diyafragma hernisi

merhabalar bu yazıyı 07.11.2018 saat 11:37de Doğup 12:15e kadar küçücük kalbiyle bedeniyle yaşam savaşı veren miniğim için yazıyorum..öncelikle burda yazan bebeğini kaybeden bütün arkadaşlara başınız sağolsun diyorum.yaşayanlarada mucize gözüyle bakıyorum keşke benim dünyalar güzeli pamuk kızımda o şansı yakalayabilseydi...Buraya yazıp yazmama konusunda o kadar kararsız kaldım ki çünkü ilk öğrendiğimde bende sadece burada yazılanları okudum ağladım günlerce haftalarca miniğim hareket ettikçe ağladım isyan etmedim bunada şükür en azından sen beni seçmişsin bize nasip etmiş seni Rabbim dedim..sonra her gün kontrol eder oldum ama bir türlü cesaretimi toplayıp yazamadım korktum..bellide benim gibi okuyup ağlayan olur o içinizde atan minicik kalbi üzerim diye korktum yazarken kızımı üzerim diye korktum şuan biliyorum tek bedende iki kalp olmasakta hala kızımı üzerim diye korkuyorum ama yazıcam ve yazarak atlatıcam..kızımızın diyafram hernisi olduğunu ailemden bayram dönüşü doktor kontrolünde öğrendim..ilk bebeğimizdi ailem eşimin ailesi herkes bir sevinç bir telaş çok güzeldi ta ki 19.haftamıza kadar.o dönem özel bir hastanede çalışıyordum fakat kadın Doğum polikliniği ile yan yana olmamız sebebiyle birde hamile olduğum için sürekli oralardaydım doktorum asla hakkını ödeyemem hadi gel bakalım sen yine merak ediyorsun galiba der 2dakikada olsa bakar bilgi verirdi.dediğim gibi bayram dönüşü olduğu için kızımı özledim bir bakabilirmiyiz dedim ve ilk bir duraksadı sonra diyafram hernisinden şüphelendim ama dur bakalım birde ayrıntılı ultrasyonla baksınlar deyip bloknota soru işareti koyup gönderdi birşey vardı bu iyi değildi ama diyafram hernisi ne??radyoloji doktoru başladı anlatmaya bu bebekler yaşayamazlar akciğerleri gelişmez hem dinliyorum hem iki damla akıyor engelleyemiyorum tutamıyorum ve doktorumuzun teşhisi doğru dedi odadan nasıl çıktığımı eşimi arayıp hıçkırıklarla nasıl anlattığımı oradan çıkıp eğitim araştırma hastanesine nasıl gittiğimi hatırlamıyorum iyide ben ayrıntılı ultrasyona itiraf edeyim kızımı güzel görmek için girecektim bütün dünyam bir anda karardı sürekli ağlıyorum durduramıyorum kendimi elimde değil ki üniversitenin eğitim araştırmadada kesin teşhis konuldu ve bizim araştırmalarımız başladı.bir sürü makale buldum okudum gece gündüz İngilizce olanları çevirip okudum araştırdım başka doktorlara gittim sonra burada bazı arkadaşların hacettepeyi iyi dediklerini bebeğiniz için elinizden gelen herşeyi yapmış oluyorsunuz dediklerini okudum sonra Malatya’dan Ankara’ya geldik özgür özyüncü beyle bir tanıdık vasıtasıyla anca görüşebildim kendi özel muayenehanesi olmadığını bu bebeği doğurmamam gerektiğini doğsa bile %90 öleceğini ama kararı yinede bana bıraktığını istersem hemen beni normal Doğumla bebeğimi alabileceğini bile belirtti kendisi(kısadan anlatıyorum orada neler yaşadığımı tahmin bile edemezsiniz)sadece dosyamı alıp çıktım yol boyunca eşimle