Doğmamış çocuğumuzun düğünü ironisi

Ayy aradığım cevap buydu çoook teşekkür ederim.
Ben de manisaliyim esim d.bakirli ankarada ya da İstanbul'da yerleşmek istiyorum.
Bu şekilde yapılabilir süper olur.
Esime bunu anlatacam.
Ama o gerçi bu sefer de piknige yalnız gidecegiz yok şunu yaparken yalnız yok bunu yaparken yalnız olucaz diye şimdiden evham yapıyor.
Ben yalnızlığı seviyorum ama o üzülüyor....
Şu dogulularin bin kişi ile düğün yapma yüz kişi ile pikniğe gezmeye vs gitme hevesi anlamiyorum.
Ben esim ve cocugumla küçük bi piknikle musmuslu olabilirim

Bana da öyle geliyor...
Sürekli ankara ile bizim oranın ne farkı var insan isterse her yerde kendini gelistirebilir deyip duruyor.
Haklı fakat aslında haklı da değil... Bilmiyorum.

Aynen onlar ültimatom veriyor. Abileri ablaları sürekli buraya yerleşin bak uzakta yalnız olursunuz bi şey olsa gelemeyiz diyorlar.
Eşimin ailesini seviyorum ama eşim çok başarılı çalışkan biri. Daha iyi yerlerde çalışsın istiyorum. Hatta yurtdışı falan...

Bana kalırsa eşiniz ister istemez ailesinin buraya yerleşin, uzakta yalnız olursunuz sözlerinden etkilenip kendi memleketine yerleşmek istiyor, doğmamış Bebek bahane gibi göründü bana.
Kaldı ki çocuk doğacak düğünü olacak ohooooo bin türlü çözümü var, yurtdışında yaşayan Türk'ler bile çift düğün yapıyor biri yurtdışında diğeri memleketlerinde, siz aynı ülke sınırları içinde 4-5 yerde bile yapabilirsiniz maksat hısım akrabayı düğün dernekte toplamaksa, eh bunun için maddi imkan lazım, maddi imkan için kariyer lazım, akademisyenliğinizi Büyükşehir'de yapın, doğmamış çocuğuna para biriktirsin şimdiden, düğünü Diyarbakır'da yapıp Manisa ve çalışacağınız şehirde eş zamanlı barkovizyon gösterisi bile yapar

Yorum yaptığın için teşekkürler munecim Haklısın. İnşallah

Çok haklısın canım. İşte ilerde olabilecek kadro için şimdiden hocalarla iletisim kurmaya baslamaliyiz. Bir anda olmaz tabi. İlerde olur inşallah.

Eşin ve ailesi tamamen seni ikna çabalarına başlamış sen de fazla iyi niyetlisin konuyu çocuk düğününden açıp bize danıştığına göre.
Sen eşin iyi yerlerde çalışsın diye mi ankara istiyosun yoksa kendin mi ankarada yaşamak istiyosun ona karar ver. Çünkü eşin belli ki memleketinde daha mutlu olacak. Açık olun birbirinize. Ben g.doğuya gitmek istemiyorum de.

akademisyen adamın düşündüğü şeye bak açıkçası büyük hayal kırıklığı yaşadım....

(eski akademisyenim) valla benim akademisyen arkadaşlarımın bir kısmı anne babasını bile çağırmadı sahil kenarında başında çiçeklerden bir taçla 3 -5 kişiyle nikah yaptı evlendi, after-party yapıp içip eğlendi veya çağırdı ama sadece nikah kıydı belediye salonunda hiç başka merasim olmadı, o kadar. isteyen de yaptı tabi.
ha çok isteyen kızın memleketinde ayrı oğlanın memleketinde ayrı düğün yapabilir tabi ama onca yorgunluk onca tantana sırf memleketimden halamın eltisinin oğlunun baldızının çocuklarıgiller gelecek diye, bundan ben diyeyim 25 siz deyin 30 sene sonra oğlunuz/kızınız çekecek mi acaba? yahut belki yabancı biriyle evlenecek gelin/damat diyecek ben memletimde yapacam düğünümü:)

insan sevilen bir kişiyse, güzel ilişkileri varsa herkes her yerdeki düğününe gelir. marsta düğün yapsa sevdiğim kişiye giderim ben. ama kendim evlenecek olsam hiç uğraşamam 50 yerde 150 düğün yapmaya kimseyi eğlemeye de uğraşamam. ben bir yerde yaparım isteyen buyurur gelir. gelmeyen kendi bilir.

