Doğru Gelin görümce ilişkisi nasıl olmalı kizlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Size tavsiye birlikte yigeninle yatma uyutma.. .. yigen cok seviliyor evet ama . Kendini durdur
Bence de anne baba dururken yeğen ile yatmak gereksiz . Aile Hastaneye, cenazeye, tatile gitmiştir. Bebek sizde kalmıştır kendini güvende hissetmesi için beraber yatılır da normalde gereksiz bir sevgi seli.
Bir de anneler çocuğu kreşe güle güle gitsin ister ama anneye hic sarılmadan, dönüp el sallamadan onu birakip okula kosunca da içten içe bozulurlar geneli böyle yani, annelik... Kadın da kendi çocuğu sevildigin,şefkat gördüğü için mutludur belki ama içten içe çocuğun sizi görünce onu unutmasina, yemeğini sizin kucaginizda yiyip beraber yatmaniza,onun için canımı veririm sozlerinize kıl oluyordur.
Olamaz mı?
Olabilir :)

birçoğumuz geliniz görümceyiz eltiyiz halayız yengeyiz
ben hepsiyim yeğenlerimde var eltilerimde görümceyimde gelinimde
bence sorun sıfatlarda değil
iyi insan olan ne olursa olsun iyidir iyi bir görümceye kimse kötü demez çünkü insan olarak iyidir şüpheye yer yoktur
ama bazen bazı yanlış anlaşılmalar laflar sözler insanlar arasında iletişim sorununa sebep olur bunlar da zamanla çözülür

bir insana uslubu kötü diyebilmem için benim kendimden emin olmam gerek sizin bir fotoğraf meselesinden genel olarak nasıl konştuğunuzu biliyoruz
belki de bu geline de en baştan böyle yaklaştıysanız ona tırnaklarını çıkarmak zorunda kalmış olabilir

herkes en başta kendisini en iyi haliyle gösterir daha en baştan birşeyler de ters gidiyorsa çok da zorlamamak gerek

birbirini sevmese de insanlar aynı ortamda bulununca idare edebilmeli tabiiki kendinize hakaret ettirmeyin ama sınırları bilmek gerek mesela yemek öncesi çikolata vermek çocuğa
bu çok ciddi sorun , bence kötülük , bunun hiç bir yerinde iyi niyetde yok çocuğa sevgide yok tam aksine seven iyi niyetli olan çocuk elini çikolataya atsa da yemekten sonra demeli ...

siz böyle yaptınız diye o da yok ağzını yırtarım falan gibi konuşamaz tabi ama genel olarak karşılıklı olduğunu düşünüyorum sizin bence kaşınız gözünüz çok oynuyor onlar gelince şehir terk etmeyi falan düşünecek kadar tepkilisiniz ondan o da damarınıza basıyor

en iyisi mesafe o eşinden dolayı size ziyarete geliyor sizde kardeşinizden dolayı birkaç saat idare edin bazı şeyleri görmezden gelmek biraz idare etmek gerek gelin sizin gelininiz kol kırılır yel içinde kalır misali.

Yilda iki ya da uc defa yuz yuze gorusuyiruz.arada visi sorcaksa vs konusuruz yilda bir kez gibibiz ona karismayiz o bize karismaz.gerci bu sabah kardesime bisi dedim duyduysa kusmus de olabilir sakaydi halbuki

.gerci bu sabah kardesime bisi dedim duyduysa kusmus de olabilir sakaydi halbuki
ne dediniz merak ettim
yanlış anlaşılmaya sebep verecek birşey yapmamak gerekir bence
bizde geliniz kendimizi onların yerine koymalıyız

Tecrübelerinizi aktarabilirseniz sevinirim ne yapsam nedesem yaranamamaktan bıktım bir yigenim var istese canımı veririm ama bir türlü begendiremedik kendimizi bn görümceyim bu arada
Birbirinizi eldivenle sevebilirsiniz... ya yaranmaya calismayin kuzum yegeniniz hissediyordur zaten sevginizi begendirmeye calistiginiz icin olmuyordur belki ,rahatlayin