konuşup sadece ağladım dua ettim neolur kızım yaşa herkes yanılıyordur Rabbim herşeyin hayırlısını bilir sen sağlıkla doğ diye.sonra burada kurtulan bebekleri okudukça içim yeşerdi umutla doldum kızımda hareketliydi güçlüydü sezeryana giderken bile tekmeliyordu bende mucize kızım olucak diyordum kendimi buna o kadar inandırdım ki son haftalarda kontrolde akciğer gelişiminin beklediğinden daha kötü olduğunu hatta sağ tarafın hiç gelişemediğini öğrenene kadar.bu arada bizim sol herniydi kalbi sağa itip mide ve bağırsaklar yukarıdaydı.amniyosentezde kromozom bozuklukta yoktu izole herniydi o sebeple hep bana kurtulma şansı yüksek dediler.39+2de gece 4.00te suyumun gelmesi sonucu hastaneye gittik bir sürü prosedür bir sürü imza zorla bebeğim için sezeryan olsun dedim inatla normal doğurmayacağım birde Doğumda hırpalamak istemiyordum eşimi bile kapının önünde vazgeçirmeye çalıştılar.bu aralarda biz 24.haftamızda çocuk cerrahi hekimimizi bulmuştuk sağolsun kendisi bu süreçte her muayenemizde kızımızla alakalı onada hep bilgi verdik kilosu ve gelişimiyle alakalı.meleğim doğarken hep dua ettim Allahım senin kudretin büyük neolursun bütün doktorlar cihazlar yanılsın ve kızım sağlıklı doğsun hayırlı evlat olsun diye.sezeryan sırasındada çok ağladım doğdu o güzel elini parmaklarını kolunu gördüm pamuk gibiydi bembeyaz kartanesi gibi neolur göreyim dedim sesini duydum şükürler olsun kurban olayım senin sesine derken genel anestezi verdiler vermeyin kızımı görücem ben derken gitmişim zaten eşimin sesiyle uyandım sordum o benim eşimin sesi kesin birşey oldu söylemiyorsunuz bana kızım nerede dedim bebek küvezde eşinide senin yanına almadık diye kızdı oradaki arkadaşlara dediler ama hayır birşey oldu dedim birşey var beni 2saat daha uyutmuşlar uyandım ağlarken eşim geldi hani bebeğimiz küvezde dime dedim evet sen kendini toparla derken gözlerini gördüm kıpkırmızıydı birşey dememe kalmadan bir sürü doktor bir sürü hemşire biliyorsunuz bebekte problem vardı Doğum sonrası tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı çocuk doktorları döndürmek için çok uğraştılar ama olmadı çok ağladık eşimde bende sonra doğumhaneden çıkarken birsürü eş dost akraba ama benim kucağım boş bebeğimi defnetmişler bile.kaç saat önce karnımda oynayan hareket eden pamuğum kara toprağa girmiş bile.o bize emanetti cennet kuşum oldu.evlat kokusu cennet kokusu derler ben koklayamadım kuzumu basamadım bağrıma günlerce gelen sütümü gördükçe sıtmalar tuttukça geceleri ağladım hala ağlıyorum ama isyan ettiğimden değil imtihanın böylesi çok ağır olduğu için yüreğim yandığı için..daha mezarlığına gidemedimeşim güller ekmiş tuttu diyor çiçrkler götürmüş daha solmamış diyor nasıl solsun nasıl tutmasın benim meleğim altındaçok uzun yazmışım daha yazamadığım çoook şey var tıpkı burada bu acıyı yaşayan herkes gibi inşallah bebekleriniz güçlü olur Rabbim kucaklarınızı boş bırakmaz burada birilerine umut mucize olursunuz..biz olamadık..

