Diyet sürecinde ve öncesinde hissettiklerimiz...

yaa kızlar kurban bayramından bu zamanda diyatteyim günde 3 ana 3 ara öğün yiyorum 3 tl su içiyorum hala istediğim kiloma ulaşamdım.Bu kadar zor olmamalı yaa tatlıyı çıkardım hayatımdan kızarmaları aburcuburu çıkarttım. mümkün olduğunca az yiyorum 64 kiloyum 60 kilo olmam gerekiyor ve ben 2 aydır gr. inmiyorum ne yapmam gerekir sizce bana akıl verin lütfen

bu iş tek başına evde diyet yapmakal olmaz hatta o diyet bile değil düzensiz beslenme:)

benim hikayemde şöyle 20 yaşındayım ve 3 ay önce bir diyetisyene gittim ama ani bir kararla oldu benim hayatımda ani kararların çok önemi vardır.Onun öncesinde neler denemedim ki.(85 kiloydum bu arada 3 ay önce).Parklarda yaşlı kadınlarla spor aletlerinde spor yapıyordum biraz ayıflamaıştım ama okul başalyınca yine aldım .sonra vucudu suadan kurtaran ahmet maranki diye bir adamın kiraz diyetini yapmıştım onu eksiksiz yaptım ama hep sudan verdiğim için hemen aldım daha beter oldum sakın denemeyin tvde söylenenleri.işte bu sene şubat gibi kış ayında başalşdım şuan mayıstayız ve ben 65 kiloyum ideal kilom bu çünkü biraz vucudum sarktı çünkü çok kilo verdim ama fitnessa başaldım oda özel değil ismekte bilirsiniz yararlı oluyor tabii şuan elbiselerim küçüldü herşey küçüldü her gördüğümü alıyorum boyum 1.71 zayıf güzel bir kız oldum .midemde küçüldü birde acayip fazla yiyince rahatsız oluyorum .birde diyetisyen bana uygun öyle güzel bir diyet hazırladıki hiç aç kalamdım ya bir tabak yemek yiyorum yine ama kilo veriyorum bu sefer.diyet günlerinin başı çok acıydı ama sonra alıştım ve beslenmem düzene girdi.şöyleki önceden sabah kahvaltısını öğlen gibi yapardım okula gittiğimde bile şimdi sabah 7:00da yapıyorum.Sabah kahvaltısını yapmassanız gününüz berbat geçiyor bir kere ama artık benim öyle olmuyor 2 saatte bir atıştırın .Asla kendi başınıza yapmassınız bunu.Tabi ben diyetisyene kışın gittim ve diyetisyenim yaz geldiği için ücretini arttırdı ö yüzden yazın pek iyi değil birde öyle ufak farkla artmıyor bir artışta 10 lira falana rtıyoru öyle yani şuan küçüğüm ve çok mutluyum:) yalnız şöyleki her gördüğümü alıyorum param kalamdı en azından şişmanken para biriktiriyordum :) birde k flakes falanda yemeyim +yeşil elma yemek zorunda değilsiniz her tür elma yiyebilirsiniz:)

ben kendimde örnek veriyim kızlar ben de yemek yemeden duramıyorum ancka sabahları bisküvi kurabiye tarzı yiyecekler öğlen istediğim yemeği(fasule,pilav,et vs vs) akşam ise sadece meyve yedim hala da aynı yöntemi kullanıyorum

pardon eksik bırakmışım ayrıca spor yapıyorum yarım saat kadar koşuyorum nacizane tavsiyem eğer bunu yapamayacaksınız mutlaka yürüyüş de yapın ayrıca ben bu yöntemlerle ve tabii yağ yakıcı çaylarda kullanarak,sıcak içeceklerle birlikte 2,5 ayda 12 kilo verdim

