diyafragma hernisi

Benimde pazartesi dogumum var inşallah kızım iyi olur bende çok korkuyorum allahtan ümit kesilmez dua ediyorum inşallah allahım bagışlar anne olmayı nasip eder bana ve inşallah hepimize

MerhaBa ben de ogrendigimde Zekai Tahirin Dr u henri var diye sakın aldırma demişti. Çünkü 2. Sinde olmicaginin garantisi yok demişti. Çünkü bu hastalığın net sebebi bilinmiyor genetikte değil. Sitede okudugum kadarıyla henri sonrası 2. Bebekleri sağlıklı.

Bugün benden 8 tüp kan alındı. Henri den dolayı araştırma yapılacak sanırım. Sizlerden de alinmismiydi. Her hacettepeye gittiğimde canım acıyor. Hüzünle giriyorum kapisindan

Ben 18 ay sonra tekrar doğum yaptım diyafram her işi + kalp yetmezliği vardı ve kalp genetik diyorlar . Hep korkarak geçirdim hamileligimi ultrason larimi bu bebeğim ( tek arter tek ven) olduğunu öğrendik yani kordonu tek damarlı buda anomali ye sebep olan birşey mis çok korktum ama çok şükür etkilenmedi bebeğim sağlıklı doğdu 6 aylık şuan çok şükür Rabbine Allah size de nasip etsin

Benimkine de eko kalp yaparken kalbi yetmemiş. Çünkü kalp fazla sağa gitmiş dediler. Sevindim 2. bebeğinizde sorun cikmamasina. Keske hiçbir bebek anne bunları yasamasa.

kandaki karbondioksit değerleri düşmüyor.bugun 1 hafta oldu ameliyat olalı.çok endişeliyiz.umutsuzuz.çok zor bir hastalık acaba ne kadar kalıyorlar genelde? görüştüğünüz kişiler var mı?
Nasılsınız bebeginiz nasıl degerleri düşmüştür inşallah

İngilizce bilen, bilmeyen anneler Facebook üzerinden raising healthy congenital diaphragmatic hernia children araması yaparak bu durumu atlatmış pek çok sağlıklı çocuk olduğunu görebilirler.

Zaten kimse melek olan bebeklerden dolayı umutsuzluğa kapilmasin. Bu hastalığı duyunca aldirmayi düşünmeyin. Çünkü umut herzaman var. Dr lar en kötüsünü soyleselerde bir şans verin. Zekai tahirin drunun bana dediği gibi henri var diye bebekmi aldirilir demişti. 2. Sinde olmayacağının garantisi yok. Ameliyat şansı ver demişti. Ben hiç aldirmayi aklımdan gecirmemistim zaten. Acibadem Dr uysa aldiralim zor bir süreç demişti. Kesinlikle aldirmicam demiştim. Biri devlet dru biri özel hastane dr. İyi olabilecek bir bebeğe şans vermek lazim

Sebebi yok ama bildiğim kadarıyla zamanında yüksek bir yerden düşmediysen ve intihar etmediysen sebebi yok demişti doktorum bende öyle bir şey yapmadığım için benim hastalığın sebepsiz

Seninki doğuştan mı ileriki yaşlarda olan birşey mi. Dogustansa zaten anne karnindadir.

Pazartesi dogum yaptım salı gece bebegim fenalaştı ecmo tadavisne başladılr ameliyat oldu tansiyonu yüksek durum kritik şuan yogun bakımında tek başına di odada kalıyo tansiyonu düşnce ikinci ameliyata alıncak yamayla delik kapatılıcak dualarınızı eksik etmeyin

O zaman Dr un sorusu saçma olmuş. Atlamak vs. Anne karnında oluşan bir durum. Keşke tüm bebekler sizin gibi mucize olsa.

