Dısarıda çalısmak istemiyorum detay okuyup yorumlar mısınız?

Aile bütçesine katkı sağlamak yeni mesele değil. Seneyle de ilgili değil mesele.

Benim anneannem 30'lu yıllarda doğmuş. Şehir merkezinde yaşıyorlarmış. Mahallenin terzisiymiş.
Arkadaşları vardı biz küçükken anlatırlardı hepsi aslında o dönem şartlarında iş yapıyormuş. Kimi gider bir yaşlıya yemek, temizlik yaparmış. Kimi nakış işlermiş, kimi mahallenin berberiymiş. Şimdi ki gibi değil ama yine bir çalışma mekanizmaları varmış.

Eşimin anneannesi de aynı yaşlarda. Onlar daha kırsaldalarmış. Dede memurmuş anneanne bağ/bahçe işi yaparmış. Zamanla malımız arttı bu sefer işçiler toparladı ben de pazarda satardım diye anlatıyor. E bir başka yaşlı geliyor anlatıyor hayvanların vardı şöyle bakardık sütü peynir yapar satardık diye.

Paranın o kağıtların önemi yok ama eşimin kazancı iyi 10 bin alıyor

Eskiden böyle düşünüyordum da mindfullness eğitiminden sonra mutluluğu yanlış bildiğimizi görmüş oldum. Zenginlik olayları beni cezbetmiyor artık. Param olursa da kendim için pek harcamam.
mindfullness zaten adı üstünde anı yaşamakla ilgili bir eğitim. paranın da aslında bolluk bilinciyle ilgili olduğu anlatılır orada. siz insanlara yardım etmek istiyorsanız neden daha çok paranız olmasın?

Teşekkür ederim yani dürüstçe ben kendimi kasamam oturmak istiyorum evimde desin canımı yesin çok uzun açıklama yapmak istemedim ben de kısaca istemiyorsa çalışmasın dedim çalışmak tabii ki çok zor evlilik, çocuk iş bunlar ayrı ayrı sorumluluk. Ama iş insanı gerçekten diri tutuyor ya. Ben ücretsiz izindeyim bebek kreş yaşına gelene kadar evde durayım dedim. Ama paslandim, hantallastim, zihnim bulaniklasti. Çalışırken yorulsam da bıcır bıcır kostururdum etrafta enerjim tavandi şimdi şuradan şuraya gitmeye eriniyorum. Ayrıca dünyanın bin türlü hâli var. İllaki boşanma ihtimalini düşünmemek lazım Allah korusun eşin başına bir şey gelse çocukla ne yapacak kadın? Kazası var, hastalığı var bin türlü hâli var dünyanın. Ayrıca daha önce de yazmıştım yaşlılık hiç kolay geçmeyecek artık. Koca yaslaninca tek emekli maaşı ki o da olursa nasıl gecindirecek? Çocuklar bakar diye içten içe bir temenni vardır belki. O çocuklar kendini kurtarırsa iyi bırak anne babaya bakmayı.

Esim dısarda çalısmaya zorlamasın diye bu yolu seçtim yoksa umrumda değil isterse bosasın çalısmıyorum diye.

Bizim oturduğumuz semtte çocuk yok doğru düzgün. Sakin bir yer burası. Çocuk parkında bile tek tük işte. Yaşadığım şehirde öyle ücretsiz sinema, tiyatro etkinliği de hiç olmuyor. Belediyenin spor etkinlikleri var muhtemelen, o da evime uzak. Her şehirde, hem muhitte şartlar aynı olmuyor. Çocuğum sosyalleşsin diye 150 lira verip atölyeye, oyun evine falan götürüyorum. Tiyatrolar oluyor. Henüz bir kere gittik. İki bilet 120 liraydı. Bana resmen para lazım bu saydıklarınız için. Konu sahibinin hiç masrafı yokmuş, neden çalışayım ki diyor. Kendisi muhtemelen ot gibi yaşıyor, çocukları da öyle büyütebileceğini düşünüyor. İnsanların eleştirdiği nokta bu. Gerçi bu zihniyette biri çocuğun gelişimine çok kafa yorar mı o da var.