Son düzenleme:
Uzun bir aradan sonra bakmak istedim. Malesef herni olan bebekler. Şu an kendimi çok daha iyi hissederek baktım . Her okuduğumda bende ağlamıştım. 5 saat yaşadı sadece göremedim yüzünü. Melekaselöykü bize normal doğumla nefes alamaz ondan sezeryan demişti hacettepe. Benimki de ağırdı. Normal doğumu bana sormadılar bile. Sizin doğum hacettepede mi devam etti. Ya daha hamileyken bizlere test yapılsa basit bir coraspin bile verilse belki de yaşıyorlardı

Bende suyum geldiği için hemen normal Doğuma almak istediler yoksa bende sabah sezeryan için zaten gidecektim ama biraz zorla sezeryan için ikna ettim ve Meleğim sezeryanla doğdu sadece 45dakika mücadele edebilmiş kuzumben doğumumu Malatya’da yaptım hacettepeye sadece 1kez gittim ama ondada maalesef herşey çok olumsuzdu o an bebeğimi aldırabileceğimi söylediler istemediğim için dosyanızı alın ve 38.haftada Doğum için gelin takiplerinizi Malatya’da yaptırabilirsiniz dedikler için devam etmedim orada. Sizin kan uyuşmazlığınız mı vardı sonrasında mı anladılar?

Aldırmayı bana da teklif etti hacettepe hayır dedim. Onlar en kötüsüne hazır olalım diye öyle konuşuyorlar. Genel olarak iyiler. Orda dh lı bebeklerin çoğu ameliyat oldu. Yani o konuda usta bi hastane

Kaybeden arkadaşların başı sağolsun. Bu siteye girip yazıları okuyan kimse umudunu kaybetmesin. Kaybedilen bebeklerde var yaşayan örneklerde var. Zaman herşeyin ilacı ve zaman yaraları hafifletiyor. Burukluk kalıyor. Ben de çok isyan ettim. Neden benim ki dedim. Neden herkesin sağlıklı bebeği varken neden benimki vefat etti dedim. Ama malesef isyanla geri gelmedi ve caresizce kabulleniyorsun çünkü yaşamak zorundasınız. 9 ocakta doğan bebekleri aynı dönemde doğan bebekleri gördükçe üzülüyordum. Zaman iyileştiriyor yaraları. Umarım tüm herni li bebekler iyileşip sağlıklı bir şekilde hayat sürer ve anneler mutlu olur.

Herkese merhaba,
Bebeğim diyafram hernili doğdu. 35 günlük yoğun bakım ve ameliyat süreci sonrasında sağlığına kavuştu. Şuan 7 aylık, hamdolsun iyi durumda. Yalnız kafamıza takılan bir sorun var ameliyat yerinden ara sıra ses geliyor, hafiften bir gıcırdama gibi ve karın bölgesine doğru da geliyor bu ses. Daha önce böyle bir sorun yaşayan anne var mı? Hepimizin çocuklarına Rabbim şifa versin. Selamlar.

Doktor falan değilim bu arada benimde yeni doğumum oldu aynı rahatsızlikdan şuan yoğun bakımda Küçükçekmece olsa bir yardımın dokunabilir diye düşündüm çünkü önemli bı durum

Herkese merhaba, uzun süredir foruma girmiyordum, öncelikle bebeğini kaybeden annelere sabır diliyorum, inşallah bundan sonra hep güzel günler yaşarlar.
Bebek bekleyen ve teşhis alan annelere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu süreci 4 yıl önce çok ağır olarak bizzat yaşamış bir anne olarak şunu söylüyorum; durumu kabullenip, kendi şehirlerinde veya şartlarına göre büyük şehirlerde yenidoğan cerrahi, çocuk cerrahi ve özellikle yenidoğan yoğun bakım alanında uzman bir hastane araştırıp doğumlarını bu hastanelerde yapmalarını gerekiyor. ( doktor değilim)
Diyafram hernisi her 2500 bebekle bir görülen bir hastalık olmasına rağmen toplumda bilinmeyen, hakkında çok az araştırma yapılmış olan bir hastalık. Araştırmalarımda Amerika ve İngilterede bu hastalıkla ilgili dernekler olduğunu ve Amerikadaki derneğin hastalığın sebebini araştırmak için de çalışmalar/istatistikler sürdürdüğünü farkettim. forumları : https://cdhboards.org/forum.php istatistikleri gösteren siteleri : https://cdhboards.org/surveyresults/
Gelelim bana. kızım 4 yaşında, tedavi sürecinin kurtulan diğer çocuklara göre uzun ve ağır geçmesi nedeniyle ince ve kaba motor olarak biraz geriden geliyor fakat yine de yaşıtlarına yakın. hala Hacettepede kontrollerimiz sürüyor. Sorusu olan anneler özel mesaj atabilir.
Bu başlık diyafram hernili ailelerin Türkiye'de birarada olup yazıştığı tek yer olma özelliğini taşıyor. Bu nedenle hikayelerini paylaşan anneler tedavi süreci kısmına daha çok yer verirse, bu teşhisi alıp şok olup can havliyle internette araştırmaya düşen hamile arkadaşlarımıza bi nebze yardımcı olmuş oluruz.

