Dış gebelik olabilir mi?

Ben şuan dış gebelik şüphesini ekarte ettik. Bugün 5+3 dün rahimde kese göründü ama yolk sac ve bebek yok henüz. Haftaya tekrar gidicem. Dün iki doktora gittik ikisi de kese dışında bir alan daha gördü. Kanama alanı olabilir dedi eğer değilse ikince kese dediler beklemedeyim

Hadi hayırlısı.
Tüp bebek mi olmuştunuz.
İkiz de gelebilir yani.
Değerleriniz güzel sağlıklı demiştik.

Merhabalar benim durumum çok karışık ve uzun fakat benzer durumu yasayan fikri olan varsa cevap yazarsa çok memnun olurum. Psikolojik olarak harap oldum çünkü.
Ben hamileliğimi öğrenmemle rahimde hem çok büyük hemde pek çok miyom oldugunu öğrendim . Düşük olabilir demişti doktor . Değerim 2900 iken zar zor şüpheli bir kese gördü . Fakat 2 hafta içinde kanamalarım başladı parça parca pihtilar düşürdüm . Doktor ultrasonda baktı birşey göremeyince düşük yapıyorsun dedi . Kan tahlili yaptık 11600 çıktı. Bu kez doktor panik yaptı bu değer çok yüksek miyomlardan dolayı zaten keseyi çok şüpheli görmüştük dış gebelik olabilir dedi . Iki gün arayla tekrar kan tahlili yaptık 10200 ve 7500 oldu . Doktor düşmeye başladığı için hep kan tahlili yapicaz dedi . Bu arada parçalar düştükten sonra kanamam çok azaldı ve leke gibi oldu . Su An uzerinden 10 gün geçti değerim 1800 e düştü 2 gün önceki kan tahlilimde . Dış gebelik olduğunu tabiki kesinlestiremedik tabiki düşük de olabilir di yada dış gebelik . Değerim 1800 olduğunda bile hala dış gebelik olabilir dedi doktor. Bugün kanamalarim neredeyse bitmisken az bir adet ağrısı gibi ağrı ile tekrar bir iki büyük parça daha geldi . Iğne durumunu ben burda öğrendim ama benim değerim kendiliğinden düşüyor . Bu durumda eğer dış gebelik ise iç kanama vs gibi bir durum yaparmi kaç haftadır ne yaşadığımı ve yaşayacağımı bilmeden sürekli panik halindeyim .

Canm ben daha önce dış gebelik geçirdim oyuzden sana şunlari soyleyebilirim. Egerki ilk etapta kese rahimde ufakta olsa görünmüşmüydü?
Eğer en başında rahimde bir kese göründüyse bu zaten dış gebelik değil.
Ayrıca değerin 11000 civarındayken zaten dış gebelik olsaydı tüpte görünürdü. O değerle tüpte herhangi bir bulgu yoksa gene dış gebelik değil. Ve son olarak dış gebelikte değerler 10000 üzerindeyse mudehale etmeden metotrax iğne kürtaj ameliyat vs. Olmadan bu değerin kendiliğinden 1000 civarına düşmesi imkansız gibi birsey. İçini ferah tut başta kese göründüyse muhtemelen boş gebeliktir veya sağlıksız gebeliktir ama doktorunun ayrıntılı bilgi vermesi gerek genede ihmal etme bir kez daha doktora görün

Canım senin değerin 10000 üzerine kadar çıkmış değerler oralara kadar yükseldiğinde doktorun hiç ultrasonla tüplerine yumurtaliklarina falan bakmadimi. Çünkü değerin 11000 çıktığında dış gebelik olsaydı tüpte kesin görünürdü o değerle kesin belli olurdu

Benim değerim daha 2800 iken vajinal ultrasonda rahimde kese görünmedi. Hemen ertesi gün tuplerime baktılar dış gebelik bulgusu orada göründü. Yani senin değerin 11600 çıkmış ve dış gebelikmi degilmi onu bile bilemiyorsa doktor pes yani. 11600 değerle dış gebelik olsa kesin tüpte görünürdü. Günümüzde artık dış gebeliğin teşhisini ortalama beta HCG 3000 civarı iken koyuyorlar bazen daha erken bile teşhis koyuluyor bence sen o doktora bidaha gitme

