Aynen katılıyorum.Gonullu insanlar zaten imkanlarinin ustunde calisiyor.
Barinaklarin duzeltilmesi, iyilestirilmesi, gerekli kosullarin saglanmasi lazim. Bu da gonullulerle degil resmi politikalarla, kaynak aktarimiyla olacak bir sey maalesef.
Barinaklar su an hayvanlarin hastalıktan kırıldığı, ac kaldigi, acliktan ve soguktan öldüğü, dayak ve iskence gordugu yerlerden oteye gitmiyor maalesef.
Köpeklerde ne sorun var diye düşünüyorsunuz ama siz doktora gittiniz mi?Evet kesinlikle aslında bunu düşününce de korkumun yersiz olmadığını fark ediyorum, belki harekete geçilseydi bu kadar büyümeyecekti korkum
Barınağa alınanlar 3 hafta içinde sahiplenilmezse topluca öldürülüp çukurlara gömüyorlar. Bunu biliyor musunuz?Bende onu diyorum arkadaşlar beni yanlış anlamasn sahiplendirilmek adına barınakta toplatılsın sokaklardan aşıları , tedavisi yapılsın
bilmiyordumBarınağa alınanlar 3 hafta içinde sahiplenilmezse topluca öldürülüp çukurlara gömüyorlar. Bunu biliyor musunuz?
Size katıldığım tek nokta devletin görevini iyi yapmamış olması, hayvanlara suç atmalık bir durum yok ortada çünkü adı üstünde hayvan doğası gereği saldıracak tabii tutup hapse mi atacağız, suç insanlarda, bu hayvanlar sizin dediğiniz gibi evcilleştirildi her açıdan barınabilecekleri bir alana ve tedaviye ihtiyacı var neden ihtiyaçlarının olduğunu kabul ediyorsunuz da, neden sokakta kalmalarına razısınız, sokaklar onlara da hitap etmiyor kendinizi kandırmayın bence, bir de neden bilemiyorum bu yaklaşımda olan hayvanseverlerin zavallı bir sokak köpeğine yuva olduğuna hiç şahit olmadım, hepsi cins köpek besleyip, sorun yaşayan insanlara cephe alıyor nedense ayrıca varsayalım ki kendi köpeğimin bana saldırması benden kaynaklı, ben bu durumu yaşayan ne ilk kişiyim ne de son kişi olacağım, siz bana üzülmeyin lütfen çünkü ben size üzüldüm, bir sorunu başka bir sorunla kapatmaya çalışmak da sokak köpekleri konusunda savunulacak bir argümanınız olmadığını ortaya koyuyor zaten, tehlikeli insanların olması, sokak köpeği sorununu ortadan kaldırmıyor, ikisi de toplumsal bir sorun. Bu yazının konusu köpekler.Sokak hayvanı popülasyonunun artmasının tek nedeni devletin görevini iyi yapmamış olması ve sonucunda da kendi suçunu bu hayvanlara atması. Besleme yapılmıyor, kısırlaştırma yapılmıyor devlet tarafından. Bu hayvanlar da gökten inmedi. Yine insan bencilliği yüzünden evcilleştirildi, genetikleri ile oynandı ve cins(!) denilen türler ortaya çıktı. Sağlıklı olmalarını bekleyemeyiz o yüzden onlardan. Elbette saldıranlar da var. Çünkü onlar da kendilerini koruma içgüdüsü ile yaşıyorlar. Ve açlar.
Sizin kendi köpeğinizin bile size saldırmasının nedeni bence yine sizsiniz. Köpekler çok iyi empatlar çünkü. Sizin gerginliğinizi, korkularınızı hissedip onlar sizin hissettiklerinizin çok daha fazlasını hissediyorlar. Köpeğinizi de germiş olmalısınız ki, o da size saldırı durumuna geçmiş. Tasma onlarla aramızda olan kordon bağı gibidir. Ayrıca okula gidip geldikten sonra köpeğiniz değil, siz değişmişsiniz. Sizin ciddi bir yardım almanız gerektiğini düşünüyorum. Bu korkuları kendiniz geçirebileceğinizi düşünemedim.
