Doğmamış çocuğa don biçmek !

BayanHicKimse

.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2012
14.265
10.132
198
Öncelikle merhaba.
Dün gece bu konu yüzünden uyuyamadım, gece 3'te kalktım ağladım. Zaten regl oldum hassasım
Neyse konuya geçeyim ben. Dün eşimin akrabasına iftara gittik. Eşimin annesi,halası, babannesi falan da vardı. Çayda birden bebek konusu açıldı. Eşimin kuzeni isim buluyor, BENİM ÇOCUĞUMA Bulduğu isimler de saçma sapan, aklı sıra dalga geçiyor bizle. Bu ilk canımı sıktı.
Sonra eşimin babannesi geldi. O da eşimin babasının isminin konulmasını istiyor, ismi x olsun. Karşımıza geçti, çocuğunuzun ismi x olacak dedi. Zaten daha önce de, siz ne koyarsanız koyun ben x dicem demişti Çok sinirlendim. Tabi orda bişey belli etmemeye çalıştım. Eve geldik, eşim anladı canımın sıkıldığını, üzme kendini dedi nüfus memurluğuna gidecek olan benim, ben ne verirsem o olacak dedi. Tabi beraber karar vericez isme. Ama eşimin dediği gibi olmazsa napıcam, yani ben Ali vermeme rağmen onlar x derse kafayı yerim gerçekten.

Son düzenleme:
Kuzum hiç sıkma canını gerekirse eşin alır karşısına hepsi ile konuşur,
birgün konuşmazlar iki gün konuşmazlar sonra alışırlar merak etme
önemli olan sizin ne düşündüğünüz, eşinle aynı fikirde isen hiç üzülme canını sıkma

Ya işte sorun da o, konuşmaktan anlamıyorlar. Eşim konuştu ilk mevzuda.
Sonra gene başladılar. Ya ben ulu orta konuşmalarını istemiyorum benim bebeğimin.
İçim nasıl sıkılıyor var ya

canım senı cok ıyı anlayabılıyorum. aynı muhabbet bızde de oluyor . malesef agzı olan konusuyor. özellıkle buyuklerımız bu konularda cok ön plana cıkıyorlar. ister istemezde sinirleniyoruz. ama eşin senın en buyuk destekcın bak. hiççç canını sıkma sonucta senınle eşinin son karar

Ya işte sorun da o, konuşmaktan anlamıyorlar. Eşim konuştu ilk mevzuda.
Sonra gene başladılar. Ya ben ulu orta konuşmalarını istemiyorum benim bebeğimin.
İçim nasıl sıkılıyor var ya

o zaman anlamadılarsa sen söyleyeceksin bunu.
yada siz istediğinizi seçin biz istediğimiz isimi koyacağız dersin kestirir atarsın
anlarlar o zaman

ahhh tatlim ayni dert bendede vaaar kv kizin olursa benim ismim olcak ve yanina ikinci isim olmayacak dio evlendigim gunden beri surekli ayni seyi tekrarliyo birde mecburmusum gibi konusuyo bir yildir bebek sahibi olmak için ugrasiyorum olsunda ismi ne olursa olsun demiyo tabi o kadar igneyi ilaci kullanan o o catala yaatip altini acan o dr yollarinda omur geciren o biz kimiz ki

o zaman anlamadılarsa sen söyleyeceksin bunu.
yada siz istediğinizi seçin biz istediğimiz isimi koyacağız dersin kestirir atarsın
anlarlar o zaman

İlla kötü olmak gerek yani, ben muhatap olmak istemiyorum onlarla, eşim de çok sert konuşuyor. Küsüyorlar,sonra ben arada kalıyorum.
Barıştıklarında iki güler yüz gösteriyorum tepeme çıkıyorlar, napıcam şaşırdım ya.
Beni üzmeye ne hakları var, hem de benim sahip olduğum kendi bebeğim yüzünden.
Ya Allah vermezse, o zaman nolucak

İşte sanki o bebeği biz doğurmayacağız, gökten zembille incek. Karışma hakkını nasıl kendilerinde görüyolar anlamıyorum. Benim kayınvalidem karışmıyor. Ama eşimde bi babanne var 5 kayınvalide eder
Sen çilesini çek, millet isim derdine düşsün bizim hakkımız bu işte

kız Allah korusun öyle deme aaaaa, hayırlısı de her zaman.
Küssünler canım ne kadar süre küs kalıcaklar, sende sert şekilde söyleme kibar şekilde söyle
gülerek falan alttan alttan ittir aaaa ben mi öğretcem

