Dışarı çıkamama ve insanların alaycı yaklaşımı

Yavru bir köpek sahiplenmemi ve onu büyütmemi söyledi, bunu yaptım ve şu an üçüncü yılımıza girmek üzereyiz, başlarda her şey güzel ilerledi, kucağımdan indiremiyordum bile sonra üniversiteye gittim geldim, orada korkum iyice artmıştı zaten eskisi kadar yakınlaşamadım döndüğümde, çok korkuyordum bana temas ettiğinde, aslında o da bana karşı eskisi gibi değildi Sanırım bu birbirimizden uzak olmanın getirisi oldu bu durum

Sizin korkunuzu hissettikce onun tavrı da degismistir muhtemelen.

Benim çocuğum sokakta köpek gördüğünde elimi bırakıp ohh demişti. Bu sokakta köpek var anne hırsız olmaz dediğinde çok şaşırmıştım çünkü ona böyle bir şey dediğimi de hatırlamıyorum.
Acikcasi köpeğin yanından geçerken tanımadığım birinin yanında geçerken en daha çok güven duyuyorum çoğunluğu kendi halinde uyuyor zaten sahipli köpeğe evet bira daha temkinli olurum çünkü sahibini kotmrumak için iç güdüsel davranabilir.
Yani korkmayın diyeceğim olmayacak. En iyisi hiç düşünmeyin onu orda bir obje gibi düşünün. Aynı korkuyu başka bir şeyede geliştirebilirsiniz bu konuda korkuları beslememek için bu konuyu yok saymayı deneyin. Umarım bu durumu aşarsınız köpekler insanların en sadık dostudur.

Bence bir korku insanın yaşam kalitesini etkiliyorsa bunun kronik hala helmemesi için bu işten anlayan bir uzmana gitmesi gerekli ben öyle tek başına korkunun üzerine git olayına inanmıyorum benim yükseklik korkum var ve ben üzerine giderek falan yenemedim benim hayat kalitemi çok etkilemediği için üzerinde durmuyorum etkiliyor olsaydı yada olursa bir uzmana gider altında yatan nedeni yada nasıl kurtulacağımi ona danisirdim .

Bu arada uçağa biniyorum uçurumdan bakıyorum fakat çok yüksek bir balkondan aşağıya bakamıyorum o balkona çıkamıyorum bile böylede garip bir durum .

Barınak koşullarından şikayet ediliyor ama, çözümü de köpekleri başıboş bırakmakta görüyorlar, ben buna da anlam veremiyorum açıkçası, nasıl ki sokak çocuğu gibi bir kavram yoksa sokak hayvanları diye bir kavram da olmamalı diye düşünüyorum, ülkemizde popülasyon oldukça arttı her yerde sürü halindeler, her gün bir başka haber okuyoruz, sırf yolda gördüğüm köpeği sevmiyorum diye kötü bakışlara maruz kalıyorum ama yapacak bir şey yok ayrıca sadece baş okşamayı da hayvanseverlik olarak göremiyorum, çünkü bu hayvanların sadece baş okşamaya bir kap mamaya ve suya ihtiyacı yok, yağmurlu ve karlı havalarda zor şartlarda yaşıyorlar, hastalık kapıyorlar, açlıktan bir yerlere saldırıyorlar ve bu onların doğası yani saldırmak bence köpekler toplatılmasın yerine barınak iyileştirilsin bu hayvanların yuvaları olsun, karınları doysun, tedavi edilsin diye uğraşmalıyız bence de belki benim düşüncem de bu yönde

başı boş bırakmak onların saldırganlığını artırır daha iyi koşulda bakılırdı dışarda güvenli bir alanda dolaşmaları varken tüm tedavileri olursa sahiplendirilseler keşke bunun için çalışılsa gönüllü insanlar ah bu düzen şart

Evet kesinlikle aslında bunu düşününce de korkumun yersiz olmadığını fark ediyorum, belki harekete geçilseydi bu kadar büyümeyecekti korkum

Köpek korkutucu cihaz alın, ses çıkartan şeyden. Frekans verenlerden değil. Beslediğim köpek üzerime gelince hafiften tırstım. Cihazdan aldım geçtim.
Bunu düşünüyorum ama işe yaramadığınıda söyleyen çok oluyor siz memnunsanız marka önerir misiniz

Gonullu insanlar zaten imkanlarinin ustunde calisiyor.
Barinaklarin duzeltilmesi, iyilestirilmesi, gerekli kosullarin saglanmasi lazim. Bu da gonullulerle degil resmi politikalarla, kaynak aktarimiyla olacak bir sey maalesef.

