merhabalar
böyle güzel bir konu varmışta benim habeirm yokmuş demek çok ii bir konu açmış proton tebrikler
bend3 26 yaşındayım 21 aylık ikiz ogluşlarım var hayatımın her dönemi kilolu idim özellikle dogum yaptıktan sonra aldım bi çogunu ve bir gün tartıda 90 ı görünce yeter artık deidm ve ertesi gün hemen başladım bende pko var (düzensiz adet olmak ve kilo vermekte güçlük gibi belirtileri var)
4 ay kendim yaptım diyet sonra baktım gramla gidiyor diyetsiyene başladım
1300 kalorilik diyetim var ben ilk 1 ay uyguladım sonra azalttım yeidkleirmi diyetisyene gitmeden
sonra geçen hafta gittim tekrar diyetisyene ve çok kızdı azlattıgım için
benimde senin gibi tarçınlı sütüm ve meyvem var akşamalrı
ben sütü içmiyordum dr içmelisin dedi kestiginde metabolizma dahada yavaşladr dedi
akşam yemegim ise
1 tabak sebze
1 kase çorba
1 dilim ekmek vardı
ben sadece 1 çeşit yiyordum çorba ve ya sebze ekmeksiz onun içinde kızdı
ne kadar az yersne okadar yavaşlar metabolizma dedi yemelisin dedi
ama çevremdeki bir çok insan akşam 7 den sonra bişiy yemiyor bu benmde kafamı kurcalıyordu ama yazılarını okuyunca yanlış yapmadıgımı fark ettim bende gram gram veriyorum ama sabrediyorum hedefim 65 olmak
herekse kolay gelsin
dün gece ahmet marankiyi izledim televizyonda ve 3 günlük dolunay döneminde her öğün sadece yarımşar kilo kiraz yesin hanımlar ve değişimi görsünler dedi. Ben tek yönlü beslenmeye karşı olduğum için olur mu öyle şey dedim hemen sonra şey dedi doktorlar diyetisyenler hemen karşı çıkarlar olurmu öyle şey sadece kiraz yenirmi diye karşı çıkanlar olur ama 3 gün kiraz yemekle kimse ölmez dedi bende paylaşmak istedimm...
1 kilo sebze yemeğini 2 yemek kaşığı sıvı yağ kullanılıoyormuş. kola ve nescafe çay tarzı içecekler vücuttaki suyu atıyormuş .
proton
cnm çevremdeki bir çok insan az yiyor ama kilo veriyor
ben ise 1300 kalori yyorum ama az veriyorum sebep yemem degil aslında pko olmam ve kabızlık yaşamam
diyetisyenim 1200 kaloriye düşürdü çok istedigim için daha altı olmaz dedi
paylaştıgın bilgiler çok faydalı
bir şey sormak istiyorum su ile ilgili
içtiginiz bitki çayları normal su hepsinin topluyorsunuz degilmi
mesela ben 2 lt su 4 fincan bitki çayı içiyorum ve 3lt su içtim diyorum yanlış mıyım
Amonracım işte kişiden kişiye değişiyor işler,herkez kendi doğrusunu kendisi buluyor.Bende çaysız yapamam,içiyorum ve zararının olmadığını inandırıyorum kendime ama listelerde sadece sabah açık izin veriliyor sadecekahve çekirdeği demişken bahsetmeden edemicem
benimde diyetisyn maceram var yarım kalmış olsa da
ben kahveye çok düşkünüm
içmeden ayılamıyacak kadar
ama diyetisyenim ısrarla içmemem gerektiğini söylüyodu
içmedim ama bu sefer kilo vermem inanılmaz yavaşladı
sonra bıraktım diyetisyene gitmeyi
devlet hastanesinde dahiliyeye gitmeye başladım
orda ki doktor bi beslenme listesi düzenledi bana
ilk sorduğım kahve içebilir miyim oldu
şekersiz tabi dedi
dedim böyle böyle içmeyince zayıflamam duruyo
mümkün dedi uyarıcı etkisi olduğundan bahsetti
zaten ben şeker tüketmem ne çay da ne kahve de
ayrıca kahve çekirdeği çiğnemek de açlığı bastırıyo
sürekli yanımda taşırım mutlaka
Amonracım işte kişiden kişiye değişiyor işler,herkez kendi doğrusunu kendisi buluyor.Bende çaysız yapamam,içiyorum ve zararının olmadığını inandırıyorum kendime ama listelerde sadece sabah açık izin veriliyor sadece
Ayrıca mutfak robotunu tebirk ediyorum kendi yolunu bulanlardan,sevdiği şeylerle kendine uygun hale getirmiş ve kilo vermiş,
herşey harfi harfiyen kurallarla olunca sıkıyor insanı ,vazgeçiriyor davasından.Sevdiğiniz şeyleri ekleyin diyetinize korkmayın,uzun vadede bıkmamak için bu şart
Arkadaşlar yanlış bilgiler veriyorsam lütfen düzeltin.Tartışalım.Diyetisyenimden duyduklarım,okuduğum makaleler, ferdi spor geçmişim ve deneyimlerim(tartıyla ilgili bir spor),uzun süredir diyette olmam bana bir birikim sağladı bu konuda ama ben uzman değil,araştırmacıyım.
Makina mühendisiyim,gıdalarla hiç bir alakam yok.Bu konuda uzman olan doktor ,diyetisyen,biyolog,gıda mühendisi arkadaşlarım keşke daha çok aydınlatsalar bizleri,yanlışlarımızı düzeltseler.Ama yine de en güzel aydınlatacak olan kişi üzerinden yüklü bir miktar kilo atmış,kilo derdini vücudunu dinleyerek ve tanıyarak çözmüş,bu konuyu deneyimiyle aşmış,''başardım'' diyen arkadaşlarımızdır bence.Onlar kendi yolunu bulmuş insanlar.Açıkçası ben hala kendi yolumu bulamadığımı düşünüyorum.Diyetisyenden yardım almam da bu yüzden zaten.Hala bu işi bitirmiş değilim tam olarak.Eksik bişeyler var.
evet canım ben o konuda çok esneğim
büyük hırslarım da yok bu ay 5 kilo vericem gibi
sonuçta bu kiloları 1 ay da almadım ben
acele etmiyorum sıkmıyorum kendimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?