eeee sende ablası olarak havaya mı baktın hayırdır kimin agzını yırtıyosun diyemedin miHiç birşeylerine karışmam evlerine ailemize girdiğin den beri iki kere gitmişim dir 8 kere oldu kizsam kirilsam bile anlatmam hep içime atarim sessizimdir birşeye sinirlense bağırsa laf dese susarım bir kere sesimi yükseltmedim kardeşimin hatrina sabrediyorum okumuş kültürlü biri ama ağzından çıkan lafları bir görseniz şaşırsiniz bn mi çok alinganim bilmiyorum ama çok üzülüyorum insan biraz konuşurken düşünmeli dün askere gidecek kardeşimle resim çekinelim dedik kardeşimi yanıma alırken verin kardeşimi dedim esprisine oda öyle deme abla ağzını yirtariz dedi herkesin içinde kardeşim onun kocası değil kayni saçma sapan davranışından bir örnek size yani
Aslında çocuklarin masraflarını ustlenmeniz doğru olmamış. İyilik etmeye calismissiniz anlıyorum ama zarar vermiş. Şöyle ki: anne babanın özellikle de babanın masraf yapması, zorluk çekmesi iyi bir şey. Çünkü sorumluluk almayı öğreniyor. Eşlerin ailesi, ebeveynin görevini ele aldığı zaman o ailede ciddi sıkıntılar cikiyor. Ne de olsa ilgilenen biri var diye, koca pasiflesiyor, sorumluluktan kaçıyor. Gelin fazla samimiyete içten içe sinir olup bunu dile getirmiyor kocasıyla arası bozulmasin diye. Sonra da birikerek patlıyor. Sizdeki de öyle olmuştur. Muhtemelen o böyle sinir olurken sizin çocuğa aşırı ilgili oluşunuz bile onda ters tepmistir. Çocuğuma benden daha yakın olmaya çalışıyorlar psikolojine girmiştir. Bu size saçma gelebilir. Ama doğumdan sonra anlarsınız. Hayvanlar bile yuvasına yavrusuna yaklasani parçalıyor. İnsanın çekirdek ailesinin huzuru tehlikede olunca birden (!) kavga çıkarması tuhaf değil ki. Kimbilir kendi evlerinde ne kadar kavga çıktı bu yüzden. Bunları fark etmemiş olabilirsiniz ama anne babası sadece evlat gibi seviyordu demek çok farklı bir şey, yani kırmak istemem ama maksadını çok aşan bir ifade. Bunları sizi üzmek için söylemedim. Yapıcı eleştiri olarak görürseniz daha farklı davranırsiniz, sorunlar çözülür belki. Çünkü farkında olmadan bir ailenin vebalini almak çok ağır. Sadece karı koca değil, çok sevdiğiniz yeğeniniz hatta onlardan devam eden kaç nesil bunun acısını çekecekHayır çocukların her masrafı gideri bizde idi. Bezlerine oyuncaklarına kadar biz alıyorduk.ama yaranamadık ortada bilmediğimiz bir sebeb ten kavga çıkardı halen daha ne olduğunu bilmeyiz bizimle görüşmeyi kesti
Aynı şeyi biz de yaşadık. Ben gorumceklere arkadas kadar samimi oldum. Biriyle tanistirirken kardeşim falan derdim benimki de salaklık. Beni o kadar kırdılar ki kaç kez. Mesafe koydum. Kardeşimin kız arkadaşı da bizden rahatsız olmasin diye güleryüzlü ve haddi asmadan yaklaştım. O kız da niye benimle çok samimi değiller diye sürekli kavga çıkarırdı kardeşimle. Korkumdan ara sıra hediye alır yollardim. Şehir dışına gitsem ona da bir şey getirirdim :) Yine de kızardı niye daha yakın değiller diyeGörümcem hayatımın merkezinde olmak isterdi anlaşamadık. Gelinimiz benim görümcemle yaşadıklarım yüzünden mesafeli davranmamı kabul edemedi. Ben şunu anladım ki eğer iyi niyetliyseniz , bana zararı olmasın , sevelim sayalım her şey kararınca olsun deseniz de karşıdakinin niyeti sizin gibi değilse ister gelin olun ister görümce anlaşamıyorsunuz. İki tarafın niyetleri aynı olmalı. Eğitimli eğitimsiz fark etmez. Tek taraflı kesinlikle olmuyor.
Fotoğraf mevzusunda kızdan foto isterken zorbaca üslup kullanmasınin yanında hiç kalır zaten. Benzer cümleler kurulduysa ağzını yırtarım birden bire çıkmamıştır ortaya. Kardeşimi verin cümlesi son derece kaba zaten. Onun da kocası. Anadolu insanına özgü bilinçaltına gizlenmis bir meydan okuma zaarben 2 kere mesela neler yapıyor anlatır mısınız diye sordum anlatmadınız
anlatacak birşey yok sanırım :)
Birincisi kocası degil kayni fotoğraf cekinecekti hep beraber yanıma gelecek ti zaten şakasına kardeşimi verin dedim güldüm o tepkiyle karşılastim hiçte hakettigimi düşünmüyorum fotoğraf meselesine gelince o zaten anneme atılmış bir fotoğrafti annem babam görmüştü bnde görmüş tüm sirf annem yanlışlikla sildigi için geri istedik gereksiz zorbalık yaptı ondan kızdımFotoğraf mevzusunda kızdan foto isterken zorbaca üslup kullanmasınin yanında hiç kalır zaten. Benzer cümleler kurulduysa ağzını yırtarım birden bire çıkmamıştır ortaya. Kardeşimi verin cümlesi son derece kaba zaten. Onun da kocası. Anadolu insanına özgü bilinçaltına gizlenmis bir meydan okuma zaar
ayy gereksiz zorbalık yaptı diyorsunuz alemsiniz halbuki siz zorbalık yaptınızBirincisi kocası degil kayni fotoğraf cekinecekti hep beraber yanıma gelecek ti zaten şakasına kardeşimi verin dedim güldüm o tepkiyle karşılastim hiçte hakettigimi düşünmüyorum fotoğraf meselesine gelince o zaten anneme atılmış bir fotoğrafti annem babam görmüştü bnde görmüş tüm sirf annem yanlışlikla sildigi için geri istedik gereksiz zorbalık yaptı ondan kızdım
Öyle malesef bakalım bir noktada patlıcam ya sabır çekiyorum şimdilikAğzınızı mı yırtarmış
Bunu söylemesine müsade etmem mesela höst yani. Kim olursa olsun diyemez böyle gelin olsun olmasın.