Hiç 50'li kiloları görmemiş, 60'larda kısa süre takılmış biri olarak, ben 100-110'ları bulmuştum ilk diyete başladığımda hiç kilo veremeyeceğimi sandığım zamanlardı, 2 yıl önce falandı, 20 yaşındaydım o zaman. İsveç diyetini gördüm, karar verdim bununla zayıflrım ben diye. 13 günlük bir diyet zaten, hem metabolizmamı hızlandırdı hem de vücuttaki su dahil bir kısmı da yağ olmak üzere 5 kilo verdim, devamında da bir ayırma diyeti yaparak bu sayıyı 1 buçuk haftada 10 kiloya çıkardım. Tabii hemen hemen her gün belirli egzersizler yapmıştım. Moralim çok düzeldi bu kiloları verince, bir kaç aylık diyet programı hazırladım, bu şekilde 85'e kadar düşebildim ama gittikçe kilo vermem yavaşladı. Daha sağlıklı diyet programları yaptım arada hiç diyet yapmadım derken 81'e düşebildim. En son bir diyetle 79'a düştüm. Şimdi kalori azaltımıyla kilo vermeyi deniyorum, 1 kilo verdim şimdilik. Bir yıl içinde ideal kiloma düşmek istiyorum. Seneye umarım diyet sitelerinde fink atmaktan kurtulurum. :) Kilo verince devamı geliyor, anlık irade göstermeye bağlı tamamen. Hepimize kolay gelsin :)

Son düzenleme:

kesinlikle yanlış kaç yaşındasınız bilmiyorum ama bir diyetisyene gitmiş olsaydınız hem beynen hem ruhen yorulmuş olmaktan kurtulurdunuz

19yaşindayim hayatimda sadece bir kere diyet yaptim ondanda kilo vercegime daha cok kilo aldim
yaklaşik bir senedir okul nedeniyle yanliz yaşiyorum ve ekimden bu yana 14kilo verdim şu an 60kiloyum tabi güzel yemek yapan bir anne olmayinca insan ister istemez kilo veriyor

herkeze merhabalar öncelikle.
çocukluğu, ergenliği her evreyi kilolu olarak yaşadım.ve güya hep kendimle barışıktım, oysa içimde hep fırtınalar kopuyordu.mağazalarda kıyafetlere bakıp çok istememe rağmen kendimi kandırıyor zaten tarzım değil diyordum.artık bu durum iyice ruhsal açıdan rahatsız etmeye başladı.İnsan içine çıkmaya utanır oldum artık. Diyete başlamaya karar vermemse eşimin iş arkadaşları ve eşleriyle yenecek bir akşam yemeği ile oldu. Eşim yemek yeneceğini söylediğinde kıyametleri kopardım çünkü kilolarımdan UTANIYORDUM. yemeğe gittik farkettimki kilolarımı bu kadar takıntı haline getirmiş olmam özgüvenimide zedelemişti.
yemekten sonraki pazartesi günü diyet yapmaya başladım. bu ikinci haftam. hiç bozmadım ve kaçamak yapmadım. umarım böyle gider ve fazlalık olan kilolarımı veririm. çünkü böyle çok mutsuzum...en büyük cesareti sizlerden alıyorum forumda bu sayfaları okumak cesaretimi artırıyor. her satırını didik didik okuyorum. benim yaşadığım problemleri başkalarıda yaşamış yalnız değilim diyorum. moralim yerine geliyor. inşallah bu sefer başarırım...

merhaba arkadaşlar
ben 21 yaşında 1.59 boyunda 82 kilo bir bayanım.hayatımın en kilolu en mutsuz ve en çirkin dönemini geciriyorum.hiç bir zaman
tam anlamıyla zayıf olamadım.hep balık etli kıvamındaydım.hayatımda belli aralıklarla 3 büyük rejim yaptım.ilkinde 68 kilodan 52ye
düştüm.sonra lise sonda bir rejim yaptım 75ten 58e düştüm.üniversitenin ilk yılında bir rejim yaptım 75ten 62ye düştüm.bu yazdığım diyetlerde kendimi hiç kasmadım.sütlü tatlımı yedim düzgün kahvaltımı ettim.formülü bol su+maydonoz suyu+bol hareket