Sevgiler..

Merhaba...
Bende evladimi tam 3 ay once kaybettim sol diyafram hernisi.testlerimde 2 li 3 lu 4lu hicbirsey cikmamisti 32 haftaya.kadar.38+2de sezeryan oldum suyum asiri fazlaydii patolojik sinir gecmisto doktorum endiseliydi suyum gelir haftasonuna yada gece dogumun olur dikkat et hemen gel cunku planlo dogum yapip sezeryan olacaktim.bebegime hemen mudahele edilmesi gerekliydi.dogum yaptim 1 gun yasadi yavrum.kendininsevdirmesen geldigi yere cennete gitti.cook sukur gordum gormeden defnetselerdi oda aci verirdi.koklayamadim opemedim kucagima alamadim.emziremedim belki ama ufacik sicak cansiz bedenine dokundum huzura er mis cihazdan cikarildiginda adeta.yaa hic fakr edilmeseydi diyorum.karnimdayken dogdugunda soka ugrardim.doktorlar yuzde ellin yasar dedii halde buna tam hazir degildim ama rabbim guc verdii isyan etmedim.bu evlat duygusunu tattim.birdaha evladim olacagini umit ediyorum onjn umidiyle yasiyor nefes aliyorum.size tavsiyem evde bebeginizle ilgili esya bulundurmayin.ben evime gelmeden dogjmdan sonra evse gormek istemedim onun acısını hergun yasayacaktim.banada baskasi demisti esyalarini kaldirsinlar diye.giymedigi kiyagetlere bakip hayel edip sanki onun kokusi var gibi sarilmak opmek ama kokusunu bile bilmemek
Iki gozum yaslar icinde yaziyorum icim yaniyor ama yasasaydi daha zor olacakti Allah sevdirip almadi elimden.Rabbim sabrimizi bol eylesin.Korkuyorum ikinci cocugumdada boyle olurmu yada baska bisey diye endise icindeyim ama sanki onun acisimi evladim olsa dinecek gibi rabbim bilir.Cennette bizi kordonundan cennetine cekecek yavrularimiz var.dogumdan sonra agladimi diye soranlar oldu aglayan bebek sefaatci olurmus agladi teyzeleri 5 cm uzagimdaki yavrumun sesi
7 dagin arkasindan geliyor gibi minicik sesi cikti cok sukurki duydumama nefesi yetmedigi icin cikmadi esi kordondan ayrildigi surede benden morarmaya baslamisti bana gostermediler o an zaten. En zor hastaneye dolu gidip bos cikmak oldu onuda rabbim isyan ettirmeden atlattirdi.rabbim.kimseye yasatmasin diye dua ediyorum simdi 3 ay oldu hemen hmile.kalan varmi 6 icinde diye arastiyorum varsa nasil geciyor

Acılarımız, hüzünlerimiz hep ortak..
Öncelikle rabbim hepimize sabırlar versin.
Doktorların bazıları dikişlerin durumuna göre 6 ay bekletiyor kimileri ise 1 sene beklemeyi uygun görüyor.
Ben yavrumu kaybedeli 1,5 ay oldu.. Doktorum bir sene beklememin daha sağlıklı olacağını söyledi.
En doğrusu doktor kontrolünde uygun zamanda tekrar düşünmek.