akademisyen adam makalesini düşünmüyor, nasıl daha etkin ders anlatır/deney yapar/yöntem geliştirir kafa yormuyor, şu tercih günlerinde gelen öğrenciye okul tanıtmıyor, yemiyor içmiyor olmayan çocuğunun belki hiç yapmayacağı düğününü düşünüyor..sonra da ülkede üniversiteler niye bilim üretmiyor..üretemez tabi.

bende eskiden esin gibiydim. planlar yapar uyuyamaz gelecegi dusunurdum ama baktimki hayatin ne getirecegi asla belli olmuyor biraktim plan yapmayi.

bizde is nedeniyle ankaradayiz. akrabamiz hic yok. ana oyle bi arkadas cevremiz varki en kotu gunlerimzde guzel gunlerimizde hep onlar vardi yanimizda.

Arkadasim Karadenizli ama istanbulda yasiyorlardi ailecek. Ama erkek arkadaşı karadenizdeydi. Söz nisan kına düğün hepsini memleketlerinde yaptılar ailece gittiler .istanbulda da birkaç akraba falan vardı onlarda düğüne yakın gittiler.

İnan çok haklısın ben de az kişi ile olan sade şık düğünleri seviyorum.
Anne-baba katılmamış bu hoş değil orası ayrı.
Ama şu konuda size katılmıyorum bir kişi gelenekçi olduğu için çalışkan değildir diye bisey yok. Eşim kadar makale yazan kendini geliştirmek için az uyuyan biri yoktur.
Onun mantığı şu: ben bunu her yerde yapabilirim diyor.

eşin ailesinin etkisinde kalmış baya.
yoksa doğmamış çocuğun bilmem fi tarihindeki düğününün tartışıyor olamazdınız.
zira bunun mantık dışı olduğunu o da biliyor olmalı:))

akrabalarımız farklı bi ilde. benm babamda memur ankarada . istan buldan ve memleketimizden bütün akrabalarımız geçen hafta nişanımıza geldi.

Ee ya çocuk düğün istemez nikahla giderse yada yurtdışından bir yabancıyla evlenip düğün istemez se? Çok saçma şimdiden düşünülmesi eşin seni ikna etmeye garip bir durum bulmuş

evet memlekette kalabilirsiniz ama cocugunuz ne olacak,? o kadar gelecegi dusunuyorsunuz madem universitesini de dusunun. nerelisiniz bilmiyorum ama cocuklariniz muhtemelen ankara istanbul izmir vs. gibi bir yerde okumak isteyecek yada yurt disinda. bu seferde o yanliz kalacak buyuk sehirde. siz kendi memleketinizdesiniz diye onlarida mi orada durmaya mecbur edeceksiniz?

Değil mi ?
Benim duygusallığım yüzünden çocuğum özgürlüğünü kısıtlasın istemem. Ama eşim şimdiden olmamış çocuğumuzun çocuğunu yanımızda büyütme hayalleri kuruyor
Ay napicam ben bu adamla

Gelmezlerse gelmesinler! Başarılı diyorsunuz, ömür boyu köyde mi yaşayacak bu adam? Bu ne terbiyesizlik, peşin peşin biz gelmeyiz haaaaaaa! Gelmezsen gelme! Şu lafların üstüne sizin bir hırsla çekip gidip öyle güzel bir çevre oluşturmanız gerekir ki.... Halam 30 yıldır Yalova'da yaşıyor, oğlunun düğününe gittik. Koskoca düğün salonu tutmuşlar ama bi görün tıklım tıklım. Biz gelebilen akrabalar sadece 4 masaydık ama salonun geri kalanı hep eş dost ahbap arkadaş. Belki 500 kişi vardı inanın. Ağzımız açık kalmıştı. Ki eniştem esnaf, halam da ev hanımı düşünün. Tamamen dürüstükleri, sevgileri, saygıları ile oluşturdukları bir çevre. Onların adına o kadar mutlu olup gurur duymuştuk ki. Eşinizin ufku darsa bilemem, ilerlemek isteyen adam mecbur gidecek Ankara'ya, İstanbul'a. Ailesi de gelmezse gelmesin! Ama aileyiz demesinler. Böyle aile mi olur?

O cocuk bir gun sizi arar ve der ki anne-baba biz romada evledik

Annemin arkadasinin tek cocugu vardi. Kadin ne planlar ne programlar... Nisan soyle luks olur dugun boyle muhtesem olur... Kiz universitedeyken bir gun telefon ediyor, anne ben evlendim hamileyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…