Diyetisyenlerimizden İpuçları

Bu kalori azaltma işi çok yanlışmış,bunu kafamıza göre yapacaksak neden diyetisyene gidiyoruz ki,
Ben de azaltmayacakmıyız diye sordum,hiç gerek yok,zaten veriyorsun dedi bana,o çok zaman sonra yapılacak bişey dedi diyetisyenim.:kedi:Biz işte hemence çabucak olsun diye ,hızlansın diye düşünüp yanlış bir mantığın içine atıyoruz kendimiziyasakkelime

3 gün hiçbirşey yemeden dursan gene bişey olmaz vücudun dinlenir ,canlanır,d-tox olur insana ,boşaltım ve sindirim sistemin bol su içersen de mis gibi temizlenir.Kısa sürelerde bu tip şeyler zarar değil fayda sağlar.Denemiştir bizzat.:lepi:

1 kilo sebze yemeğini 2 yemek kaşığı sıvı yağ kullanılıoyormuş. kola ve nescafe çay tarzı içecekler vücuttaki suyu atıyormuş .

Bana da kesinlikle neskafe içme dedi,sebebini tam olarak bilmiyorum.Oysa neskafe iştah kesiyor benim bildiğim ama içme dedi.Yanlış bilgi vermeyeyim.Neden diye sordum Bağırsaklardaki doluluğu azalttığını söyledi.

(Bense bunun iyi bişey olduğunu düşünmüştüm.Ama kötü bişeymiş.Lifli besinler,bağırsak doluluğu sağladığı için faydalı bunu hatırladım sonra.Bağırsaklar dolu olunca yağ emilimi az oluyormuş,lifler bir miktar yağıda beraberinde götürüyorlarmış).Bağısakların doluluğu demek kabızlık demek değilidr.Aksine daha çok sirkilasyonun olması için sinyal verir,daha çok boşaltım yaptırır,bağırsak doluluğu.
Öyle olduğu için bana sürekli kayısı yediriyor diyetisyen laksasif etkisinden dolayı.Kabızlıksa tersine kilo yapıyor.

Birde diyetisyenim ölçümlerimi yaptığında su yüzdem azalırsa kızıyor,vücudun belli bir suyu tutması gerek,su kaybını kar sanmayın,hemen su eksiğinizi tamamlayın.Bizde ödem söktürücüler vs. uğraşıyoruz ne kadar büyük hata.Yapılması gereken şey suyu kaybetmek değil kazanmaktır.Yağı yakan şey bile sudur.Tepkimede büyük miktar su girmedikçe yağ yakılmaz ve enerji açığa çıkmaz.turkbayragi
Regli iken su tutulmasının sebebi vücudun ihtiyacı olması bence,niye herşeye müdehale etmeye çalışıyoruz,o su ne işe yarıyor,vucut niye biriktiriyor bunu bilmiyoruz bile.Tartıda fazla varya motivasyonumuz bozulmasın diye kendimizi kandırma yoluna gidiyoruz,pirinç lapası vs.

Son düzenleme:
Arkadaşlar yanlış bilgiler veriyorsam lütfen düzeltin.Tartışalım.Diyetisyenimden duyduklarım,okuduğum makaleler, ferdi spor geçmişim ve deneyimlerim(tartıyla ilgili bir spor),uzun süredir diyette olmam bana bir birikim sağladı bu konuda ama ben uzman değil,araştırmacıyım.