Valla gelinler olarak kendimiz nasıl görümce kayınvalideye karşı hep bir önyargılı oluyor ve mesafeli davranıyorsak, görümce olduğumuz zaman da gelinimize karşı aynı şekilde muamele etmeliyiz. Ben görümcemi kayinvalidemi severim ancak aramızda bir sınır mesafe olması gerektiğine inanırım, ona göre davranırım onlar da ona göre karşılık verir. Şimdi görümce oldum yengeme karşı da aynıyım, evine işine karışmam, zırt pırt arayıp rahatsız etmem dahil etmedikleri olaylara zorla kendimi katmaya çalışmam, duracağım yeri bilirim, yeğenim oldu 3 aylık şu anda, nasıl besler nasıl uyutur düzeni nedir bilmem mesela çünkü beni alakadar eden bir durum değil, fotosunu istemem darlamam kendisi içinden gelirse atar görürüm o kadar.
Kendimize gelince kimse karışmasın etmesin, ama iş gelin olan başkasına gelince her şeye burnumu sokacağım moduna girmek de nasıl bir çelişkidir. Çocuğunu anne şımartırsa şımartır o öyle diye siz kim oluyor da aynı muameleyi çocuğa yapmaya kalkıyorsunuz, uzak durun mesafeli kalın basınız da ağrımasın, gelin de bir nefes alsın.

Bu ilişkiler karşınızdaki insanın kişiliğiyle çok ilintili, eğer karşınızda hadsiz, şımarık, terbiyesiz bi insan varsa, ya da çok beklentileri varsa, menfaatçiyse, kıskançsa … bu liste uzar gider, bu şartlarda ne yapsanız o kişiyle geçinemiyosunuz
Benim 3 görümcem var, üçüyle de aram iyidir, bi kez sorun yaşamadık, kimse kimseyi kırmadı, ben kendim de 8 yıldır görümceyim, görümce olarak da sorun yaşamadım, ne ben ondan bi kötülük gördüm ne o benden, kimseden bişeyler bekleyen bi insan değilim, karşımdakiler de öyle, şimdiye kadar geçinemediğim tek insan eltim, onunla da ne yapsam olmadı, asla frekanslarımız tutmuyo, çok farklı yapılarda insanlarız, çok insancıl olan eşim bile hiç hazetmiyor, sürekli her dediğime, her hareketime bi sorun çıkardı, her şeye triplendi, ne alsam gitti aynısını aldı, ne görse yaptı, hatta tekrar sınava girip meslek değiştirmeye bile kalktı bunlara rağmen sürekli kendini övdü durdu, her terbiyesizliğini alttan alalım istedi, biz de karı-koca öyle yapmayınca ipler iyice gerildi, konuşmuyoruz artık Kimsenin delisini çekmeye gelmedim bu dünyaya, kv de böyle söyledim, senin gelinin olabilir ama benim hiç bişeyim değil ve ben idare etmek zorunda değilim anasının babasının terbiye edemediği sorunlu insanları
Bazı insanlarla cidden geçinmek, anlaşmak mümkün değil, o tarz insanlarla görüşmemek en güzeli, bize iyi gelmiyosa hayatımızdan çıkmalı

Gorumcem sizin gibi olsaydi hicbir sorun yasamazdik.
Ama benimki seytana pabucunu ters giydirir.

