Diyet sürecinde ve öncesinde hissettiklerimiz...

165 boyundayım,73 kiloyum,hayatım boyunca hep kilolu oldum,her zaman diyet yapıcam yapıcam dedim,yaptım da,ayda 10 kilo bile verdim aslında ama her zaman fazlasıyla geri aldım,şimdi kendimce yine diyet yapmaya çalışıyorum,bugün 6.günüm ve pes etmek üzereyim,bugün kampüsteydim herkes fast food yiyor,onların içinde ne yapacağım bilemedim,çok zor tuttum kendimi,bi de yurtta kalıorum,her yerimden kıl çıktı,bu da moralimi daha çok bozuo,kendime olan güven ve saygımı kaybetmek üzereyim artık senağlama

CANIM NEOLUR UZME KENDINI BIZ OYACELL ARKADASIMIZLA BERABER YAVAS AMA EMIN ADIMLARLA ILERLIYORUZ GEL SENDE KATIL ARAMIZA OYANIN BASARI OYKUSUNDEN CIKTIK YOLA GEL BERABER GÜZELLESELIM ŞenizŞeniz

hayatım boyunca kilo problemi yaşamadım diyebilirim. 2006 senesinde aldığım birkaç kilo haricinde. ki bu kiloları hemen aynı sene diyetisyen kontrolünde verdim. ve de uzun süre aynı kiloda kalabildim...

evlendikten sonra 6 kilo aldım. şimdi 5 aylık bir bebeğim var. hamilelikte 16 kilo aldım ve şu an 6 kilo da hamilelikten kalan fazlam var. aslında 6 kilo verip hamilelik öncesi kiloma gelsem yetecek. diyet yapmaya çalışıyorum ama nefsim her zaman dizginleri elinde tutuyor. hayatta bir inanışım var. bir insan aynı olay için aynı sabrı iki kez gösteremez... böyle inanıyorum... ve diyet sürecini bir kez yaşayıp onu maksimum sabırla tamamladığım için... sanjki aynı sabrı gösteremeyecekmişim gibi düşünüyoum.. belki bu inanışım yanlış ama böyle inandım bir kere.

eski kıyafetlerime giremiyorum. kendimi kütük gibi hissediyorum... 3 beden birden büyüdüm yaa düşünün... kendimi toplamalı ve sıkı bir spora başlamalıyım... malum konyalı olduğumdan hamur işinden de vazgeçmem zor... sabır...sebat...gayret...umarım hepimiz en iyi şekilde diyet sürecini atlatırız... Rabb'im hepimize sabır ve kuvvet versin...

bende hiç bi gruba katılmadan kendim diyet yapıyorum eskiden hiç diyet yapamazdım yapsam birkaç günde bıkar bırakırdım sonra kilolar daha fazlasıyla gelirdi istatistiklere göre 43 kilo olmalıymışım ama bana biraz fazla zayıf gözüktü bu ölçü ben 55-56 kilolardaydım diyet yapmaya başladım 50 lere düştüm yılmadım kendime 48 kilo hedef koydum ve şuan aç karna tartıldığımda 49 um ilk hedefim 49 sabitleyip 48 e düşmek sonra eğer gözüme hoş gözükmezsem yeni hedef koyup 46 ya inmeye çalışıcam
kendimi güzel kıyafetlere bakarak güzel kıyafetlerin özelliklede gelinlik ve geceliklerin reklamlardaki kızlarda nasıl durduğuna bakarak motive ediyorum

herkese merhabalar..benim boyum 1.62,kilomsa 80..kilomu yazarken bile hüzünleniyorum..kim derdi ki ben bu kiloya kadar çıkacaktım.. çocuğum olana kadar hep zayıf biriydim..kilom 59 u geçmezdi ..evlenmeden önce 4 sene boyunca sabit kilom 52 idi.bu kadar zayıfken hiç diyet yaptığımı hatırlamıyorum..ama çok spor yapıyordum..zayıf kalmaktan ziyade spor yapmayı sevdiğim için yapıyordum..ardından 2 saat nerdeyse dans ediyordum..ama insan evlendikten sonra niyeyse üstüne bir rehavet çöküyor..evlendikten sonra sporu hepten bıraktım,ardından hemen kilom 57 ye çıktı.spora geri başladım 52 ye geri indim..hamileliliğimde bile zayıftım..68 kilo ile doğum yaptım.ve ondan sonra yavaş yavaş kilo almaya başladım..ve sonuç 80 kilo almış mutsuz bir insan..ailemin yanına gittiğimde dışarı bile çıkmak istemiyorum...arkadaşlardan biri görür diye..görenlerde sana ne olmuş böyle diyorlar ya o kadar zoruma gidiyor ki..inceciktin ,hiç yakışmamış bu hal sana demelerine sinir oluyorum..4 gündür yediklerime dikkat etmeye başladım..ekmeği azalttım..zayıflamak için titreşimli kemer kullanıyorum..çok olmasada egzersiz yapmaya başladım.ama tam bir zayıflama havasına girmek için gaza gelmeye ihtiyacım var arkadaşlar..:çok üzgünüm:

Güzel arkadaşım aslında sen yaptığın hatayı ,eksiğini çok ta güzel ifade etmişsin . hayatından sporu hareketliliği çıkardığında anda kilolalr başına bela olmuş. ama üzülme bu kadar biliyosunki sporu hayatına soktuğunda yine eski formuna kavuşacaksındır. Eğer yanılmıyosam senin kilonun büyük kısmı yağ değilde kastan kaynaklanmakta çünkü daha önce spor yapıyomuşun . ve dolayısyla kilo vermen daha kolay olacaktır . kolay gelsin :))9

kilo vermek ne kadar zorsa kilo almak da zor. bizde diyet yapıyoruz.:1closedeyes:bizimki biraz farklı tabii.kilo almak için.bizi hiç mi düşünmüyorlar anlamıyorum.benim hikayem hep zayıf ama güçlü....insanların yorumları en kırıcı olan...ya bu türk toplumu niye böyle.....ayyyyy cok kotu gozukuosun ayyyyyy cok zayıfsın hatta bı arkadasım sen neden yapıldın demıstı gercı sımdı en ii dostum diğer gün özür dilemişti tabii...hala zayıfım cok hassasım belkı her dert sankı benımyerimsenibendiyet zor ya özellikle kilo almak kilo vermeye göre zor.bazen düşünüyorum kim için mutsuzum insanların bana zayıf dediği için mi kilo almak istiyorum acaba bundan mı alamıyorum bılmıyorum ama insanlar kilo alsan bile bişey bulur.....evet öyküye gerek yok galiba....isteksizlik oluyor diyette bu bir gerçek o da mı insanlardan kaynaklanıyor bilmiyorum ya bir susun da kilo alacağız işte....

artık bıktım

aylardır diyetteyim ama hala hedefime ulaşabilmiş değilim
diyetisyen kontrolünde devam edeyim bu sefer olacak dedim ama yine yok yine yok
2 aydır diyetisyen kontlotündeyim ve verdiğim kilıo sadece 2.3
ve dün ki kontrolümde yarım kilo almış çıktım

gerçi evdeki tartıda sabittim ama akşam saati kontrol olunca art çıktığını düşünüyorum

bilmiyorum kendimimi kandırıyorum

ziira sabah eşim öylede kendimi kanırıyomuşum

birde böyle bir durum var eşimde diyette benim
birlikte diyetisyene gidiyoruz o 2 ayda 10 kilo verdi ben......

o bol bol kaçamak yapıyor benim sıkmaktan psikolojim bozuldu

ve hazmedemediğim bir durumda eşimin 10 kilosu daha var verecek ve düzenli olarak devam ediyor
bu 10 kiloyuda verdiğinde artık benle aynı kiloda olacak çünkü ben yerimde sayıyorum
eşimi çok tebrik ediyorum bu durumundan ama aynı kiloda olmak beni çok üzecek
akşam sen artık diyeti bırak ki en azından uyumlu olalım aynı kiloda olmayaalım dedim güldü bana
hayır ben mutlaka 65 kiloya inecem dedi
az gelmesin bu kilo size eşiminde boyu kısa 168 boyu var onun için

dün geceden beri uyumuyorum düşünüyorum
mmeditasyon filan yapıyorum tanıyanlar bilir etkisi olacak beynim çözecek bu kitlenmeyi diye ama yok ben auynı ben
kendimi mi kandırıyorum gerçekten ben bilmiyorum

ve bu gün artık yememeye karar verdim
sağlıklı beslenerek verecem dedim hep
şükür neredeyse 10 kilom gitti böyle ama artık 6 aydır gitmiyor
demekki vücudum bu yeme düzenine alışınca şok istiyor ve iki hafta şok diyorum
zararlı olduğunu bilsemde kendimi zorlıycam inşallah bozmam
çok çok az yiycem öyle bir diyeti filan uygulamıycam
biraz protein minumum düzeyde ekmek ve bol salata ile devam edecem 2 hafta ve ne olursa olacak artık

yine olmaz sa bilmiyorum artık kendimi nasıl hissedecem
tek bildiğim şey ben şişmanım ve şişman olmaktan hiç mutlu değilim

Son düzenleme:

kilo vermenizi engelleyen bir durum mu var acaba?
bir tahlil yaptırsanız
tiroid felan...

batırdım canım troit felan yok endükrinoloji uzmanına görünmem gerekiyormuş

d,yeti o düzenlemeliymiş ama ben çorumdayım ve burda yok ankaraya gitmem lazım bunun için ama çocuklar filan zaman bulamıyorum
bulup gitsem ne kar sürekli kontrol altında olmak gerekecek her hafta ankaraya neasıl gideyim
karmakarışık bi durum yani