Makina mühendisiyim,gıdalarla hiç bir alakam yok.Bu konuda uzman olan doktor ,diyetisyen,biyolog,gıda mühendisi arkadaşlarım keşke daha çok aydınlatsalar bizleri,yanlışlarımızı düzeltseler.Ama yine de en güzel aydınlatacak olan kişi üzerinden yüklü bir miktar kilo atmış,kilo derdini vücudunu dinleyerek ve tanıyarak çözmüş,bu konuyu deneyimiyle aşmış,''başardım'' diyen arkadaşlarımızdır bence.Onlar kendi yolunu bulmuş insanlar.Açıkçası ben hala kendi yolumu bulamadığımı düşünüyorum.Diyetisyenden yardım almam da bu yüzden zaten.Hala bu işi bitirmiş değilim tam olarak.Eksik bişeyler var.

proton

cnm çevremdeki bir çok insan az yiyor ama kilo veriyor
ben ise 1300 kalori yyorum ama az veriyorum sebep yemem degil aslında pko olmam ve kabızlık yaşamam

diyetisyenim 1200 kaloriye düşürdü çok istedigim için daha altı olmaz dedi

paylaştıgın bilgiler çok faydalı
bir şey sormak istiyorum su ile ilgili

içtiginiz bitki çayları normal su hepsinin topluyorsunuz degilmi

mesela ben 2 lt su 4 fincan bitki çayı içiyorum ve 3lt su içtim diyorum yanlış mıyım

Az önce pisikolojik olarak yemek yiyen bir arkadaşıma aşağıdakileri yazdım burayada kopyalıyorum,belki birilerinin işine yarar.

Bir arkadaşımız obezdi ,sonra aniden zayıfladı,soranlara her on dakikada ağzıma bişey attım dedi.Çarkı döndürerek metabolizmasını hızlandırmış.

Burda önemli olan yediğiniz şeyin fasa fiso olması.Nasıl olsa siz sinirden yiyorsunuz tadı önemli değil.Düşünmeden yiyoruz nasıl olsa.Yanınızda,marul,lahana yaprakları,leblebi(suyla birlikte çok şişer ve tok tutar,ama dikkat sadece 1 avuç),kuru erik,salatalık,tere yaprağı,kereviz kesikleri,(bence çok lezzetliler ve çiğnendiklerinde sinir yatıştırıyorlar, hışımla yiyebilirsin:)),yeşil elma,brokoli kökü,marul kökü,çiğnemelik kahve çekirdeği şeklinde ıvır zıvır kalorisiz şeyleri bulundur ve sürekli tıkıştır ağzına.Sonuçta acıkmayacak,atıştırıp sakinleşmiş olacaksın ve zayıflayacaksın.Sana kilo aldıran cips,çikolata,çekirdek gibi toplum düşmalarına da yer kalmayacak böylelikle.Bi dene bakalım.Kolay gelsin.

kahve çekirdeği demişken bahsetmeden edemicem
benimde diyetisyn maceram var yarım kalmış olsa da
ben kahveye çok düşkünüm
içmeden ayılamıyacak kadar
ama diyetisyenim ısrarla içmemem gerektiğini söylüyodu
içmedim ama bu sefer kilo vermem inanılmaz yavaşladı
sonra bıraktım diyetisyene gitmeyi
devlet hastanesinde dahiliyeye gitmeye başladım
orda ki doktor bi beslenme listesi düzenledi bana
ilk sorduğım kahve içebilir miyim oldu
şekersiz tabi dedi
dedim böyle böyle içmeyince zayıflamam duruyo
mümkün dedi uyarıcı etkisi olduğundan bahsetti
zaten ben şeker tüketmem ne çay da ne kahve de
ayrıca kahve çekirdeği çiğnemek de açlığı bastırıyo
sürekli yanımda taşırım mutlaka

merhaba hepinize ..ben de seneler önce 15 günde 12 kilo verdim ve verdiğim kiloları hiç geri almadım ..ama o zamanlar 18 yaşındaydım metabolizma dehşet idi ...o zamanlar günde 7-8 öğün beslenip ekmeği kesip sebze ve meyve ağırlıklı beslenerek vermiştim kilolarımı ...
diyet konusunda da bayağı tecrübeli oldum artık ..
yaklaşık 2 ay önce diyete başladım ...fakat bu 2 ayın 20 gününde ( ara ara toplamda 20 gün olmak üzer ) diyetlerimi bozdum ara verdim tekrar başladım filan ...
ben bu süreçte tam 8 kilo verdim ...diyet yaptım ama akşam 6 da n sonra yemedim ...
günde 7-8 öğün beslendim ve ara öğünlerimde hep meyve yedim ...
bazen de süt içtim ...
benim diyetlerim şok diyet değildi ...
mesela patates diyeti karpuz diyeti filan yaptım ama bu diyetlerimde zaten herşey vardı ...aç kalmadım hiç ...eklemeler de yaptım diyetime ...
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...z/273764-patates-diyeti-1-hafta-3-5-kilo.html
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-listeleri/44844-karpuz-diyeti.html

