- 12 Aralık 2014
- 3.508
- 4.604
- 133
- Konu Sahibi SchonerDuft
-
tebrik ederimtünaydın herkeze hastaneden yeni geldim anca yazıyorum sanırım hamileyim,allah isteyen herkeze nasip etsin inşallah bugün doktorda kesem göründü,tahlil verdim öğlen çıkıcak %99 gebeliktir dedi ama dış gebelik ihtimaline karşı bugün ve perşembe günü tahlillerime bakacağını söyledi,bu bizim ilk bebeğimiz olacak inşallah 2 senelik evliyim bu arada,
bugün hastanede de tost yemek zorunda kaldım poaçadan daha masumdur diye,çeyrek tost yedim kahvaltıda yarımda meyvesuyu içmek zorunda kaldım çünkü başım fena döndü sanırım hamilelik belirtisi...dün akşam ıspanak yemeği yedim 1 kaşık ezogelin çorbası içtim 40 dk hızlı tempolu yürüyüş yaptım,bu süreçte çok fazla kilo almamak adına yediklerime dikkat edip yürüyüşü aksatmamayı düşünüyorum sanırım perşembe günü doktorum da aynı sözleri söyleyleyecek
sıkılşıyorsun demekki kuzum .. ben 3 kilo verdim herkes fark ediyor .. arkadaşıma sorayım dedim belli mi diye yanıt hayır vermemişsin ki nasıl belli verdiğim gıcık oldum onatünaydin kizlar :) kahvalti yapmadim bugun canim istemrdi..ogle 3catal makarna yedim kiymali 1kase limon soslu salata ile..
bu arafa herkes zayifkadigimi soyluyor kiıom sabit ama.spor yapiyoruç 3gundur duzenli etkisi bukadar cabuk bilinirmi
tünaydın herkeze hastaneden yeni geldim anca yazıyorum sanırım hamileyim,allah isteyen herkeze nasip etsin inşallah bugün doktorda kesem göründü,tahlil verdim öğlen çıkıcak %99 gebeliktir dedi ama dış gebelik ihtimaline karşı bugün ve perşembe günü tahlillerime bakacağını söyledi,bu bizim ilk bebeğimiz olacak inşallah 2 senelik evliyim bu arada,
bugün hastanede de tost yemek zorunda kaldım poaçadan daha masumdur diye,çeyrek tost yedim kahvaltıda yarımda meyvesuyu içmek zorunda kaldım çünkü başım fena döndü sanırım hamilelik belirtisi...dün akşam ıspanak yemeği yedim 1 kaşık ezogelin çorbası içtim 40 dk hızlı tempolu yürüyüş yaptım,bu süreçte çok fazla kilo almamak adına yediklerime dikkat edip yürüyüşü aksatmamayı düşünüyorum sanırım perşembe günü doktorum da aynı sözleri söyleyleyecek
evet canım çiğden akşam yemeği olarak tüketecem 3 gün boyunca yarın başlıyor kampım
bu seferki biraz ağır olacak gibi
herkeze çokkk teşekkür ederim Allah isteyen herkeze nasip etsin,öğlen salata ve yoğurt yedim sadece yemek çok kötüydü,bugün su çok içemedim çok yoğun bir iş günügün sonunda inşallah 3 lt. tamamlıycam
zararın neresinden dönersen kardır canım sende kendin için güzel bir başlangıç yapmışsınSelamlar Herkese, sanırım kendime göre bir konu buldum sonunda umarım devamını getiririm.
