Dışlanığınızı hissettiğiniz an ne yapıyorsunuz?

Bir kere dışlandığımı hissedersem bir daha gitmek istemem.Mecburiyetten gidersem de konuşmam. Pek meraklıydım sizle konuşmaya derim, tabi içimden

az öncede eşimle bu konuyu tekrar konuştum.eşim annemle başabaş bu konuyu konuş dedi.nasıl konuşurum bende sizin dediğiniz gibi içimden konuşurum.kabuletmeyeceğini biliyorum.yaptıklarını inkar edecek kendini aklamak için beni suçlayacak.rahatsız olduğumu sözlerimle itiraf edersem daha fazla yapacak farkındayım.hem hatta eşimi kendi annesinden daha iyi tanıyorum.eşim konuşarak annesi yola gelecek zannediyor.

Bence konuşma larisya. Konuşunca herkes yapar. Önemli olan sen konuşmadan, bu rahatsızlığını dile getirmeden sana saygı duyulması.
Ben k.v.ile konuşamazdım ya öyle bişeyi, nasıl konuşulur ki
Ama sen değil de eşin konuşsun annesiyle, aranızda köprü olsun. Ben kendim söyleyemeyeceğim bişey olduğunda eşimi aracı sokuyorum :)

Son düzenleme:
Béni adam yerine koymayani ben hic koymazdim.... Hic dislandigim yere gitmem mecbur gidiyorsamda hak ettigi gibi davranirdim....
bana bir adim gelene ben on adim giderim, benden bir adim kacana ben on adim kacarim......
......

zaten olması gerekende budur bencede. bir adım gelene on adım gidilir.bende adımımı attıkça kadın arkasını dönüyor.elimde olsa bende gitmem mecbur eşim için gidiyorum.belki bugün aynı şeyleri yaşatmazlar ümidinle ama boş.

eşimide aracı koydum söylettirdim faydasız aynı değişen hiçbirşey yok.hem hatta şimdi bildiği halde daha fazla yapıyor.eşimede yaptıklarını inkar etti.

eşimide aracı koydum söylettirdim faydasız aynı değişen hiçbirşey yok.hem hatta şimdi bildiği halde daha fazla yapıyor.eşimede yaptıklarını inkar etti.

O zaman hiç gerek yok konuşmaya Değmez
Sen de onu modelle. Davranışlarını gözlemle ve aynısı olmasa da onun gibi davranmaya çalış ona karşı

bir ortamda benımle konuşan yoksa
asla lafa karısmam ve konusmam, sadece dinler ve gülünecek şeylere gülerim.
biri benımle konuşana dek susarım.
biri ortaya bişi soruyor ve kimse bunun cevabını bilmiyor ve ben biliyorsam söylerım.

mesafa en iyisidir. senle konuşan yoksa ve ortamda bulunmak zorundaysan
sadece dinle ve komık olan şeylere gül
takma kafana.

Genel de sessiz insanların bir ağırlığı oluyor (eltin) Eğer az konuşuyorsa o yüzden dahil etmeye çalışıyor olabilirler...Sende konuşma telefonla falan oynayıp ağzına laf vereceğine geç eşinin yanında otur o zaman...Konuşmadığın zaman farkına varıp düzeltirler diye düşünüyorum...

bende sevgilimin arkadaşalrıyla buluştuğum zaman kendmi dışlanmış hissediyorum gerçekten çok kötü bişeyy o an orda olmak bni çok mutsuz ediyo hepsini dövmek istiyorum diyelirim o an :)

Aynen katılıyorum:)Ha bu arada eltin içeri girdiğinde kv senle konuşmayı kesiyorsa eltinin kıskandığını biliyordur alınmasın diye ona özel davranıyodur...