Arkadaşlar birşey soracam kızım 21 aylık herni hala kusuyor yemek yerken bile büyük parca yesin hemen kusuyor sizin bebeklerde böyle bisey oldu mu hiç nasıl ve ne zaman geçecek bu sorun ve çok gülünce ve çok ağlayınca da kusuyor

Merhaba bu hastakla sınanmış anneler. Bende bebeğim 22 haftalık ken şubat ayında ögrendim sorunumuzu çok zordu göz yaşları içinde bebegim ölecek yaşayamayacak düşüncesi ile onun için aldığım kıyafetleri bile verdim. Ben çok severek aldım bunları aama benim kızımın giymesi zor, Baska anne giydirsin bize dua etsin çünkü en çok duaya ihtiyacımız var diye düşündüm . Günlerce kendime gelemedim burada yazılanları okuyup kaybedilen bebeklere agladım yaşayan bebekler umut oldu. Benim bu bebegi dogurmaya nefesim yetecekmi bilmezken, en güzelini yaradan Rabbim bilir deyip Üzerimizden ilk şoku attıktan sonra araştırmaya başladık burda yzan annelerde yardımı oldu ve bir üniversite hastanesi aramaya başladık kahramanmaraş oturuyorum ve maalesef üniversite hastanesi yeterli değil İstanbul Ankara düşündk ama uzak benim birde küçük oğluşum var onu uzun süre bırakamam diye yakında bir yer armaya başladım ve Adana başkent üniversite hastanesini tercih ettik yol iki saat sürüyordu hamileliğin son 3ayı gebelik takibine adanaya gittim ve doğum ramazan ayında orada oldu bebeğim dogduktan sonra sensini duyamamak korkusuyla tamamen uyıtulmak istedim ama kuzum ağlamış durumu stabilize olduktan sonra doğum dan iki saat sonra ameliyat edildi. eşim bana söylememiş çok kötü olduğu zamanlar olmuş. 15 gün boğazında tüple solunum cihazına bağlı kaldı çiğerlerin de tüp takılıydı hava ve sıvı birikmesi önlemek için bir ay yoğun bakımda sonra Taburcu oldu üç haftadır evdeyiz çok şükür. Çok kusuyor ve Arda kahverengi balgam çıkarıyor onun dışında sorunumuz yok. Kızım içi çok dua edildi, hastane de doktorları ve yoğun bakım çalışanları çok iyiydi. yaradan Rabbim kızıma nefes verdi kurtuldu. Sonuç olarak bu hastalığı öğrenen annelere tavsiyem şöyle düşünün her canlının ne kadar nefesi olduğunu Rabbim bilir zor bir süreçten geçsenizde istatistikleri yüzdeleri boş verin, her türlü ihtimalin hepimiz için geçerli olduğunu düşünerek dua eden. Allah yardımcımız olsun

merhabalar diyafram hernisiyle doğan bebeğimle başımızdan geçen ve edindiğim bilgileri paylaşmak ve bilgi edinmek istiyorum oğluma salih umut ismini verdik salih umut şuan 9 aylık sağlıklı bir bebek ben hamileliğimde 9 ay boyunca bebeğimin sağlıklı bir bebek olduğunu biliyordum doğduktan sonra öğrendik sezeryan doğum yaptım bebeğimi alırken kendimdeydim ağladığını duydum doğumdan sonra doktorlar bebeğimin diyafram hernisi olduğunu söylediler kara ciğeri hariç tüm organlar yukarıya çıkmıştı ve sol akciğeri sıkıştırmıştı böyle olunca da sol akciğer gelişmemişti ve öyle de kaldı işlevi hiç yok diyemem doktor solunuma yardımının olduğunu söyledi sönük değilmiş ama öyle kalacakmış gelişme gibi bir durumu yokmuş. Doğduktan sonra 48 saat içinde ameliyat olması gerektiğini yoksa öleceğini söylediler ben van bölge eğitim araştırma hastanesinde doğum yaptım bebeğim bir gün sonra ameliyat oldu 28 gün yoğum bakımda kaldı sonra taburcu oldu 1 ay evde buhar verdim doktorumuz buharı vermeyi kesti şimdiye kadar kullanmadık çok şükür sağlığı yerinde rabbim bütün bebeklere şifa versin hiçbir annenin ciğerini yakmasın sorularınız olursa elimden geldiğince cevap vermeye çalışırım salih umut benim 5. Çocuğum ondan önceki çocuklarım gayet sağlıklı böyle bir sıkıntıyla karşılaşmamıştık

