Hanımefendi çalışmak, üretmek olması gereken. Kapitalist sistemle ilgisi yok. Sizin aksinize insanlar bunca sene insanlar çalışmak, üretmek için eğitim alıyorlar. Bütün kadınlar evde mi otursun? Her işi her mesleği erkek yapsın o zaman. Aklınız mantığınız alıyor mu bunu? Binlerce, milyonlarca kadın yapabiliyor da sizin ne eksiğiniz var? Evde yatmak tatlı geliyor dediğimde de kızıyorsunuz. Ev hanımlığıyla ailenin temeli ne alaka ayrıca? Çalışan kadını alçaltan kadının yerini ev olarak belirleyen sizsiniz. Dönüp bi kendinize mi baksanız? Ev hanımlığı bir görev veya bir meslek değil. Yine ayrı yere geliyoruz kocanıza layıkıyla hizmet edemezseniz evliliğiniz bitiyor yazdığınıza göre. Siz kendinizi hizmetçi yerine koymuşsunuz. Kadının görevi en azımdan 2022 senesinde kocasına hizmet etmek değil. Kendiniz çalıp kendiniz oynamışsınız. Farklı bakış açılarına da kapalısınız üstelik. Kendi doğrunuzdan bu kadar eminken ne gerekçeyle konu açtığınızı zaten hiç anlamadım.
Paranın o kağıtların önemi yok ama eşimin kazancı iyi 10 bin alıyorE hani kapitalist sistemdi,
Hani diğer kadınlar güçlü olmak için paraya ihtiyaç duyuyordu da siz duymuyordunuz,
Paranın önemi yoktu,
Burdaki kadınlar kağıt parçası için kendini heba ediyordu falan.
E ticareti spor olarak yapmayacağınıza göre demek ki neymiş, para gerekli bir şeymiş.
Inanmadığınız şeyleri yazarak, kendinizle çelişerek komik duruma düşüyorsunuz farkında bile değilsiniz.
mindfullness zaten adı üstünde anı yaşamakla ilgili bir eğitim. paranın da aslında bolluk bilinciyle ilgili olduğu anlatılır orada. siz insanlara yardım etmek istiyorsanız neden daha çok paranız olmasın?Eskiden böyle düşünüyordum da mindfullness eğitiminden sonra mutluluğu yanlış bildiğimizi görmüş oldum. Zenginlik olayları beni cezbetmiyor artık. Param olursa da kendim için pek harcamam.
Teşekkür ederimÜstelik hemen sizin için aradım buldumYa tabi ki istemiyorsa çalışmasın ama daha mevcut olmayan çocuğa kimin bakacağını da çalışmama sebebi olarak göstermesin. Açıkça çalışmak zor geliyor istemiyorum dese anlayacağım. Konu sahibinde hep bir bahaneler
Esim dısarda çalısmaya zorlamasın diye bu yolu seçtim yoksa umrumda değil isterse bosasın çalısmıyorum diye.E hani kapitalist sistemdi,
Hani diğer kadınlar güçlü olmak için paraya ihtiyaç duyuyordu da siz duymuyordunuz,
Paranın önemi yoktu,
E ticareti spor olarak yapmayacağınıza göre demek ki neymiş, para gerekli bir şeymiş.
Inanmadığınız şeyleri yazarak, kendinizle çelişerek komik duruma düşüyorsunuz farkında bile değilsiniz.
Şunu ben yazsaydım bana anlama eğitimi vermeyi teklif ederdiniz.Hıhı bütün belediyelerde piyano kursları var mükemmel derecede de iyi eğitim veriyorlar. Komiksiniz ama takdir edersiniz ediyorum bu konuda sizi
Gidilir de10 binle tatile de gidilmez artık.
Açık yazmamıştım ama bunun için isterim zaten. Kendim için değil.siz insanlara yardım etmek istiyorsanız neden daha çok paranız olmasın?
Bizim oturduğumuz semtte çocuk yok doğru düzgün. Sakin bir yer burası. Çocuk parkında bile tek tük işte. Yaşadığım şehirde öyle ücretsiz sinema, tiyatro etkinliği de hiç olmuyor. Belediyenin spor etkinlikleri var muhtemelen, o da evime uzak. Her şehirde, hem muhitte şartlar aynı olmuyor. Çocuğum sosyalleşsin diye 150 lira verip atölyeye, oyun evine falan götürüyorum. Tiyatrolar oluyor. Henüz bir kere gittik. İki bilet 120 liraydı. Bana resmen para lazım bu saydıklarınız için. Konu sahibinin hiç masrafı yokmuş, neden çalışayım ki diyor. Kendisi muhtemelen ot gibi yaşıyor, çocukları da öyle büyütebileceğini düşünüyor. İnsanların eleştirdiği nokta bu. Gerçi bu zihniyette biri çocuğun gelişimine çok kafa yorar mı o da var.Herkes özel okula mı gitmeli? Spora istese yine gider. Bedava hizmet sağlıyor il ve ilçe belediyeleri. Sinema ve tiyatro ayda bir kere olsun ki belediyelerin ücretsiz tiyatroları da var çocuklar için. Mahalle arasında top oynasın. Neresi kötü bunun? Oyun oynasın çocuk.