Fazla tevazu gösterince de tepeye çıkanlar oluyor. Mesafe had bilme iyidir iki taraf içinde.
Anlamadığıniz konu şu ortada gizlenecek saklanacak mevzu yok zaten herşey ortada zaten annem tarafından bana babama gösterilmek için istenen bir resim var ve annem yanlışlikla silmiş annem kendi istemek yerine bana istetti olay bu yani gereksiz tepkiayy gereksiz zorbalık yaptı diyorsunuz alemsiniz halbuki siz zorbalık yaptınız
olaylara bakış açınıza göre kendinizi tamamen haklı gördüğünüz için hiç acaba mı ? demediğiniz için ve yaklaşımınızdan ötürü (mesela zorbalık yapan siz olmanıza rağmen karşı taraf olduğunu idaaa ettiniz) , bende sizin biraz kışkırtıcı bir tavrınız olduğunu düşünüyorum :)
Valla isterse hiç gelmesin isterse dönmesin umrumda değil kendi bilir anneme geçmiş olsun çiçeği geldi sevdiği birinden diyor ki bunu çok beğendim alabilir miyim her gördüğünü almak istiyorum çingene yapısı varKeşke gelinle de konuşabilme fırsatım olsa neler anlatırdı kimbilirkendi eş ailemden biliyorum sütte leke var onlarda yok bence gelini salın geri dönerse sizindir dönmezse hiç sizin olmamıştır
hayır tepkisi gereksiz değildi :) o konuda herkes size aynı yazdı ama fikriniz değişmemiş :)Anlamadığıniz konu şu ortada gizlenecek saklanacak mevzu yok zaten herşey ortada zaten annem tarafından bana babama gösterilmek için istenen bir resim var ve annem yanlışlikla silmiş annem kendi istemek yerine bana istetti olay bu yani gereksiz tepki
Valla nereden anlasam nasıl başlasam bilemiyorum anneme geçmiş olsun çicegi geldi sevdiği birinden bn alabilir miyim çok sevdim demiş dedim sakın verme her gördüğü şeyi almak istiyor bnde bişi görsün almak istiyor çingene yapısı aç hem aç sonra askere gidecek kardeşim var kendisinin kayni olur beraber fotoğraf çekinelim dedik bir kargasa oldu verin kardeşimi dedim gülerek ağzını yirtariz öyle deme abla diyor annem babam olmasa yanımızda bn ona gösterirdimde neyse onada sustum yuttum okumuş meslek sahibi insan ama hareketleri ağzından çıkan laflar çok cahilce çok basit bir görseniz bir bilmiş bir bilmiş bilmiyorum Nasil umursamamayi başaracam ya bn çok hassasım yada o çok hadsizben 2 kere mesela neler yapıyor anlatır mısınız diye sordum anlatmadınız
anlatacak birşey yok sanırım :)
eeee sende ablası olarak havaya mı baktın hayırdır kimin agzını yırtıyosun diyemedin mi
Bn ondan kibarca durumu anlatarak istedim o abarttı da abarttı bnde delirdim sonucunda herkesin bir sabır sınırı var yani kimden neyi saklıyor zaten biliyoruz boş işlerhayır tepkisi gereksiz değildi :) o konuda herkes size aynı yazdı ama fikriniz değişmemiş :)
mevzu resmi kimin istediği değil ki ,isteme şeklinizdi :)
Ne gibi bir sikintim var sizceBence problem sizde
evet gerçekten tuhaf biriymiş...Valla nereden anlasam nasıl başlasam bilemiyorum anneme geçmiş olsun çicegi geldi sevdiği birinden bn alabilir miyim çok sevdim demiş dedim sakın verme her gördüğü şeyi almak istiyor bnde bişi görsün almak istiyor çingene yapısı aç hem aç sonra askere gidecek kardeşim var kendisinin kayni olur beraber fotoğraf çekinelim dedik bir kargasa oldu verin kardeşimi dedim gülerek ağzını yirtariz öyle deme abla diyor annem babam olmasa yanımızda bn ona gösterirdimde neyse onada sustum yuttum okumuş meslek sahibi insan ama hareketleri ağzından çıkan laflar çok cahilce çok basit bir görseniz bir bilmiş bir bilmiş bilmiyorum Nasil umursamamayi başaracam ya bn çok hassasım yada o çok hadsiz
Valla keşke hiç gelmeseler çok isterim uzakta daha tatlı olurlar küçük kardeşim evlensin ailemi ikna edip şehir değişmek istiyorum bnm zaten bir sürü sıkıntım var saçma sapan şeyler ugrasmak istemiyorumsiz mükemmel de olsanız , çok sık görüşüyorsunuz. kimse kaynanasıyla haftada 2-3 gün görüşmek istemz. özgürlülüğünü kısıtlıyorsunuz. rahat bırakın insanları . abin veya kardeşin zorluyor herhalde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?