diyet listem...23.01.2015 artık başlıyorum

sevcan19

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2008
45
5
98
Çorum
aylardır ertelediğim ve ertelerken de üstüne aldığım kilolarımdan bugün itibariyle kurtulmak için başlangıç yapıyorum. her hafta cuma tartılıp buradan yazacağım.lütfen beni yalnız bırakmayın... benim b12 ve demirim düşük olduğu için keten tohumu günde 1 çorba kaşığı yemeliyim.bunu 1 tatlı kaşığı günde 2 kez olarak böldüm.çünkü balık sevmediğim için ve hergün de 1 adet balık için evi kokutmamın anlamı yok. omega 3-6 ihtiyacımı keten tohumundan karşılıyorum..zaten keten tohumunu çoğu diyetisyen öneriyor.sayısız faydası var.bağışıklık ve sindirim düzenleyicisi...bu arada kilom 77.200 haftaya cuma tekrar yazacağım...sabırlı ve azimli günler..karar verin.başlayın..diyetteyim diye kendinizi kasmayın.sadece yemek şekliniz değişicek acıkmayacaksınız..işte diyet listem...

1500 KALORİLİK LİSTE
SABAH: 8:00- 9:00 ( 20 dk önce 1 bardak limonlu ılık su)
1 yumurta yada peynir
1 dilim tam buğday ekmeği
Yeşillik (dere otu, maydanoz, roka, marul) şekersiz çay
3 tuzu alınmış zeytin

ARA : 11:00 (20 dk önce 1 kupa alkali su)
1 Su bardağı yoğurt + 1 adet elma

ÖĞLE: 13:00 - 14:00 (20 dk önce 1 kupa alkali su)
2 köfte kadar et,balık,tavuk yada 1 tatlı kaşığı keten tohumu
4-5 kaşık susuz sebze yemeği
Yarım su bardağı yoğurt
Yağsız salata (limonlu sirkeli)
1 dilim tam buğday ekmeği

ARA : 16:00 (20 dk önce 1 kupa alkali su)
1 Su bardağı ayran + 1 elma YADA
1 bardak tarçınlı süt + 3 kuru kayısı

AKŞAM: 18:00 (20 dk önce 1 kupa alkali su)
1 köfte veya et /tavuk/balık
4 yemek kaşığı susuz sebze yemeği
Yağsız limonlu salata
2 dilim tam buğday ekmeği yada
(1 dilim ekmek + 1 kase çorba)

ARA: 21:00 (20 dk önce 1 kupa alkali su)
1 su bardağı tarçınlı, kahveli süt
5-6 adet ( fındık / badem/ceviz)

yatmadan önce 1 bardak yeşil yada beyaz çay + 1 bardak alkali su

bende varım bende varımmm.. keten tohumu nasıl kullanılıyor bılırsem alabılırım

bende varım bende varımmm.. keten tohumu nasıl kullanılıyor bılırsem alabılırım
keten tohumunu ben sade yiyorum..çekirdek gibi. 1 tatlı kaşığı at ağzına iyice ağzında ezilene kaybolana kadar çiğne yut. bana diyetisyenim su konusunda çok uyardı.suyu kesinlikle yemekle beraber içmeyin midenizi büyütmeyin diyor.ya yemekten 20-30 dk önce yada yemekten 2.5 saat sonra. zaten 2.5 - 3 saat sonra ara öğün var.en temizi her öğünden 20-30 dk önce 1 kupa (2 su bardağı) alkali su içmek..birde imkanın varsa 30 dk yürüyüş yap.ben koşu bandında tempolu 30-40 dk yürüyorum..dışarı çıkamıyorum 2 tane çocuk var. kış günü zaten soğuk.. yürüme bandı yoksa yarım saat evde spor mekik hareket yap.ip atlamak çok kalori verdiriyor. senin kilon kaç ??

72 kıloyum cnm ben 1 yılda aldım vermek de kolay olmayacak gıbı
kosu bandı var ama acken mı tokken mı cıksam ustune bılemedım hıc
suyuda hıc sevmem ama ıcıcem
keten tohumunu da alıcam bır an once cnm

bırde ben cayı sakarınsız ıcemıyorum cok etkılermı kı

bırde ben cayı sakarınsız ıcemıyorum cok etkılermı kı
koşu bandına yemek yedikten 2 saat sonra çık. yemek yedikten sonra çıkarsan kalbini yorar üstelik çabuk yorulursun..çayı nı kabuk tarçınlı dene. sakarin sakın kullanma..onlar bağımlılık yapıyor. ben şimdi koşu bandına çıkıyorum. telefondan sevdiğim bir diziyi ( 7 numarayı) açtım hergün bir bölüm izliyorum. 40 dk sürüyor. zaman nasıl geçiyor anlamıyorum. dene sıkılmazsın..zevkle koşu bandına çıkarsın...suyu da alkali iç boşa içmemiş olursun.en azından içmişken faydasını görelim...bakalım bu ay hangimiz daha çok kilo verecek..ben 3-4 kilo versem oyy ne güzel olur...