hayır olmadı benim doktorum taburcu olduktan sonra bebeğimin kusup kusmayacağını takip etmemi istedi reflü olabilirmiş çok şükür bizde böyle bir sıkıntı olmadı

Merhaba benimde bebegim diyafram hernisi ve suanda yogubbakimda cok zor bir durumdaykm bir whatshapp grubundan bahsetmişsiniz nasil dahil olabilirim bu gruba yardimci olurmusunuz

Merhaba benimde bebegim diyafram hernisi ve suanda yogun bakimda cok zor durumdayim bir whatshapp grubu oldugundan bahsetmişsiniz nasil dahil olabilirim bu gruba yardimci olurmusunuz

Bebeğinize rabbim şifa versin rabbim size bağışlasın umudunuzu yitirmeyin çok zor ama dua edin bebeğiniz şuanda nasıl ameliyat oldumu

Merhabalar
Sırf bu konuda yaşadıklarımı yazmak için kk üye oldum inşallah birilerine faydam olur
Zamanında bu konudaki mesajları adeta ezberlemiştim ama o gün yazacak gücüm yoktu
Bundan 3 sene önce 2. Gebeliğimin 14. Haftasında bebeğimin diyafram hernisi olduğunu öğrendim
Tahmin edersiniz ki yıkıldım tabi sonra bende başladım araştırmaya 11 doktora gittim sol herniydi ve büyük bir yırtık vardı maddi imkanlarımız elverdiği için anne karnında müdahale yolunu araştırdık bu işi belçika da yapan bir doktor vardı onunla kendi doktorum vasıtasıyla mesajlaştık tabi anne karnında müdahale için bazı şartlar vardı karaciğerin yukarıya çıkmış olması erken öğrenmiş olmak yırtığın büyük olması gibi hemen hemen tüm şartları sağlıyordum ancak henüz deneme aşamasında bir yöntem olduğu için ve annenin hayatı için risk oluşturabileceğinden doktorum vazgeçirdi akabinde bütün doktorlar sonlandırmam gerektiğini ve yaşama şansının 100 de 25 olduğunu söylediler ama ben direndim aileme eşime bazen kendime bile ve aldırmadım kıyamadım yani 39. Haftada asla bizi kabul etmeyen özel hastaneye zar zor kendimi kabul ettirip ( devlet yenidoğan masraflarını hastaneye karşılattığı için ve benim yenidoğanım bu hastane için çok masraf olacağından ) doğumumu gerçekleştrdim. Tüm doktorlar çocuk cerrahı çocuk kardiyoloğu kadın doğumcua kadar hepsi üniversitede hocaydı ve profesördü hastanede olmayan makinaları şehirdışından getirttik eğitimli hemşireleryle maddi olarak sağlanacak tüm imkanlarla tam 22 doktorla doğuma girdim ( herzaman gelmeyen bir vaka olduğu için tüm çocuk doktorları stajerleri hepsi girdi doğuma) ve hep söylediler ilk nefes çok önemli ilk nefesi alırsa şansımız var ve kuzum 4 kere denemesine rağmen bir türlü o ilk nefesi alamadı onu entübe edip beni bayılttıktan sonrasını hatırlamıyorum. Odamda gözlerimi açtığımda herkes perişandı ve ben öldüğüne emindim ama kuzum direndi tam üç gün uyuttular stabil hale gelmesi için bekledik ameliyat olacaktı uyuturken kullandıkları ilaçlar ondan türlü yetilerini alıyordu bunu bana söylediklerinde tek duymak istediğim yaşıyor olmasıydı. 