Doğmamış çocuğa don biçmek !

benim esim annesi ni babsini cok erken kayb etmis biri
ve bizimide cokugumuz olmuyo
ama o olunca cocuklara annesinin babasinin ismini koyacagini bana en basdan dedi ve halende soyluyor
ben hic uzulmedim ne de hayir demedim cunki ben ne isim olur olsun koyarim yeterki bebeyim olsun ama olmuyo

sizde bos vermeye calisin bebeklerimiz olsunda adi onemli deyil bence

ben eşime daha nişanlıyken sordum bu konuyu daha kvmi tam tanımıyodum bebeğin ismini babaanne dede karşırmı onların ismi olurmu diye biz ne istersek o olur dedi evlendikten ve kvyide tanıktan sonra bi kaç kere daha sordum eşimin cevabı değişmedi. kpnin dayısının 2 gelini ikisininde 2 çocuğu var kv onlar için diyoki niye koymadılarki dayının yada yengenin adını biri bari koysaydı. benim teyzmin kızına niye annenin adını koymadında bu adı koydun dedi. başka bi ortamda konusu açılmıştı yine böyle o isimde biri varken çocuğa o ismi koymaya ne gerek var eskilerde kaldı bu diye söyledim düşüncelerimi bilsin onların ismini koymk istemicemi bilsin. bi bbebeğimiz olursa kvnin böyle bişey söylüceni biliyorum ama eşim benden yana olduğu için içim rahat

mrb sercem.kiscemmm nasilsinn....canim seninkiler rahmetli olmus olabilir kendi isteginizle ama bizimkiler ayri cins kendisi diretio illede benim ismim die bu cok normal degil

Çok haklsınız, Allah inşallah nasip eder size de
Ama benim takıldığım isim değil. Zaten ikinci isim olarak düşünüyodum. Benim derdim her ortamda olur olmaz bu konunun açılıp bana zorla kabul ettirmeye çalışmaları. Ses çıkarmıyorum diye üstüme geliyorlar.
Tabi öncelikle Allah sağlıklısını versin. İnsan kendini alamıyor ama düşünmekten. Ben kimseye sormadım bu zamana kadar bebek düşünüyo musun, ya da ismi şu olsun diye. Ama benim başıma neden geliyor anlamadım. Eşimin ailesinden kime gitsek bebek soruyorlar, çok sıkıldım

İşte sinirlerini altüst etmeye yetiyor ama konuşmaları bile. Eşimle aynı fikirdeyiz. Ama içim rahat değil. O kadar inatçı insanlar ki o çocuğa ben ne isim versem onlar kendi bildiklerini okurlar. Sırf gıcıklık olsun diye.

mrb sercem.kiscemmm nasilsinn....canim seninkiler rahmetli olmus olabilir kendi isteginizle ama bizimkiler ayri cins kendisi diretio illede benim ismim die bu cok normal degil
sagol bidenem sen nasilsin dogru diyon belkide hayatda olsaydilar ve oyle soyleseydiler bende karsi cikardim biraz
ama bazen bebeyime en guzel isimlerden birini koyarim diyorum ve sonra esim aklima geliyo vaz geciyorum
kismet iste ben bebeyim icin yanip tutusuyorum isimi yemin ederim onemli deyil benim icin olsunda kim ne isterse onu koyucam en esasi esim ne isterse onu koyucam

Bence daha şimdiden düşünme bu konuyu çok fazla. Bir çocuğun doğar doğmaz ilk iletişim kurduğu annedir, babayla iletişimi bile daha sonradan başlar. Onlar istediklerini söylesinler, senin koydugun isim çok daha öncelikli olucaktır. Onların söylediklerine çok kulak asma, bir insan nufüs kagıdında yazan ismi kullanır, uzun vadede kazanan sen olursun yine.

Çok teşekkür ederim, yanıtın için. Doğru söylüyosun. Ama bebekken başlayacaklar bunlar. Ben farklı isim onlar farklı isim kullanınca çocuk şaşkına döncek Ben gerçekten bi kavga çıkarmak istiyorum bu konuda En azından hamilelik falan olsa gam yemem, ama ortada fol yok yumurta yok. İnsanlar beni strese soktu

çocuk senin değil mi istediğin ismi koyarsın, yok x dermişte falan da filan...
doğmamış çocuğa don biçilir aslında, en azından herkes neyın ne oldugunu bilir ve beklentiler azalır diye düşünüyorum.
ismi ali olursa x diyemezler
bakmasa sen onlara, elin bilsin bu düşünceni yeter

aminn...
canim yok uzulme birtek sen oyle diyilsin ki cogunluluk oyle bizimkilerde hep sorar ne oldu oldumu diye ben de yok olmadi diyince iste cok uzuluyorum neyse
ama sen de haklisin biraz ayib ediyorlar daha dogmamis bir cocugun ismini boyle koyulucak filan demeleri biraz asiri gelmis ama sen yinede bos ver uzulme gelcek icin planlrini yap bebeyin oldukdan sonra hepsi susar bence cunki o zaman sen ve esin konusucak, birak simdi ne kadar isterlerse konussunlar
:102:

Hem de çok ayıp gerçekten, ya bende Allah korusun bi sorun varsa? Sürekli bu konunun konuşulması bi insanı nasıl yaralar o haliyle

sukur canim iyi olmaya calisiyorum ilk kez bdv de bu kadar vakit gecirip cevap yazdimmm yasemincim yarama tuz basti dayanamadim

Sende uzme o tatli canini rabbim buyuk olcak

Ah Sör, o kadar anlayışsız ve saygısız insanlar ki. Biz ilk konu açıldığında koyacağımız ismi söyledik, herkes 'ne biçim isim bulmuşsunuz 'dedi. Gerçek bak ,şaka değil Denir mi bu ya, hayret verici bişey. İnsanlara çocuklarına koyacağı ismin tadını bile çıkartmıyorlar.

Son düzenleme:

boşver istedikleri kadar desinler, nasıl olsa sizin dediğiniz olacak
onlar öyle konuşsun dursun, sen fazla taviz verme o konuda yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…