Dışarıdan çok sık yemek sipariş ediyorum.

Arada yapmaya çalışın ama dışarıdan yemek çok güzel okuyo ortasını bulun

Evliyim haftada 2 gün dışarıdan yiyorum ama sağlıklı değil tabii ki.mecbursan bir süre idare edersin dışarıdan söyleyerek fakat sağlıklı şeyler sipariş etmeye çalış,sık sık yoğurt tüket.

Bu devirde geçinmek zor. Makarna haşlayın. Aynı vakiti alır siparişle.

Bende dışarıda çok yiyorum
Ve bu direkt kilo yapıyor
ne kadar sağlıklı şeyler alıyorum dersen de yine ekstra kalori alıyorsun
evdeki yemeğin tazeliği temizliği ve ucuzluğuda olmuyor bende bulamadım yöntemi konuyu takipteyim

Hiç dışarıda yemek yemiyor musunuz?
Ben ben ben 10 senelikte evliyim 3 gun yemek yaparsam 3 gun disardan takılırım esim bazen benle yer bazen evden takılır valla oyle ger aksam 4 cesit yapamam oldu be hem evde calis hemde sigortam olmasin valla devletin ev kadınlarını sigortali yaoicafi yok eslerin maaşından kesip yapmali valla bide benim canim cok herseyi çeker sadece pizza köfte degil arttık guzel cafelerde butik yemekler guzel paketlenip getiriliyo ben kendime sparis ederim esin de bi aksam yumurta yesin canim napiyim yani

Fazla vakit almaz Yemek yapmak. Okadar basit ama saglikli ve doyurucu seyler var ki. En fazla 30dk surer.

5de kalkip 7de ise gidiyorum 16da Eve geliyorum. Iki kucuk cocugum var Yinede hergun Yemek yaparim. Cok nadir yapmam ama disaridan siparis vermem.

Dışardan sadece fastfood sipariş edilmiyorki.
Sağlıklı şeylerde sipariş edebilirsiniz.
En kötü ev yemeği yapan yerlerden yemek alıp acıkınca ısıtabilirsiniz.

Dısardan mumkun oldugunca yemek yememeye calısıyorum hatta ozel gunlerden ozel gunlere dıyeyım. Onda da cok secıcıyımdır. Bulundugum sehırde mutfagını an be an gorebılecegınız bır restoran var. Yanı sıparısınız hazırlanırken orda ne kadar hıjyenık oldugunu gorebılmenız acısından ızleyebılıyorsunuz. Hersey bone maske ve eldıvenle hazırlanıyor yıkandıgını gorebılıyorsunuz yanı guvenılır. Bır kere salatamdan mınık salyangoz cıkınca dısarda yemek olayını sadece o restoranla sınırladık malesef. Hıc almam şahsen. Hamıleyken o kadar canım wrap ıstedı ama yıyemedım yesıllıklerı yıkanmamıstır dıye. Cunku yıkansa salyangozun ıcınde ne ısı var

Evde makarna bile yapsam disardaki onun tadini vermiyor. Ev yenegi candir... bi salata ekmek arasi bile kurtarir

Yemek yapmak aşırı zaman alan bir şey değil ki hemde terapi gibidir yemek yapmak. Maksimum 30 dakikanızı alır fırına tavuk patates atmak bile daha az yada tencere yemeği olsun hatta pizza olsun uzun zamanlarinizi almaz.
Zamanı doğru yöneterek her şeyi yapabilirsiniz. Çok sıkıştıginiz zaman gene dışardan söylersiniz ama mesela geceden yada sabahtan yemeğinizi hazırlayıp işlerinizi halledebilirsiniz bir kişisiniz zaten.
Egitiminizde başarılar ve kolaylıklar dilerim.