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Doktoruma sürekli görünüyorum her defasında ultrason ile bakıyor . Ve iyi bir doktor gerçekten araştırarak gittim . Ve kendi ultrason cihazı gerçekten iyi . Kendiside bunu sürekli tekrar ediyor ve senin gibi bir hasta görmedim o yüksek değerlerde birşeyler görebilmem lazımdı dedi hiç böyle birşey yaşamadım dedi .1500 lerde dış da olsa iç de olsa genellikle tanıyı koyuyoruz biz diyor . İlk etapta değer 2900 iken kese gördüğünü söylemişti . Benim bundan iki hafta sonra kanamalarım oldu kesin düştü dedik ultrasonla baktık bişey göremedik peşine kan tahlili yaptık 11600 çıktı . Ve tekrar baktı bişey goremedi . Yani sonuçta düştü ise gorememesi normal değil mi . Fakat yinede goremebilmem lazım gibi davrandı . Şu an sürekli kan tahlili yapıyoruz hep düzenli düşüyor ve her defasında ne olur ne olmaz ultrason ile bakıyor . Daha önceden dış gebeliğe ihtimal vermediğini çünkü 11600 e çıkana kadar çoktan patlayacagini söylemişti fakat en son gittiğimde ultrason ile bakmak istediğinde gerek var mı dedim artık . Ya dış gebelikse biz en başta zaten miyomlardan dolayı çok şüpheli görmüştük keseyi sürekli bakmamız lazım şiddetli bir ağrın olursa hemen gel dedi . 3 gündür uyuyamıyorum kendimi dinlemekten dün hafif bir adet ağrısı gibi ağrım olunca ve parça düşürünce tekrar panik yaptim. Böyle iki hafta sonra tekrar parça düşüren var mı . Yada benim miyomlardan dolayı hepsini atamamismiydim .Aşırı kanaman yok sadece parça düştü ve hemen ardından kahverengi lekelenmeye döndü . Çok stres yaptım biraz da mide bulantım oldu .Pazartesi tekrar kan vericem Çarşamba tekrar randevum var gidicem bakalım . Ara ara batmalar bel ağrıları oluyor .ağrı kesici içecek kadar değil hafif hafif gelip geçiyor . Ama benim miyomlarda çok büyük . Ondan olabilir diyorum . Uykusuzluktan sersem gibi oldum artık basım mi donuyor diye panik yapıyorum .

Canım değerin 11600 iken o zamanlar ultrasonda baktığında illaki ultrasonla tüplerine de bakmıştır kesin. Dış gebelik olsaydı tüpte görünürdü doktor söylerdi muhakkak. Senin kanamam normal adet gibimi başladı. Mesela benim dış gebelikte adet gibi kanamam olmadı hiç. Kahverengi lekeler gelmeye başladı ve ameliyattan once on gün hastanede yattım o sıralar da gene kanama gelmedi. Hep kahverengi leke vardı sadece. Dış gebelikte yüzde doksan normal adet gibi kanama olmuyormuş zaten. Genellikle Adet gecikmesinden ortalama bir hafta on gün sonra kahverengi lekelenme ve şiddetli kasık karın ağrısıyla kendini belli etmeye başlıyor. Mesela ben hastanede yatarken en son değerim 9000 olmuştu ertesi sabah ameliyata aldılar tüpüm henüz patlamamisti çok şükür. Ama başka bir bayan vardı 5000 değerle tüpü patlamis iç kanama sonucu hastaneye yatmıştı. Demem o ki galiba kişiden kişiye de farkediyor. Ama senin değerin okadar fazla düştüyse sorun olmaz diye düşünüyorum. Çünkü benim değerim hiç seninki gibi düşmedi. Az az bile olsa hergun orantısız bir şekilde arttı. Ama aklında bulunsun dış gebelikte bazen de değer düşüyor mesela 1000 e düşmüş diyelim. İki gün sonra bir bakiyorsun 1500 olmuş. Oyuzden yakın zamanda tekrar kan verip içini rahatlatmani öneririm