36 yaşındayım. Şu anda 109 kiloyum (sabah tartıldım), boyum 1.65m. Benim kilo sorunum ve zayıflama sevdam sanırım asırlardır sürüyor. Herhangi bir sağlık problemim yok, buna kolestrol, kalp rahatsızlıkları, şeker ve hormon rahatsızlıkları dahil. O kadar uzun süredir kiloluyum ki sanki zayıflarsam güçsüz olacağımı düşünüyorum. 10 yaşında 55 kiloydum, ailem hiç bir zaman kilomla ilgilenmedi, sadece arada zayıflarsan iyi olur gibi cümleler kurdular. Şimdiki anneleri görüyorum, genç kızlarının bu sorunu olduğunda aktif şekilde ilgileniyorlar. Kilo verme maceralarıma gelirsek:
Üniversiteye girdiğimde aşık oldum, 19-20 yaşındaydım sanırım. 85 kilodan 62 kiloya düştüm 2 ay içerisinde, sonunda hastanelik oldum çünkü neredeyse hiç bir şey yememiştim bu 2 ayda ve midemi, mide üst kapağını mahvetmiştim. En ufak şey yediğimde kusmaya başlıyordum. Tedavi falan derken üniversitenin sonunu yine 90 kilo ile bitirdim.
2007 yılının ocak ayının başında tartıda 100 kiloyu gördüm, korkmuştum. Bundan bir hafta sonrada ayak bileğimi kırdım ve 1 ay alçıda kalacağı söylendi. Daha çok korktum. 1 ay alçı dmek en az 8-10 kilo daha demekti ve zayıflamaya karar verdim. 5 ayda 28 kilo verdim ve 72 kiloya düştüm. Bu arada aşık olmuştum yine :)) (Bu seferki ile evlendim)
Mayıs 2007 de 72 kilo iken, tam 1 sene sonra 85 kilo çıkmıştım. O gün bugündürde düzenli olarak çıkıyorum. 98 kiloda epey bir kaldım ve şu son 10 kilomu sanırım 4 ayda aldım.
Hayat tarzıma gelince:
evliliğimin 10. yılı içerisindeyim, çocuğumuz olmadı eşimden kaynaklanan problemler nedeniyle, olmayacak gibide duruyor, home ofis ve çok yoğun bir işim var, günde en az 12 saat çalışıyorum, eşimle birlikte çalışıyoruz, sürekli oturuyorum hareketim ev işleri haricinde neredeyse yok, son gittiğim diyetisyen bu kilo ile spor yapmamamı belirtmişti, bu kilo ile yürümek dizlere ve diğer eklemelere, omurlara ciddi hasarlar verebiliyor, en azından 90 kilonun altına düşünce yürüyüşe başlamamı, 80 kilonun altına düşünce de spor yapmaya başlamamı önermişti. Ki haklı. Nedenlerini uzun uzun anlatmiyim.
Eskiden sporla çok uğraştım, judosundan yüzmeye, tenisinden voleybola hatta mağaracılık ve dağcılığa kadar, vucudum o nedenle dayanıklı ve sağlam, bu kiloya göre epey düzgün bir vücudum var denebilir(artık ne kadar düzgün olacaksa), hala mavi jeansin 36 beden mona kotuna girebiliyorum. (Artık son demleri gerçi, 2-3 kilo daha alırsam olmayacak)
Sanırım son 15 senede 20 kadar diyetisyene gittim, hiç birinden sonuç alamadım. Sonuç alamadım derken hepsini bıraktım çünkü o listelerdeki yemekleri yapacak ne zamanım var ne de uğraş gücüm. Birde hayat tarzıma oturmadığından verdikleri listeler, en ufak değişiklikte kilo almaya devam ettim. Benim istediğim ömrüm boyunca uygulayabileceğim bir düzen. Diyetlerini uygularken herşey güzel ama bunu hayat tarzı yapamaz iseniz çok daha fazla kilo alıyorsunuz sonrasında. Bunu defalarca yaşadım. Zayıflama konusunda teknik bilgim oldukça sağlam, deneyimlerim fazla ama açıkçası yemek yemeyi seven, çoğu zaman yemek konusunda aç gözlü ve gözü bile doymak bilmeyen biriyim.