zaten diyeti sevdiğiniz şeylerden oluşturmak en mantıklısı böylece diyet olmaktan çıkıyor ..
göbek için özellikle yoğurdu çok tavsiye ederim çok faydasını gördüm ...
göbek eritmede birebir ...

şuanda verdiğim 8 kiloyu da almış değilim ...
ilk başta bi 15 gün filan 2 günde bir yarım saat spor yapıyordum ..daha sonraları sporu da bıraktım ..
günde 2 litre ılık su içiyorum ...
sabah kalkınca 1 bardak ılık limonlu suyla güne başlıyorum ..sonra da diyet listeme uyuyorum ...

masum canım benim 1300 kalorilik diyetle az verirsin zaten,üstelikte 10 kilo vermişsin kilo vermen daha da yavaş olacak bundan sonra.Ben artık gramla veriyorum,benim listede 1400 kalorilik.Son 1-2 kilo için 4 ay bekleyenleri biliyorum ben.

Kafandan at böyle şeyleri,pkoluyum,kabızım vs.İnsan kendi engelleri kendisi koyar.Unut bunları,şunları kodla kafana;'' metabolizmam çok hızlı (ki bu doğru 1300 kalori ile hiç vemeye de bilirdin ama veriyormuşsun bak),hipotiroidliler bile çatır çatır veriyo ben niye veremeyim ki''diye söyle kendine.Kaldıki bunların hepsi doğru annem 56 yaşında ve zayıflıyor(benden daha kararlı o yaşta),İş arkadaşım kortizon tedavisi görüyor ve 3 kilo verdi(bunun anlamını biliyosundur umarım,kortizon balon gibi şişirir.)Onlar veriyoda sen mi veremeyeceksin.Kafandaki kendi koyduğun sınırlarını kaldır.

Bende çok kendime acıdım,çok ağladım,metabolizmam yavaş ,bıktım artık filan diyip duruyodum.Eşime zırlayıp duruyodum.O da bi kızdı bana; ''Arabesk filmleri hiç oskar almıyor'' dedi.yerimsenibenArtık Cesur yürek'i çekiyorum ben.Allahtan işim onunkinden daha kolayÇok üzgünüm çoooksüprizzzzzturkbayragi

Suya gelince günde 2 lt yeterliymiş,ama su sek içilmeli,hesabı ayrı yapılmalı

Amonracım işte kişiden kişiye değişiyor işler,herkez kendi doğrusunu kendisi buluyor.Bende çaysız yapamam,içiyorum ve zararının olmadığını inandırıyorum kendime ama listelerde sadece sabah açık izin veriliyor sadece
Ayrıca mutfak robotunu tebirk ediyorum kendi yolunu bulanlardan,sevdiği şeylerle kendine uygun hale getirmiş ve kilo vermiş,
herşey harfi harfiyen kurallarla olunca sıkıyor insanı ,vazgeçiriyor davasından.Sevdiğiniz şeyleri ekleyin diyetinize korkmayın,uzun vadede bıkmamak için bu şart

