Diyet yapanlar için liste

Asra Aylin Sadikovic

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2014
17
10
38
Merhaba arkadaşlar,

Herkes yaptığı diyet listesini ve önce-sonra , boy-kilo sonuçlarını paylaşmasını istiyorum böylece fikir alışverişi yapmış belkide kendimize daha olan diyet listemizi bulmuş oluruz :)

Benim listem: (Aynı zamanda Fitness yaptığım için protein ağırlıklı)

Sabah:
1 Kase (30 gr) Nesfit Ballı-Bademli Buğdday Ve Pirinç Gevreği+Yarım yağlı Süt (127+45) Kalori
1 Adet Muz (Vücudun Tatlı İhtiyacını Bastırması İçin) (108) Kalori
1 Bardak Şekersiz Karışık Bitki Çayı (2) Kalori

Öğle
1 Tabak Light Ton Balıklı Salata (130) Kalori
1 Adet Muz (108) Kalori
1 Bardak Şekersiz Karışık Bitki Çayı (2) Kalori

Akşam
1- Tabak 100 gr Hindi Göğüslü Kepekli Makarna (239) Kalori
1- Adet Yeşil Elma (78) Kalori
1- Bardak Şekersiz Karışık Birki Çayı (2) Kalori

Bazı arkadaşlar hergün nereden bulacağız bunları, çok pahalı gibi yorumlar yapacaklar fakat yaptığım diyetin günlük toplam kalorisi 841 aynı zamanda diğer ucuz diyetler gibi aç kalıp sağlıksız şekilde kilo kaybetmiyorsunuz. Bol protein ve mineral alarak sağlıklı bir şekilde kilo veriyorsunuz.
Bu arada kilo vermeden önce (Boyum 1.72) 73 kg iken 2 ayda 55 kg ye düştüm. İnanmak, irade, azim başarmanın fragmanıdır. :)

Keyifli forumlar kızlar..:KK25:

boyum 160 cm; kilo 54; yaş 39
vermeyi hedeflediğim kilo 50 kg
acelem yok, bu kiloyu 4 ayda versem de olur :)
şu an günlük max.900 kalori alıyorum
bu hesaba göre ayda 2 kg vermem gerek.
vejeteryan olduğum için hiçbir et ürününü tüketmiyorum
her gün besin zenginliği açısından listemi dengeli şekilde değiştiriyorum. ama bugünkü listemi yazabilirim mesela size.

sabah
1 kase cornflakse meyveli 150 cal
ekstra light süt 200 ml 68 cal
1 büyük fincan yeşil çay 3 cal
1 adet mandalina 50 cal

öğle
1 kase buğday çorbası (250 cal)
1 adet domates ve salatalık söğüş ( 14+11 cal)
az yeşil yağsız salata (18 cal)
1 adet elma (60 cal)

akşam
1 dilim kızarmış kepekli ekmek (23 cal)
200 gr yağsız yeşil salata (36 cal)
1 su bardağı light ayran (53 cal)

günlük toplam 738 cal

sevgiler :)

boyum 160 cm; kilo 54; yaş 39
vermeyi hedeflediğim kilo 50 kg
acelem yok, bu kiloyu 4 ayda versem de olur :)
şu an günlük max.900 kalori alıyorum
bu hesaba göre ayda 2 kg vermem gerek.
vejeteryan olduğum için hiçbir et ürününü tüketmiyorum
her gün besin zenginliği açısından listemi dengeli şekilde değiştiriyorum. ama bugünkü listemi yazabilirim mesela size.

sabah
1 kase cornflakse meyveli 150 cal
ekstra light süt 200 ml 68 cal
1 büyük fincan yeşil çay 3 cal
1 adet mandalina 50 cal

öğle
1 kase buğday çorbası (250 cal)
1 adet domates ve salatalık söğüş ( 14+11 cal)
az yeşil yağsız salata (18 cal)
1 adet elma (60 cal)

akşam
1 dilim kızarmış kepekli ekmek (23 cal)
200 gr yağsız yeşil salata (36 cal)
1 su bardağı light ayran (53 cal)

günlük toplam 738 cal

sevgiler :)

Tebrikler canım listen çok güzel vejeteryan olduğun için protein ihtiyacını soya ürünleri, fasulye, bazı yemiş ve tahıllı bitki-bitkisel ürünlerden alabilirsin :)

akşam yemeğinde makarnayı hazırladığını anlatırmısın, ve hergün makarna mı yedin, mesela ben sebze yiyorum tok tutmuyor ekmesiz falan gece saldırıyorum bu sefer diyet bozuluyor, makarna iyi fikir ama böyle düşük kalorili nasıl hazırlıcam?

akşam yemeğinde makarnayı hazırladığını anlatırmısın, ve hergün makarna mı yedin, mesela ben sebze yiyorum tok tutmuyor ekmesiz falan gece saldırıyorum bu sefer diyet bozuluyor, makarna iyi fikir ama böyle düşük kalorili nasıl hazırlıcam?

Canım ilk önce bir avuç kadar hindi göğsümü haşladım sonra makarnayı kaynaması için suya bıraktım, makarnam haşlandıktan sonrada çok az zeytinyağı ile kavurup hindi göğsümü ekledim birazda tat vermesi için tavuk bulyon serpiştirdim.İlla hergün aynı liste olmak zorunda değil benzerlerini tüketebilirsiniz, zaten vücudu şaşırtmak lazım farklı besinlerle farklı gıdalarada ihtiyacı var vücudumuzun. Makarnanın kepekli olmasına dikkat edin ama, Filiz makarnanın kepeklisi bulunuyor çoğu marketlerde. Aç kalmadan kalorisi düşük ve sağlıklı gıdalarla beslenebiliriz canım :)

Back
X