Doğalgazı henüz açılmayan evi kiralamak

Ben ilk mesajda basima gelen olayi anlattim. İnatla sakın ev sahibine kira vermeyin , bu sizin hakkini minvalinda konusmadim. Ayrica sizin mesajinizin uzerine de ev sahibim benden kira isteseydi nasil tepkiler verebilecegimi soyledim.. Hangi mesajimda genel kural buymus diyorum. Herkes kendi fikrini soylemiyor mu?? Ben de eger ev sahibi bana henuz aboneligi yapilmamis evin 1 haftada oturmaya hazir olacagi vaadinde bulunuyorsa sorumluluğu ustlenmesi gerekir diyorum. Evin dogal gazi olsa ama abonelikten dolayi gaz kesilse size hak verecegim ama birakin evi binaya bile gaz verilmemisse neden kiralamaya calisiyor ve neden insanlari yanlis yonlendiriyor. Bunlar sizce ev sahibini suclu cikarmaz mi. İster vicdanen bakin isterseniz haktan hukuktan bakin ama nereden bakarsak bakalim ev sahibi masum degil .

Hukuken ev sahibi haklı diyorum. Bunu anlamak bu kadar zor olmasa gerek.

Bir cok kisi sizin aboneligi uzerinize alamadiginizi zannediyor. Esas sorun henuz tasindiginiz binaya dogalgaz sayacinin takilmamasi ve dairelere gaz verilememesi degil mi ben mi yanlis anliyorum acaba.
Evet henüz gaz açılışı yapılmadı. Konu aboneliğe geçiş aşamasında olmaması. Bilfiil gaz yok yani. Gidip üzerime alayım konusu değil.

Ev sahibi abonelik açılışı yapıyor. Sonra içeri verdiği depozitosunu geri alıp bize devredecekmiş.
Eşime sordum da sözleşmeye şerh düşülse gaz açıldığı tarihten başlardı dedi. Ama böyle bir ayrıntı yoksa ne zaman tuttuysanız o zaman kira başlangıcı oluyormuş.

Binaya doğalgaz bağlanmadı henüz. Ev sahibi bir haftaya bağlanır dedi size ama 20 gün geçtiği halde bu söylediği şey olmadı. Doğru mu?

gaz dağıtım şirketlerinin gaz açma süreleri değişiklik gösterebilir
süreci hızlandırmak için dağıtım şirketiyle görüşün
ev sahibi kasıtlı olarak başvuruyu geç mi yaptı ? öyle bir durum var mı o yüzden mi gecikti ? eğer öyleyse o zaman işler değişir ...

Arkadaşlar başınıza gelmemiş olabilir ancak henüz binanın doğalgazı yok burada. Yani konu sahibi üyenin aboneliği değil mesele. Kış ayında 20 gün doğalgazsız kalmak kolayca geçiştirilecek bir mesele değil. Biz de aynen yaşadık bu durumu. En baştan bize süreci başlattıklarını, birkaç güne açılacağını söyledi ev sahibi. Biz o birkaç günde ev temizliği yaptık sonra taşındık. Ama biz taşındıktan taa 20 gün sonra açıldı doğalgaz. Kaldı ki 0 daire kiralıyor, hele bir de arsa sahibiyse bu insanın doğalgaz aboneliğinin 3-5 günde açılıvermediğini çok iyi bilmesi lazım. Adamın aynı anda 3-5 dairesi var apartmanda. Ben o evde tecrübe ettiğim eziyeti hiçbir evde yaşamadım. Onların sayesinde ev sahibi olduk zaten. 0 evi bırakın kiralamayı, almam bile. O derece nefret ettim.

süper. eski abonelik sahibenin kendi kapatmasına gerek yok yani.
İki yıl önce ev satın aldık. Su ve elektrigi kapatmamislardi. Tapuyla gittim, kiraysa kira sözleşmesi istiyorlar, direkt adıma devrettiler. Doğalgazi kendileri kapatmıştı abonelik actirmaya gittiğimde borç çıktı o zaman te 500 lira ben ödemem arkadaş bana ne dedim. Sonra ödemedim. Benim aboneliği açtılar kalan borç ne oldu onu bilmiyorum

Otel mi orasi kalmadik diyip eksik para vereceksiniz?
Gaz ev sahibinin sorunu degil. Oldu o zaman kiracilar evde kalmadiklari gunlerin, tatile ciktiklari gunlerin parasini kessinler.
Ev sahibi bir haftada açılır dedi . Net konuşmasa gazın açıldığı gün kontratı başlatalım diye öneride bulunurduk. Yada en azından bir hafta on gün ileri tarihli kontrat yapardık Kabul etmese evi tutmazdık belki de. Bilemiyorum

iskan olmadığı için abonelik başvurusunu ev sahibi yaptı.iskandan sonra üzerimize alacakmışız. Yoksa çok yüksek fatura gelirmiş. Başvuruya birlikte gittik . Hemen harekete geçti ama olmadı. Daha proje onaylanmamış. Abonelik aşamasına gelmemiş.

O zaman sen şu an haklı duruma geldin ama bunu evi tutmadan önce bilmiyor muydun? Bu bilgi senden saklandı mı? Bu nasıl bişey ya iskanı olmayan evi nasıl kiraya verebiliyor. Keşke en başından hiç tutmasaydın sana doğalgazlı diye evi kiralıyor ama daha proje onaylanmıyor falan. Ayrıca ben aboneliğin ev sahibi üzerine olmasını da istemem ne alaka yani. Şerefsize bak.

Kesinlikle. Sıfır ev diye ölüyor milet ama sıfır evin derdi çok oluyor. Genelde İnternet altyapısı olmuyor ya da bi sorun çıkıyor o konuda. Elektriği suyu doğalgazı ayrı sorun. Sıfır ev alacak ve kiralayacak olanlar bilsin mutlaka araştırsın bunları.

Memurlar da bana iskana kadar ev sahibinin üzerinde kalmasi yarariniza olur dedi. Yüksek olurmuş.

onu ödemeden açmıyorlar diye biliyorum. hata borç takılıp giden ev sahipleri evlerini yeni kiracıya verebilmek için ödüyorlar mecburen
Abone olurken alınan depozitodan karşılanıyor ödenmemiş borç. Depozitodan fazla bir borç varsa ne yaparlar, onu bilmiyorum tabi .

Yanlışınız var.ben 8 sene önce sıfır ev kiraladım.20 25 günde açıldı d.gaz.
Büyükşehir lerde sıra hemen gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…