- 16 Aralık 2016
- 2.963
- 2.797
- 133
- Konu Sahibi April wind
-
- #1.241
Rabbim yardımcınız olsun genelde herkzde bagrsak yukarı çıkmş oluyo kalpde sagda oluyo ne dedi doktor size hangi ildesinz acabaBüşra hanım sizin herninin derecesi neydi acaba. hangi organlar yer değişmişti. bize de aynı teşhis 22.haftada konuldu
Merhaba Ayşe hanımBüşra hanım sizin herninin derecesi neydi acaba. hangi organlar yer değişmişti. bize de aynı teşhis 22.haftada konuldu
bizde sadece karaciğer yukarı çıkmış durumda şu an. sağ diyafram hernisi denildi. sol taraf normal görünümde. Allah şifa versin inşallah. hem kabullenmesi hem beklemesi zor bı süreç ama inşallah sonu iyi olur.Rabbim yardımcınız olsun genelde herkzde bagrsak yukarı çıkmş oluyo kalpde sagda oluyo ne dedi doktor size hangi ildesinz acaba
Büşra hanım bizde de sağ tarafata sorun var. sol diyafram normal görünümde yazıldı. mide ve bağırsaklar yerinde. karaciğer akciğere baskı yapıyor şu an. bizde araştırma hastanesine gidiyoruz ama kendi kadın doğum doktorum çocuk cerrahı bir doktor tavsiye etti. onun olduğu hastaneye gideriz diye düşündük ama hala kararsızlığımız devam ediyor tabi. ınsan elinden gelenin en iyisini yapmak istiyor.Merhaba Ayşe hanım
diyaframın sol yarısı yoktu bebeğimde. mide bağırsaklar yukarıdaydı. kalp sağa itilmişti sol akciğer 1/8 oranında gelişmiş demişlerdi. doğuma bi hafta kala kalple ilgili sıkıntı olabilir demişlerdi. o yüzden hastane seçimini çok iyi yapmamız gerekliydi. ama Allah'a şükür öyle birşey olmadı. şimdi çok iyi bebeğimiz. zor bir süreç ama her zaman güçlü olun sabırlı olun. Allah'ın izniyle herşey iyi olur inşallah. bizim herşey Ümraniye devlet Hastanesi'nde oldu. burada doktorumuz çok iyi yenidoğan yoğun bakımı da çok iyi. eger gelme imkânınız varsa buraya gelebilirsiniz. merak etmeyin belki hiç solunum sıkıntısı çekmez bile bebeğiniz. öyle durumlarda oluyor çünkü. moralinizi bozmayın hiç. Rabbim yardımcınız yardımcımız olsun. tüm bebeklere şifa versin inşallah.
Belki sağda olması daha iyidir daha az etkiler akciğeri. Doktorlar daha iyi bilir tabi. bizde çok hastane gezdik. ama içinize sinen neresi ise orada olsun nerede içiniz rahat edecekse orada olsun herşey. diyafram hernisi ameliyatında birşey yok. basit bir ameliyat. tabi her zaman risk var. önemli olan yoğun bakım. yenidoğan yoğun bakımı iyi olan bir yer olsun. tüm olasılıkları kaldırabilecek bir yer olsun. siz elinizden geleni yapın gerisini Allah'a bırakın. içiniz rahat olsun. Rabbim bi yol çiziyor. hangi ildesiniz ?Büşra hanım bizde de sağ tarafata sorun var. sol diyafram normal görünümde yazıldı. mide ve bağırsaklar yerinde. karaciğer akciğere baskı yapıyor şu an. bizde araştırma hastanesine gidiyoruz ama kendi kadın doğum doktorum çocuk cerrahı bir doktor tavsiye etti. onun olduğu hastaneye gideriz diye düşündük ama hala kararsızlığımız devam ediyor tabi. ınsan elinden gelenin en iyisini yapmak istiyor.
sağ da ya da solda olması neyi değiştiriyor bilmiyorum ama araştırmada teşhisi ilk koyan doktor baya korkuttu bizi. ağzından hiç hayırlı şeyler çıkmadı. öyle olunca araştırma hastanesini görmek bile korkutuyor beni. şu an 26 haftalık hamileyim. inşallah başka organlar yer değiştirmez doğuma kadar. Adanadayız bu arada. sizin yoğun bakım süreci kaç gün olmuştu. bebeğiniz şu an iyi mi. sağolsun doktor bey ameliyatı iyi geçse bile bu çocukların sıkıntı yaşama ihtimali fazla dediği için her şeyden korkar oldum. ama içim rahat çok şükür. inşallah biz de atlatırız. Allah büyükBelki sağda olması daha iyidir daha az etkiler akciğeri. Doktorlar daha iyi bilir tabi. bizde çok hastane gezdik. ama içinize sinen neresi ise orada olsun nerede içiniz rahat edecekse orada olsun herşey. diyafram hernisi ameliyatında birşey yok. basit bir ameliyat. tabi her zaman risk var. önemli olan yoğun bakım. yenidoğan yoğun bakımı iyi olan bir yer olsun. tüm olasılıkları kaldırabilecek bir yer olsun. siz elinizden geleni yapın gerisini Allah'a bırakın. içiniz rahat olsun. Rabbim bi yol çiziyor. hangi ildesiniz ?