şu anda eltim yok bı on sene daha olcak gıbı de durmuo ama ılk evlendıımde kv ıle görrumcem senınkıne benzer bıey yapmıstı bana bende eşime anlattım basta pek ınanmadı bana sonra ben evı temızlerken onlar çıkıp komsuya konusmaya gıttıler ne bana gel dedıler ne yardım ettıler oyle eşim de gördu o zamandan sora benı olaraaa hiç ezdırmedı o görumcem de bı sure aradı hiç gerı aramadım sormadım anladı kabaatını boyle durumllarda olayı eşin görecek şahıt olacak anlayacak o nun en ufak surat asması bıle senın her turlu tepkınden ağır olur

Eger hoslanmadigim insanlarsa işime gelir hiiic takmam orada bulunmam gerekiosa bunun mecburiyetten oldugunu onlara hissettirirm.ama eger sevdigim birilrrine bilmeden bi hatam olduysa dislandigimi hissedersem açık açık sorarım biseye mi kizdinz derdiniz ne de problemi cozmeye calisirim..kayınvalidemlede böle bi prolem yasamadim(beni bi ayri sevdigini söler saolsun) bi de hersey nettir biseye kizdiysa acikca konusur sorunu cözme odaklidir.

aslında komşu ve arkadaş çevremde lafa karışmama gerek kalmıyor arkadaşlarım komşularım her muhabbetin içine alıyorlar beni.ben sadece bunlarda böyle bir şey gördüm.durgunum diye beni suçlamasalar hiç karışmayacağım lafa.bende bakıyorum ilgi alaka yok susuyorum sadece dinliyorum.konuşmayıda severim dinlemeyide.ama dinle dinle nereye kadar gözüme bakıp banada anlatsalar anlatacaklarını gam yemeyeceğim.onuda yapmıyorlar.haksızlık yaptıkları zamanda gülesim varsada içime kaçıyor.ne yapayım elimde değil sizin gibi boşveremiyorum.keşke sizin gibi olabilisem.

nasıl görüyorsan onlarda sende öyle davran.
eminim senın için sorun olmayacaktır.

eşine de ki; sadece dikkat et biz ordayken, ben başka bişi demeyeceğim.
ama eltin oldugu zamana denk gelsın, eşin gözüyle görürse daha iyi olur
onlarda istedikleri kadar suçlasınlar, eşin doğruyu bilsin yeter sana

[QUOTvE=sensizask;31351688]Aynen katılıyorum:)Ha bu arada eltin içeri girdiğinde kv senle konuşmayı kesiyorsa eltinin kıskandığını biliyordur alınmasın diye ona özel davranıyodur...[/QUOTE]

Evet eltim içeri girer girmez anında lafını yarıda kesip kendini şöyle bir toparlıyor.konu çok derinlere gitsede farketmez.eltim geldise konu bitmiştir benimle konuşmaya iştahı kalmaz.eltim girdiği an sanki kayınvalidemde bir tedirginlik olur.ben ilk başlarda dikkatimi çekti ama önemsemedim.bu sürekli böyle devam edince önemsemeye daha fazla dikkat etmeye başladım.çözemiyorum birtürlü sizin dediğiniz de çok aklıma geliyor.çünkü eltimin kıskanacağı hiçbir ilgiyi göstermiyor bana.o gelince ilgiyi hep o tarafa yöneltiyor.

aynısını eşime söylüyorum.balkonun köşesine otur.balkonun camının yansımasından bizi izle.eltimde olduğu gün bak gözlemle sadece. yanımıza sakın gelme sessizce bizi izle.annenin kiminle konuştuğunu kimi dışladığını sen kendinde şahit ol.ama annen izlediğini farketmesin diyorum.çünkü hata nerdeyse kimdeyse kendide yorumlasın istiyorum.

iyi demişsin, eşin ne dedi peki?

eşinizin anlaması iyi olmuş.eşiniz olayı üzerine gidip takip etmiş.benimkide öyle yapsa fena olmaz en azından belki kafamdaki soru işaretlerine cevap olur belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…