Diyetsiz Niyet

Cutemom007

Yeni yıl fit gelsin
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
8.608
18.717
448
34
Herkse merhabalar
Aslında diyet günlüğüm var yıllar öncesinden ... Bu sayfayı açıyorum çünkü bu bir diyet günlüğü değil bu bir zayıflama günlüğü geçen sene haziranda doğumdan hemen sonra diyete başladım 62 kiloya kadar düşmüştüm ki diyet denen dost görünümlü düşman bütün zihin süreçlerimi bozduğu için artık yapamaz oldum ve yeme atakları geçirmeye başladım arkasından gelen suçluluk pişmanlık ve ruh sağlığım bile tehdit altındaydı bi dur demem gerekiyordu ve ne yapmam gerektiğini araştırmaya başladım zayıflamayı her şeyden çok istiyorum bu istekten vazgeçemem 15 kilo vermişim göz göre göre geri gelmelerine izin veremem derken bir video ile karşılaştım önce herşeyi yemek gerektiğinden önemli olan miktar olduğundan falan bahseden bi kızın zayıflama hikayesini içeren video o gün karar verdim diyet yapmayacağım diye sonra burada güldemirin başarı hikayesine rastladım ikinci değişimi de orda yaşadım ve hayatımın geri kalanında takıntı haline getirmeden kendime yasaklar koymadan herşeyden yiyerek ve hareketli bir yaşamı benimseyerek inceleceğim kendime inanıyorum şimdi gelelim neler yapacağıma

işe öncelikle hatalarımı tespit etmekle başlamalıyım bir aydır falan diyet yapmıyorum kendimce dikkat etmeye çalışıyorum ama yine de kaçırıyorum bir günde ortalama yediklerimi yazdım düşündüm ve hatalarımı bulmaya çalıştım
HATALAR

1. özellikle ikindi akşam ve gece öğününde miktarı ayarlayamamak
  2. bedenin doyma sinyalini algılamakta zorlanmak
  3. yemeği yangından mal kaçırır gibi farkında olmadan yemek
DEĞİŞTİRİLECEK DAVRANIŞLAR

1. Bedeni dinlemeye çalışmak doyduğun noktada durmayı başarmak
  2. ıkındı arasında abur cubur miktrını 1 dilim kek 2 bisküvi 3 hurma gibi makul düzeyde bırakmak
  3. akşam yemeğinde 1 dilim ekmek 6 kaşık yemeği geçmemek
  4. yemeği farkına vararak bilinçli olarak yemek
  5. abur cuburları daha az kalorili olan altarnatifleriyle değiştirmek (diyet bisküviler ama burada sevdiklerimden seçmek önemli asla sevmediğim bir şeyi yememek)
  6. canım bişiyi çok çekiyorsa makul porsiyonda yemek (kadın günleri gibi yerlerde çeşitlerden azar azar tatmak gibi)
  7. her fırsatta hareket etmek hareket edecek fırsatlar yaratmak

BUNUN DIŞINDA YAPILACAKLAR

1. BOL SU İÇMEK
  2. SÜKRETMEK
  3. DUA ETMEK
  4. KENDİNİ İNCE BİR BEDENDE HAYAL ETMEK
  5. KENDİ DUYGU VE DÜŞÜNCELERİMN FARKINA VARARAK BEDENİMLE KONUŞMAK
  6. TABAKTA KALAN YEMEĞE ACIMAMAK

GÜNCEL KİLO: 67.8
HEDEF KİLO 58
BİSMİLLAH
Guncel 7. Sayfa

Son düzenleme:
Günaydın günlüğüm ve beni okuyan kk nin çıtır hatunlari

Şimdi kahvaltımı yapıyorum

2 kuru kayısı yedim bagirsaklarim için koca 1 bardak su içtim 1 dilim tt ekmekle bi kaç çatal peynir 2 zeytin 1 tk kadar cokokrem yedim şimdi cayımı içiyorum

Bu sabah içimde endişe olabilir tam adını koyamadigim ama stres ortaya çıkaran bir duygu vardı sanırım buraya yazınca kendimi daha çok sorumlu hissettim bu yeni herseyden makul miktarda yeme ve bu davranışı hayatıma yerleştirme düşüncesini yapamazsam diye bir korku var içimde ama yapacağım inşallah yıllardır diyetlere alisan zihni diyet yapmadan zayıflama düşüncesini yüklemek elbette kolay olmayacak hazirlikliyim buna

Ya ne kadar güzel açıklamışsın canım bnde zayıflamak için üye olanlardanım bi 5 kilo fazlam var umarım bnde verebilirimm

Ya ne kadar güzel açıklamışsın canım bnde zayıflamak için üye olanlardanım bi 5 kilo fazlam var umarım bnde verebilirimm
Tsk ederim tatlım sanırım istemek en önemli şey istedik ten sonra yapılamayacak hiç bişi yok forumda guldemirin başarı hikayesi diye bi konu var ben ondan etkilendim 50 kilo vermiş bir kişi ve diyet yapmadan eğer birisi yapmış ve başarmışsa bizim de yapamayacağım iz bişi yok

Şu anda öğle yemeğimi yedim yemek yerken insanın doyum noktasını hissedememesi ama öğreneceğim bedenime kulak vererek evet tam şu anda bişi hissettim hatta hafif bir acı var sanki yine ihtiyaçtan fazla kaçırdım ama olacak zamanla inanıyorum 8 tane falan yaprak sarması ile 1 dilim kadar ekmek yedim

