merak ettim hamilelikte de idrar rengi nası olurrr tam anlatamadım sanırım :44::44:
iyiim şükür adet olmadım daha ama idrar rengi nasıl olur kızlar merak ediyim bi türlü düzgünce anlatan bi site bulamadım
bende bakıyorum ama bulamadım birşey. bulunca hemen yazarım sana
canım genele bakılırsa koyu sarı oluyormuş.ama herkesin bünyesindeki görünen farklılık bundada geçerlidir.koyu sarı olmadan hamile olanda vardır olmayanda.ama çoğunlukla koyu sarı oluyormuş.
Dış gebelik nasıl belirti verir?
Dış gebeliğin belirtileri aşamalar şeklinde değerlendirilebilir. En erken aşamalarda dış gebelik hiçbir belirti vermez. Normal bir gebelik gibi adet gecikmesi olur ve gebeliğin diğer belirtileri de olabilir. Ancak kısa zamanda gebeliğin büyümesiyle birlikte tüp gerilmeye başladığı andan itibaren hastalarda "müphem" ağrılar olur. Bu müphem ağrılar duyarlı bir hastanın doktora başvurmasını sağlar ve en erken dönemde tanı koymak mümkün olabilir.
Gebelik ilerledikçe bu ağrılar şiddetlenir. Bunun da nedeni embriyonun tüpün içinde büyümeye devam etmesi ve gerilmeye bağlı olarak ağrı uyandırmasıdır. Bu aşamada başvuran bir kadında da henüz tüp yırtılmadan tanı koymak ve tedavi etmek mümkündür.
Gebelik daha da ilerlediğinde gebeliğin yerleştiği tüp gerginliği daha fazla kaldıramaz ve bir yerinden yırtılır. Yırtık giderek büyür ve bölgedeki damarlardan karıniçine kanama başlar. Bu dönemde hastanın şikayetleri de değişim gösterir. Artık ağrının yerini kan kaybına bağlı belirtiler almaya başlar. Oluşan kan kaybının miktarına göre hafif başdönmesinden bayılmaya ve çok ileri dönemlerde kan kaybına bağlı şok gelişimine bağlı belirtiler görülür. Yırtılma sonrasında gebelik ürününün gelişimi durduğundan kandaki gebelik hormonları da hızla azalır ve hormon desteğini yitiren endometrium (rahim iç tabakası) vajinal kanamayla birlikte dökülmeye başlar.
Ne yazık ki tüm dünya genelinde dış gebelik, kadının şikayetlerini gözardı etmesi veya eşinin doktora götürmemesi nedeniyle en sık bu aşamada yakalanabilmektedir.
Bazı durumlarda ise tüp içinde başlayan dış gebelik tüpün içinde ters yönde ilerleyerek tüpün ağzından karnın içine "düşmekte" ve burada kendi kendine "eriyerek" kaybolmaktadır. Bu tür durumlara bazen takiplerimizde rastlamakla beraber bu olguların çoğu kadının farkında olmadan kendi kendine seyretmektedir.
slm canım ben bilmediğim için internetten bulduğum yazıyı aldım.inş yeterli olur bu bilgiler.
bi ara yaparız mı diyo bacım sen boşver morelini bozma del gitsin
evet yaa bi ara yaparız dedi adam. sanki adamdan duvara çivi çakmasını istedim. önemli birşey ve bana bunu diyor. bu aralar zaten iyice bunalttı beni. işleri yolunda gitmiyor bana çıkıyor ceremesi. beraber çalışıncada herşeyde ben tersleniyorum. sabah uyanır uyanmaz zaten moralimi bozdu surat bi karış. ne yapacağımı bilemedim bir süredir. olabildiğince iletişim kurmuyorum ama işle ilgili illaki konular oluyor en ufak birşeyde hemen kızıyor. şimdide yaptı. moralimi bozdu iyice. çocuk isteiğimide söndürüyor böyle yaparak.
evet yaa bi ara yaparız dedi adam. sanki adamdan duvara çivi çakmasını istedim. önemli birşey ve bana bunu diyor. bu aralar zaten iyice bunalttı beni. işleri yolunda gitmiyor bana çıkıyor ceremesi. beraber çalışıncada herşeyde ben tersleniyorum. sabah uyanır uyanmaz zaten moralimi bozdu surat bi karış. ne yapacağımı bilemedim bir süredir. olabildiğince iletişim kurmuyorum ama işle ilgili illaki konular oluyor en ufak birşeyde hemen kızıyor. şimdide yaptı. moralimi bozdu iyice. çocuk isteiğimide söndürüyor böyle yaparak.
sen stres yapma gerisi gelir işallah ne kadarlık evliniz bizimki 8 ay oldu evleneli benim eşim çok istiyo bebiş
düzelir işallah cnm ya
inşallah canım.Rabbim başka dert vermesin
sen ne yaptın buldunmu idrar rengi ile ilgili bilgiler?
evet biraz ama tam dil ya neyse bu bikaç günde geçsin de bakalım hayırlısı
yapmadım daha eşim biraz daha bekliyelim diyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?