Diyetsiz kalıcı zayıflama günlüğüm :)

Vaayy 25 kilo verdin demek
Hangi diyetle vermiştin?
Diyet yapmadım diyet bitince kilolar tekrar geri gelecek çünkü ,sağlıklı beslendim spora gittim 3 ayda 25 kiloyu verdim sporu bırakınca da yürüyüş yaptım ve istediğim zaman hamburgerimi de yiyorum abur cuburmu da :)

açlığımı hissettiğimde yiyordum çok acıkmayı beklemiyordum ama belli bir süre sonra düzene girmişti öğünlerim.

en iyisi en başından anlatayım :)

ozan tunçer ve yasemin soysalın kitaplarını okumuştum o zamanlar geneen roth u tanımıyordum maalesef.
tartıda 103 ü de görünce bir gece vakti tamam dedim zamanı geldi.ama biraz korku vardı tek başımaydım elimde sadece kitaplar vardı ve nerdeyse kimse böyle bir yöntemden haberdar değildi.o zamanlar yasemin soysalın kursları vardı maddi nedenlerden gidemedim.bana destek olacak birine ihtiyacım vardı çok önerilen bir diyetisyen vardı ona gittim.
o zamanlar kilo almama en büyük sebep her gün marketten 10-15 tl lık çikolata alışverişi yapıp poşeti dakikalar içinde bitirmemdi.diyetisyene gittim anlattım durumumu tabi ben diyetlere karşıyım ozan tunçer böyle böyle söylüyor diyemedim.ama diyet yapamayacağımı sorunumun poşetteki çikolatalar olduğunu anlattım.
o da haklısın önce bu poşeti halletmemiz lazım yoksa 150 kilo da olursun bu gidişle dedi.
bir menü yazdı ama okumadım bile ne yazdığını ve bir de bir uygulama yaptık o benim için dönüm noktasıydı.yine poşet olacaktı ama bu sefer 15 tl lık değil içinde 3 tane şey olacaktı.
1 magnum 1 çikolata 1 paket çubuk kraker.
böyle böyle 84 e kadar düştüm spor dahi yapmadan 5-6 ayda.
ama sonra işler ters gitmeye başladı.çünkü yine poşet vardı ve ben ozan tunçerin yöntemini de diyet gibi kullanmaya başlamıştım.yürüyüş yapmaya karar verdim.26 günde 84 ten 76 ya düştüm. ama sonra yemelerim arttı yürüyüşle de çok yavaş kilo veriyordum zar zor 69 a geldim....
buraya kadar ki özet şu ki ozan tunçerin yöntemini ben kısmen uyguladım.çünkü opoşettekileri yemek için acıkmamı beklemiyordum.
sonra geneen roth ile tanıştım mükemmel kitapları var.yaptığımın da O POŞETİN DE DİYET OLDUĞUNU ANLADIM.AMA ARAYA BAŞKA SORUNLAR GİRİNCE O KİTAPLAR BİR HAZİNE GİBİ KALDI BENDE.YANİ NASIL OLSA ARTIK GERÇEĞİ BİLİYORUM NASIL ZAYIFLAYACAĞIMI BİLİYORUM ŞU SINAV DA GEÇSİN ŞU SORUNU DA ATLATAYIM DİYE DİYE HEEEEP ERTELEDİM.beni bu kiloya getiren ertelemek oldu.ama her şeyin bir sebebi var.mesele yani kilo meselesi geçmiş,aile,yaşantı... gibi çok derin bir mesele öyle boğazını tut zayıfla olayı hiç değil.

soruna tam cevap oldu mu bilmiyorum çok uzun yazdım :)

kahvaltımı da yaptım :)

1.5 dilim ekmek
çay
akşamdan kalan patates patlıcan kızartması
domates kızartması
3-4 çatal peynir

açlık seviyem 5 ti diyebilirim.:)

gün sonunda yazacağım dedim ama böyle yazasım geldi :)

cevap oldu canım teşekkür ederim :)

zorlu yollardan gecmissin ama en geçerli yöntemde durmussun burda hep beraber birdaha almamak üzere kilo verecegiz insallah haklisin boğazını tut kilo ver olayi degil psikolojik yönü de var bu işin ama basaracagiz inşallah hep berabet

yasemin soysal ın kitabından bir alıntı

''Yediğiniz şeyin kokusunu duyumsayın.Ağzınızda bıraktığı tadı tekrar tekrar deneyimlemek için,bir seferde bitirmeyin.Önünüze çıkabilecek daha lezzetli bir şey için midenizde bir parça boşluk bırakın.Lezzet için yiyenlerdenseniz,tıka basa dolmuş bir mide,kocaman bir göbek,diğer yiyecekleri sindirememenin verdiğiağırlıkla keyif alamazsınız.Bu ancak,beynini doyurmaya çalışanların çabasıdır.O zaman onun da bir tek çözümü var;o da boğazdan geçmez.''

