- 3 Şubat 2018
- 6.637
- 25.388
- 548
- 28
- Konu Sahibi AfetiDevran34
Aynen işlerine gelmeyince gayet de o dil tutuluyor demek kiÖyle olsa işsiz güçsüz kalır ortada![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynen işlerine gelmeyince gayet de o dil tutuluyor demek kiÖyle olsa işsiz güçsüz kalır ortada![]()
aynilarini yazmaya gelmistim.Böyle diyenler bana pek samimi gelmiyor açıkçası. Patronuna, öğretmenine, bir büyüğüne karşı gayet de dilini tutabiliyolar veya fettan biri karşısında sopalarını saklayabiliyolar, ama nerede lafı sindiren, cevap vermeyen, alttan alan insan varsa onlara karşı dobralık dürüstlük yapıyolar her ne hikmetse. Bunun adı ben dürüstüm laf dilimin ucunda değil yani, geçirebildiğime saydırırım demek bu düpedüz.
Yay Burcu musun? Bende aynı asla susamam kalbimden ne geçerse hemen söylerim. Güzel şeyler hissetsemde negatif duygular olsada dayanamıyorum. Bazen kötü durumlarda kalıyorum ama huy işte. Törpülemeye çalışıyorum.Dilimi tutamıyorum...
Karşımdaki insanı kırmam ama
Aklımdan ne geçiyorsa direk söylüyorum
Mesela bir konuda konuşuyoruz tartışıcağımızı bile bile söylüyorum içimde ne varsa kendimi tutamıyorum
Birinin ağzımı bantlaması lazım galiba..
Tam söylemiycem diyorum sonra bi bakmışım ki söylemişim tüm düşüncelerimi..
Benimm gibi olanlar siz ne yapıyosunuz..?
Bak inan soylemedigin zaman içinde dert olacak ve kendini yıpratacaksin sadece bu yüzden boş ver söyle gitsinBende böyleyim ve bu sebeple herkesle husumetliyim![]()
Kırmıyorsanız bunun nesi kötü ki? Ben de patavatsız biriyimdir genel olarak, lafımı çekmem kimseden (patronum dahil), şimdiye kadar bir sorun yaşamadım bu sebeple. Genel olarak da sevilen biriyimdirDilimi tutamıyorum...
Mesela bir konuda konuşuyoruz tartışıcağımızı bile bile söylüyorum içimde ne varsa kendimi tutamıyorum
Ben de böyleydim çatır çatır söylerdim artık insanlar bana bişey söylemeye çekinir hâle gelmişlerdi.Uzunca bir zaman da böyle gitti.Hatta çok arkadaş da kaybettim bu dönemde,anlıyordum neden benden uzaklaştıklarını.Annem hep kızardı böyle olma vs diye..Sonra yine böyle hızımı alamadığım bir zaman bir yetkilim bana dedi ki,X ciğim sen çok tatlı bir kızsın şöyle iyisin böyle cicisin bla bla bla ama şu herkese aklından geçeni hemen söylemen seni geçimsiz yapıyor dedi.Ben tabi hemen o gün değişmedim ama bu huyumu fazlasıyla törpüledim o kadar çok törpüledim ki,o dönemlerde birlikte çalıştığımız bir arkadaşımla yıllar sonra karşılaştığımızda hâlâ herkese laf sokuyor gibi konuşuyor musun dedi.Yok dedimse de inanmadı.Ama yanımdan giderken sana ne olmuş böyle sen büyümüşsün çok değişmişsin dedi.Sadede gelecek olursam;bu huyu çok ön plana çıkarıp insanları kendimizden soğutmayalım ama içinizde bir tarafınız böyle kalsın lâzım olunca kullanınDilimi tutamıyorum...
çünkü siz simarigin tekisiniz.Dilimi tutamıyorum...
Sizeneeçünkü siz simarigin tekisiniz.
Çok doğru gerçektenCok dinle,az konus..
Faydasini gorursun..
Ayrica el,bel ve dil onemli..
Ben uzun zamandir tutuyorum dilimi,uzerime vazife olmayan seylere caba sarf etmek adina bir girisimde de bulunmuyorum..
Sonra el iyi ben kotu oluyorum.
İnsana ne gelirse dilinden gelir,belki senin sozun dogrudur ama millet de carpitmaya cok meyillidir.
O yuzden herkesle sohbet olmaz.Bunu bilir bunu soylerim.
İşte yalan söyleyemiyorumYalanın İcadı mıydı neydi o film geldi aklıma. Yalan icad oldu haberiniz olsun![]()
Ben n örneğin biri bana soru sorduğunda direk aklımdan ne geçiyorsa söylüyorum hiç tartıp biçmiyorumBizde dürüstlükle patavatsızlık ve kabalık karıştırılıyor. Mesela bir arkadaşınızın kariyeriyle ilgili alacağı kararda hoşuna gitmese de doğru olanı söylemek dürüstlüktür. Ama arkadaşınız özene bezene bi elbise alıp giymiş, bu seni şişman göstermiş deyip moralini bozmak dürüstlük değil kabalık ve özensizliktir. Dürüst insanı ben de severim ama dürüstüm diye kabalaşan insandan ben de uzak dururum. Konu sahibi sizin hangisi olduğunuzu bilmediğim için genel olarak yazdım bunları
Dimii annemde öyle diyo banaBiz buna patavatsızlık deriz ben de öyleyim ne yazıkki. İçimde hiç tutamam ya suratımla ya da dilimle belli ederim. Düşünmeden konuşmamaya çalış
Tabii kisenin yerinde olmayı çok isterdim... inan konuşamamak çok daha berbat. aman karşımdaki kırılmasın, aman ayıp olmasın diye diye koca bi stres topuna döndüm daha 27 yaşımda. ne yiyip ne içiyorsun nasıl dan dan konuşuyorsun senden özel ders alabilir miyim![]()
Evet senin gibi insanlar var çevremde ve psikolojileri bozuluyor bir yerden sonra içine ata ataSenin gibi olmak isteyenler var misal ben..
Pasif agresif bozukluğuna sahip olmak inan daha zor. İçine atarak kendini mahvediyorsun, millet yüzüne pata küte söylerken sen bunu yapınca daha sonra krizler geçiriyorsun.
Yani mesela biri evime gelip dedikodu yapıyor çok çirkinsin kıskançsın diyorumben şeyi merak ettim ya, tam olarak neler söylediğini. örnek verebilir misin? aslında içinde tutmaktansa söylemek daha iyi ama bunu kırıcı biçimde kötü laflarla yapmak başa bela oluyor, uzaklaşıyor millet yanından.