Son düzenleme:

evet canım ben o konuda çok esneğim
büyük hırslarım da yok bu ay 5 kilo vericem gibi
sonuçta bu kiloları 1 ay da almadım ben
acele etmiyorum sıkmıyorum kendimi

merhaba protoncum.. ellerine sağlık çok güzel şeyler anlatmışsın!
bende 3 yıl önce doktor kontrolunde 8 ayda 20 kilo vermiştm. 1,5 yıl kadarda aynı kilomda kalmıştım. neredeyse son 1 yıldırda tekrar kilo problemiyle savaşıoorum.
hani demişsin ya ben uzman değilim araştırıyım diye.. kesinlikle öylee insan azmettikçe doktoru tarafından teşvik edildikçe daha çok gayret gösteriyor! daha çok özen gösteriyor.. ben diyet yaparken o kadar çok araştırma yapmıştım ki biri bana sponsor olsa kitap çıkartırım diyorum :kedi: o derece yani...
iş insanın kendinde bitioo!!! doktora da gidioosan doktorunda seni teşvik edioosa geriye kalan sadece senin diyet programına uyman! bi süre sonra zaten kilolar kendiliğinden gitmiş oluoo..
önce kilo vermeyi kafada bitirmek lazım!! :lepi:

çay ve nescafeyi çok sevenler tüketebilirler şekersiz vücuttan aniden çıkarılırsa ileri bi zamanda o içeceğe karşı saldırı olabilir benim diyetisyenim bana haftada 1 gün bir porsiyon sütlü veya çikolatalı tatlı verdi ve hamur işide verdi mesela ara öğünde 2 dilim pizza veya 2 dilim börek vs önemli olan birden kesmek değil azar azarda olsa bu ürünlerden tatmak . ben kendimi denedim 4 ay yemedim bunları en sonunda patladım bir anda fazla yemeye başladım ama şu aralar yine kestim ve o yedim süresindede kilo almadım allaha şükür yani ne kilo verdim nede aldım :) şimdi ise tekrardan vermeye başladım herkeze sağlıklı zayıflamalar :)

protoncum tebrik ederim çok kaliteli bir konu olmuş 2 sayfam kaldı onları okuyunca bende dahil olacağım kaydirigubbakcemile5 benim sorunum ara öğün bulamamak ya da hep aynı şeyleri ara öğün yapmaktan sıkılmak birde ben dersanede çalışıyorum öğle yemeğini dışardan söylüyoruz hamurlu şeyler oluyor genelde ev yemeklerini denedik ama çok yağlı yapıyorlar ordan da vazgeçtik hergün öğlen vakti hep kepekli sandviç mi yiyeyim?tavsiyelerini bekliyorum . . .

simit + ayran tüketebilirsin şu mc donalsta falan satılan salatalar var ton balıklı falan aklıma şimdilik bu kadar geldi . ara öğünlerdede yoğurt müsli meyve kuruyemiş veya tatlı tüketebilirsin

evet canım ben o konuda çok esneğim
büyük hırslarım da yok bu ay 5 kilo vericem gibi
sonuçta bu kiloları 1 ay da almadım ben
acele etmiyorum sıkmıyorum kendimi

aa amonracımda buradaymış bak burdan çok iyi bilgiler öğrenelim diyetimize dönelim kaydirigubbakcemile

bende dışarda bişi yememek için evden salatalık elma veya mevsim meyvesini yıkayıp yanıma alan biriyim bunlar ara öğün olarak kullanılabilir
yada kurumeyve ve içine ceviz badem fındık eklenip yenebilir(özellikle hurma şekeri süper dengeliyo ramazanda orucu onunla acınca daha azyiyoruz bu yüzden)
ben sürekli bişiler yiyorum çok acıkıyorum çünkü bebeğimi emziriyorum ama abartmadan yeemeğimi yiyorum hem süt oluyo hemde kilo veriyorum

sanırım artık bende hep yanıma alacağım bakalım burdan çok şey öğrendim umarım bu kez herkesten farklı olmak beni sıkmaz hemen bırakıyorum diyeti

tarcinli süt genelde tavsiye ediliyor ama ben hic süt icmem acaba tarcinli su icsem olurmu metabolizmayi hizlandirmak icin,ayrica zencefilde yardimci oluyormus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…