şimdi sıkıntıdan aşırı derecede kilo aldım.birde yemek yapmayı ve yemeyi cok seven bir insanım.tüm gün evdeyim ister istemez sürekli yeni tatlar deneyip yiyorum.aşırı derecede basen sorunum var.buna şimdi göbekte eklendi. yüzüm gözüm şişti.resmen çirkinleştim.arkadaslarım "ne hale geldin" diye soruyorlar.şişman şakaları yapıyorlar.eskiden gayet güzel ve çekici olduğumu söyleyenler için artık "şişman ama yüzü güzel" biriyim.

işin ilginç yanı yürüyüş bandım plates toplarım ağırlık aletlerim var.ne yapmam gerektiğini biliyorum.ama başlayamıyorum bir türlü.biri bana yemek yeme dediğinde hırsımdan daha çok yiyorum.kilolu olduğumu ve vermem gereken en az 20 kilo olduğunu düşündükçe umutsuzluğa kapılıyorum ve kendimi birşeyler yerken buluyorum.

şimdi ramazan geldi dikkat etmeye calısıcam.ben her kilomda şişman olduğumu düşündüm.60kiloykende 70 kende zayıflamak için çabalardım ama hep ters tepti.şimdi de aynısının olmasından korkuyorum.kilo verme umudum iyice azaldı.giyim kuşamına cok önem veren birisiyim.hiç bir kıyafetimi giyemiyorum.pantolonlarım,gömleklerm dolapta bekliyor.giyecek birşey bulamayınca dışarıda çıkmıyorum.yazdıklarım uzun sürdü biliyorum ama okadar olumduz duygular içerisindeyim ki...

ramazanda gercekten sağlıklı beslenmeyi deneyeceğim.iftardan sonra yürüyüş yapmayı corba ve salata agırlıklı beslenmeyi düşünüyorum.umarım uygulayabilirim.umarım bu forumdaki herkes hayal ettiği vücuda kavuşur.

selam kızlar..
benim hiikayem baya uzun.ama neyseki zor kısımlarını geride bıraktım :)
en başından başliyim.ergenliğimden beri kiloluyum ama o zamanlar sadece balık etliydim.lisede başladı benim kilo porblemim.o zamana kadarda hiç diyet yapmayı düşünmemiştim.şimdiki aklım olsa hiç başlamazdım çünkü verdikçe artarak döndü kilolarım.
16 yaşımda akapuntura gittim kilo 76 3 hfta dayandım 8 kilo verdim.tabi o zmn metobolizma daha hızlı neredeysede aç gezdiğimi düşünürsek 8 kilo gitmesi normal.ama işin kötüsü tam öss hazırlık dönemime denk geldi.kiloları yazın verdim okula başlayınca saldım kendimi Allaah bir şiştimki senede 16 kilo! sanki hamile kadın gibi şiştim :S ne etti 84 :)
üniversite başladı.bi ara kendi çabamla 80 e indim 1 sene öyle takıldım.sonra bi ha gayret dedim 72 ye düştüm boyum 160 ama 72 kiloda güzel olabiliorum üstüm ince kalçam ve üst bacaklarım geniş
ama yine duramadım 72 de bidaha saldım :) bi ara 86 olduğumda kafamda şimşek çaktı ilk kez o zmn diyetisyene gittim bi 6 kiloda onla verdim sanırım ama yine duramadım ki :)) o ara noldu ne yaptım bilmiorum belkide şuurumu kaybettim :)) sorun şu ki diyet yapabiliorum evt kilo verebiliorum Allahıma çok şükür ama diyete ara verdiğim dönemlerde biri önümden kaçırcak sanıorum :S son yemeğimmiş gibi yrn nası olsa yine başlicam diyeee diyeee yeniden salıyorum :)
neyse üniversite bittii o aralar yine bi aldım verdim yaptım
bigün bi baktım 93.8 ... gördüğüm en fazla kiloydu..
neyse hikayenin güzel kısmına geldim :))) o dönemde biriyle tanıştım yakışıklı tatlı........
arkadaştık:) ben niyeti bozmuştum ama içimden :) bigün bu bana o kadar güzel bi yüzün varki türkiyede dereceye girer dedi..
ben bu lafın üstüne o gün karar verdim güzelliğime yazık ediyodum..22 yaşında bu kilo! yok olmaz! yazık...
bide kimse kimseyi kandırmasın , kilo güzelliğimizi maskelio arkdaşlar bu acıda olsa gerçek.üni bittikten sonra malum evlenme çağındayım. hiç sevmiorum ama yapcak bişe yok eve kız bakmaya gelenler oldu akrabayla falan. açık sölenmesede anlaşılıo böyle şeyler bilirsiniz.hiç niyetlerini açmadan gittiler... sebep ne sizce? bence kilo..artık kimse kilolu gelin almak istemio erkekler kilolu kızları tercih etmio edenler vardr mutlaka ama azdır.
kimse bana kızmasın bende sizdenim :) sadece gerçekci olmak lazım.. zaten bunları ne kdar üzüldüğümü anlatmak için yazıorum.yüzüme söyleyenler..arkamdan konuşanlarr.. elifde çok güzel ama çok kilolu diyenler... kulağıma geliyodu yaa.22 yaşında üzülmz mi incinmez mi bi genç kız..

