doğmamış bebeğinize mektup yazın

BU BİR ALINTI BENİM MEKTUBUM DEĞİL
Doğmamış Bebeğime,
Biliyorum doğmamış bebeğe mektup yazılmaz. Biliyorum ya doğmamış bebeğe don dikilmezmiş. Ama dayanamadım bebeğim, afişleri gördüm şehrin her yanında. "Anneden çocuğuna mektup" diyorlar, Anneler gününü kutlayacaklar. Bebeği olan annelerin yazacak çok şeyi vardır, muhakkak. Ama benimde bebeğim, benim de yazacak çok özlemim var.

Anneler bir bilseler, aslında her ay vücutlarında gerçekleşen o muhteşem döngüyü. Muhteşem diyorum ya bebeğim, gerçekten muhteşem akıl almaz. O yumurtanın oluşumu, olgunlaşması, atılması ve spermle buluşması yada buluşamaması, döllenmesi yada döllenememesi. Bir bilseler bebeğim her ay bu akıl almaz döngünün içinde senin hayat bulmanın ne kadar büyük bir mucize olduğunu, bir bilseler bebeğim ne kadar şanslı olduklarını.

Ben de bir anne adayıydım bebeğim. Ama önceleri senin kıymetini bilmeyen bir anne adayı. Bu mucizenin gerçekleşme zamanını kendisi belirlemek isteyen bir anne adayı. Önce işim diyen, seni reddeden bir anne adayı. Elimden kayıp gittin bebeğim, suçluyum biliyorum, suçum çok ama çok büyük. Cezam da bir o kadar büyük oldu. Senin özlemini yaşamak, sensizliğe mahkum olmak oldu bebeğim. Seni vücudumda hissedememek, babana bebeğimiz olacak diyememek, vücudumda büyüdüğünü hissederken günlerini sayamamak, doktora bebeğimin gelişimi nasıl, elleri kolları sağlam mı, kalbi atıyor mu diye soramamak, annemle ve kız kardeşlerimle sana giysiler minik giysiler hazırlayamamak, doğumunu yaşayamamak ve her sene bu gün "Anneler Günü" nde boynu bükük kalmak.

Biliyorum bebeğim şu anda bunlar bana çok uzak. Ama olur ya güzel bir mucize ile bana gelirsen, daha varlığını öğrendiğim ilk gün herkese ama herkese söyleyeceğim. Uçan kuşa, saksıdaki menekşeme, ağaçlara, çiçeklere, duvarlara bile haykıracağım avazım çıktığınca bebeğim. Geliyor diyeceğim, mucizem gerçekleşiyor. Sonra her gün seni dinleyeceğim. Seni nasıl sevdiğimi nasıl özlediğimi hissedeceksin bebeğim. Senin için yürüyecek, senin için sağlıklı beslenecek, senin için dinleneceğim. Kitapları okuyacağım, seni daha sağlıklı nasıl dünyaya getireceğimi öğreneceğim. Annemin, kardeşlerim ve arkadaşlarımın deneyimlerinden yararlanacağım. Eğer olursa bebeğim, mide bulantılarımdan, baş dönmelerimden, sen büyüdükçe ağırlaşan bedenimden hiç ama hiç şikayet etmeyeceğim. Sana bir söz daha bebeğim, senin varlığından haberdar olduğum o ilk gün, işimi şöyle bir kenara bırakacağım. O günden sonra benim işim sen olacaksın bebeğim. Doğumunu heyecanla bekleyeceğim bebeğim. Babanla birlikte gideceğim hastaneye. Yüce Rabbimin izniyle seni normal doğumla dünyaya getirmek isteyeceğim bebeğim. Çünkü senin gelişini hissetmek, uyanık olmak, sancılarını çekmek, doğar doğmaz sesini duymak, seni kucaklamak istiyorum bebeğim. Hemen emzirmek istiyorum bebeğim. Sana bol anne sütü verebilmek için yediklerime dikkat edeceğim, seni emzirebildiğim kadar emzireceğim bebeğim.

