuş üşenmeden yazmıssın bu yazılan degerli yorumlar hepimizce okunuyor ve güç buluyoruz

evet canım bende hepinizi alkışlıyorum işte bu dibe vurmamında burda konu açmam için bir hayırı varmış aslında dipte degiliz kimse dipte degil gökyüzüne ah bi baksakkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…