neyse devam ediorum şu aşık olup kilo vermeye karar verdiğim kısıma dönelim :)inat ettim 1 senede 27 kilo verdim evet yanlış duymadınız 27! :))) 66 kiloya düştüm.
tabi ben daha önce amacıma ulaştım:) 1 senedir o yakışıklı adamla birlikteyiz Allah izin verirse artık ailelere açıp sözlenmeyi düşünüyoruz.. :))
buraya kadar yazdıklarım okuyan arkadaşları motive eder belki.hayatta hiçbişey için geç değil..hergün yeni baştan başlayabiliriz..bunu sakın unutmayalım.
ha bu arada o kilolu diyenlerin hepsinin dudakları uçukladı.. gittiğim her düğünde kısmet çıktı.. tanıyamayanlar bile oldu 66da az deil biliorum ama normal duruodu bende :)altım 40 üstüm 38 bedendi baya güzelleştim.kibirli demeyin vala çok çaba harcadım hakkım şımarmak :)) kendime ne ciciler aldım ne ciciler :))
neyse..
şimdi bi sorunum var nisan ayından beri kilomu korudum 66 yla geçirdim, ama noldu araya ramazan girdi hoop aldım 5 kilo :S ramazanda düzenim bozuldu

şimdi aldıklarımı verip üstüne dahada verip 58 olmak istiorum.hiç değilse 59 hayatımda bi kere 5...leri görmek istiyorum
ama sanki o 27 kiloyu veren ben değilmişim gibi :S zorlanıyorum :S
işin kısası sizden isteğim beni motive etmeniz
erkek arkadaşıma diyorum beni motive et diye çok güzel ediyo saolsunda :) tok açın halinden ne anlar beni ancak siz anlarsıınız bekliyorum motivasyon içeren cevaplarınızı