Sen de ne tembelmişsin be kadın. Zilyon tane bahane buldun yok huzurumuz olmaz, yorulurum, eşim yemek yapmayınca mutsuz olur, yok kağıt parçası bilmem ne. Gören de sanacak karı koca çalışanların evliliği hep b.k çukuru. Giçli ilmik minivi bir diygi ne Allah aşkına, bu dediğine sen inandın mı? Resmen fakir edebiyatı.

Kadın beceriksizim ben yapamam diyor, millet de bir sürü dil dökmüş te Allahım.

Kadın çalışmalı evet ama çalışmak istemeyip bunu taa başından eşine söylemiş bir kadın var. Evleneceksem çalışmak istemiyorum, çalışacaksam da evlenmek benim için altından kalkamayacağım yük demiş açık açık. Bir yandan eşim bana çalış dese soğurum ya. Şimdi bazen çok yorgun geliyorum işi bıraksan mı diyor, nasıl gönlümü okşuyor ki asla bırakmam mesleğimi, verimli olmayı seviyorum. Çok itici bu şekilde de.

Evde amigurumi bebek yaparak, lif örüp satarak para kazanacağını düşünüyor herhalde MASUM. O işler öyle kolay olsa herkes köşeyi dönerdi zaten.

Herkesin eşin sizin gibi değil sosyal ortamı sevmiyorum niye sevmedığm ortamlara gireyim ki. Esime bisey olursa o zaman zaten çalısırm.
Benim esim 3 tane yemek bilen, kahvaltidan anladigi patates kızartması olan birisydi. Sadece parkeleri supurur haliyi supurmezdi. Hayatim ellerine saglik ama lutfen haliyi da süpürür müsün deyince onuda mi supuruyorduk derdi. Simdi benden iyi cam siler.
Guzellikle soyleye soyleye ogreniyorlar merak etmeyin.

Erkek eşini çalıştırmaz mı.. aman yahu siz de çok uçlarda yaşıyorsunuz. İnşallah çalıştırır sizi eşiniz

Haddinizi aşan noktaya hızlı bir geçiş yapmışsınız tebrik ederim.
İnsanlar size mı soracaktı çalışırken evlenip evlenmemeyi?

Buradan bakınca ömrünü heba eden sizmişsiniz gibi duruyor. Yerden çorap topladığınıza göre

Eskiden böyle düşünüyordum da mindfullness eğitiminden sonra mutluluğu yanlış bildiğimizi görmüş oldum. Zenginlik olayları beni cezbetmiyor artık. Param olursa da kendim için pek harcamam.
Aslında temel ihtiyaclarimiz için gerekiyor ben sadece burda değil yurt dışında da insanlar iki kişi çalışıyorlar çocuğunu yeterince iyi besleyemezsen sürekli kaygı duyarsan nasıl mutlu olabiliriz ki bilmiyorum. Aslında ben para mutluluk getirir derken milyonlardan bahsetmiyorum . Bir evim bir arabam sağlıklı beslenebileyim çocuğum iyi bir eğitim alsın bana yeter

Kokoş gelinlik değil de baba evinden koca evine geçiş yapmış direkt, hayat nedir bilmiyor .

Evet malesef öyle gerçekten belki bazı çocuklar kolayca iyi bir üniversite kazanabilir kapasiteye olabilir ama şahsen ben üç sene dershaneye gittim .şimdi kardeşime eşit şartları sağlamak neredeyse dört beş katı fiyat .

Bir anne babanın da çocuğa vizyon katma sorumluğu var bence baba asker olduysa çocuğu daha ileri aşamaya çalışmalı bence ki biz ülke olarak daha iyi bir yere gelebilelim. Benim çocuğum neden Boğaziçi , Galatarasay üniversitesini hedefleyemesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…