- Konu Sahibi melisamelisss
-
- #3.041
HANIMLAR YARIN DUALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ İNŞALLAH.BU ARADA 5 MAYIS HIDRELLEZ GÜNÜYMÜŞ DİYE DUYDUM. BEN PEK BİLMİYORUM AMA İLGİLENENLERE HATIRLATMA OLSUN. HEPİMİZ İÇİN DUA EDELİM YARIN DA İNŞALLAH ,KİMİMİZİN DUASININ NE ZAMAN KABUL OLACAĞINI ANCAK ALLAH BİLİR. HERKESE HUZURLU DOLU GECELER.
***LÜTFEN HERKES OKUSUN
SEVGİLİ HANIMLAR SAYIYI NETLEŞTİREMİYORUM ,BİLGİNİZ OLSUN . ANCAK MİNİMUM SAYIMIZ 1500-2000 ARASI OLSUN ÇÜNKÜ GÖNÜLLÜ HANIMLAR SAĞOLSUNLAR FAZLA OKUYABİLİYORLAR. LÜTFEN LİSTEYİ TAKİPTE KALIN Kİ SAYIYI TAKİP EDELİM . LÜTFEN GÜNLÜK NE KADAR OKUDUĞUNUZU BELİRTİN BU ÇOK ÖNEMLİ, SAYIMIZ DOLARSA HATMİMİZ TAMAMLANACAKTIR.GEÇ KALMAYIN DİYE DİYORUM. SORULARINIZI ÖZELDEN SORABİLİRSİNİZ ,BU NOTU HERKES OKUSUN. ÖNÜMÜZDE 9 GÜNÜMÜZ VAR BİLGİNİZE.
Bugün genç kızlara bulaşık yıkatılmaz, dalından yeşillik koparılmaz, çamaşır yıkanmaz,ev temizlenmez.
2 rekat Allah rızası için namaz kılınır, Hızır ve İlyaz Peygambere dualar edilir.
Akşam ezanıyla birlikte dilek dilenir gül ağacının altına sembol yapılır gülağacına kırmızı kurdale bağlanır tekrar dilek söylenerek şu dua okunur…
Bismillahirrahmanirrahim… bin bir adım bir adım, Allah bir adım adım, kerim kerem Allah başımda bir duman var yardım eyle ya Allah, la ilahe illallah muhammeden resulallah yetiş imdadıma hızır ile, Allah birsin sen kulla mişersin, biz gibi kulların yardımcısı sensin, hızır deryada erdim muradıma amin... denilir gül ağacına para asılır (keseylede olabilir). ağacın dibine demir para gömülür.
Sabah ezanıyla (6mayısda) ağaçın dibine evdeki her kişi için 7 fasulye yada nohut ekilir , ağaçtaki asılı ve gömülü para alınır. kağıt para mutfağa asılır demir para cüzdanda taşınır. genç kız sandıkları açılır, pencere kapı açılır
Namazınızı kılın , duanızı edin, dileklerinizide Allah tan dileyin. Oraya buraya çaput bağlamakta neymiş.
Bir geleneği ifa ederken Allah'a şirk koşmayın. Unutmayalım ki, Mekke'li müşrikler Kabe'deki putları için "onlar bizimle Allah arasında aracıdır" diyorlardı. (bkz. Zümer Suresi 3. ayet) Onun için onlara MÜŞRİK deniyor Kuran'da.
Baharın gelişini kutlarken, Allah'ı gücendirmeyin.
yönlendirmeniz için kendi adıma teşekkür ederim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?