Merhabalar,benim de kardeşim 27 haftalık hamile ve bebişimize detaylı usgde cdh teşhisi kondu.perinatolog bakırköy acıbademde özlem pata.onunla yetinmeyip Atıl yüksel'e gittik.aynı şeyleri söyledi.mide ve bağırsakların bir kısmı yukarıda,kalp sağa itilmiş.karaciğer aşağıda.inşallah da çıkmaz.amniyosentezde bişey çıkmadı.yani eşlik eden başka hastalık yok gibi.stresli,huzursuz ama teslimiyet içindeyiz.kayıp bebeklere üzülüp mücadeleyi kazananlara sevinip ümitleniyoruz.ben de çok zor zamanlar geçirdim,kaybı olanları çok iyi anlıyorum çünkü cennette bi oğlum var.plasenta previa başlığında 5 sene evvel çok yazmışlığım vardır.çok şükür o dönemleri atlattım şimdi imtihan sırası kızkardeşimde.ben de yukarıdaki arkadaş gibi çok araştırma yaptım hala da yapıyorum kendi çapımda.instagramda hernili bebeklerin olduğu profilleri takip ediyorum.youtubeda da birçok herni hikayesi var.mesela bu tekrarlama hususunda,bir annenin ilk bebeği hernili doğuyor,2.si normal,3.sü de hernili.zor zamanlar geçirmişler ama 2 çocuk ta yaşıyor şu an.tekrar ede debilir etmeyebilir de.benim bu aşamada kendimiz için karar vermekte zorlandığımız konu şu,bebeğimizi kim ameliyat etsin?bakırköy acıbademdeki prof latif abbasoğlu mu?yoksa bir başka tavsiye edilen liv hastanesi ekibi mi?kardeşimin özel sigortası olduğu için devlete gitmek istemiyor,bebişin ameliyatını sigorta karşılayacak.(benim cerrahpaşada neler çektiğimi görmek ona yetti)liv hospitalde perinatolog arda lembet varmış 3 nisanda ona gidicez bakalım nası biri.çok sevilen ve ilgili bi drmuş.ve hastanenin yoğunbakım bölümü çok iyiymiş her bebek ayrı bölmelerde bakılıyomuş ve enf riski çok düşük oluyomuş bu yüzden.ayrıca hastane 1,5 yıllık mazisine rağmen 2 hernili bebeği sağlığına kavuşturup taburcu etmiş.Hep dua ediyorum,Allahım seçimimizden bizi pişman etme,işinin ehli drlarla karşılaştır.gerçi yavrumuzun alacağı nefes,yiyeceği ekmek varsa insanlar sadece bir vesile.yine de bilinçli hareket etmek istiyoruz tabi.ben de yaşıyor olduğumuz bu süreci burada paylaşmak istiyorum.annelere bir nebze yol göstermek adına.inşallah umut ta olabiliriz hikayemizin sonunda.yavrularını kaybetmiş olan annelere sabır diliyorum.Rabbim kalbinizdeki ateşi söndürsün,kucağınızı sağlıklı kuzularla doldursun..yoğun bakımda olan yavrular da hayırlısıyla iyileşip taburcu olsun inşallah...

Benim bebeğimi ameliyat eden doktorun dediğine göre kimin ameliyat ettiği çok bir şey fark ettirmiyor. Yenidoğan yığın bakım ünitesi ve bebeğin durumu önemli olan. Şimdiden Allah yardımcınız olsun. İki teori var bunlardan biri bebeğin ciğer gelişiminin yeterdi olmasına sekonder olarak diyafram hernisi olması bir diğeri de diyagram hernisinden kaynaklı olarak yukarı çıkan organların ciğerlerin gelişimine engel olması durumu. Benim gittiğim radyolog ciğerlerin gelişiminde bir problem olmadığını söylemişti. Yeter ki karaciğer yukarı çıkmasın demişti. Normal de ciğer gelişimi hacim olarak görüşebiliyor ama ciğerlerin gelişiminde bir anormallik olup olup olmadığını anlamak epey bir uzmanlık konusu diye düşünüyorum. Ama en azından az sayıda organın yukarıda olması ve kromozom anomalisi olmaması iyi bir şey. Daha önce yazan arkadaşlar durumlarını çok net tarif edemediklerinden diye düşünüyorum tam karşılaştırma imkanı olmuyor. Ya da gerçekten herşey doğumdan sonra netleşiyor.

Ben bebegimi kaybettim sadece 7 gün yaşadı melegim fenalaşmıştı diye ecmo ameliyatı yaptılar ameliyattn 5 gün sonra iç kanama geçirdi kızım vefat etti bugun 14 gün oldu kızımı kaybedeli allahım bu durumda olanların yardımcısı olsun

Merhaba benim de özel sigortam vardı. Ve ben de Güven Liv acibadem deki drlara gittim. Liv deki Dr ve bashekim ameliyatın orada yapılamayacağını üniversite hastanesine gitmemi söylediler. TOBB da çok ii olduğunu duyduğum Prof da üniversite hastanesine git burda kaybederiz dedi. Özeller tam teşekküllü hastanelere yönlendiriyorlar. Kadis84 te özel hastanedeydi bebeği 1 ay önce ameliyat oldu özelde. Ve özel şimdi onu tam teşekküllü devlete yollamış. Tavsiyem iyi bir universite hastanesi. İmkan varsa hacettepe bu konuda tecrubeli

Canım basimiz sağolsun. Meleklerimiz birgün kavuşuruz inşallah Tarifi olmayan bi acı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…