sağ da ya da solda olması neyi değiştiriyor bilmiyorum ama araştırmada teşhisi ilk koyan doktor baya korkuttu bizi. ağzından hiç hayırlı şeyler çıkmadı. öyle olunca araştırma hastanesini görmek bile korkutuyor beni. şu an 26 haftalık hamileyim. inşallah başka organlar yer değiştirmez doğuma kadar. Adanadayız bu arada. sizin yoğun bakım süreci kaç gün olmuştu. bebeğiniz şu an iyi mi. sağolsun doktor bey ameliyatı iyi geçse bile bu çocukların sıkıntı yaşama ihtimali fazla dediği için her şeyden korkar oldum. ama içim rahat çok şükür. inşallah biz de atlatırız. Allah büyük
[/QUOTE]Canım bizede çok şey söylediler hiç iyi bir haber söyleyen olmadı çünkü her zaman hazırlıklı olun en kotusune dedi.2 ay sürdü yoğun bakım çok sıkıntılar atlattık ama hiç bir zaman umudumuzu kaybetmedik.Hic bir şeyden korkma sen Allah'a dua et bol bol belki sizin sıkıntı o kadar olmaz solda diyafram olunca kalp de etkileniyor bu durumdan bebeğimin durumu şükürler olsun iyi hepsini atlattı minigim benim ilerde bir sıkıntı yaşamazlar doktorlar her zaman öyle derler normal senin benim gibi olacaklar bu arada kız mı erkek mi bebeğin.
inşallah dediğiniz gibi olur. aynı şekilde rahatsızlığı olan ve iyileşen o kadar bebek var ki biz de onlardan biri oluruz inşallah. bebeğimiz erkek. amnıyon sıvısı falan istediler. onu da yaptırmadım. siz yaptırmış mıydınız. bir de öyle aklımı karıştırdılar ama testlerim falan normal çıkmıştı hep 2'li 3 'lü
Ne kadar saçma değil mi. Yasama şansı Yuzde 50 olan bir bebek ve aldırma yoluna kadar gidiyor doktorlar. Her şey çok basit onlar için. Sizin durum ilk teşhis konulduğu gibi kaldı mı yoksa zamanla organların durumu değişimi doğuma yakın[/QUOTE]İnşallah canım Allah yardımcımız olsun aynen dediğiniz gibi böyle olan çok bebek var.Rabbim size bağışlar inşallah yok banada dediler hiç birşey yaptirmadim ne olursa olsun ben doguracagim bebeğimi dedim benden aldirmami bile istediler ama ben istemedim herşeye kabulum dedim.
Kizlar bizde sol diyafram hernili dogduk. Ameliyatimizi goztepe egitim arastirmada olduk, 14 gun yogun bakim + sol cigeri su topladigi icin 13 gun cocuk servisinde yattik. Kalbinde ufurum var dediler. Simdi 5 ayimiz bitti. Cok sukur saglikliyiz. 27 haftamda ogrenmistim ve beni de inanilmaz korkutmuslardi. Sakin umudunuzu kaybetmeyin ve bol bol dua edin. Burada daha 2 aylikti :)
Aguresan siz geç ogrenmissiniz. 27.haftada nasıl öğrendin acaba. Ben de 22.haftamda detayli ultrasonda öğrendim ve doktor ne kadar erken teşhis olursa o kadar kötü diyor.
22 haftada ayrintili ultrasona girdim ama birsey cikmamisti. 27 haftalikken doktorum kalbin aksi biraz kaymis dedi tekrar istedi baska yere yonlendirdi. Orada teshis kondu. Galiba erken belli olanda defekt buyuk oluyor o nedenle oyle diyorlar ama korkma sakin. Takibin nerede yapiliyor, hangi cocuk cerrahi ile gorusuyorsunuz
Ne dusunecegimi bilemez oldum. Allah büyük ona sığındık. Adanadayiz. Araştırmaya gidiyorduk ama kadın doğum doktorum çocuk cerrahi bir doktor tavsiye etti özel hastanede. Artık o hastaneden devam etmeyi düşünüyoruz. Bizim ki sağ diyafram hernisi. Karaciğerin yukarda olmasi kötü prognoz dedi ama umudumu kaybetmek istemiyorum
Anladim canim. İnsallah hersey guzel olacak. Umudunu sakin kaybetme beni de cok cok korkuttular ama ben oyle birsey yokmus gibi davrandim hep. Cok dua ettim ama sende et. Yusuf suresini oku bol bol. Gerisi zaten doktorlarimizin elinde.
Lütfen aglamayın asıl şuan oglunuz için çok çok güçlü olmanız lazım rabbim sag saglim kucagınıza almayı nasip etsin üzmeyin kendinizide bebişinizide çapa ve hacettepe bu konuda çok iyi hacettepeyide tavsiye ederim çocuk cerrahisi yenidogan ünitesi falan çok iyi hacettepeyide araştırn derim allahtan gelmiş dua etmekten ve sabretmekten başka çareniz yok üzmeyin kendinizi bizide haberdar edin umarım herşey çok iyi olurMrb arkadaslar cnm cok sikkin nolur bana yardim edin 37 yasindayim 2tup bebek dusugum var 7.haftada kendiliginden dustu 3.tup denememizde sukurler olsun hamileydim fakat 4.ay kontrolumuzde dunyam basima yikildi oglumda diyafram hernisi varmis mide ve bagirsaklar yukarda kalp sagda cigerinin birtanesi baskidan dolayi gelismiyor bobrekleri parlak ve akcigerinin sol lobunun bir kismi yukarda sikintili bi durum dedi dr suan 4.5 aylik oldum amniyo sivisi aldirdim ve capada heyete giricem gununu bekliyorum ama hergun agliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?