Bugün tartıda 109 kg ı görünce şunu dedim, 36 senedir yiyorum 1 senede yemeyeyim artık. Ama dediğim gibi olay hayat düzenini değiştirmekte. Senelerdir buna uğraşıyorum. Herhalde ömrüm boyunca diyetlerle toplam verdiğim kilo 100 kg ı geçmiştir. Ama hep fazlasıyla geri aldım. Bugün yeniden başladım diyete. Günde 2 öğünlük vaktim var belki 1-2 atıştırma ekleyebilirim o kadar. Oturup yine yemek yapacak vaktim yok. Çok doğrumu değil ama bunu değiştirmem de mümkün değil. Yaptığım protein diyetleri sebebiyle etten, tavuktan da soğudum. Göresim bile yok. Şimdilik planım şu şekilde:
Sabah:
2 yumurta
peynir
domates
Öğlen:
1 bardak süt
Akşam:
bakliyatlı salata (dün haşlanmış börülceli salata yedik mesela, bakliyatlar bitene kadar bunu düşünüyorum, sonrasında tavuklu salata, ton balıklı salata vs olabilir. Bakliyat olarakta kuru börülce, barbunya, kuru fasülye, yeşil mercimek güzel oluyor salatada )
yoğurt
Yatmadan 3 saat önce:
süt yada yoğurt
ölçü belirtmediklerimde sınır yok, yoksa hayatta doyamam diye düşünüyorum. Çikolata krizlerim yoktur hatta sevmem. Sütlü tatlıları çok özlüyorum sadece diyetlerimde, onuda biraz tatlandırıcılı süt ile giderebilirim diye düşünüyorum çok kriz gelirse.
İlk hedefim 90 kg, sonrada 75 kg. Öyle çok zayıf hatta zayıf olmak gibi bir hayalim yok, dediğim gibi 50 kg olup iki poşet kaldıramamaktansa, 75 kg olup her işimi kendim görmeyi yeğlerim.
Amacım zayıflama arkadaşı bulmak tabiki. 20 kilo kadar vermek isteyen birileri var ise özel mesajdan haberleşebilriz. Forumu takip etmek sürekli bazen zor olabiliyor. Sürekli iletiler geldiğinden sayfalarca okumak zor olabiliyor.
diyetisyene ilk gittiğim günden itibaren haftayı ikiye bölüyoruzKamp derken nasıl bir şey bilmediğim için soruyorum, ayrıntı verebilir misiniz?
En büyük amacım ucuz giyinmek, normal kilosunda insanların pazardan 20-30 liraya aldıklarını görünce çıldırıyorum tabiki hep S yada M beden. Bense içine girebileceğim bir pantolana 200 lira vermek durumunda kalıyorum. artık vucudum yoruldu, en ufak hareketlilikte her yanım ağrıyor, başta belim ve dizlerim. Yaş konusu aldı başını gitti zaten. Herkes 40 yaşından sonra çok zor oluyor bu iş diyor.zararın neresinden dönersen kardır canım sende kendin için güzel bir başlangıç yapmışsın
bende 99.900 başladım tekrardan benimilk hedef 80li rakamlar 65 olmak istiyorum
emin ol bende hep kiloluydum ama artık yaş ilerledikçe yeterince yükümüz var birde
kilo taşımayalım ve istediğimiz gibi güzel giyinebilelim dimi
takıl bize birlikte zayıflayalım
harika bence bende 10. yılımızda istiyordum ama eşim ne derleri derdindeEn büyük amacım ucuz giyinmek, normal kilosunda insanların pazardan 20-30 liraya aldıklarını görünce çıldırıyorum tabiki hep S yada M beden. Bense içine girebileceğim bir pantolana 200 lira vermek durumunda kalıyorum. artık vucudum yoruldu, en ufak hareketlilikte her yanım ağrıyor, başta belim ve dizlerim. Yaş konusu aldı başını gitti zaten. Herkes 40 yaşından sonra çok zor oluyor bu iş diyor.
Birde biz eşimle evlenirken düğün yapmamıştık, gelinlik giymedim öyle nikah dairesine gittik evlendik. 2018 Ocakta 10. yılımızı dolduracağız, o nedenle düğün yapmak istiyoruz. Hem eğlencesine hemde yapmadık demeyelimi, böylede bir delilik yapalım diye. Birazda bu fikir gaza getirdi diyebilirim.