5 günlük bir diyetteyim bugün diyetimin 3. günüydü.. Allahıımm öldüm öldüm dirildiiiimm oofff!! Yoğurt diyeti yapıyorum paso yoğurt, çorba, balık, yoğurt, çorba, balık... hele millet dönerleri kebapları karşımda götürürken o tonbalıklı salatayı yemek öyle bir koyuyor ki insana...ama yemedim kebapı yemedim o büzüşmüş marullu suyu çıkmış domatesli salatayı yedim söylemesi ayıp şansıma da salata pek bir kötü çıktı. Amma velakiin kendimle gurur duyuyorum yahuu ben böyle bir durumda ve deli gibi açken o salatayı yedim ya kim tutar beni artık bozamam diyetimi çünkü her bozmayı düşündüğümde " madem bozacaktın o gün bozsaydın" diye düşünüp pişman olup ( o gün niye yemedim diye tabi ki ,gerçekten yanımda oturan arkadaşınki bayağı iştah açıcı gözüküyordu:86: ) bir dahada yemem arkadaşım hatta bu gazla bu diyeti 5 gün değiil 5 ay yapar layt yoğurt değil ali nazik yedim derim

Merhaba arkadaşlar. Ben de Pazartesi günü diyete başladım ve bu sefer başarıyla sonuçlanmadan bırakmamayı umuyorum.

Ergenlik döneminden beri bir alıp bir verme şeklinde devamlı bir kilo değişimiyle geçti hayatım. Bazen 2 yıl formumu korudum bazen 1 yıl bazen bikaç ay, ama hep ipin ucunu kaçırdığım anda almaya meyilli bir bünyem oldu. Ama en fazla 60 Kiloyu görmüşlüğüm olmuştu ki onu da 1-2 ay içinde vermişimdir.

Tayin nedeniyle bambaşka bir şehre taşındım geçen martta, aynı dönemde 8 yıllık ilişkim bitti ve yanlız yaşıyorum, pek te arkadaşım yok açıkçası. Üzüldükçe yedim, sıkıldıkça yedim, kilo aldıkça üzüldüm yine yedim, durmadan yedim. Bu böyle bir kısır döngüye döndü artık. Tamamen gidişata bıraktım kendimi. Nisanda da ileri kansızlık nedeniyle sabah akşam bikaç ilaç kullandım 4 ay boyunca onların da kilo aldırdığını duydum ama kullanmaya başlamadan da ben almaya başlamıştım zaten. Bunda biten ilişkimin payı da oldukça fazla sanırım. Çalıştığım için gün içinde kilo aldırıcak kadar yemesem de işten çıkıp ta eve girdiğim an yemekten kendimi alamıyorum. Devamlı bişeyler atıştırıyorum, tamamen depresyon kaynaklı bir atıştırma ihtiyacı içindeyim. Ağlaya ağlaya yediğim çok olmuştur mesela. Her sabah başlayıp her iş çıkışı sonlanan sayamadığım yüzlerce diyete girdim. Kimisi 4 gün sürdü kimisi 1 hafta ama en fazla 3 hafta dayanabildim. Sonunda verdiğim tüm kiloları hızlı bir şekilde geri aldım aynen. Buraya geldiğimde 48 kiloydum ve bu pazartesi diyete başladığımda 69dum şimdi 67, o 2 kilo da ödemdir zaten. Tam 21 kilo almışım. Hayatımın en kilolu dönemini yaşıyorum ve kendimden iğreniyorum resmen. Aynada gördüğüm ben değilim sanki. Tamam gözler kaşlar burun ağız benim ama gerisi ben değilim. Kendimi hiç beğenmez ve kendime hiç bakmaz oldum. Kıyafatlerimin hiç biri üstüme olmuyor ve çoğumuzun yaptığı gibi veririm umuduyla yeni kıyafetler almak ta istemiyorum, dönüp dolaşıp giydiğim 3-4 parça giysim var. Kendimi çok paçoz hissediyorum artık. Dışarıya çıkmak istemiyorum, ne zaman dışarıya çıksam asabileşiyorum. İnsanların bakışlarından rahatsız oluyorum çok. Bu benim herşeyime yansıyor artık insan içine çıkmaktan rahatsız olur hale geldim, herkesten uzak duruyorum ve yeni bir şehirde böyle davranmak da yanlızlığı beraberinde getiriyor malesef.