Barinaklar su an hayvanlarin hastalıktan kırıldığı, ac kaldigi, acliktan ve soguktan öldüğü, dayak ve iskence gordugu yerlerden oteye gitmiyor maalesef.

Bu gönüllü insanların yapacağı bir şey değil kastettiğim de bu değil zaten, bizim politikalarımızda değişiklikler medyada oluşan baskıya göre şekilleniyor bence ve şu an bir orta yolun konuşulduğunu görmedim, bir kısım barınak diyor, bir kısım çocuklarınızı toplayın sokaktan diyor bu şartlarda ikincisi de sağlıklı bir öneri değil ama şartların iyileşmesi halinde birinci öneri çok yerinde önemli olan bunun için uğraşmak onu diyorum

Bu gönüllü insanların yapacağı bir şey değil kastettiğim de bu değil zaten, bizim politikalarımızda değişiklikler medyada oluşan baskıya göre şekilleniyor bence
Ben zaten size değil, diger uyeye yazmistim gonulluler konusunu.

Valla bir ülkenin kalitesi sokak hayvanlarına bulduğu çözüm ile belli olur sokak hayvanlarına yapılan eza barınma koşulları kısırlaştırma insanların bilinçlenmesi olmadığı zaman o ülkedeki insan kadın çocuk haklarida niye iyi değil niye tam değil diye konuşmamak gerekir .Bunlar hep birbiriyle bağlantılı bu gün o hayvan niye sokakta aç yada barınakta birbirini parcalayio bir yiyecek için başı oksanmadan kenara atılıyor diye dusunmuyorsak o çocuk o kadın niye aç diyede düşünülmez gün gelir.Hepsini düşünmek gerekli bence .Niye böyle oldu bu canlar diye düşünmek gerekli sokak çocukları niye mendil satiyor niye ayağında ayakkabı ustinde mont yok düşünmeye bir basladinmi duramazsin işte ........

Kesinlikle katılıyorum

Sokak hayvanı popülasyonunun artmasının tek nedeni devletin görevini iyi yapmamış olması ve sonucunda da kendi suçunu bu hayvanlara atması. Besleme yapılmıyor, kısırlaştırma yapılmıyor devlet tarafından. Bu hayvanlar da gökten inmedi. Yine insan bencilliği yüzünden evcilleştirildi, genetikleri ile oynandı ve cins(!) denilen türler ortaya çıktı. Sağlıklı olmalarını bekleyemeyiz o yüzden onlardan. Elbette saldıranlar da var. Çünkü onlar da kendilerini koruma içgüdüsü ile yaşıyorlar. Ve açlar.

Sizin kendi köpeğinizin bile size saldırmasının nedeni bence yine sizsiniz. Köpekler çok iyi empatlar çünkü. Sizin gerginliğinizi, korkularınızı hissedip onlar sizin hissettiklerinizin çok daha fazlasını hissediyorlar. Köpeğinizi de germiş olmalısınız ki, o da size saldırı durumuna geçmiş. Tasma onlarla aramızda olan kordon bağı gibidir. Ayrıca okula gidip geldikten sonra köpeğiniz değil, siz değişmişsiniz. Sizin ciddi bir yardım almanız gerektiğini düşünüyorum. Bu korkuları kendiniz geçirebileceğinizi düşünemedim.
Dışarıya çıkmama nedeninizin sadece köpekler olmasına üzüldüm açıkçası. Çünkü onlardan daha tehlikeli 2 ayaklı yaratıklar varken üstelik. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…