Dışarıya çıkmama nedeninizin sadece köpekler olmasına üzüldüm açıkçası. Çünkü onlardan daha tehlikeli 2 ayaklı yaratıklar varken üstelik. :)
Söylendiği gibi değil inanın. Kayıp bir köpeği aramak için barınağa gittim ki ülkemiz şartlarında iyi denilen bir barınaktı. İnanın 1 ay kendime gelemedim, gece uyuyamadım kabustan.bilmiyordum
Söylediğiniz her şeye katılıyorum devlet desteği olmadan bir yere varmak gönüllülerle yapılacak bir şey değil, çok yönlü düşünebilen bir hayvansever olduğunuz için yazdıklarınızdan dolayı teşekkür ederim, bir çok kişiye alıntı olarak yazdım köpektir saldırır doğası gereği, köpek korkusunu bir kenara bırakalım sokaklar onlar için sağlıklı değil hiçbir açıdan siz bunu da görebilen nadir insanlardansınızAynen katılıyorum.
Sokak hayvanları da istemez aç açık yaşamayı, sokaklarda işkence görmeyi, öldürülmeyi, çuvallara konup uçurumlardan atılmayı.
Kışın yağmurundan karından, yazın sıcağından korunacakları yuvaları olsun, aç kalmasınlar susuz kalmasınlar isterler ama insana bütçe ayırılıyor mu ki hayvan düşünülsün
Barınakların 50 tanesinin şartları iyiyse 800 tanesi içler acısı durumda.
Barınak veterinerlerine doğru dürüst ilaç bile vermiyorlar ki hayvanları iyileştirebilsinler, 200 metrekare alana sıkıştırılmış barınaklar ve bu barınaklara 5 bin 10 bin sokak hayvanı sığdırılsın isteniyor.
Bir derneğe üye değilim bireysel olarak bir şeyler yapmaya çalışan vatandaşlardanım, bireysel gönüllü diyelim, apartmanı açtık biz sokak hayvanlarına, kedisi köpeği zaman zaman yaralı kuşlar, kirpiler, kaplumbağalar ama bir apartmanda ne kadar hayvana barınak olabilirseniz o kadar çözüm üretebiliyoruz, beslemeler yapılıyor, tedaviler yapılıyor, hadi biz apartmanda 6 köpek 4-5 kedi barındırabiliyoruz, sokaklardaki sahipli sahipsiz bakımsız hayvanlara da el uzatıyoruz, yaban hayvanları iyileşince doğaya salmak zorunda kalıyoruz ama evet bu gönüllülerle olacak iş değil.
Konu sahibi köpeklerden korkuyor olabilirsiniz, korkunuzla dalga geçecek, küçümseyecek, hayvanlardan korkulur mu diyecek biri değilim fakat terapi almalısınız çünkü korktuğunuzda vücudunuz hormon salgılıyor, kediler köpekler bu kokuyu alıyor, sizin baktığınız köpeğin bile hırlaması bu yüzden.
Hayvanlarla büyüdüm, bunu açılan her sokak hayvanı konusuna defaatle yazdım, bu kadar hayvanlarla iç içe olmama rağmen 4-5 yaşlarındayken 6-7 sahipli köpeğin saldırısına da uğradım ama hayvanların suçu yoktu kedi kovalarlarken talihsizlik ben karşılarına çıktım, travma olarak kalabilirdi ama rahmetli babam sayesinde hayvanlarla eskisi gibi olmaya devam ettim, hepsini çok sevdim elimden geleni yaptım, yapmaya da devam ediyorum.
Mutlaka terapi alın.
Memnunum, marka bitmişti. El feneri olan cinsten.Bunu düşünüyorum ama işe yaramadığınıda söyleyen çok oluyor siz memnunsanız marka önerir misiniz
Ya zaten o âna şahit olmalar beni fobik yaptı, grup halindeler ve içlerinden güçsüz gördükleri bir iki tanesini aralarına alıp parçalıyorlar, her yer kan oluyor, birbirlerinin kulaklarını kopartıyorlar, haftada en az bir kez buna şahit olduğunuzu düşünün çok korkunç, en azından bunların etkisinden kurtulup kendi köpeklerimi sevebileyim yeterAçıkçası terapi al diyenlere şaşırıyorum. Yani anlattığın gibi Bi yerde oturuyorsan korkman çok normal geldi bana ya. Birbirlerini parçalayan, millete saldıran köpekler... Bence bundan korkmayan terapi alsın asılTerapi vs dayanağı, mantığı olmayan korkulardan icin yani.