Bende hem gelin hem görümceyim. Esimin ailesi kardeşleri bir günden bir güne müdahale etmediler evliligimize bu yüzden de onlari cok sever sayarım. Onlarda beni severler, saygıda kusur etmem. Yapi olarak kimseden bir sey bekleyen biri değilim, aynı seyi karşımdaki insanlardan da bekliyorum ama bizim gelin farklı mesela. Sürekli aranmak sorulmak ister ilgi ister. Muhtemelen ben cok arayıp sormadigim icinde benden haz etmiyor. Beni esimin ailesi aylarca aramasa niye aramadilar demem. Bu tarz sitemi anlayamiyorum o yüzden. Herkesin karakteri yapısı farklı. Nabza göre serbet vermenizi öneririm

Bnde diyorum ki bir insan bana neden laf etme gereği duyar çünkü hiç karışmam hep iyi olsunlar isterim
laf ettiği an neden böyle dedin ki şimdi ? diye bir sorsanıza
biri bana sürekli birşeyler dese yapsa hayırdır bir sorun mu var derim hiç sormadınız mı

Görümce olarak yazıyorum
Sevildiğimide biliyorum hata nerdeyse eminim
Kardeşlerimden çok gelinlerimize iyi anlaşırım. Biri özellikle dert ortağımdır, o bana ben ona herşeyimizi rahatlıkla anlatır dertleşiriz. Kardeşimle kavgalarını vs hepsini bilirim. Geneldede onun haklı olduğunu bilirim, vay sen kimsinde kardeşime öyle diyorsun demem. Haksız olduğu yerdede söylerim oda ayrı. Yıllardır ailemizde hiç küsmedik, kırılmadık birbirimize. Anlaşamadığımız konularda oluyor elbetde, yeri geliyor annemizle, en samimi arkadaşımızlada oluyor bunlar. Farklı fikirleri olan bireyleriz hep aynı düşünmek zorunda değiliz. Birbirmizi biliyoruz, konuşup konuyu kapatıyoruz. Birbimizi değiştirmeye uğraşmiyoruz.
Evlerine giderim, onlar gelir. Kendi evimiz gibi rahat ederiz birbirimizde. Yeri gelir birlikte mutfağa gireriz, yeri gelir beraber hazırlar yeriz yeri gelir kahve yapar sade sohbet ederiz.
Aman aman vebalı gibi bundan uzak durayım demeyiz. Mesafemizide koruruz oda ayrı. Herkesin kendi hayatı var sonuçta. Müsait değilsekde bunu birbimize açıkca söyleyebiliriz, kimse kimse darılmaz kırılmaz. Yeğenlerimi çok severim, ellerime doğdu birtanesi hele onun yeri çok farklı ama canımı vereyim bilmem ne değil, okadarını birtek kendi çocuklarıma hissediyorum açıkcası. Biraraya gelince hata hadi çocuklar siz bahçeye yada odaya diye yollayıp az kafa dinleyelim iki muhabbet edelim diye düşünüyoruz.

Tecrübelerinizi aktarabilirseniz sevinirim ne yapsam nedesem yaranamamaktan bıktım bir yigenim var istese canımı veririm ama bir türlü begendiremedik kendimizi bn görümceyim bu arada
Dozunda mesafe olmalı bence ne cok samimi ne çok soğuk

Olmamali

Yani düşünüyorum da . Evlendik diye niye hayatimiza bisuru insan almak zorundayiz ya. 2 bucuk senedir evliyim, gorumcemle aramizda hicbir sorun yok. Ama senede 1 kere falan kv evinde denk gelmek disinda telefonda bile gorusmedim. En bastan boyle olunca, kimse de yadirgamadi. Gorunce iyiyiz, gormeyince yok gibi Cunku ne gerek var

Her insan icin gecerli: Karsidaki insanin hayatina, hayat alanina ve düsüncelerine saygi duyarak. Insanlari aslinda cabuk anlayabiliriz. Mesela kim neyden hoslanir hoslanmaz. Bizim toplumdaki en büyük hata baska insanlari kendi beklentilerinin icinde bogmalari. Gelin söyle olmali, böyle olmali, görümce söyle olsun böyle olsun. Halbuki insanlar ne aile olmayi beceriyor, nede gereken mesafeyi tutturabiliyor, sonra ortaya karmasik durumlar cikiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…