Ben de bir de inanılmaz halsizlik vardı. Uzun yıllar tatile gitmediğimden D vitamini eksikliği olabilir, bu sene gittim bakalım ne olacak. Bu siparişin haricinde de yemek hazırlamaya bile halim yoktu. hayat enerjim sıfırdı. Şimdi yeni vitamin almaya başladım, maden suyu içmeye başladım ama hala enerjim az. Her şeye yetişen 4 çocuklu kadınlara şaşkınlıkla bakıyorum bu enerjiyi nereden buluyorlar diye.

Daha basit şeylere yönel makarna, ton balıklı salata, tarhana çorbası gibi. Fazla bulaşık da çıkmaz. Dbenim için dşarıdan yeme alışkanlığını tamamen bırakmak çok mümkün değil çünkü bazen yemek yapacak vaktim olmuyor bebekten dolayı. Eşim de evde yoksa çocuğu uyutunca en iyisi dışarıdan yemek oluyor. Maalesef makarna türü şeyleri de tek başıma yapıp yeme alışkanlığım yok nefsim çekmiyor. Dışarıdan yemeyi de seviyorum, genel olarak kendim yemek yaptığımda çok iştahsız olurum kokusuyla doyarım yiyemem. Bence maddi olarak sorun yoksa hergün bile yenebilir param olsa hergün yerim dışarıda da sağlıklı alternatifler var. Yemek yapmayı özellikle hamur işi ve fırın yemeklerini, sarma vs yapmayı çok severdim çocuktan önce. Gecenin bir yarısı kalkıp kek yapardım ve bir dilimi zor yerdim çünkü yemek kokusu bütün iştahımı götürüyor.

Enerjinin b12 ile de ilgisi var. Bir de ona baktır. Enerjik olmak istiyorsan b12 değerini 500-900 arası tutmalısın.

Bulaşık istemiyorsanız tabağı streç filmle sarıp yemeği öyle koyun, bitince de alın tabak gene temizher seçenek sunulmuş fikir verilmiş artık zaten size, bi çatal tencere tabak yıkamak 80 saniye filan
Ayakta Alkişliyorum sizi vallahi
Tabaği strece sarmak cok iyimiş

Bi çorba salata zor olmaz bence. Ve 2 günlük yemek yersin yaptığında. Bu kadar dışardan sipariş hem sağlığa hem ekonomine zararlı ve hareket de etmiyorsun. Bana bi günğnğ anlatsana sabah kaçta kalkıyorsun neler yapıyorsun kaçta yatıyorsun

Açıkçası tek başınaysan dışardan sipariş etmek daha ucuza geliyor aynı malzeme al yap vs evde daha pahalıya mal oluyor
Ama tabiki sağlıklı degil bu durum

Enerjinin b12 ile de ilgisi var. Bir de ona baktır. Enerjik olmak istiyorsan b12 değerini 500-900 arası tutmalısın.

B12 et, süt gibi gıdalarda yok mu? Ben peynirciyim, çok tüketirim, et ürünleri de yerim yani. Gidip baktırsam hepsine bakacaklar. Bir ara halsizliğim öyle çoktu ki, hastaneye zor gittim dr tahlil istedi ertesi gün tahlile gitmeye halim olmadı kaldı öyle..

Dışarıdan sipariş etmek yerine haftada 1-2 kez dışarda yiyoruz. Hep dışardan hazır yemek bir süre sonra sıkar aslında. Sıkılmadınız mı?

Tez yazıyorum, araştırma görevlisiyim çalışıyorum ayrıca tip 1 diyabetli her yemeği yiyemeyen bir nişanlı ile birlikte yaşıyorum. Ama 3 öğün evde yemek vardır, misafir de ağırlarım. Ha bir de gre'ye çalışıyorum. Bence kişisel alışkanlıklarla alakalı. Yavaş yavaş hazırlayın kendinizi

Hayatim boyunca galiba 3 sipariş vermişimdir. Oda uni dönemleri alkolü fazla kaçırıp cumartesi günü sefilleri oynarken.

Dışarda yemeğe çıkıyorum ama nadir...ayda belki 2 kere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…