- Konu Sahibi sarahsarah
-
aynen canim vücuda da cok faydali :)elimin altında yok şuan ondan sanırım ben de ceviz yiyeceğim ilk fırsatta :)
videolar harika bugünden itibaren icsesime kulak verecegim yakalayacagim onu kimin sesiyse :))
Hemen hemen aynı kilodayız ve hedef aynı burada yazılanların çoğunu okudum ama bişey soracağım ekmek ve aburcubur kesinlikle tüketmiyorsunuz değil mi ?Ben 29 yaşında 168cm ve 84.5 kg
Hedefim 70
Merhaba Can'ım burda yazılan çoğu şeyi okudum desem yeridir şu aburcuburu hayatından tamamen atabildin mi acaba ;( bugün benim birinci günüm önceliğim aburcuburu kesmek oldu çünkü çok tüketiyorum be şuan Can'ım acayip tatlı istiyoraçlığımı hissettiğimde yiyordum çok acıkmayı beklemiyordum ama belli bir süre sonra düzene girmişti öğünlerim.
en iyisi en başından anlatayım :)
ozan tunçer ve yasemin soysalın kitaplarını okumuştum o zamanlar geneen roth u tanımıyordum maalesef.
tartıda 103 ü de görünce bir gece vakti tamam dedim zamanı geldi.ama biraz korku vardı tek başımaydım elimde sadece kitaplar vardı ve nerdeyse kimse böyle bir yöntemden haberdar değildi.o zamanlar yasemin soysalın kursları vardı maddi nedenlerden gidemedim.bana destek olacak birine ihtiyacım vardı çok önerilen bir diyetisyen vardı ona gittim.
o zamanlar kilo almama en büyük sebep her gün marketten 10-15 tl lık çikolata alışverişi yapıp poşeti dakikalar içinde bitirmemdi.diyetisyene gittim anlattım durumumu tabi ben diyetlere karşıyım ozan tunçer böyle böyle söylüyor diyemedim.ama diyet yapamayacağımı sorunumun poşetteki çikolatalar olduğunu anlattım.
o da haklısın önce bu poşeti halletmemiz lazım yoksa 150 kilo da olursun bu gidişle dedi.
bir menü yazdı ama okumadım bile ne yazdığını ve bir de bir uygulama yaptık o benim için dönüm noktasıydı.yine poşet olacaktı ama bu sefer 15 tl lık değil içinde 3 tane şey olacaktı.
1 magnum 1 çikolata 1 paket çubuk kraker.
böyle böyle 84 e kadar düştüm spor dahi yapmadan 5-6 ayda.
ama sonra işler ters gitmeye başladı.çünkü yine poşet vardı ve ben ozan tunçerin yöntemini de diyet gibi kullanmaya başlamıştım.yürüyüş yapmaya karar verdim.26 günde 84 ten 76 ya düştüm. ama sonra yemelerim arttı yürüyüşle de çok yavaş kilo veriyordum zar zor 69 a geldim....
buraya kadar ki özet şu ki ozan tunçerin yöntemini ben kısmen uyguladım.çünkü opoşettekileri yemek için acıkmamı beklemiyordum.
sonra geneen roth ile tanıştım mükemmel kitapları var.yaptığımın da O POŞETİN DE DİYET OLDUĞUNU ANLADIM.AMA ARAYA BAŞKA SORUNLAR GİRİNCE O KİTAPLAR BİR HAZİNE GİBİ KALDI BENDE.YANİ NASIL OLSA ARTIK GERÇEĞİ BİLİYORUM NASIL ZAYIFLAYACAĞIMI BİLİYORUM ŞU SINAV DA GEÇSİN ŞU SORUNU DA ATLATAYIM DİYE DİYE HEEEEP ERTELEDİM.beni bu kiloya getiren ertelemek oldu.ama her şeyin bir sebebi var.mesele yani kilo meselesi geçmiş,aile,yaşantı... gibi çok derin bir mesele öyle boğazını tut zayıfla olayı hiç değil.
soruna tam cevap oldu mu bilmiyorum çok uzun yazdım :)
Öncelikle hoşgeldin poliyana ..Birde kızlar sizlerin kahvaltı alışkanlığınız yerinde bende bu alışkanlık yok zira uykucuyum geç yesem acıktığımda birşey fark eder mi ?
