- 28 Ocak 2013
- 8.608
- 18.717
- 448
- 34
- Konu Sahibi crazydentist
-
canım spor yapıyodum görmedim hayr bölümüm biyoloji ama tezim pskolojk bozukluklara neden olan hormonlar
bi de canım yemek yerken yavaş yemeye dikkat edince porsiyonun yarısını yiyorsun böyle yavaş yavaş tadını çıkara çıkara heleki yediğimiz şey yasaklı bişiyse genelde bi anda indiririz mideye ama yavaş yavaş ondan almak istediğimizi bir iki ısırıkla da alabilriz diye düşünüyorum hep beraber zayıflıycaz inşallahcok saol deneyececceğim ya sımdı evde olunca sıkıntıdan yıyor insan ama haklısın saol hersey ıcın bakalım deneyeceğim evde hareket etmem lazım artık az yeyıp dengeli olmam lazım saol destegın ıcın :)
hahaha gerçekten bu hörgüç ve göbek benzetmesine bayıldım bazen kendisini deve gibi hisseden biri olarak harikasın. su içmek inanılmaz önemli katılıyorum. özellikle de sabahları ilk gözünüzü açtığınızda kahvaltınızı hazırlamadan önce içip sonra bi 20-25 dakika sonra yemek yiyince metabolizmayı daha da hızlandırıyorsunuz. neticede su hayatttır😄😄
canını hiiiiç sıkma arada bir olacak böyle şeyler önemli olan toparlanman kendine gelmen ve aldığını zannettiğin kiloyu üzerinden atman. zannettiğin diyorum çünkü bu tarz fazlalıklar kalıcı değildir 1 hafta sonra o kilonun çok daha fazlasını atarsn üzerinden yeter ki eski düzenine dön ve moral bozma.
gelelim bugün ne yediğime
kahvaltıdan önce bir şişe su
sabah: 1 adet haşlanmış yumurta
5 adet yeşil zeytin
1 kibrit kutusu peynir
bol maydanoz ve dereotu
1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi🙈🙈
1 dilim tahıllı ekmek
1 bardak çay
ben 12 kiloyu verirken burdaki tatlı insanlar bana o kdr destek oldular ki. beni hiç yalnız bırakmadılar. o kadar önemli ki buraya yediklerini yazman gerektiğini bilerek yemek ve kendini kontrol etmek. resmen bişeye elimi atarken düşünüyorum cısss diye:))
bi de canım yemek yerken yavaş yemeye dikkat edince porsiyonun yarısını yiyorsun böyle yavaş yavaş tadını çıkara çıkara heleki yediğimiz şey yasaklı bişiyse genelde bi anda indiririz mideye ama yavaş yavaş ondan almak istediğimizi bir iki ısırıkla da alabilriz diye düşünüyorum hep beraber zayıflıycaz inşallah
eee hanımlar ne yedik ne içtik bakalım ben hemen rapor vereyim
sabah
1 haşlanmış yumurta
1 kaşık kadar lor peynir
domates salatalık dereotu maydonoz
tam tahıllı ekmek 1 dilim
ara:
1 küçücük muz
öğlen
5-6 kaşık et yemeği kavrumuş
yarım dilim tam tahıllı ekmek
ara:1 elma
akşam:
12 tane yaprak sarma
1 kase yoğurt
ara: yarım nar 1 tane amme
ayrıcana da bugün basküle çıkmadım haftaya pazartesiye kadar tutacağım kendimi
benim sorunum ne biliyo musun :S hiç yemesem aramam ama başlayınca kendimi durduramıyorum( hızlı hızlı yiyorum ayy bundan nasıl vazgeçerim bilmiyorum (
inşallah inşallah aminçok haklısın canm aynı şeyi hissediyorum :)) bu arada 12 kilo ben de versem tam fıstık olurumm ya 17 versem daha iyi de tabiayy kızlar dua edin de zayıflayalım yaaa
canım meyve olarak da hep kalorisi yüksek meyveleri yemişsin meyve deyip geçme muzu çok sık tüketme :)) onun dışında süper yaprak sarma olsa da yesek diycem ama olmazzzzz :))
2-3 kilo bekliyorum senden :)) spor yapıyo musun
ben çubuk tarçını pek sevemedim açıkçası sütü de sıcak içemiyorum o yüzden soğuk süte tarçın serpip bi güzel karıştırıyorum onu öyle içiyorum.
bu arada yeni başlayıp da morali hemen bozulanlara: pazartesi başlayıp salı biten diyetlere inat ben ilk başladığım zaman günlük 1600 kalori almaya dikkat ediyorum. çünkü yemek yemeye bayılan biri olarak birden bütün sevdiğim güzel şeyleri hayatımdan çıkarırsam ve herşeye yasak gözüyle bakarsam eeeehh yeter be diyip dayanamayacağımı biliyorum. eğer benim gibiyseniz kendinize ilk hafta bi şans tanıyıp bu yöntemi deneyebilirsiniz. 2. hafta 1400 sonra da 1200 kaloriye düşürüyorum yediklerimi ve çok da sağlıklı sonuç veriyor.