Ben bu konu ile ilgili bir şey sormak istiyorum yanlış anlaşılmazsa. Diyetisyeniniz tıp doktoru mu? Ödem yaptığınızı nasıl anlayabiliyor? Ödem söktürücü yiyecekler içecekler böbrekleri aşırı zorluyor ve ödemi atiyim derken vücudunuzda olması gereken suyuda atıyorsunuz. Ödem yapmasının bir nedeni var ise bu çözülmeli, zaten vucut normalde bir nedenden ötürü ödem yaptıysa zamanla bunu atar kendi kendine. Regl dönemlerinde ki gibi. Bu ödem mevsunu diyetisyenlerin kullandığını düşünüyorum. Vucuttaki suyu attırarak kilo vermniş hissine kapılmanızı istiyorlar gibime geliyor. Diyetisyende bunu kendine başarı gibi görüyor bence. Yeni moda birşey bu.diyetisyene ilk gittiğim günden itibaren haftayı ikiye bölüyoruz
mesela bugün gittim diyelim diyetisyene salıya bugün cumartesiye kadar genişletilmiş diyet uyguluyoruz
pazar pazartesi salı tartıya 3 gün kalası ayrı bir liste veriyor onu uyguluyorum ve ona kamp diyoruz
ertesi günde diyetisyene gidiyorum
senin durumuna göre veriyor mesela ben bu hafta çok ödem yapmışım o yüzden hep ödem atıcı yiyecekler verdi
geçen hafta mesela iki litre içiyordum şuan sıvıyı artırdıBen bu konu ile ilgili bir şey sormak istiyorum yanlış anlaşılmazsa. Diyetisyeniniz tıp doktoru mu? Ödem yaptığınızı nasıl anlayabiliyor? Ödem söktürücü yiyecekler içecekler böbrekleri aşırı zorluyor ve ödemi atiyim derken vücudunuzda olması gereken suyuda atıyorsunuz. Ödem yapmasının bir nedeni var ise bu çözülmeli, zaten vucut normalde bir nedenden ötürü ödem yaptıysa zamanla bunu atar kendi kendine. Regl dönemlerinde ki gibi. Bu ödem mevsunu diyetisyenlerin kullandığını düşünüyorum. Vucuttaki suyu attırarak kilo vermniş hissine kapılmanızı istiyorlar gibime geliyor. Diyetisyende bunu kendine başarı gibi görüyor bence. Yeni moda birşey bu.
bu arada herkes kendini tanitmis :) ne guzel ekip oıduk boylebende kendimi tanitayim
Azerbaycanda yasiyorum evliyim 24yasindayim.19aylik bir bebegim var.eczaciyim sabah 8 aksam 6 calisuyorum..dogumdan sonra 76idim suan guncelim 62.hedefim 57olmak bidr dogumdan kalan sarkmalar catlaklar var onlarada bir cozum bulabilirsem iyi olacak
Menü güzel sadece sormak istediğim şey şu. Tamam iki öğün besleniyorsun ancak gün içerisinde kaç saat uyanıksın?
Bitte çikolata iki küçük kare veriyor doktorlar ..öğün zamanı bence çok önemli değil ama çabuk acıktırıyor bende çikolatayı çok seviyorum..eşime dedim alma diye yoksa dayanamıyorum
tünaydın herkeze hastaneden yeni geldim anca yazıyorum sanırım hamileyim,allah isteyen herkeze nasip etsin inşallah bugün doktorda kesem göründü,tahlil verdim öğlen çıkıcak %99 gebeliktir dedi ama dış gebelik ihtimaline karşı bugün ve perşembe günü tahlillerime bakacağını söyledi,bu bizim ilk bebeğimiz olacak inşallah 2 senelik evliyim bu arada,
tünaydin kizlar :) kahvalti yapmadim bugun canim istemrdi..ogle 3catal makarna yedim kiymali 1kase limon soslu salata ile..