2. Sezeryanımdı bir gün sonra yanına gidebildim ona dokunduğum anda o ağır uykusuna rağmen beni hissetti uzun süredir yükselmesini bekledikleri bir değeri ideal orana yaklaştı makinalardan ses gelmeye başladı ve hemşire gelip sizi hissediyor dediğinde hayatımın en güzel anını yaşadım onunla konuştum sevdim çok güzeldi sanki yeryüzündeki en güzel bebek. 3. Gün ameliyat olacaktı saat 11 de ama ne olduysa ben saat 10 da deli gibi ağlamaya başladım ve dua ettim hiç aklıma gelmeyecek duaları ve anladım bana veda ediyordu o yoğunbakımda ben odada biz vedalaşmıştık. bir saat sonra doktorlar içeri bir ordu gibi girdiler fenalaşırsam die teçhizatlarıyla tabi ben biliyordum onlar söylemeden dedim biz vedalaştık ve oğlum ameliyata giremeden cennet kuşu olmuştu. Görmek istedim ve gördüm de aldım kucağıma sevdim sevdim öptüm kokladım ve artık tamamen vedalaştık yüzü mıh gibi aklımda asla unutmam sonra ne mi oldu
Burda tüm bebeğini kaybededen anneler gibi deli gibi bebek istiyordum hemen ama hemen ve 40 ım çıkar çıkmaz hamile kaldım 17. Haftaya kdr herşeyin yolunda gittiği gebeliğimde ,asla yaşamasının mümkün olmadığı bir anomalisi olduğunu öğrendim tabi onu bana sormadan aldılar. İlk bebeğim 2.5 yaşındaydı 6 ay önce 2. Sezeryanımı olmuştum ve normal doğurursam dikişlerim patlar diye 3. Sezeryanla sonradan tanatoforik displazi olduğunu öğrendiğim bebeğimi de aldılar. Tabi ben ve eşim enkazdık 2.5 senede 3 sezeryan 2 problemli bebek ve yaşım 30 tüm doktorlar ağızbirliği etmişçesine bir daha doğurma derken genetik testlerimizin temiz gelmesi soru işaretiydi ve neden sağlıklı bir bebeğimiz olmasın diye soruyordum içten içe kendime hala. Çok uzattım farkındayım şimdi en güzel yerine geldim diyafram hernisinden kaybettiğim bebeğimin ölüm yıldönümünde mezarına kapanıp onu nekadar özlediğimi söyledim onun gibi bir oğlum olsun istedim aynı ona benzeyen 4. Sezeryana kimse yaklaşmazken kabul eden tek kadın doğumcum hadi dedi bana dene bakalım ben yaparım 4. Sezeryanı ve noldu biliyormusunuz oğlumum ölüm yıldönümü benim son regli tarhim oldu şimdi 1 yaşına yaklaşan evladım ona okadar çok benziyor ki ilk kucağıma aldığımda şok geçirdim aynı surat. 5 sene de 4 sezeryan Allahıma şükürler olsun 2 sağlıklı evlat 2 sene sonra gel bir de kızın olsun diyor doktorum 5. Sezeryanı da yaparım diyor
Demem o ki dua bu hayattın temeli Allah için imkansız yok sadece istemek ve tabiki bu yolda hayırlı insanların vesile olması Allah en güzel zamanda en güzelini gönderiyor ona bırakmak en büyük zenginlik ve son olarak asla hiçbir evlat diğernin yerini tutmaz hepsinin yeri ayrı ama artık o cennet kuşumü sayesinde ölümden korkmuyorum büyük bir hasretim sona erecek diyorum
Rabbim hepimizin evlatlarına uzun ve sağlıklı ömürler versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…