cnm mesela ben karbonhidrat bağımlısıyımdır makarnaya fln bayılırm kahvaltıda hep simit yerin yağlı peynirler favorimdir falan. ben bunları birden kesmek yerine hepsinin kalorisini az çok bildiğimden uygun miktarlarda yemeye çalışıyorm. çünkü ezine peynirini bırakıp birden lor peynirine geçersem adım gibi eminim öğlen yemeğinde gelsin kebaplar gitsin çiğ köfteler:)) ve genelde dikkat ettiğim şey 3 ana öğünün 300er kalorilik ara öğünlerin de 100er kalorilik olması bu süreçte. daha sonra akşam yemeğinden sonraki öğünü kaldırıyorm sabahki araöğünümde şimdi tam yağlı süt içiyorsam daha sonra yarım yağlıya düşürüyorm gibi.Bende senin gibiyim galiba canım birden kesemiyorum uyguladığın yöntem güzelmiş bende öyle denıyım 1600 kaloriye başlayıp yavaş yavaş düşüreyim 1600 lük te neler yiyorsun paylaşırsan sevinirim
ayyy teşekkür ederim takiptesin yani :)) bugün de hemen hemen aynı kahvaltıyı yaptım tek bi fark bugün ekmek yerine simit yedm yeşil zeytin yoktu.kahvaltıya bayıldığmı söylemeliyimmmmm :)) su alışkanlığın da çok iyi canmm
çok haklısın canm aynı şeyi hissediyorum :)) bu arada 12 kilo ben de versem tam fıstık olurumm ya 17 versem daha iyi de tabiayy kızlar dua edin de zayıflayalım yaaa
eee hanımlar ne yedik ne içtik bakalım ben hemen rapor vereyim
sabah
1 haşlanmış yumurta
1 kaşık kadar lor peynir
domates salatalık dereotu maydonoz
tam tahıllı ekmek 1 dilim
ara:
1 küçücük muz
öğlen
5-6 kaşık et yemeği kavrumuş
yarım dilim tam tahıllı ekmek
ara:1 elma
akşam:
12 tane yaprak sarma
1 kase yoğurt
ara: yarım nar 1 tane amme
Bir dahaki tartı gunu ne zaman kızlar ?
diyet ve spor seni şu halinden kötü bi hale getirmez bunu düşünmen yeterli bi kilo bile zayıflasan şuanki haline göre kar :))) ne kaybederiz ki kilodan başka tabikazanıcaklarını düşün ben zayıfken özgüvenim daha yüksekti mesela sen de buna odaklan hafifledikçe kendini daha iyi hissediceksinn
cnm mesela ben karbonhidrat bağımlısıyımdır makarnaya fln bayılırm kahvaltıda hep simit yerin yağlı peynirler favorimdir falan. ben bunları birden kesmek yerine hepsinin kalorisini az çok bildiğimden uygun miktarlarda yemeye çalışıyorm. çünkü ezine peynirini bırakıp birden lor peynirine geçersem adım gibi eminim öğlen yemeğinde gelsin kebaplar gitsin çiğ köfteler:)) ve genelde dikkat ettiğim şey 3 ana öğünün 300er kalorilik ara öğünlerin de 100er kalorilik olması bu süreçte. daha sonra akşam yemeğinden sonraki öğünü kaldırıyorm sabahki araöğünümde şimdi tam yağlı süt içiyorsam daha sonra yarım yağlıya düşürüyorm gibi.
ayyy teşekkür ederim takiptesin yani :)) bugün de hemen hemen aynı kahvaltıyı yaptım tek bi fark bugün ekmek yerine simit yedm yeşil zeytin yoktu.
ah canım sorma yaa bana 68 kilo çok yakışıyor ne böyle şişman ne zayıf tam ortada kot bedenim direk 38e düşüyor medium oluyor üstüme fln. tekrar görmek istiyorum o günleri. tabi sizin desteklerinizle.
canım akşam yemeğine kdr herşey süper bence. 12 sarma biraz çok gibi ama canın da çok çektiyse birden bıçak gibi kesmek olmaz di mi :)
vücudunu tanımak çok önemli ben mesela hayatta araöğün olarak elma armut vs yiyemiyprm çünkü acayip acıktırıyorlar beni kıvranuyorm ve diyetin sonu oluyor benm için. dolayısıyla ben de ara öğün olarak küçük muz yemeyi daha mantıklı buluyorm kendi vücudumu bildiğim için. ama tabi muzun kabızlık yaptığı gerçeğini de es geçmemek lazm.
gelelim bana: bugün kahvaltı biraz aşırı gibi kaçtı ama sebebini söyleyeceğimmm tabi hiç bişey bahane olamazzz🙈🙈
sabah:kalkar kalkmaz bir bardak su
ardından bol maydanoz dereotu kibrit kutusu kadar peynir 5 siyah zeytin 1 simit(yuhuuuunuuuuz)1 haşlanmış yumurta 1 bardak çay.
simit yememin sebebi bugün dışarıfa işim var ve öğlen yemeğini büyük ihtimal geç yiyeceğim için tok tutması maksatlı yedim ypksa yarın yine tahıllı ekmeğime dönüyorumm.
ayrıcaaa acı yiyebiliyorsanıx mutlaka tavsiye rderim yağ yakımına çok yardımcı. ben herşeyin üzerine serpiyorum valla :))
Bir dahaki tartı gunu ne zaman kızlar ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?