Dn yaklatka... :(((

sea.1013

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2009
842
1
116
43
Biz nişanlımla 11 senedir beraberiz.Lise yıllarımızdan beri.
Nişanlım başka bir ülkede üniversitede okuyor.
Ayrıca kendine ait şirketi var. Burada çalışıyor.
Ama okuluna gittiği zamanlarda tabiki işi olmuyor. Birde kendini okulda mutsuz hissediyor. Burda patron okulda öğrenci biraz zorluyor onu.
okulu 2 sene uzadı çünkü işleri yüzünden geç gidiyor okuluna ve derslerden kalıyor.
Bir ara okulu bırakıcam dedi bende asla dedim böyle birşeyi kabul etmiyorum dedim.
Zar zor gönderdim onu okuluna.
Bu yaz düğünümüzü yapacağız ailesi ev aldı.
Ama gel gelelim yine okulu bırakıcam dicek diye çok korkuyorum.
Evleneceğimize sevinemiyorum. Bütün arkadaşlarımız evlendi birtek biz kaldık.
ıkimizde evlenmeyi çok istiyoruz. Tam karar verdik bu yaz olsun istedik.
Okulu bırakma meselesi çıktı. Şimdi gerçe gitti ama bilemiyorum. Ama evlenmek istiyorum çok istiyorum hemde.:gitme:
Ayrıca, ailesi düğün yapmak istemiyor. Ben ise düğün istiorum. Ailesi bana sormadılar bile düğün istermisin diye. Sadece nişanlıma bizim masrafımız var ev aldık düğün yapamayıs diyolarmış.Nışanlımda kendi kazandığı parayla yapmak istiyor. O zamanda eşyalar için hiç paramız kalmıyor. Bilemiyorum napacağımı :uhm:

Son düzenleyen: Moderatör:
1 yıl daha erteleyin

hem düğün yaparsınız hem nişanlınız okulunu toparlar

eğer evlenirseniz okulunu bırakacaktır... ev aldırmak yerine düğün isteseydiniz keşke

bence ev daha önemli,okulunu bitirmeside çok önemli sonuçta ortada bi emek var yani,yarıda bırakmak olmaz. evlenmeyi çok istiyoruzda diyorsun, o zaman düğün olmasın arkadaşım,okulunu bitirsin gelsin, ailelerinizin ve sevdiklerinizin de olduğu sade bir nikah olsun yada küçük kokteyl gibi bişi olsun nikah sonrası,yada siz arkadaşlarınızla eğlenmeye çıkın, önemli olan sevdiğinle kavuşmak deilmi zaten opuyorumnanaktan

Birde şöyle birşey var okulunu bırakırsa 15 ay askere gitmek durumunda kalacak ondan da biraz bırakamıyor. Evlenince bence hiç bırakamaz çünkü beni 15 ay yanlız bırakmak istemiyor.

bence ev kesinlikle eşyalardan yada düğün yapmaktan çok daha önemlidir. tabi gençlikte düğün hevesi oluyor insanın. ama inanki düğün gelip geçici bişey olmada olur. ama ev almaları gerçekten takdir edilecek bişey. bence düğün istemeyin onlardan yeterince fedakarlık yapıp ev almışlar zaten. eşyaları da yavaş yavaş tamamlarsınız. parasal konuları bu kadar dert etmeyin. evlenene Allah yardım eder zaten. evliliği ertelemeyin bu sorunlar için sakın.

Birde şöyle birşey var okulunu bırakırsa 15 ay askere gitmek durumunda kalacak ondan da biraz bırakamıyor. Evlenince bence hiç bırakamaz çünkü beni 15 ay yanlız bırakmak istemiyor.

daha askerliğini bile yapmadı mı? akannehir

15 ay ha 6 ay...

15 ayı gözü yemiyo 6 ayı gözü yiyor öyle mi?

okul 2 yıl uzamış askerliği ne kadar uzayacak ki :roflol:

okul??

daha askerliğini bile yapmadı mı? akannehir

15 ay ha 6 ay...