Tek kilo problemi olan ben değilim tabi ama sanki tek ben yaşıyormuşum en çirkin benmişim gibi geliyor banada genlerimde var benim aslında sülale boyu kiloluyuz ama ben kio vermek istiyorum bunu daha öncede denedim olunca oluyor yani 8 kilo kadar vereibldim ama sonrası hüsran yine geri aldım tam başlaıdm diyorum tamam diyorum ama olmuyor sabah güzelce kahvaltı yapıyorum diyorum tamam artık diyetteyim zayıflycam akşam okuldan eve bir geliyorum Allah'ım annem döktürmüş yine tamam şimdilik yiyim yarın başlarım diyoru ama yarın bitmiyor tükenmiyor tabi umutsuz vakkayım ben =(

slm arkadaşlar ben nekadarr aç kalırsam kalım asla zayıflayamıyorum yaaa yardım ltfenÇok üzgünüm çoook

selam herkese, ben son 1.5 seneye kadar cok güzel bir fiziğe sahiptim herkes bana imrenerek bakardı. fakat ne olduysa 1.5 sene icinde durmaksızın kilo alıyorum hicbir kıyafetim olmuyor resmen bunalıma girdim bu kadar zaman icinde 52 kilodan 65e cıktım (boyum 1.70). 36 beden pantolonlar yerine 42 beden giymek beni inanılmaz rahatsız ediyor. tabiki cevremdekiler aşırı şişman oldugumu söylemiyorlar ama ben o kadar rahatsızımki canım evden cıkmak bile istemiyor. kendimi cok cirkin hissediyorum yakında duzenli olarak spor salonuna yazılıcam eger bu da işe yaramazsa ne yapacagım bilmiyorum. lahana kapsulu, elma krom falan ne varsa kullandım ama bıraktıgım an verdigim 2-3 kiloyu da geri aldım...

kızlar tatile gitcem nası zayıflamaya devam etcem tatilde denizde cok acıkıyorum

Bende 2 ay içinde 10 kilo vermem lazımm.tatile çıkıcam.görüinşallah veririmm.düşündüm taşındım netten aramakla olmuyor bu iş.kendi diyetmi kendim hazıladımmm.1 haftalık program.zayıflama desteği ürünlerde kullanıcam.sıkılaştırıcı krem ve formüller..ve boll bol spor yapıcam gün boyu sporr.2 ay sonra kilo verirsem buraya yazıcam diyetimiiumarım bu sefer dayanırım

1.65 boyunda ve 78 kiloyum.kış boyu diyet yaptım ara ara.hep yaz tatilini bekledim çalıştığım için spor yapamıyorum diye.öğretmenim ve şu an tatildeyim.ama bir türlü harekete geçemiyorum.ne diyet ne spor..internette bir sürü egzersiz programı var her sabah çocuklar uyurken yapayım diyorum ama bi türlü başlayamadım.eylül de okul açıldığında zayıflamış olmak istiyorum.ama yok işte.harekete geçmemem için sebep de yok ne yapacağım ya.........

diyet programları falan insanı strese sokuyor ve yemiceksende yiyosun. o yüzden ben kendimi hiç strese sokmadan önceden ne yiyorsam yarısını yedim ve tatlıyı bıraktım spor yapmadan 8 kilo verdim. verdiğim kiloları geri almadım. ıdeal kilolar bayanlarr:))

insan on altı kilo alır da nasıl kendini hala eskisi gibi oldugunu düşünüğr...önceden mükemmel durasn kıyafetlerine bakıp bunlar eskidi galiba der(halbu ki içindeki degişmiştir...)ve devam eder son sürat yemeye...canı sıkıldıkça morali bozukdukça..hatta kilo aldıgını düşündükten sonra bile....ogffff offff napıcammm ben napıcammm....çok bunaldım kendimden...herşeysden....bana destek olacak birine ihtiyacım var..birlikte kilo verebileceğimiz...offf offf....

21 yaşında unıversıte son sınıfta okuyan nişanlı bir genç kızım.. elbette bene çok zayıf ve zarif bır bayandım. üniversiteye hazırlanma aşamalrında abur cubur ve fast food yıyeceklere meyilim fazlaca oldu. hatta öyleki kahvalyı yapmazdım akşamda çerez ve çikolata ile menüyü tamamlardım. ergenlik psıkolojısıyle iyice işi abartmiş kilom bir hayli fazlaydı. 65....
aradan tam 4 yıl gectı... çok bişey yapmadım. sadece çayı şekersız içiyorum. abur cuburu tamamen kestım. çok canım çekerse az miktarda tüketiyorum.. yağlı yiyeceklerden uzak duruyorum.. gercekten az yıyorum...ve dıyet yapmadan 56 kılo olmusum..bence iş ıradede baslar ve biter... başarılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…