bu arafa herkes zayifkadigimi soyluyor kiıom sabit ama.spor yapiyoruç 3gundur duzenli etkisi bukadar cabuk bilinirmi
Bana çok az yemişsin gibi geldi canım en azından kahvaltı etseydin daha sağlıklı olurdu,allah kolaylık versin bu aradaKizlar kalktigimdan beri sadece 1 kupa kahve ve 10 leblebi ile duruyorum, cok onemli bi dersim vardi kaptirmisim az once sporumu yaptim 30 dk aerobic dance workout , birazdan bir seyler yiyecegim 2 saat sonra da okula gitcem bakalim ve yine gec cikicam bugun. form atistirmalik bir sey alirim artik yanima
Bana çok az yemişsin gibi geldi canım en azından kahvaltı etseydin daha sağlıklı olurdu,allah kolaylık versin bu arada
Ben bu yok vücuttaki suyu gösterir yağı gözterir cihazlarınıda anlamıyorum. Mühendisim ve bana çok saçma geliyor bu cihazlar. Sonuçta hepsi belirli oransal algoritamalara göre yazılımı yapılmış cihazlar, sizin girdiğiniz boy cinsiyet kemik tipi gibi değerlere ve o elinizle tuttuğunuz yerdeki elektrik akımına göre belirli formüller ile hesap yapıp belirli değerler gösteriyor. Elin o anki nem oranı bile sonuçları etkiliyor. Ben denemiştim diyetisyenimde ellerimi ayaklarımı tamamen kurulayıp çıktığım sonuçlar ile ellerime hohlayıp nemlendirdiğim sonuçlar, yada ellerim ayaklarım terliyken nemliyken aldığım sonuçlar farklıydı aynı gün içerisinde. Regl dönemlerinde evet vücut ödem yapabiliyor, ama 2-3 gün içerisinde bunu kendi kendine atıyor. En son gittiğim diyetisyenim mesela tıp doktoruydu, hiç böyle şeylere girmedik, 12 kilo vermiştim 2 ayda, ama işte ben gene kendi mallığımdan devam edemedim, daha çok kan tahlilleri, şeker durumu, insülin ve tiroid hormanları gibi durumlar kontrol edildi hep. Ayda iki kez tahlil yaptırtıyordu. Vucüttaki yağ net bu kadardır diye belirleyebilen bir alet olamaz bence. Üç aşağı 5 yukarı söyler belki ama zaten o 1.5 kilo bu limitler içerisindedir. Kiloyu verdiren yememenizdir yada az yemenizdir kısacası harcadığınız kaloridir diye düşünüyorum. Maydanoz mesela çok tehlikeli bir bitki özellikle suyunun içilmesi. Vücunuzda olması gereken suyuda atmaya zorluyorsunuz ve böbrekleri aşırı çalıştırıyorsunuz. Aynı şekilde bitki çaylarıda buna yönelik. Çünkü zararlarını yan etkilerini kimse belirleyemiyor. Tüp bebek tedavimde doktor tüm bitki çaylarını, doğrudan sebze ve bitki sularını ve özellikle maydonoz suyu ve adaçayını yasaklamıştı mesela. Bir tıp doktoru böyle bir tedavide bunları yasaklıyorsa sanırım normalde kullanmakta çok doğru değil diye düşünüyorum. Keşke bütün diyetisyenler gerçekten tıp doktoru olmak zorunda olsa ülkemizde.geçen hafta mesela iki litre içiyordum şuan sıvıyı artırdı
3 litre su içiyorum hergün saoda içiyorum iki şişe maydonoz suyu içiyorum
ve vücüttaki iyi suyu gösteren değerde var
yağ ölçümü yapılıyor mesela 1.5 kilo vermişim geçen hafta ama tartıya yansımamış
buda ödemin arttığını göstermez mi değerlere göre mesela diyetisyenim hepsini tek tek anlatır bana
ve ikna olmazsam ben gitmem zaten ve aynı diyetisyenle ben 20 kiloya yakın vermiştim
tüp bebek tedavilerden dolayı yine aldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?