Teşekkür ederim Zaman ayırıp bilgilendirme yaptığınız için iyi geceler dilerimÖncelikle hoşgeldin poliyana ..
Yatıcam uzun yazamıcam ama geçmişi tam oku anlarsın.yine yarın yardımcı oluruz. Burda esas nokta acıkınca yemek ve doyunca kalkmak..
Ne acıkma işini abartıyoruz, nede doyma işini abartıyoruz. Bence geç kalkman önemli değil. Ne yediğinde önemli değil. Bedenini dinlemeyi öğrenmen önemli..Arkadaşlar bu konuda daha tecrübeliler yardımcı olacaklardır..
Merhaba Can'ım burda yazılan çoğu şeyi okudum desem yeridir şu aburcuburu hayatından tamamen atabildin mi acaba ;( bugün benim birinci günüm önceliğim aburcuburu kesmek oldu çünkü çok tüketiyorum be şuan Can'ım acayip tatlı istiyorve karşımda bir paket hazır puding var ;( Nasıl kurtulcam ya bağımlı mı oldum ben ;(
Birde kızlar sizlerin kahvaltı alışkanlığınız yerinde bende bu alışkanlık yok zira uykucuyum geç yesem acıktığımda birşey fark eder mi ?
Merhaba Can'ım burda yazılan çoğu şeyi okudum desem yeridir şu aburcuburu hayatından tamamen atabildin mi acaba ;( bugün benim birinci günüm önceliğim aburcuburu kesmek oldu çünkü çok tüketiyorum be şuan Can'ım acayip tatlı istiyorve karşımda bir paket hazır puding var ;( Nasıl kurtulcam ya bağımlı mı oldum ben ;(
Çok teşekkür ederimistediğin zaman yazabilirsin buraya elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım eminim diğer arkadaşalar da yardım eder:)
hosgeldin canım :)Çok teşekkür ederimve evet bi gecede olacak bir süreç değil dediniz gibi uzun vadede düşünmek gerek
ya 1 dilim bile fazla geldi diyosun ya o kadar cok mutlu oluyorum ki bu yönteme bir kez daha inanıyorum. ..ne yediğinin hiç bir önemi yok istersen bütün öğünlerinde çikolata abur cubur ye.ama tek şart var acıktığında yiyeceksin doyduğunda bırakacaksın.bendeki aşırı abur cubur isteği böyle böyle köreldi biraz ,köreldi derken artık canım normal yemek de istiyor.ve bazen çikolata çok ağır geliyor.
örneğin bugün pasta yaptım inanılmaz ama bir dilim bile fazla geldi ki ben bir yuvarlak pastayı tek başıma bitirmeden bırakmayan biriyim.
ozan tuncerin kitaplarını mutlaka oku yasemin soysalın kileri de videoları izle.eminim bir çıkış yolu bulacaksın.
sabretmek lazım yılların alışkanlıkları var bir gecede değişmiyor hiçbir sey :)
Günaydın arkadaşlar
Eşime bu sabah dedimki bende bir değişiklik gördünmü? Şöyle baktı sanki biraz kilo mu verdin dedi :)) Çok sevindim. Çünkü bende ne zaman aynaya baksam kocaman görünen karnım ve belim biraz inceldi. Üstelik 2 gündür yapıyorum, üstelik spora başlamadım bileeeee
Sabah 9:00 da akşamdan kalan yaklaşık bir tabak kadar gözümün kaldığı ama acıkmadığım için yemediğim karışık kızartma tabağına sarımsaklı yoğurt ekleyip ekmeksiz yedim. Ama tam doymadım nötrüm. 3 ten (aç) 5e (nötr) çıktım..
Olsun acıkınca yine yerim :)
Vücudumda daha doğrusu kaslarımda bir gevşeklik hissetmeye başladım. Ufaktan spor yapma isteği doğuyor içime aman Allahım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?