Evet maalesef şu anda sokaklar hiçbir canlı için güvenli değil.Söylediğiniz her şeye katılıyorum devlet desteği olmadan bir yere varmak gönüllülerle yapılacak bir şey değil, çok yönlü düşünebilen bir hayvansever olduğunuz için yazdıklarınızdan dolayı teşekkür ederim, bir çok kişiye alıntı olarak yazdım köpektir saldırır doğası gereği, köpek korkusunu bir kenara bırakalım sokaklar onlar için sağlıklı değil hiçbir açıdan siz bunu da görebilen nadir insanlardansınız
Az önce bana da öyle yazanlar vardı korkunuzu hissettiği için diye,Korktuğunuzdan oluyor diyorsunuz da yanılıyorsunuz. Köpeğe yemek veriyordum her gün. Alerjim nedeniyle okşayamıyorum ama konuşurdum. Aniden hırlayıp ayağıma saldırdı, çektim ısıramadı. Yanıma arkadaşlar gelince köpüş kankilerini de alıp kaçtı…
Sorunlu ıssız yerlere giderken cihazı alırım.
Benim kopeklerimin biri barinaktan. 3 haftalik bebeyken sutten kesip kardesleriyle barinaga birakmislar. Ben aldigimda 6 haftalıkti. Bircok hastalığı vardi, veteriner yasamasi zor cok umitlenmeyin dedi. Barinakta kalip sahiplenilmeyen kardesleri maalesef öldü. Ki bu guya bakimli, sartlari iyi bir barinak.Aynen katılıyorum.
Sokak hayvanları da istemez aç açık yaşamayı, sokaklarda işkence görmeyi, öldürülmeyi, çuvallara konup uçurumlardan atılmayı.
Kışın yağmurundan karından, yazın sıcağından korunacakları yuvaları olsun, aç kalmasınlar susuz kalmasınlar isterler ama insana bütçe ayırılıyor mu ki hayvan düşünülsün
Barınakların 50 tanesinin şartları iyiyse 800 tanesi içler acısı durumda.
Barınak veterinerlerine doğru dürüst ilaç bile vermiyorlar ki hayvanları iyileştirebilsinler, 200 metrekare alana sıkıştırılmış barınaklar ve bu barınaklara 5 bin 10 bin sokak hayvanı sığdırılsın isteniyor.
Bir derneğe üye değilim bireysel olarak bir şeyler yapmaya çalışan vatandaşlardanım, bireysel gönüllü diyelim, apartmanı açtık biz sokak hayvanlarına, kedisi köpeği zaman zaman yaralı kuşlar, kirpiler, kaplumbağalar ama bir apartmanda ne kadar hayvana barınak olabilirseniz o kadar çözüm üretebiliyoruz, beslemeler yapılıyor, tedaviler yapılıyor, hadi biz apartmanda 6 köpek 4-5 kedi barındırabiliyoruz, sokaklardaki sahipli sahipsiz bakımsız hayvanlara da el uzatıyoruz, yaban hayvanları iyileşince doğaya salmak zorunda kalıyoruz ama evet bu gönüllülerle olacak iş değil.
O sirada anneli yavrulu yaban domuzu sürüsüyle beraber yürüyüş yapan ben
bir başkası domuzlardan şikayetçi,
Fethiye’de mi yaşıyorsunuzO sirada anneli yavrulu yaban domuzu sürüsüyle beraber yürüyüş yapan ben
Artik insanlara alistilar maalesef. Bayagi sokak kopegi gibi takiliyorlar bizimle.
Yok Fethiye'de degilim ama yine Egedeyim.Fethiye’de mi yaşıyorsunuzben orada bir yabandomuzu ailesi görüp şok olmuştum akşam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?