Herkes sizin gibi yaşamak zorunda mı? Sizin gibi çocuklarına paralı eğitimler aldırmayanlara niye hep bir aşağılamayla yaklaşıyorsunuz? Muhitimdeki okul berbat değilse ben özele göndermem. Özel okulun fazla bir esprisi yok. Ben de özel okula gittim bir süre. Bulunduğum ilçedeki bazı devlet okullarında ve belediyede STEM ve sanat eğitimleri var, farklı atölyeler de var. Kursa da göndermezdim. Çocuğu sıkmazdım. Hele ki yaz okulları. Çocuk çocukluğunu yaşasın. Bir şeye yeteneği varsa ve kendi rızası varsa gönderirdim. Çocuğun eğitimine para dökünce çocuk üst seviyelere yükselmiyor sonuçta. Çocuğumu kısır günlerine de götürürdüm. Oradaki çocuklarla da oynardı. Sokağa da salardım güvenliğini sağlayıp. Yeni nesil gibi insanlardan veya sokaklardan izole yaşatmazdım.
Sen de ne tembelmişsin be kadın. Zilyon tane bahane buldun yok huzurumuz olmaz, yorulurum, eşim yemek yapmayınca mutsuz olur, yok kağıt parçası bilmem ne. Gören de sanacak karı koca çalışanların evliliği hep b.k çukuru. Giçli ilmik minivi bir diygi ne Allah aşkına, bu dediğine sen inandın mı? Resmen fakir edebiyatı.Çok tesekkür ederim bunu anlamamıs kimse ben evden de para kazanırm ki öyle bi çalısmalarım da var e ticaret üzerine. Dısarda çalıssam su anki huzurumuz olmicak çünkü bekarken çalıstm sabah tekrar yorgun işe gitmek çok zor bunu yasayan bilir. Anneme yardm bile edemiyordm bunları evliyken yasamak nasıl bi sorun olusturur kimse düsünmüyor. Esimi mutlu edemicem yemekleri her zman yapamicam çocuğum olucak saçma sapan insanlara emanet edicem ne için sırf bes kurus fazla almak için. Ama bu site gerçekten çok kırıcı feminist dolu ama hem cinsini anlamayan. Kocam yardm eden biri olsa zaten çalısırm ama ben nasıl erkekten yemek yapmasını beklemiyosam o da benden dısarda çalısmamı istemesin. Kadın erkek esittir deyip çalısma ortamına girmek kadınların kendine yük edinmesi de ayrı bi konu. Evlenecek olan erkek karısını çalıstıracaksa evlenmemeli. Kadın da çalısmak istiyorsa evlenmesin. Bi gün mutlaka bi yerde ayağınız kayacaktır. Bi de karo koca calısan insanlar çok mu mutlu da bu kadr savunmus herkes. Kadının güçlü olmasını maddiyata bağlamıssınız ama güçlü olmak manevi bi duygu. Demek ki burdaki kadınları güçlü kılan ömür boyu bi kağıt parçası için kendini heba etmekmis. Para varsa güçlüsünüz yoksa güçsüzsünüz o zaman. (Beni anlayan tek kisi olduğunuz için tesekkür ederim )
Evde amigurumi bebek yaparak, lif örüp satarak para kazanacağını düşünüyor herhalde MASUM. O işler öyle kolay olsa herkes köşeyi dönerdi zaten.E hani kapitalist sistemdi,
Paranın önemi yoktu,
Benim esim 3 tane yemek bilen, kahvaltidan anladigi patates kızartması olan birisydi. Sadece parkeleri supurur haliyi supurmezdi. Hayatim ellerine saglik ama lutfen haliyi da süpürür müsün deyince onuda mi supuruyorduk derdi. Simdi benden iyi cam siler.Herkesin eşin sizin gibi değil sosyal ortamı sevmiyorum niye sevmedığm ortamlara gireyim ki. Esime bisey olursa o zaman zaten çalısırm.