geneen roth un bir sözü vardı ben çok beğenmiştim.

kilo vermeye çalışırken tıpkı şöyleyiz.oturuyoruz ve kollarımızı bir yere uzatıyoruz uzanmak için.Bir deneyin gerçekten yoruluyor insan ve kollarını indiriyor.belli bir kiloya gelmeye çalışırken de tıpkı böyleyiz.o yüzden kaç kiloda olursak olalım sanki zayıflamış gibi o kilodaymış gibi yaşamalıyız;narin bir vucudumuz varmış gibi sevdiğimiz kıyafteleri giymeli,vucudumuzu kendimizi sevmeli,yemekleri narin bir vucuda sahip gibi yavaşça tadını çıkararak yemeliyiz.İşte o zaman hayalimiz sonunda bir gün gerçek olacak.

tam çevirisi bu şekilde değil ben yine yorumumu kattım :)

harikaymis :)

Bak bu çok güzelmiş. Aynen öyle first lady gibi havamızdan geçemesinler:)) Bir gün nasılsa lady olucazzzzzz

Şimdi bizim yöntemimize göre bu çok yanlış değil mi?

fotograftan benim anladığım zayıf olmak istiyorsak elma falan yemeliyiz çikolata şişmanlatır diyor.

ve evet bizim yöntemimize göre çok yanlış.çikolata şişmanlatmaz tok olduğumuz halde ne yersek yiyelim o şişmanlatır elma bile diyet bisküvi bile...:)

Bu arada ben sabah yine tartıldım.

-400gr

ben de dayanamayıp tartılmıştım 104.6 yı gösterdi -300 gr yani.
ama başka tartılmayacağım perşembeye kadar söz :) sürekli tartılmak da iyi değil.
kizlar tebrikler supersiniz.

ama önümüzdeki 2 hafta boyunca tartilmamanizi tavsiye ediyorum şimdi verdiniz diye mutlusunuz ama arti gorseydiniz psikolojik olarak etkilenir ve yontemden şüphe duyardiniz o yüzden aynadaki görüntümuze odaklanalim

ben de dayanamayıp tartılmıştım 104.6 yı gösterdi -300 gr yani.
ama başka tartılmayacağım perşembeye kadar söz :) sürekli tartılmak da iyi değil.
Ben perşembeye kadar dayanamam : D
Ptesi tartılırım yine.

Aslında dün şunu farkettim. Meğer mide saat başı beslendiğinden su içmek aklıma gelmiyormuş. Çok su içim diye zorlarsamda yazık mide iyice şişiyormuş.

Gerçekten çok mutluyum.
Çözüm yolu bulduğum için..
Zayıflama hayallerimin gerçek olacağına çok inandığım için..

Ikinize de çok çok teşekkür ediyorum. Siz olmasanız Ya 1600kcal lük diyet yada şok diyet falan yapacaktım.. :)

en en önemlisi inanmak...

inan ve başar..

beraber basaracagiz canim :))

tavsiyem suyu yudum yudum iç miden genislemesin ve icerken yaglarimi parcaliyorsun beni genclestiriyor guzellestiriyorsun de

ben acikmadim canim daha bol bol su içiyorum. .

bu arada kahvaltini paylasmadin..

benim boy 1.68 kilo 67 ilk hedef 60 yas 23 :)

sizlerin? ?
Ben kahvaltıda az şekerli çay içtim.
İki dilim peynirli gözleme (hazır yufkayla yapılan)
Çeyrek simit, iki üç tane yeşil zeytin yedim.
Hastaneden gelince çok açtım saat 11:00di. Aceleyle bunları yedim:))

168cm 29yaş 84.5 ilk hedef 70

afiyet olsun canim.

ama aceleyle yemeyecegiz her lokmada catali ya da elimizdeki simiti birakacagiz ağzimizdakini 30 kere cigneyip yutacagiz diger lokmayi öyle yiyeceğiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…