alkalı su ıngılız karbonatıyla karıstırılıp oluyor degıl mı

alkalı su ıngılız karbonatıyla karıstırılıp oluyor degıl mı
onunla da oluyor.. normal karbonatlada olur.. ama bir de himalaya yani minarelli tuz da eklersen etkisi çabuk olur. aktarda himalaya tuzu var.ama biraz pahalı geldi bana. ben himalaya tuzunu bim den aldım.bi ara gelmişti.sen kasiyere sor satılmayanı depoya kaldırıyorlar..200 gr 3 tl ye almıştım.. benim 2 litrelik şişem var.ona yarımşar çay kaşığı karbonat ve himalaya tuzu ekliyorum. öğün öncesinde 1 kupa içiyorum..zaten 6 öğün var.her öğünden önce 1 kupa (2 su bardağı) yani 2x6= 12 bardak su yapar.yatmadan öncede iç. çünkü gece yavaşlayan metobolizmayı çalıştırmak içi su şart.birde en geç 11 de yatakta ol. leptin hormonu salgılansın...

eyvah
onbır zor da dıger herseyı hazırlayıp pazartesı sana eslık edıcem hadı ınsallah

merhaba arkadaşlar...diyetime tam gaz devam ediyorum..sadece dün sebze yemeği yerine etli barbunya yedim..illaki sebze diye diretmiyorum sonuçta bakliyat yemek de şart.bağırsakların çalışması lazım..zaten salatada bol bol yeşillik var. makarna pilav 1 kaşık bile almıyorum zaten canımda istemiyor.benim gibi siyah çayı çok seviyorsanız sadece kahvaltıda için..yürüyüşü 40 dk yapıyorum..suyumu hiç aksatmadan içtim...bugün dayanamadım tartıldım..cuma 77.200 le başlamıştım bu sabah 76.100 geldim. 1 kilo vermişim bile..gerçekten çok faydasını görüyorum. diyetisyenim sayesinde yoğurt,ayran ve sütle tanıştım..karar verince oluyor gerçekten.hızlı değil kalıcı kilo vermek istiyorum.metabolizmamı bozmaya gerek yok.inşallah hazirana kadar 65 e düşerim.okullar kapanınca zayıf halimle memlekte gitmek herkesi şaşırtmak istiyorum..

meraba kızlar bende varım ayça kayanın 5333 diyetini yapmaya başladım 163 boy 70 kilo yavaş kilo verenlerdenım ılk hedef 65 daha sonra 60 inş olurum:)

Merhaba bende yaklaşık bir aydır alkali su tüketiyorum ama diyeti yapamıyorum yemeye devam yani. Ayşegül Çoruhlu'nun alkali diyet kitabını okuyorum . Çok faydalı ama uygulamada sorun var :) Bi de hareketsiz bi yaşam tarzım var sekreterim ve sürekli oturuyorum arada masamın etrafında yürüyüş yapmaya çalışıyorum ama çoğu zaman unutuyorum benim için kilo vermek baya problem

bende çok hareketsizim memurum gün içinde asansör falan kullanmıyorum zor kilo verıyorum pazar günü 70 kiloydum bu sabah tartıldım 69.6 bakalım şimdilik iyi gidiyo ama arada canım tatlı çok istiyo

Aynen tatlılar çikolatalar gözümde hep bende 75 kiloyum daha da artacak gibi . Bi de çok su içiyorum su içmesem daha fazla kilo alırdım diye tahmin ediyorum Allah sonumuzu hayır etsin

merhaba kızlar.. pazartesi bilgisayarım bozuldu..bugün geldi. yarın tartılacağım bakalım kilomda değişiklik varmı..pazar günü yatıya misafirim geldi. 3 gün kaldılar. ara öğün yapamadım..açıkçası birazcık kaçırdım.su dahi içemedim.evde 5çocuk yemek temizlik derken ne diyetime ne yürüyüşüme zaman ayırabildim. dünde teyze kızı çağırdı ona gittim.yani haftamı yarısı ziyan oldu ne güzel diyetimi uyguluyordum.ama bugün dikkat ettim..yarın kilomu sevinçle yazabilirim inşallah...

Aynen tatlılar çikolatalar gözümde hep bende 75 kiloyum daha da artacak gibi . Bi de çok su içiyorum su içmesem daha fazla kilo alırdım diye tahmin ediyorum Allah sonumuzu hayır etsin
bende senin gibi su içince kilo alırım zannediyordum..öyle değil işin özü.. ne kadar içersen o kadar kalori yakıyorsun ayça kaya kalorisiz tek besin su diyor..bol bol iç..Allah yardımcımız olsun..

bende çok hareketsizim memurum gün içinde asansör falan kullanmıyorum zor kilo verıyorum pazar günü 70 kiloydum bu sabah tartıldım 69.6 bakalım şimdilik iyi gidiyo ama arada canım tatlı çok istiyo
ayyy ne güzel bende senin şu anki kilonda olsam..bende masabaşı çalışırken 73 den 78 çıkınca gözlerime inanamadım.çünkü tartılmaya korkuyordum..78 görünce sabah 6 da kalktım işe 1 saat yürüdüm.otobüsten erken indim. 15 günde 74 e düştüm.açıkçası hareket şart.tek başına diyet yeterli değil.

Gunaydin kizlar 5 tahil 3 yag 3 sut 3 meyve yeme hakkim var bi de ne yersem yaziyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…