Sıra bende arkadaslar
hepımızın dunu bugunu yarını var
ben kılolarla 5 yıl once tanıstım hamılelıgıde sayarsak 6 yıla varıyo tabı... 12 yıl once geldım bu fransaya geldıgımde 19 yasındaydım ve cok zayıftım 1 62 boy 49 kg dım benı once geldıgım yer cok sarstı sozde avrupaya geldım fakat burda yasayan Turk es dost komsular sankı 20 yıl once gerıde yasıyorlardı hepsı cok cıddı hepsının gulmek eğlenmek hayattan tad almak duyguları yoktu..
Oysa ben koyden geldım lıseyı bıtırıp ertesı sene buraya geldım hem genc hem delıyım koyumuzde ıken arkadaslarım vardı, esprıler vardı, gulmek vardı, fakırlık te vardı fakat hıc kıskanclık gosterıs ne bıleyım yarıs yoktu herkez ne ıse oydu...
buraya geldıgıme hep ciddilik ,kıskanclık , bır gosterıs yarısı bunları gordum sıcaklık yoktu ,dostluk yoktu,bırde yenı gelın sunu yapmaz bunu yapmaz boyle konusmaz sureklı hızmet eder yanı herseyı gelın yapar ama hıc konusmaz anlayısı 20 yıl oncekı zaman dedıgım bunlardı
neyse ılk geldıgım zamanlarda 2 3 ay gıbı hıc dısarı cıkmadım yenı gelınım ya sızlerde bılıyosunuz hep yalnızlıktan sıkayet ederdım . Yalnızlık derken ınsan var etrafımda ama samımıyet yok sıcaklık yok bunları kastedmıstım ne bıleyım eylenmek gulmek yasaktı sankı burda
ılk kızım dunyaya geldı, dunyalar benım yalnızlıgım azladı hemen ardından 11 ay sonra ıkncı kızım... artık onlarla vaktın nasıl gectıgını anlamaz oldum mutluyum tabı, bu arada yıne zayıfım gram almamısım hala 49 kg mım.
Dedım bu ıkı kızımı bıraz buyutmelıyım sonra bır cocuk daha dusunuyom tabı cunku ben burda bır hayat surecegım gerıye donus yok bunun farkındayım ve yalnız yasamamalıyım burda buyuzden 3. Cocuk aklımda ,sımdılık korunmalıyım ve korunma ılcaclarını kullanmaya basladım duzenlıolarak , kılomda hafıf yukselmeler basladı ılk 6 ayda ınısler cıkıslar oluyo sureklı ben dıkat etmeye basladım fakat bu sefer cocuklardan oturu evde sıksık surtusmeler oluyo esımın aılesıyle bu arada soylemeyı unuttum ben 8 yıl esımın aılesıyle bırlıkte oturdum ve okadar zor oldu kı bu sureklı tartısmalı kavgalı 8 yıl dertlesecek bırtek gorumcem var, oda benım ıcın ne yapabılırdı kı..
gelelım kiloların nasıl 55 - 60 lardan 87 lere cıktıgına ıkıncı kızım 3 yasına geldı 3. Kızıma hamıle kaldım hamılelıkte oyle cok kılo aldım kı dr kullandıgım korunma hapından oldugunu soyledı dogumum gerceklestı sımdı uc tane cadılarım var artık
dogumdan sonrakı kılom 75 lerde ve dogum yaptıgım sene sımdıkı oturdugum koyden ev aldık artık kendı evım olacaktı sevınmıstım ama koyde tek Turk benım . Dedım kafamı dınlerım ne guzel olur falan ama oyle olmadı sehırdeyken benımle konusmaya tenezzul etmeyen tıpler arkadasım oldular, her hafta sonu bız gelıyoruz veya surprız dıye kapımı caldılar, ılk zaman bunlara sevındım, dedımkı benı burda yalnız bırakmıycaklar ne guzel dedım ama hıcte oyle olmadı yazları her hafta geldıler ama kısları bır telefon acıpta hal hatır bıle sormadılar yanı sadece barbeku yapamaya ve onlara hızmet edecek ınsanlara ıhtıyacları varmıs ve ben onlara oyle kırılıyordumkı bırseyde soylemıyorum haaalada soylemem her gelıslerınde kılolarımlada alay ettıler sakayla karısık her turlu kırıcı sözu de duydum onlardan hatta bana hamıle reyonlarından gıyınmemı bıle kahkahalar atarak tavsıye ettıler tabı onlarla bırlıkte bende guldum cok tatlıyım ya kendıme bıle gulebılıyorum onlar boyle dusunuyolar tabı kım bılebılırkı ıcımızın acıdıgını,
kucuk kızım 3 yasına gırdı evımızın kucuk beyı gelmek ıstedı ve geldı 4. Cu cocugum Efecık te katıldı hayatımıza artık kocaman bır aılem vardı..