Yaklaşık 2 hafta önce yeni birisiyle tanıştım, iyi anlaşıyoruz ama ben araya mesafe koyuyorum devamlı. Ben bile kendimi beğenmezken o nasıl beğenir ki diyorum kendi kendime ve onun bana olan ilgisine inanamıyorum. 27 yaşındayım ve artık hayatımı düzene sokmak istiyorum, insanlardan daha fazla kaçmak istemiyorum. 2 gündür devamlı sizi takip ediyorum ve yazdıklarınızı okudukça neden olmasın diyorum, bu sefer başarabilirim belki.

Son düzenleme:

27 kilo vermişsin ya. 5-6 kiloyu mu veremeyeceksin ki?
bunu seni gaza getirmek için değil, gerçek düşüncem bu oldugu için söylüyorum.
en fazla 2 ayda istediğin kiloya ulaşırsın.
seninle boylarımız aynı ama ben şu an 83 kiloyum düşün.
zayıflamaya çalışıyorum deli gibi.

bak erkek arkadaşın da varmış.
benim hayatımda kimse yok.
kilolu olduğum için girdiğim ortamlarda kimse yüzüme bile bakmıyo.
zaten dışarı da çıkmaz oldum.
sadece spor salonuna gidip eve geri geliyorum. o kadar.

neler mi yaşıyorum...
içim o kadar dolu ki bu konuda.
o kadar çok incindim ki.
sadece kilolu olduğum için hep ortamın "erkek gibi kızı" oldum ben.
oysa ben ortamın cici kızı olmayı isterdim belki ama bana hep bunu yakıştırdılar. ben şişmandım çünkü bana cicilik yakışmazdı ki...

kendimi bildim bileli kiloluyum.
ergenliğe girdiğimde boyum baya uzamıştı. sadece o zaman zayıf gözüküyodum boyum uzadığı için.
sonrası hep aynı... hep yuksek kilolar, bunalımlar... vermeye çalışmalar ve başarısız olmalar...

yıllar böyle geçti. ve üniversiteden mezun olup evime döndüm. uzun süredir tartılmamıştım.
tartıya çıktığımda 89 kiloydum. ne kalmıştı 100 kilo olmaya?
89 kiloyla kendimi bir türlü aynı kefede düşünemiyodum. aklımı kaçırdım. çok kötü oldum.

ve hayatımda hiç olmadığı kadar ciddi bi şekilde diyet yapmaya başladım 5 hafta önce.
şu an 83 kiloyum. başladığımdan beri 6 kilo verdim. ama yolum çok uzun. 29 kilo daha vermeyi hedefliyorum şu anda.

neler mi yaşıyorum bu 5 haftadır... ağlıyorum. sinirlerim bozuluyo.
bazen dayanamıyorum.
çünkü demir gibi iradeye sahip olmak gerekiyo.
can bu... yemek istiyosun. canın çekiyo.
yemiycem dedikçe daha çok takılıyo aklıma.
yeyince de pişman oluyorum. belki 1 haftalık diyeti çöpe attım diyorum, iyice moralim bozuluyo.
spora gidiyorum her sabah.
zayıfladıkça kendimi daha iyi hissediyorum ama 85ten aşağı düşmek zor oldu.
orda tıkandı kaldı kilom ve resmen inatlaştık.
neyse ki 85'ten aşağı düşmeye de başladım.

bu kışı böyle diyet ve sporla geçirmeyi kesin hedef olarak koydum kendime.
ne olursa olsun sporu bırakmıycam.

en çok da beni incitenler, kıranlar..
onları düşünerek motive oluyorum.
benim zayıflamış halimi gördüklerinde yüzlerinde oluşacak ifadeyi hayal ediyorum.
pes etmemek için güzelleştiğim ve benim artık kimseyi beğenmeyeceğim günleri hayal ediyorum.

sadece sabır gerekiyor bana. 6-7 ay sonra yepyeni bir insan olmayı hedefliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…