15 ayı gözü yemiyo 6 ayı gözü yiyor öyle mi?

okul 2 yıl uzamış askerliği ne kadar uzayacak ki :roflol:

askerliğin uzama imkanı yok 5,5 ay yapacak okul biterse..:sinifsinif:

o zaman kader diyeceğim birşey demiyeceğim napalım o kadarınıda düşünürsem kafayı yerim. Zaten yemek üzereyimm...

o zaman kader diyeceğim birşey demiyeceğim napalım o kadarınıda düşünürsem kafayı yerim. Zaten yemek üzereyimm...

bu durumu nişanlına söyle bence

12 ayla 15 ay arasında bi fark yok

evlendikten sonra asker yolu beklemek daha zor olur

Allah korusun orada başına birşey gelirse...

sizin işiniz çok ama çok karışık.....bence askerlik çoğu şeye engel,hem evliliğe hemde işe...düğün dediğin nedir ki ,ailesi ev alıyor,kendi şirketleri var .2000-3000 tlye düğün mü yapamıyorlar? üstelik okulu var
kuzum ailen seni ona nasıl veriyor hayret ettim..yani kendi ailemi düşünüyorum da böyle bir şahıs bizim evin yanından bile geçemez..askerliğini yapmamış ,okul bitmemiş.....bir tek işi var..o da garantimi ki..

Bence okulunu bitirsin. Kendi işi ne olur ne olmaz dünyanın binbir türlü hali var. Sizde eşyaları taksitle alın. Düğünü çok geniş tutmayın. Ev almaları çok iyi olmuş bu devirde düğün yapılır da ev alınmaz.

iyi de önemli olan düğün değil ki ev. allah korusun eşiniz ilerde işsiz kalsa ev kirası sorununuz olmaz.ancak okul ve askerlik büyük sorun. bence evlenmek için acele etmeyin. önce askerliğini yapsın. okulu sizinle evliyken de bitirebilir. yanlız yanlış anlamayın ama nişanlınız bana çok sorumluluk sahibi biri gibi gelmedi. onun size söylemesi gerekenleri siz ona söylüyorsunuz, bence böyle bir yük almayın üstünüze ilerde çok yıpranırsınız.

canım yapacağın basit nişanlına şart koşacaksın o okul bitecek diye evlendikten sonra hiç bitiremezsin diyip evliliği en az bir yıl erteleyeceksin sanırım yaşınız zaten büyük değil herkes evlenmiş olabilir de onların okul gibi sorunları yoktu muhtemelen

bu bir yılda sen de o da para biriktirir eşyalar için de para ayırmış olursunuz hem okul isterse i,ki yıl sonra bitecek olsun muhtemelen son yıla biraz daha kolaylamış olur ayrıca da sen diretmiş olursun okul da okul diye o da bitirmesi gerektiğini anlar

kendi işi var tabi ki ama Allah vermesin bu ekonomik şartlarda o şirkete bişi olursa lise mezunu olarak mı daha rahat iş bulur üniversite mi öyle düşün o nedenle ne yap et nişanlına okulunu bitirt

tek tip askerliğin gelmesine daha çok var bence sonuçta bu ordunun planlamasına ve ihtiyaçlarını belirlemesi, teşkilatını ona göre düzenlemesini gerektirecek de birşey biz mesela kardeşimin askerliğini iki yıl tecil ettirdik şimdi 6 ay yapabilirdi belki ama uzun dönem riski almak istemedik bize daha zaman var tek tipe dediler çünkü

kim dedi?

canım tabiki ev düğün yerine nikahtan sonra yemeğe çıkarsınız.
tabi iki okulunu bitirmeli bunu kendiside istemeli
askerliğe gelince...............
CADIARZUCADIARZUCADIARZU

Düğün dediğin ne kadar para tutucak ki yani..
Ailesi ev almış işte düğünüde siz yapıverin...
Mobilyalarınız kaç milyar tutabilir ki?
Düğününüz kaç para tutabilir ki?
Abartıyorsunuz...
Ha dersen ki düğün ve mobilyalarımız bi ev parası tutucak diye o ayrı. Sizde bütçenize göre bişeyler bakıcaksınız o zaman...

okul ve askerlik bitmeden evlenmeyi diycem ama bunlari da beklerseniz en az bir 3 yil daha evlenemezsiniz..11 yillik da iliskiniz varmis CADIARZU...zor vallaha canim..bende bu isin icindenden cikamadim..kafamçokkarıştı ..dugun konusu bunlarin yaninda hic kafaya takilmamasi gereken bir konu...ne guzel size bir surpriz yapip evinizi almislar daha sizin bisey isteyecek luksunuz kalmamis... Allah hayrlisini versin...:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…