2 hafta önce kanama şeklindeydi benim daha sonra kahverengi lekelere döndü ama ara ara bazen kırmızılık oluyor 1 defa sonra tekrar kahverengiye dönüyor . Dun akşam adet sancısı gibi hafif sancım oldu ardından iki parça düşürdüm ciğer parçası gibi. Tekrar kahverengiye döndü hemen . Doktorda zaten görmemiz lazimdi iç olsada dış olsada dedi . Fakat hiç birşey göremediğimiz için eleyemiyorum dış gebeligi diyor temkinli davranmaya çalışıyor . Benim ilk hamileliğimdi daha önce hiç hastanelik herhangi bir durumum olmamıştı doktor da teselli edemeyince biraz da ondan panik yaptim.bir de ara ara bir sersemlik geliyor dediğim gibi basım mi dönüyor bayılır kalirmiyim diye tedirgin oluyorum . Şiddetli bir ağrım yok ama çok şükür . Inşallah değildir. Yaptiricam kan tahlilimi yarın . Inşallah normal düşük yapmisimdir diyorum artık .

Adetin geceli kaç gün oldu canm

İçini rahat tut canm muhtemelen normal düşük. Çunku diş gebelik olsa tüpte olur ve dış gebelik kolay kolay kendiliginden düşükle sonlanmaz.doktor rahimde ve tüpte göremediğine göre bence normal rahim içi bir gebelikti ama çok erken zamanda en başında sonlanmaya başlamış gibi. Doktordan iyi haberlerle dönersin inşallah

Benim şu an devam etseydi 10 hafta 5 gün olucakti. Yani son adet tarihimden itibaren bu kadar zaman geçti
Oooo hiç korkma canm ozaman. Çünkü dış gebelik olsa okadar zaman duramazdin emin ol bir patlak verirdi. Benim dış gebeligi sonlandirdiklarinda 5 buçuk haftalıkti. Doktor sonlandirmazsak üç dört güne kadar tüp patlar demişti

Beta HCG yi en son kaç gün önce ölcturdun ve kaç çıkmıştı en son canm
Inşallah dediğiniz gibi olur . Insan böyle şeyler duymak istiyor sanırım . Benim dediğim gibi ufak tefek ağrılarım lekelenmelerim vs devam ettiği normale hala donemedigim için bitik durumdayım . Şu an da bile mesela belim ağrıyor . Sağ taraf ama bel kısmım . Umarım miyomlardandir . En son salı günü yani 28 Şubat'ta yaptirdim 1800 . Doktor haftaya tekrar kan tahlili yaptir gel dediği için bekledim . Bir ümit sıfırlanmış mıdır diyorum içimden . Sizin değeriniz neydi ne kadar sürede sıfırlanmışti acaba gerçi siz ameliyat olmuşsunuz illaki farklı olucaktir . Hem miyomlardan dolayı hemde değerim kendiliğinden düştüğü için kürtajda yapmak istemedi bana doktor

Canm ameliyatta olsam farketmedi. Ben ameliyata 12000 değerle girdim hem ameliyat oldum hemde arkasina kürtajla rahim temizlendi. Bütün bu işlemlerden sonra beta HCG gene 800 gibi birşey çıktı. Hastaneden çıkışımi yaptık doktor değer sıfırlanana kadar takip et kesin ve anormal birşey artış vs. Olursa hemen gel dedi. Çok sükür ki hastaneden çıktım on iki gün falan içerisinde iki kere kan verdim en son üçüncü kanı verdigimde değer 6 gibi birşey çıkmıştı ozaman anladım durumu atlattigimi

Şoyleki benimde yani bu dış gebelik teşhisi mudehalesi değerin sıfırlanmasi derken en son 7 haftayı bulmuştu bütün hepsi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…