Erkek eşini çalıştırmaz mı..Çok tesekkür ederim bunu anlamamıs kimse ben evden de para kazanırm ki öyle bi çalısmalarım da var e ticaret üzerine. Dısarda çalıssam su anki huzurumuz olmicak çünkü bekarken çalıstm sabah tekrar yorgun işe gitmek çok zor bunu yasayan bilir. Anneme yardm bile edemiyordm bunları evliyken yasamak nasıl bi sorun olusturur kimse düsünmüyor. Esimi mutlu edemicem yemekleri her zman yapamicam çocuğum olucak saçma sapan insanlara emanet edicem ne için sırf bes kurus fazla almak için. Ama bu site gerçekten çok kırıcı feminist dolu ama hem cinsini anlamayan. Kocam yardm eden biri olsa zaten çalısırm ama ben nasıl erkekten yemek yapmasını beklemiyosam o da benden dısarda çalısmamı istemesin. Kadın erkek esittir deyip çalısma ortamına girmek kadınların kendine yük edinmesi de ayrı bi konu. Evlenecek olan erkek karısını çalıstıracaksa evlenmemeli. Kadın da çalısmak istiyorsa evlenmesin. Bi gün mutlaka bi yerde ayağınız kayacaktır. Bi de karo koca calısan insanlar çok mu mutlu da bu kadr savunmus herkes. Kadının güçlü olmasını maddiyata bağlamıssınız ama güçlü olmak manevi bi duygu. Demek ki burdaki kadınları güçlü kılan ömür boyu bi kağıt parçası için kendini heba etmekmis. Para varsa güçlüsünüz yoksa güçsüzsünüz o zaman. (Beni anlayan tek kisi olduğunuz için tesekkür ederim )
Çok tesekkür ederim bunu anlamamıs kimse ben evden de para kazanırm ki öyle bi çalısmalarım da var e ticaret üzerine. Dısarda çalıssam su anki huzurumuz olmicak çünkü bekarken çalıstm sabah tekrar yorgun işe gitmek çok zor bunu yasayan bilir. Anneme yardm bile edemiyordm bunları evliyken yasamak nasıl bi sorun olusturur kimse düsünmüyor. Esimi mutlu edemicem yemekleri her zman yapamicam çocuğum olucak saçma sapan insanlara emanet edicem ne için sırf bes kurus fazla almak için. Ama bu site gerçekten çok kırıcı feminist dolu ama hem cinsini anlamayan. Kocam yardm eden biri olsa zaten çalısırm ama ben nasıl erkekten yemek yapmasını beklemiyosam o da benden dısarda çalısmamı istemesin. Kadın erkek esittir deyip çalısma ortamına girmek kadınların kendine yük edinmesi de ayrı bi konu. Evlenecek olan erkek karısını çalıstıracaksa evlenmemeli. Kadın da çalısmak istiyorsa evlenmesin. Bi gün mutlaka bi yerde ayağınız kayacaktır. Bi de karo koca calısan insanlar çok mu mutlu da bu kadr savunmus herkes. Kadının güçlü olmasını maddiyata bağlamıssınız ama güçlü olmak manevi bi duygu. Demek ki burdaki kadınları güçlü kılan ömür boyu bi kağıt parçası için kendini heba etmekmis. Para varsa güçlüsünüz yoksa güçsüzsünüz o zaman. (Beni anlayan tek kisi olduğunuz için tesekkür ederim )
Aslında temel ihtiyaclarimiz için gerekiyor ben sadece burda değil yurt dışında da insanlar iki kişi çalışıyorlar çocuğunu yeterince iyi besleyemezsen sürekli kaygı duyarsan nasıl mutlu olabiliriz ki bilmiyorum. Aslında ben para mutluluk getirir derken milyonlardan bahsetmiyorum . Bir evim bir arabam sağlıklı beslenebileyim çocuğum iyi bir eğitim alsın bana yeterEskiden böyle düşünüyordum da mindfullness eğitiminden sonra mutluluğu yanlış bildiğimizi görmüş oldum. Zenginlik olayları beni cezbetmiyor artık. Param olursa da kendim için pek harcamam.
Kokoş gelinlik değil de baba evinden koca evine geçiş yapmış direkt, hayat nedir bilmiyor .Ya hep bu instagramdaki kokoş gelinlere özenmek bence konu sahibi gibi insanların sorunu. Altlarında araba, süperlüx evde bütün gün bakın nasıl temizlik yaptım, ne güzel sunum yaptım, evime bakın, çocuğuma bakın diyorlar, bunlar da çalışmayınca öyle hayat yaşayacaklar sanıyorlar.
Evet malesef öyle gerçekten belki bazı çocuklar kolayca iyi bir üniversite kazanabilir kapasiteye olabilir ama şahsen ben üç sene dershaneye gittim .şimdi kardeşime eşit şartları sağlamak neredeyse dört beş katı fiyat .Ordan başlıyor işte. Daha iyi bir yer olsun, ders saatleri daha fazla olsun, sınıflar kalabalık olmasın dersen fiyat ona göre değişiyor.
Özel okula göndermeyeyim iyi bir devlet okuluna yakın oturayım desen iyi okulların civarındaki evlerin kiraları zaten uçuk. Parasız süper eğitim vereceğine, çocuğu eğitim ve kültürel açıdan doğurabileceğine inanana sadece gülüyorum. 10 bin lirayla anca beslersin çocuğu o da eh işte...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?