Ya benim huyum çok kötüdür o konuda, susarım susarım sonra patlarım Böyle bişeyde eğer ben açıklama yaparsam ortalık birbirine girer. Çünkü benim en önem verdiğim şey. Ya bi anneye isim hakkı tanımayan zihniyetlerden nefret ediyorum.
Çocuktan soğuttular bei ya, şu an hamile kalsam erkek olduğunu öğrensem strese girmeye başlarım

Eşime de kızdım orda tepki göstermediği için. Eğer orda tepki gösterseydi belki bi daha açılmazdı konu.

en azindan esin destekci senin canim....benim esim kv den yana bu konu gecince ins oglum olur diyorum o zamanda dedesinin ismini koyacagini diyor deli oluyorum yaaa.... Ne geri kafalilik eltim kizina rahmetli gorumcemin ismini ogluna kp nin ismini koymus durum boyle olunca kv benim ustumde baski kuruo....o kadar dr a gidip geliyorum bi kere aramiyorlar yuzsuz yuzsuz ismimi koy dioo

Valla senin kv daha betermiş. İşte bu durumdan nasıl kurtulcaz. Bıktım ben bu baskılardan. Eşim destekçi olsa nolcak. Benim yüzüme söylemesi önemli değil, dün orda vercekti ağızlarının payını.

Onlar dogmamış cocuga don biçmişde sizde şimdiden bu duruma uzulerek aynı şeyi yapmış oluyosunuz.allah saglık sıhatle bebeginizi bi versinde ondan sonra dusunursunuz sizde

Ben şimdi hangi ismi versem onlar bildiğini okuyacak, o sinyali alıyorum ben.
Ne yapmalıyım ya
Kvdem de bişey diyemiyor, beni savunmuyor. Sanki benim kv'm eşimin babannesi

iki ay once asilama oldum dr 3gun yatican dedi ilk gun aradilar gecmis olsun gibi bi daha yok bi aksam tel caliyo baktim kp nasilsin die aramislar guya durduk yere aramayacaklaruni biliyorum teli kapadim kocami aradim sen mi aramalarini istedin dedim yok ama nie hic arayip sormuonuz die sitem ettim dedi

Sinirlenmekte çok haklısın yasemincim, ben de böyle bir konuşmanın ortasında bulsam kendimi orda sinirden oturduğum yerde buharlaşırdım herhalde. Senin gelecekte doğuracağın bebeğin bile ismini belirleme hakkını nasıl buluyorlar kendilerinde anlamıyorum. Bir de bunların "Rüyamda gördüm, şu ismi veriyordunuz." v.b. uydurma doğaüstü hikayelerle gelen versiyonları da oluyor onlara da hamile kalırsan dikkat edersin. Sen istediğin ismi ver bebeğine, bak ne güzel eşin de arkanda bu konuda. Sonra baktın ki onlar başka bir isimle sesleniyor, eşinle konuş onlarla sertçe konuşsun, çocuğunuza sizin verdiğiniz isimle seslenmedikçe onu göremeyeceklerini söylesin. Eşinin sert konuşması iyi, sen de hiç araya filan girme. Bugün çocuğunuzun ismine karışan, yarın şu okula göndermeyin bu okula gönderin, çocuğunuz mühendis olmasın doktor olsun gibi bin tane hükümde bulunmaya kendinde hak bulabilir.

Onlar dogmamış cocuga don biçmişde sizde şimdiden bu duruma uzulerek aynı şeyi yapmış oluyosunuz.allah saglık sıhatle bebeginizi bi versinde ondan sonra dusunursunuz sizde

Sizinle aynı düşüncedeyim, ama kendimi alamıyorum düşünmekten. Şimdi kara kara hamileliğimi düşünüyorum. Ben de tabi isminden önce sağlıklı olmasını isterim. Ama başka insanlar, hem de evliliğime beş kuruş faydası dokunmayan insanlar bu konuyu tartışma konusu yapınca ben de haklı olarak sinirleniyorum.

Aynen öyle, bi taviz versem nelere karışcaklar Allah bilir. Taviz vermek istemiyorum. Çocuk doğana kadar değil, şimdi anlasınlar, bir daha da bu konuları ulu orta konuşamasınlar istiyorum. Ben çok sıkıldım bu konudan. Çünkü birikti. Evlendiğimden beri aynı telkini yapıyorlar. Yok ailede gelenekmiş babanın ismi verilirmiş erkek çocuğa. Sanki padişahlık mübarek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…