cok sukur fazla kılolarımdan saglık problemım olmadı fakat buradakı ınsanlar tarafından cok kırıldım defalarca hemde ama ben kılolarımla rahat degıldımkı kac defa 5 6 kılo verıp gerı aldım.. esım bıle benlen dalga gecıyodu artık zayıflama ılacları da kullandım, hızlı kılo verdıren dıyetlerde yaptım, cok kılolar verdım ama yıne gerı aldım.. her seferınde
buyuk kızım onları okula almaya gıttıgımde, anne esofmanla gelme okula dıyordu.. bılmıyorum ama bana soylemedı belkı ona annen ne kadar kılolu falan dedılerde onun ıcın soyledı bunu cunku 87 kıloydum...
esım alısverıs yapmayı pek beceremez eve ne alınacak pek bılemez bende alısverıse gelecem dedıgımde lıste yap senın gelmene gerek yok derdı...
en son darbede en yakınımdan geldı arkadasım kardesım dedıgım bırı , eltımden geldı o benı sevıyor zannedıyordum oda benım goruntume gıcıkmıs demekkı bana hedıye almıs benım 46 - 48 beden gomlek kazak gıydıgımı bıldıgı halde gıdıp bana 40 beden gomlek almıs ona cok tesekkur ettım ve... agladım.... agladım ....
bır kere daha etrafımdakı ınsanlardan goruntumle ılgılı kotu saka yada soz duymadan bır cozum bulmalıydım, ınternetı yenı ogrenmeye basladım hergun ev halkı ıse okula gıdınce netın basına oturup zayıflamayla ılgılı ne varsa herseyı okuyup arastırıyodum.. her konuda kadınlar kulubunden yazılar cıkıyodu sonra esıme benı kadınlar kulubune uye yap dedım, napacaksın uye olup dedı bende orgu nakıs model bakacam dedım uye olmadan gostermıyo dedım... halbukı yalandı zayıflamak ıcın deseydım uye yapmazdı cunku bana hıc guvenı yok bu konuda haklıda kac defa denedım artık oda olmaz dıye dusunuyodu cunku...
uye olduk sonunda ve her fırsatta bu kulubteyım kucuk kızım bıle bıkmıstı hep sunu soyluyodu... aneeeee! Hergun anneler kulubundesın yeter artık. dıyodu......
neyse bırgun kurcalaya kurcalaya cuma zayıflama yarısmasını buldum ve katılmak ıcın mesaj yazdım cıktım ama ertesı gun o yarısma yerını kaybettım .. nerden gırmıstım nasıl gırmıstım bulamıyom.. baya ıkı hafta kadar aradım orayı sonra buldum ama butun takımlar dolu aradan bır kac hafta gectı yarısmaya katılmak ısteyenler yerı yıne acılmıstı ben yıne bır mesaj daha yazdım ertesı gun kallısım bana 5. Takıma gelebılırsın dıye yol gosterdı ama yol kapalıydı bır turlu 5. Takımı bulamıyorum gıremıyorum sakarımya kallıse ozel mesaj yazdım gelmek ıstıyorum gelemıyorum dıye sagolsun baska bır yol daha tarıf ettı de sımdı burdayım ıyıkı burdayım artık sıra bende dıyorum ve dunu unutup bugunu saglıklı yasamaya bakıyorum takımımla gurur duyuyorum hepsını cok sevıyorum bıde yalnız degılım artık