Seninle yeniden doğacağım bebeğim. İşte senin doğduğun gün benim anneler günüm olacak, sonrada bu her gün böyle gidecek bebeğim. Seni nadide bir çiçek gibi büyüteceğim. Beslenmene gelişimine dikkat edeceğim, sana güzel ve şık giysiler alacağım, kışın sarıp sarmalayacak, yazın serinleteceğim. Sana hiç kızmayacak, hiç üflemeyeceğim bebeğim. Seni baban, ninelerin, dedelerin, teyzelerin, amcalarınla, halaların ve dayılarınla büyüteceğim. Seninle uyuyacak, seninle uyanacağım, seninle uykusuz kalacağım. Seninle sürünecek, seninle yürüyecek, seninle koşacağım. Seninle hasta olacak, seninle iyileşeceğim. Seninle okula başlayacak, seninle mezun olacağım. Seninle tatile gidecek, seninle eğleneceğim. Seni nasıl evlendiririm bilmiyorum bebeğim, ama senin seçtiğin kişiye ben de gönlümü verecek, senin sevdiğin kadar sevecek ve sizi hiç incitmeyeceğim. Allah ömür verirse eşine iyi bir kayınvalide, çocuklarına iyi bir nine olacağım.

Hep benden benim özlemlerimden ve hayallerimden bahsettim bebeğim. Biliyorum ve eminim de, baban da en az benim kadar seni özlüyor bebeğim. Söylemiyor, benim kadar kahretmiyor, isyan etmiyor, ama biliyorum ki o da senin mucizeni en az benim beklediğim kadar özlemle bekliyor. Gelirsen bebeğim, ben sana iyi bir anne olacağım söz veriyorum, o da çok iyi bir baba olacak.Varlığınla bize yaşama ve mücadele gücü vereceksin biliyor musun, bizi çok bekletme bebeğim.

BUDA BENİM GEÇEN SENE YAZDIĞIM MEKTUP...

BEBEĞİM…..MELEĞİM…
BİLİYORUM SENDE BENİM GİBİ BANA KAVUŞACAĞIN GÜNÜ BEKLİYORSUN
BENİM KADAR SABIRSIZMISIN BİLMİYORUM YOK YOK BENİM KADAR SABIRSIZ OLSAN ÇOKTAN GELİRDİN YANIMA KOLLARIMA GÜZEL KOKUNU TENİNİN YUMUŞAKLIĞINI HİSSETTİRİRDİN ANNENE YOK MELEĞİM SEN BABAN GİBİ AĞIR KANLI OLACAKSIN OLSUN MELEĞİM SEN GELDE HAYIRLISIYLA BEN BEKLERİM BİR ÖMÜR BOYU…
ÇOK MERAK EDİYORUM SENİ KİME BENZEYECEKSİN AĞZINI BURNUNU GÖZLERİNİ HERŞEYİNİ MERAK EDİYORUM MELEĞİM BABAN BANA BENZEMENİ BENİM GİBİ HIRÇIN ESMER NEŞELİ HUYSUZ OLMANI İSTİYOR
ASLINDA GÖNLÜMÜZDEN GEÇEN BUNLAR AMA SEN HAYIRLI İMANI BÜTÜN BİR EVLAT OL YETER BİZE ..
MELEĞİM…
BEN SENİ ÇOK ÖZLÜYORUM İNAN BU HİÇ BİR ÖZLEME BENZEMİYOR NE ANNEMİ NE BABAMI HİÇ BİR YAKINIMI ÖZLEMEDİM BUKADAR HERAN SENİ DÜŞÜNÜYORUM VE ACABA SANA İYİ BİR ANNE OLACAKMIYIM DİYEDE DÜŞÜNMÜYOR DEĞİLİM ETRAFIMDAKİLER SENİ PAMUKLARDA BÜYÜTECEĞİMİ DÜŞÜNÜYOR HATTA FANUSLARDA SAKLAYACAĞIMI DÜŞÜNENLER BİLE VAR YOK BEBEĞİM MERAK ETME HENÜZ ANNEN KAFAYI SIYIRMADI HER ÇOCUK GİBİ BÜYÜYECEKSİN AMA ŞUNU UNUTMA ANNENE NEZAMAN İHTİYAÇ DUYSAN ÖMRÜM YETTİĞİNCE BİR NEFES KADAR YAKININDA YANINDA OLACAĞIM SANA SÖZ .!
MELEĞİM..
BEN SENİNLE GÜLECEĞİM SENİNLE AĞLAYACAĞIM ÜZÜLECEĞİM SENİNLE NEFES ALACAĞIM BABAN BENİM SENİ NASIL ÖZLEDİĞİMİ BEKLEDİĞİMİ BİLİYOR VE SENİ ŞİMDİDEN KISKANIYOR ODA SENİ HASRETLE BEKLİYOR SENSİZ MUTLULUĞUMUZUN YARIM KALDIĞINI BİLİYORMUSUN MELEĞİM SENSİZ EVİMİZ YUVA OLMUYOR SENSİZ ISSIZ VE SESSİZ EVİMİZ…

SENİ HASRETLE SABIRLA BEKLİYORUZ MELEĞİMM ÇOK BEKLETME BİZİ …..