Canım merhaba, hayırlı olsun maceran. İnşallah hedefine ulaştığın günü görürüz hepimiz burada. Çok iyi bir şeye değinmişsin,diyet mantığıyla hareket edince olmuyo olamıyo. Benim de vermem gereken 15 kilo var,doğum yaptım sezaryen oldu.boyum 166 kilom 72,4 bugün itibariyle. Cuma ya cmts 73.3 idi. Ben de her şeyden az yiyerek kilo verme taraftarıyım çok katı diyetlere uyamam mümkün değil. bir de ara öğün fln pek bana göre değil. Sadece ana öğünlerde az yiyip kilo vermeye çalışıyorum. Bazen öğünler arası ufak atıştırmaların da zararı olcağını sanmıyorum. Bana izlediğin videonun linkini verebilir misin ben de izlemek isterim. Diyetsiz kalıcı zayıflama diye bir şey vat bana çok mantıklı geliyo. Acıkınca yiyip doyunca bırakmak.onu uygulamaya çalışıyorum aslında yavaş yavaş oturtucam inşallah

Canim Youtube da gozde ce diye yazın çıkıyor bende diyetsiz kalıcı bir şekilde zayıflamak istiyorum sizi zatiflatabilirim diye bi kitap okumuştum paul mac kenna sanırım yazarı o da bundan bahsediyordu ne istiyorsan yasaklar olmadan onu ye ve doyduğun ani hissettiğinde bırak yavaş yavaş yemek de kurallardan biri düşünce yapısı olarak bunu tamamen kabullendim de ist benim sorunum yıllardır diyete alistirdigim diyette olmadığım zamansa bir gün diyete başlayacağımı bildiğim için tıka basa o güne kadar ne yersem kar gözüyle bakmaya alıştırdigim beynim sebebiyle midenin doyma noktasını hissedememem bunu bedenime tekrar hatırlatmaya çalışıyorum işte şimdi her lokması yedikten sonra bedenime dönüp onu dinliyorum doydum mu diye kontrol ediyorum böyle böyle alışacagim inşallah umarım sende en kisa zamanda istediğin bedene ulasirsin canım

Teşekkürler cnm seni takip edicem.eğer istersen beraber de yapabiliriz . Diyette olmadığını beyne kabullendirmek zaman alır ama olucak,sen doğru yolu bulmuşsun.çok istersen yaparsın emin ol

Evet cnm ya bncede bende 78le doğuma giedim şu anda diyetle 60a düştüm ama emzirdiğim için çoğu diyeti yapamıyorum(

Kızlar benim takip ettiğim bir topik var ama sizle de paylaşım yapmak istiyorum. Konu sahibi arkadaşım müsade var mı acaba Cutemom007

Teşekkürler cnm seni takip edicem.eğer istersen beraber de yapabiliriz . Diyette olmadığını beyne kabullendirmek zaman alır ama olucak,sen doğru yolu bulmuşsun.çok istersen yaparsın emin ol
Bence de tatlim osteyince olacak olabilir tabi tatlim ne zaman istersen yazabilirsin

Evet cnm ya bncede bende 78le doğuma giedim şu anda diyetle 60a düştüm ama emzirdiğim için çoğu diyeti yapamıyorum(
Bende emziriyorum canim bu bir diyet degil yasak yok doyana kadar yemek var dolayisi ile suutun etkilenmesi mumkun degil

Gelelim aksam yemegine mantar sulusu yaptim 6 8 kasik ondan 2 kasik falan bulgur pilavi ve yarim dilim ekmek yedim ikindi de 1 kare bitter yedim

Bugun pazara gittik aksam yemeginin ustune canim iatedi diye 5 erik 4 de cilek yedim

Aksam yemegimden sonra 45 dk yuruyus yaptim gece yatmadan gunun ozetini yazacagim aksam oldukca kontrollu hissettim kendimi doyuncaua kadar yedim ve doyma noktasinda biraktim

Ben ekmeği tamamen kestim günde iki yumurta yiyorum bi tabak yoğurt bi bardak süt bi tabak çorba bide et balık veya tavuktan birini yiyorum en az 3 lt de su bu şekilde iki haftada yaklaşık 8 kilo verdm

Gayet iyisin canım :) ben de akşam yemeğine kadar kek kurabiye çikolata yedim azıcık kaçırdım :) akşam yemeğinde de 6-7 kaşık kremalı mantarlı tavuk sote ve 1,5 dilim ekmek yedim. Çok şiştim rahatsz oldum son kaşık yemekle yarım dilim ekmeği yemesem olcakmış :)

Ben ekmeği tamamen kestim günde iki yumurta yiyorum bi tabak yoğurt bi bardak süt bi tabak çorba bide et balık veya tavuktan birini yiyorum en az 3 lt de su bu şekilde iki haftada yaklaşık 8 kilo verdm
Çok iyi vermişsin cnm ekmeği tamamen kesmekle iyi mi yaptın bilemedim. Bence sağlıklı ekmeklerden yemelisin en azından sabahları

Çok iyi vermişsin cnm ekmeği tamamen kesmekle iyi mi yaptın bilemedim. Bence sağlıklı ekmeklerden yemelisin en azından sabahları
Ya aslında çok fazlada aramıyorum yani pilava ve makarnaya hasret kaldım ama göbeğimi ve basenlerimi görünce aman canım yemesem nolurki diyorum bide şimdi titreşimli zayıflama kemeriyle selülitkerminde azaldığını gördüm böle mutlu oluyorum sanırsam :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…