senağlamasenağlamasenağlamasenağlama:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::a015::a015:

Canım umarım bebişine bir an önce kavuşursun inşallah bunu öyle içten kalpten söylüyorum ki Allah seni bebeğinden daha fazla ayırmasın kavuştursun sizi sağlıkla....

kızlar bu konu açıldığından beri inatla girmiyorum, okumuyorum burada yazılanları. çünkü biliyorum bu mektuplar fazlasıyla dokunuyor bizlere. bugün artık dayanamadım ve şuanda iki gözüm iki çeşme ağlıyorum. sadece kendime de değil. bizler aynı şeyleri hissedip, aynı şeyleri düşünüyoruz. aynı şeylere ağlayıp, aynı şeyleri arzuluyoruz. hepimizin ortak dilekleri kavuşamadığımız bebeklerimiz. ama hiçbirimizin umutsuzluğa kapılmaya, pes etmeye, onlardan vazgeçmeye hakkı yok. onlar için var gücümüzle, herşeye rağmen savaşıcaz. yorulsak da dayanıcaz. sıkılsak da vazgeçmiycez. kim ne derse desin, nasıl davranırsa davransın aldırmıycaz. çünkü bu bizim savaşımız. ve inanıyorum kızlar bu şekilde savaşırsak mutlaka kazanıcaz.........

tabiki kazanacağız inanırsak olur ben inanıyorum evlat isteyen herkesin işe gönülden inanmakla başlaması allaha sığınması çok önemli bence hayırlı vakti rabbim bilir elbete ona yalvaran yakaran kullarını geri çevirmez diye düşünüyoruma.s.

israrla bu dunyaya gelmemekte haklisin bebegim,
bende senin yerinde olsam boyle bi dunyada yasamak istemem ama seni hevesle bekleyen anne ve babanin baskasinin cocuguna bakarken bile sevkatle bakan gozlerini gorsen belki fikrini degistirir bir an once kapimizi calarsin baban artik yaslaniyor bebegim biran once gelde onunla istedigin kadar kostur.
seni cok istiyoruz
ama sunuda biliyoruz biz istedigimiz hicbiseyi kolay elde edenlerden olmadik hep mucadele ettik sonra elde ettik
ama biliyorumki sende bigun babanla annenin ortasinda yaticaksin
seni seviyorum
umutla bekliyorum

slm geleceğin cici anneleri. ben kaç gündür yoktum. okudum mektuplarını. çook güzel olmuş. yarın tekrar gidecem. 3. aşılamam yapılacak, umarım bu sefer tutar.
[

:a015: RÜYA MELEĞİM NAPTIN SENYA WALLA PARÇALADIN BENİ .... ZATEN BEBEKK UMUTLARIM BUAYDA SUYA DÜŞMÜŞ REGL OLMUŞKEN İÇİMİ PARÇALADIN SÜPERSİN ARKAAŞIM NE DİYİM... ALLAHIM BİZLERİDE GÖR NE OLURRRRRRRRRR
(BEBEĞİM PAMUKTANEM ÇOK ÖZLEDİM BEN SENİ GEL ARTIK YETER...)senağlama

inşallah canım rabbim isteyen herkese kısa zamanda meleklerini nasip etsin :1hug:
umutları kaybetmek yok amaklava:

arkadaşlar mektuplarınız o kadar duygusalki ağlamamak elde değil. işte bu bu kadar olur demektir. özlenen beklenen yavrumuza.....

Bende bebeğime bişey yazmak istedim.Mektup dğil ama not :)))
Bebiş:
Gelceksin yakında biliyorum, gecikme bak ısırrım yoksa seni kıtıy kıtıyyy

Hep negatif hep negatifff aaa olmaz eğlenceli şeyler yazalım bebişlere yeterince ağladım walla kızlar bu günlerde.Yeter artık güldüren yazılar yazın bebeişeeee..

ne yazacagımı bılemedım kızlar
bende uzun zaman içinde bebek için mucadele verdım sonunda oldu...
İNŞALLAH HERKESIN YUZU GULECEK BEN BUNA İNANIYORUM PES ETMEYIN UMMADIGINIZ ANDA SIZINLE OLACAK SIZE SIMSIKI TUTUNACAK

canım yavrum seni okadar bekledimki inan yoruldum.umutlarım sınırsız sanırdım ama tükendi.şimdi elimde sadece gözyaşlarım kaldı.çaresiz akıyor.
ne garip seni daha görmedim,sesini duymadım ama senin yokluğuna dayanamıyorum...
belki annem benden umudu kesti deyip küsersin bana.
aman yavrum gözüm gönlüm hala yolda ne olur gel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…